Atrodos apmēram 60km no Rīgas. Gribētu iegādāties radio, kam var pieslēgt ārējo antenu (ar 75omu štekeri).
Cik skatijos pie mums cenu kategorijā līdz 100eur ir tikai antenas vietā tas vadiņš, kurs neder, lai uztvertu vājas stacijas (swh gold, ru fm, utt.)
Esmu noskatijis šādu modeli Tecsun PL310ET.
https://ru.aliexpress.com/item/1502765819.html?spm=a2g0o.cart.0.0.777d3c00QQ3JBv&mp=1&af=cc&aff_platform=aaf&cpt=1573296479793&sk=6mia6uv&aff_trace_key=d7f0e088bf9147dfaae58a73754c5bec-1573296479793-03761-6mia6uv&terminal_id=c06d35a1317b4e228ed90b37dd621590
Viņam var piesēgt ārējo antenu (tiesa, tas štekers tāds dīvains, bet domāju pielāgošu.
Kādam gadījumā nav šāds aparāts? Diez viņš ir labs?
Loks @ sestdien, 2019. gada 9. novembrī 12:49
Izskatās jau labi. Cits jautājums ka stereo no šāda brīnuma ārā nenāks ...
marss @ svētdien, 2019. gada 10. novembrī 09:58
Tad varbūt vari ieteikt kādu aparātu ko var nopirkt Latvijā un kas būtu tajā +/- cenu kategorijā (līdz 50-60eur, teiksim)?
Loks @ svētdien, 2019. gada 10. novembrī 12:44
marss kā parasti mēģina tēlot profesionāli.
Uztvērējs ir labs. Pašam ir līdzīgs, modelis PL-310 bez ET. Lietojot 9 gadu laikā, iespaids ir tikai pozitīvs.
Antenu var pieslēgt, piemēram, ar šādu pāreju: https://s.click.aliexpress.com/e/mWwWEZI0
Austiņu izejā ir stereo.
Vovanich @ svētdien, 2019. gada 10. novembrī 13:42
Stereo no viņa nāk, bet tikai uz austiņām. Par stereo no skaļruņiem pie Tecsun atbild PL-398MP,https://www.aliexpress.com/item/32839268538.html?spm=2114.12010612.8148356.25.416f77ddyidjP0 , cilvēki kas lietojuši un kautko var pastāstīt dzīvo youtubē.
Sanita @ svētdien, 2019. gada 10. novembrī 13:51
Njā. Slikti, ka stereo tikai no austiņām. Atsauksmēs bija pieminēts.
Tā kā plānots klausīties mūziku, varbūt piemest naudu un iepirkt kādu Philips magnetolu, piem.Philips AZ 787/12 (115 eur Latvijā). Avērt (protams, garantiju zaudējam) un teleskopiskās antenas vietā pielodēt štekeri, lai var āra antenu pielikt.
Vai uzreiz paņem kādu mūzikas sistēmu ar jau 75omu ligzdu. piem. Blaupunkt MS30BT
Iekš 1a.lv un 220.lv tādi ir cenu kategorijā līdz 100eur.
Loks @ svētdien, 2019. gada 10. novembrī 16:23
Tātad kas mums ir:
- persona ar eventuālu interesi par tāluztveri (ļoti augstu vērtējams fakts),
- iesākumam interese par 60 km attālumu FM (gaužām pieticīgi, bet Jūsu minētās stacijas tādā attālumā uztvert (ptfu, klausīties!) ir pilnīgi reāli labā kvalitātē bez regulāriem traucējumiem),
- vēlme lietot neliela izmēra uztvērēju (objektīvi),
- nepieciešamība pieslēgt ārējo antenu (apsveicami; uzreiz rodas jautājums, kāda antena Jums ir padomā, jo tās divas stacijas, ko gribat dzirdēt, varēsit uztvert ar vienu, bet tās "utt" varbūt ar citu).
Ārējo antenu var pieslēgt jebkam, kaut vai gludeklim (pēdējam labāk nevajag, jo, visdrīzāk, uztverot būs pārmodulācija, arī tajā gadījumā, kad ar "gludekli" saprotam "ziepju trauku"). Katrā konkrētā gadījumā jāmeklē atbilstīgs pieslēgšanas variants.
