Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

XXL FM 88,8

Tas nu ir noticis. Varat pārliecināties un notestēt. Žemaitijas vietējā radiostacija XXL FM no Telšiem 9. augusta vakarā ir sākusi raidīt 88,8 MHz frekvencē no raidītāja Šauļu tuvumā. Raida horizontālā polarizācijā ar vietējai stacijai gandrīz vai nepieklājīgi pieklājīgu maksimālo izstaroto jaudu - vairāk kā 4 kW ERP, kas gan ir mazāk kā bija sākotnēji paredzēts, toties antenas atrodas 200 m augstumā, kas ir augstāk kā bija paredzēts. Ņemot vērā izstarojuma azimutu, šis signāls pilnīgi noteikti regulāri būs uztverams dziļi Latvijā. Es to nupat uztvēru ar visu RDS, atbraucis mājās Vidzemē, ar antenām pavisam citā, nepateicīgā virzienā (šobrīd 95 grādi, bet raidītājs ir 223 grādu virzienā). Līdz 9. septembrim tikšot raidīts testa režīmā.

Tas, kas man nepatīk: tieši šī frekvence tieši horizontālā polarizācijā bija ļoti laba, brīva frekvence tāluztverei gan lielā daļā Latvijas, gan lielā daļā Lietuvas, bet tagad situācija ir sarežģītāka, tomēr līdz ar to arī savā ziņā interesantāka.

Tas, kas man patīk: savā ģīmjugrāmatas lapā frekvences pieteikumā radiostacija nekautrējas no žemaišu valodas, ko ceru saklausīt arī ēterā.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2018. gada 10. augustā 03:09
Aizdevuma piedavajums starp loti nopietnu un atbildigu
danielborssert@gmail.com
Iegustiet savu kreditu droši.
Sazinieties ar Whatsapp: +33756860480
Borssert @ piektdien, 2018. gada 10. augustā 04:06
Šorīt uz auto FM pie Jelgavas kaut kas caur čarkstoni gāja ...
Jauda ir iedota, mūsējiem bāleliņiem būtu ko pamācīties.
marss @ piektdien, 2018. gada 10. augustā 08:17
Rīgā (ar jumta antenu) šajā frekvencē lien virsū Jumor FM 88,6 MHz, tāpēc neko nevar uztvert.
John @ piektdien, 2018. gada 10. augustā 14:22
Sēdot ar putojošā glāzi, radās pārdomas...
Par LV un LT radio tīkliem, attieksmi no VASES u.t.t.
Ir palaisti 2 jauni raidītāji, 88,4 un 88,8. Abi pie Jelgavas skanēja līdzīgi... čarkstoši. BET. Ja no Šauļiem līdz Jelgavai ir ~80km, no Dobeles ir nieka 28km... Fakin 28km. Vai tad iedodot normālu jaudu, nevar noklāt šo visu teritoriju ar 1 spēcīgu raidītāju??? Tāpat Liepājas 88,4 tālāk pa Liepājas rajonu neiet ...
Jā, mums ir kaut kādi mistiski raidītāji, kas iet 150km+, tā vismaz VASES darboņi domā. Kompetences līmenis tur ir tuvs 0. Jā, LR 80W neiedosi, ātri dabūsi pa galvu no ministrijas ... Bet nu labi, kurš mūsdienās vēl klausās FM. Pie šāda 4G pārklājuma pat slēgt FM iekšā vairāk negribas. Un ja ieslēgsi, izdzirdēsi tikai līdz pretīgumam nojātās dziesmas vai slāvu briesmas...
marss @ svētdien, 2018. gada 12. augustā 15:13
marss Tev kads 4g operators ir ? ka tk parliecinoshi runa ?
home @ svētdien, 2018. gada 12. augustā 18:52
Neticēsi, bet bite. Jā, igauņos ir viss vēl labāk, ik pēc ~1km 1!! tornis ar visiem operatoriem, 4g+ nu visas lietas.
marss @ svētdien, 2018. gada 12. augustā 19:55
foto antenna https://www.facebook.com/xxlfm/photos/pcb.2265247246822878/2265246933489576/?type=3&theater
lietuvis @ pirmdien, 2018. gada 13. augustā 23:31
website https://www.facebook.com/xxlfm/
lietuvis @ pirmdien, 2018. gada 13. augustā 23:32
88,8fm apraides karte
https://www.facebook.com/xxlfm/photos/a.541189825895304.135342.540540202626933/2193850743962529/?type=3&theater
lietuvis @ pirmdien, 2018. gada 13. augustā 23:42
Bauskā uztverams samērā labi. Bez šņākoņas. Tika meklēts ar Sony kasešu maģi ( ar teleskopisko antenu).
Pie reizes uzķēru citus "lietuviešus":
88.5
92.2
95.0
96.0
98.2
99.8
100.8
103.4
104.5
105.5
106.3
Ar normālu āra antenu droši vien var izķert daudz vairāk staciju.
Misters @ otrdien, 2018. gada 14. augustā 17:08
87.5, 88.5, 96.0, 98.2, 99.8, 100.8, 103.3, 105.5 jābūt Bauskā ar drātsgalu uztveramam, tikai 40 km līdz tornim.
Desa @ otrdien, 2018. gada 14. augustā 18:13
Muhaha. Pamēğini vietējos mazjaudas perdeļus ar drātsgabalu pakjert... ātri aplauzīsies, tie tālāk pa ciema robežu neiet...
marss @ otrdien, 2018. gada 14. augustā 19:00
Desa, marsam taisnība. Daudzi no LT raidītājiem ir mazjaudīgi un ne ar kādu drāts gabalu nav noķerami.

Esmu vēl sagramstījis 87.5, 96.0, 98.2, 99.8. bet šos ar pagaru vada gabalu, kas pavērst Lietuvas virzienā.
Starp citu, tādu 88.5 nav izdevies noskenēt+ vēl traucējumi no vietējā 88.0 (EHR Super). Es gan sen neesmu neko no lietuviešiem ķēris. Varbūt tagad kaut kas vairāk atrodams.....
misters @ trešdien, 2018. gada 15. augustā 13:17
Es runāju par LV mazspējniekiem...
marss @ trešdien, 2018. gada 15. augustā 13:50
Varu piebilst,ka tiešām Igaunijā tiešām ir Bitei daudz labāks internets nekā piemēram LMT,tas tika pārbaudīts.
Carlos3 @ trešdien, 2018. gada 15. augustā 14:26
Igaunijā Bites roaming tīkls pastāv tikpat ilgi kā Telia (LMT), un ir nevis budžeta bet dārgais, kvalitatīvais risinājums (velkam paralēles Bite-LMT).
Desa @ trešdien, 2018. gada 15. augustā 15:57
88,8 no Šauļiem savās mājās nedzirdu, jo EHR Super raidītājs 89,0 atrodas 2 km attālumā.
Ojārs Saldū @ trešdien, 2018. gada 15. augustā 23:34
Ačiū lietuviui ir (un) paldies visiem par novērojumiem un komentāriem!

Nedaudz par Šauļu stacijām Vidzemē. Šogad ne reizi neesmu uztvēris tikai 104,3 (pērn dzirdēju tikai vienreiz), jo Rīga kapitāli bloķē. Visas pārējās (arī tās, kas raida Rīgas, Valmieras vai Cesvaines frekvencēs) dzirdu regulāri vai bieži, izņemot 98,5 (relatīvi retāk) un 99,4 (ļoti reti), bet 99,4, protams, ir ekstrēmi interesants medību objekts ar tikai 20 W ERP jaudu.

Par 88,8. Salīdzinot ar citiem signāliem, tas tomēr būtiski neizceļas. Piemēram, 88,2, kas arī raida horizontāli, bet ar mazāku izstaroto efektu, caurmērā ir dzirdams labāk, bet 92,2, kas raida ar 88,8 identisku jaudu, tomēr pretējā polarizācijā, ir dzirdams kopumā labāk. Protams, jānem vērā arī citu signālu ietekme katrā konkrētā fekvencē, un tas, ka manas antenas dažādos virzienos un frekvencēs uzvedas, varbūt, mazliet atšķirīgi signāla pastiprinājuma ziņā.

Vēl jāņem vērā sirsoņi, kā tos dēvē mūsu pusē, jo viņi ir dusmīgi tad, kad es esmu uzrāpies bēniņos, lai manuāli pagrozītu antenas. Tie putni uzskata, ka esmu ienaidnieks.

Marsiņ, vai tev ir kāds sirsonis?!

... rausīšos uz bēniņiem, jo jūtu, ka tropo sāk "vilkt" ziemeļu virzienā.