No portatīvajiem uztvērējiem var mēģināt gan Tecsun-us (pats neesmu lietojis, bet zinu, ka ar laika gaitā iegūto pieredzi to nemaz nevēlos), gan Eton-us-Grundig-us, gan vairākus Sony modeļus, tiesa, izcilo Sony-ICFSW7600GR vairs neražojot, krietni ir pieaugusi tā cena, bet tas ir praktiski vienīgais uztvērējs no tiem, kam nav RDS funkcijas, ko es varu ieteikt ARĪ FM uztveršanai. Vispār es ieteiktu iemest skatu nākotnē un šajā sakarībā nepirkt uztvērēju bez RDS, jo sākot uztvert ēteru ar labāku uztvērēju un ārējo antenu, NOTEIKTI vēlāk būs nožēla par izvēli. Ja par portatīvajiem, piemetiet vēl grašus, un pērciet Sangean ATS-909X, kas UĪV jeb FM (gan OIRT, gan CCIR FM) ir ļoti labs arī ar savu teleskopu, bez āra antenas! Vēlams pievērst uzmanību tam, kādi diapazoni būs konkrētajā uztvērējā (tur mēdz būt atšķirības), lai, apetītei augot, vēlāk atkal nav jānožēlo.
Runājot par magnetolām, FM uztveršanai labākie piedāvājumi varētu atrasties starp dažiem Pioneer un Sony AUTOmagnetolu modeļiem, kas ļoti veiksmīgi ir izmantojami FM uztveršanai ar ārējo antenu.
Ja Jums rodas interese par SDR uztvērējiem, tad Jums jānonāk pie tā, kā Jūs iegūsit baudāmu skaņu, ja uztvērēju vēlēsities lietot kā klausītājs, bet par pašiem uztvērējiem runājot, labākais no tā, kas labi "ņem" FM, Jūsu budžetā ietilpst Airspy Mini.
------
Tieši pēdējo es šogad lietoju UĪV sporādiskās izplatības un meteoru plūsmu uztveršanai un ANALĪZEI, bet tiklīdz ir cerības uz labāku troposfērisko izplatību, obligāti pieslēdzu Sony XDR-F1HD.
73!
Rolands Strautmalis @ pirmdien, 2019. gada 11. novembrī 02:11
Roland, paldies ka apskaidrojāt.
....Ārējo antenu var pieslēgt jebkam... Kādā tieši veidā?
Es te tiku (atdeva) palietotu Blaupunktu. modelis ms7bt.
Antenas centrālo dzīslu jāpielodē pie jau esošās FM antenas (tas vadiņš, kas parasti ir šādiem aparātiem antenas vietā). Tas būtu skaidrs, bet to antenas otru dzīslu? Pie masas/zemes/GND? Es uz tās plates nevaru atrast, kur pielodēt.
Savukārt tikai ar centrālo dzīslu vājākās stacijas joprojām skan ar palielu šņākoņu.
Loks @ pirmdien, 2019. gada 11. novembrī 18:24
Te būs tās plates nosaukums
sn-cd6135a.pcb ver.2.1
Loks @ pirmdien, 2019. gada 11. novembrī 18:35
Kādreiz pievienoju vadu pie antenas, ko izvilku no dzīvokļa uz lodžiju. UKW skanēja pa pirmo.
marss @ pirmdien, 2019. gada 11. novembrī 19:31
Купи себе на сс старый машинный блаупункт и будет тебе счастье.
Alexey @ pirmdien, 2019. gada 11. novembrī 19:32
Ja te būtu kvalitatīvi foto no plates abām pusēm, kur pienāk antenas vads, tad varbūt varētu ko pateikt.
John @ pirmdien, 2019. gada 11. novembrī 21:29
Es arī teiktu, nopērc mašīnai domātu Blaupunkt rāčiņu. Būs normaļa antenas ieeja, ļoti laba jūtība un stereo. Šrotos tādi rāčiņi vairs neko nemaksā un paliks nauda vēl lai piepirktu tumbiņas. Barošanai var izmantot vecu datora barbloku. tas arī neko nemaksā. Nu jā, lai to visu pa smuko sakārtotu rokām jāaug no īstās vietas.
Minivat @ otrdien, 2019. gada 12. novembrī 06:58
Tas par to autoradio nav slikta doma. Man ir tumbas no veva centra, kurš jau sen aizsaulē.
Bet viņam nevajag pastiprinātāju? un kā pieslēgt to barošanu? Cik saprotu, vajag 12v. Man ir adaperis, tikai jāpalasa kā pieslēgt.