73!
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2018. gada 16. augustā 04:41
Ja traucē širšoņi(irši), njemam 5l ūdens bačoku, pārgriežam uz pusēm, apakšu nosmērē ar kaut ko saldu, un pieskočē augšas sadaļu otrādi. Un noliejam kkur tuvumā. Pēc dienas varesi sarīkot vietējo titāniku ;)
marss @ ceturtdien, 2018. gada 16. augustā 11:33
Sveiki,
Patiesa liecība par iegūto nopietnu aizdevumu
Ja bankas vai radinieki nevar jums sekot, ir labi zināt, ka kaut kur ir savstarpēja palīdzība.
Bankām man bija 12000 eiro aizdevums ar Suzanne BENOIT kundzi, kurš mani sazinājās ar kundzes Integral Lauren vārdu. Sākotnēji es neticēju, bet mana ziņkārība mani mudināja izmēģināt, bet beidzot es varētu saņemt šo aizdevumu. Es tikko informēju jūs, ka no šī brīža jūs zināt, kas jūs esat
adrese, kad jums būs nepieciešama.
un es zvēru jums, ka jūs būsiet apmierināts ar 100/100
Julie @ otrdien, 2019. gada 26. martā 17:01
Labdien, kungs / kundze

Mēs publicējam jūsu finansējuma nepieciešamību
Nāksim ar šo paziņojumu, lai piedāvātu mūsu atbalstu jebkurai grūtībās nonākušai personai, kas vēlas iegūt aizdevumu, lai atrisinātu savas rūpes.
Un, ja jūsu finansējuma nepieciešamība joprojām ir aktuāla, lūdzu, atsūtiet mums atpakaļ savu kredīta pieteikumu, jo mēs varam jums piešķirt summu, kas ļauj jums
sasniegt savus mērķus no 2000. līdz 20.000 eiro
Mēs vēlamies tikties ar jums, lai pārliecinātu abas puses
kad mēs izvairāmies no maksātnespējīgiem aizņēmējiem. mums
palikt Jūsu rīcībā.
Nav nopietni atturēties.
Pirms 28 gadiem mēs piešķiram aizdevumu.
Tāpēc es pārliecinu jūs par savu labo laiku.
Lūdzu, atstājiet man savu pastu vai sazinieties ar mani pa pastu
Uuu @ otrdien, 2019. gada 26. martā 17:03
Labdien, kungs / kundze

Mēs publicējam jūsu finansējuma nepieciešamību
Nāksim ar šo paziņojumu, lai piedāvātu mūsu atbalstu jebkurai grūtībās nonākušai personai, kas vēlas iegūt aizdevumu, lai atrisinātu savas rūpes.
Un, ja jūsu finansējuma nepieciešamība joprojām ir aktuāla, lūdzu, atsūtiet mums atpakaļ savu kredīta pieteikumu, jo mēs varam jums piešķirt summu, kas ļauj jums
sasniegt savus mērķus no 2000. līdz 20.000 eiro
Mēs vēlamies tikties ar jums, lai pārliecinātu abas puses
kad mēs izvairāmies no maksātnespējīgiem aizņēmējiem. mums
palikt Jūsu rīcībā.
Nav nopietni atturēties.
Pirms 28 gadiem mēs piešķiram aizdevumu.
Tāpēc es pārliecinu jūs par savu labo laiku.
Lūdzu, atstājiet man savu pastu vai sazinieties ar mani pa pastu
Uuu @ trešdien, 2019. gada 27. martā 09:55
Izlasiet manu liecību

Mani sauc maira Slavonskinm. es esmu no letvijas. Mana māte man teica, ka dodas tiešsaistē, un nāca klajā ar jose luis aizdevuma publikāciju, kurā teikts, ka viņas aizdevumu uzņēmums sabiedrībai izsniedz aizdevumu ar ļoti zemu procentu likmi.
Tātad, es sazinājos ar uzņēmumu pa viņas e-pastu: (joseluisloans@gmail.com)
kas atrodas uz amata, kuru redzēja mana māte, un es pieteicos aizdevumu 8000 eiro apmērā uz 2 gadu periodu. Uzņēmums man atbildēja un nosūtīja man visus sava uzņēmuma noteikumus, kurus es biju izlasījis, un es tiem piekritu. Pēc aizdevuma pieteikuma apstiprināšanas es saņēmu paziņojumu no savas bankas, ka mans bankas konts, par kuru es norādīju, ka ir samaksāts, ir 8000 eiro. Aizdevuma atmaksu pabeidzu 18. decembrī un pēc tam nolēmu lūgt 32 000 eiro, lai sāktu savu biznesu, ko saņēmu savā bankā
Tāpēc es vēlos izmantot iespēju nosūtīt ziņojumu visiem, kas meklē uzticamu privātu aizdevēju internetā, lai pieteiktos aJose luis aizdevumiem pa e-pastu: joseluisloans@gmail.com,
Tālruņa numurs: +13075431042, ar viņiem varat sazināties arī vietnē Whatsapp: +13075431042. Varat arī sazināties ar mani, ja jums nepieciešama mana palīdzība vai vēlaties uzdot man jautājumus par to, kā es saņēmu aizdevumu. Šeit ir mans e-pasts: (mairaivo250@gmail.com]
ADSA @ otrdien, 2020. gada 1. decembrī 18:23
Lapa: 1
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums