Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

XO.FM

NEPLP apstiprināja grozījumus vairākiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem izsniegtajās apraides atļaujas. SIA „Radio Media Centrs“ izsniegtajā apraides atļaujā mainot programmas nosaukumu no „1.Biznesa Radio Liepāja“ uz “XOfm” un SIA „1.business radio“ izsniegtajā apraides atļaujā mainot programmas nosaukumu „1.Biznesa Radio“ uz “XOfm”. Minētajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem tika mainīti īpašnieki un darbības pamatnosacījumi, nosakot ziņu pārraides ilgumu 90 minūtes nedēļas ietvarā
YURA @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 00:58
Interesants nosaukums,jāgaida kad sāks skanēt,lai varētu ievērtēt kā nu būs.
Carlos3 @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 08:24
Pēc xo.fm websaita redzams, ka ir džeza un citas tā stila mūzikas radio. Principā manuprāt LV valodā vai vispār bez runām Baltkoms. XO.FM jau skan, bet 101FM joprojām klusums un RDS rāda business.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 08:28
Un ja vēl šitam ir 90min dienā ziņas, tad sanāk baigi lielais konkurents Baltkomam, papildus vēl šitam ir Vidzemes+Liepājas apraide.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 08:34
Ziņas 90 minūtes nedēļā nevis dienā. Varēja jau tie Ukraiņu biznesmeņi pie reizes arī mūsu Ventspils radio 94,5 FM nopirkt,vismaz kaut kas jauns skanētu pilsētā.
Kurzemnieks @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 10:17
Ā, nedēļā? Tad jau nekas īpašs, domāju ka tam pašam Skonto ir vairāk.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 10:29
Paklausijos 10 minūtes,un gandrīz aizmigu...Otrais Baltkom. Latvijā FM vilņos tādam formātam nav cerību ilgi dzīvot un pelnīt naudu arī neizdosies ar šo. Varēja jau kaut ko mūsdienīgāku izdomāt
Kurzemnieks @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 11:16
Pag, tās ziņas būs latviešu vai krievu valodā? Ja latviešu, tad Baltkom Radio viņš nebūs nekāds konkurents, jo Baltkomu pārsvarā klausās krievvalodīgie krievu valodā (starp citu, viņa pārraides bieži pārraida arī Krievijā).

Un kur viņi tādu nosaukumu rāvuši XO FM.
Krievijā un Ukrainā nav tāda zīmola (ja pieņemam, ka viņš pieder ukraiņiem , kā te teica).

Ja mūzkas būs džezs, tad tas būs kaut kas jauns Latvijas radioviļņos, taču baidos, ka diez vai konkurētspējīgs (atceramies to pašu Radio Rīga, kur Gobziņš strādāja).
dens @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 11:17
Bišku paklausijos, mazliet atgādina kāreizējo
Easy FM (106.2) radio un kā jau domāju, to pašu Radio Rīga (94.5).
Karoče lēnā mūzika. Man varētu patikt. Vismaz sākumā. redzēs kā būs tālāk.
ukraiņiem, krieviem, laikam arī lietuviešiem arī ir šāda tipa radiostacijas.
dens @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 11:27
dens Lūk atbildes uz tavu jautājumu- http://xotel.com/lv un XO Media Group, SIA https://company.lursoft.lv/xo-media-group/40203005680
R @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 11:29
Šodien klusums tiks pārtraukts ... :)
JK @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 12:03
Pēc apraides atļaujas, visam ir jābūt 100% latviski. Par Baltkomu jau bija sižets nekā personīga par to, ka viņa raidījumus izmanto krievu propaganda.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 12:14
Parādījās mūzika uz 101FM.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 13:14
RDS gan vēl no 1BR.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 13:17
Žēl, ka līdz manīm 101.0FM nevelk). Nāksies klausīties internetā.
Par godu valsts svētkiem, laikam palaiduši mūziku uz 101....
dens @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 13:26
yeeeap muzons ir atpakaļ. Vismaz 101FM.
Ko lai saka, Baltcom Nr.2...
marss @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 16:01
Reģionos arī skan?
Janka @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 18:06
Nupat ierados laukos. Pirmais, ko gribēju "nomedīt" bija Rado TEV 90,4 MHz... tomēr jauns loms. Dzirdu 197 km attālumā.

XO FM pagaidām labi dzirdu 101,0 un 103,0 ar antenām uz rietumiem. Tātad raida arī reģionos, bet Limbažos ir skaņas defekts, tāds kā zāģītis, bet diezgan reti, kas mantots kopā ar frekvenci. Jauns sākums vienmēr vieš cerību, ka būs kārtība. Es ceru uz kārtību raidītāju tīkla uzturēšanā.

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 18:56
Roland, kārtības nebūs spriežot pēc tā kā tagad skan Retro FM reģionos,Avto Radio skanēja labāk un skaļāk un tik daudz brāķa nebija kā tagad ir. Rīgu šeit nepieskaitu,tur 103,2 un 94,5 FM skan labāk.
R @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 19:10
Es domāju, ka pašlaik vēl viņi tagad izmanto vēl 1BR tehniku, kas nekad nav strādājusi pareizi līdz šim. Vienīgie, kas līdz šim ir pareizi un labi izbūvējuši tīklu reģionos kas negļuko un skan labi, ir TEVs un SKONTO. Cik es zinu, viņi izmanto speciālos interneta releju aparātus. Nezinu, kādēļ te nevarētu arī labi sakārtot, ja jau aizmugurē ir laba nauda. Arī man šķiet, ka pašreizējais tīkls ir diezgan neefektīvs Valmierā un Limbažos, jo ir paliela jauda, bet zems antenu augstums.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 19:45
Apstiprinu, ka XO FM ir ari palaists uz 104,7 no Cesim un 103,4 no Valmieras. Abas frekvences skan briesmigi it ipasi no Cesim. Klausos uz kabatas uztvereja, bet nu ja jau uz tada strunta skan briesmigi, tad normala audio sistema vispar nav klausams. Cerams salabos... ka neka sodien svetki ir :)

Priecigus visies svetkus! 73!
ricis @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 19:59
Baltkomu dēļ tām krievu ziņām jau nav iespējams klausīties. Man personīgi pagaidām patīk. Katru dienu jau ne, bet šad tad tāds relax radio fonam noderēs.Vai paredzu ilgu mūžu šim formātam pie mums, domāju nē. Reitingu nebūs. Ir jau bijuši mēģinājumi. Bet tas tā, mans personīgais viedoklis.
rumbula @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 21:15
Skaņa Valmieras 103.4 ir briesmīga,bet runājot par antenām 103.4,tad tās ir viena augstāk un otra zemāk diezgan interesanti.Būtu abas antenas torņa augšgalā tad būtu labāka uztveršana,domāju tālāka.
Carlos3 @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 22:22
Jā, tur R101 laikā izdomāja interesantu kombināciju. Būtu es tehniķis XOFM, Valmieru pārceltu uz LVRTC, varētu iegūt identisku zonu ar krietni mazāku jaudu, un nebūtu releju vai elektrības problēmas. Tāpat nekur tālu no Valmieras uz Z pusi 103.4 nevelk dēļ 103.6 Valgjarves. Arī Limbažos daudz problēmu bijis un zems augstums, pārceļam antenu uz LTC torni kur Skonto, un būs viss krietni efektīvāk. Pašlaik tīkls ir kā R3, ko būvēja kad vēl nebija pa 90m tornim katrā brīvā stūrī.
Desa @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 23:01
Nezinu precīzi, kādi būtu vēlamie savstarpējie attālumi centimetros, bet tā nu tās antenas gandrīz vienmēr tiek novietotas. Valmierā ir divi vertikāli dipoli, viens virs otra, un vertikāla pāruztverošā jāgenīte.

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 23:11
Tagad domāju paklausīšos,bet nekā klusums atkal
Carlos3 @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 23:13
Uz dienvidiem jau arī ne vella "nevelk". 103,4 un Stikla Šķiedras raidītāji ir tie, ko no Valmieras vēl šogad neesmu dzirdējis.

... 103,6. Nu, tas jau monstrs - Baltijas valstīs jaudīgākais raidītājs 270 m garā kātā.

101,0 un 103,0 skan joprojām.

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2017. gada 18. novembrī 23:32
Nupat pagriezu antenas tādā virzienā, kas man ļauj uztvert XO FM visās frekvencēs uz austrumiem no Liepājas - 101,0; 103,0; 103,1; 103,4 un 104,7. Apstiprinu, ka visās skan šis produkts. 104,7 un 103,0 redzu veco RDS PS, tāpat kā 101,0. "Iezāģējumu" 104,7 arī pamanīju...

... eju medīt ko citu.

73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 03:43
Roland, zinu kā vienmēr viņas novieto, bet tam tornim augšā ir platforma. Agrāk R3 laikos bija abi 2 dipoli zem platformas. Kad atnāca R101, vienu no tiem dipoliem pārlika virs platformas, tā ka viens zem, viens virs. Es runāju par to, ka paša torņa augstums ir salīdzinoši mazs, un sanāk grūst lielāku jaudu lai to pārvarētu. No LVRTC to visu mierīgi ar kkādiem 300-400w lauku noraidīt. Kā bija agrāk: http://freefm.lv/photogallery.php?photo_id=112
Kā tagad: http://freefm.lv/photogallery.php?photo_id=525
Tagad man šķiet ka vairs neretranslē 104.7, jo ir citādi kropļojumi katrā frekvencē.
Desa @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 08:15
Tikko salīdzināju 103,0 ar 104,7. Kropļojumi man izklausās līdzīgi. Tā kā tie nav ļoti bieži, pagaidām neesmu sapratis, vai tie ir vienādi un vienlaicīgi.

Paldies, Desa, par situācijas aprakstu! Jāņem vērā arī tas, ka uz LVRTC daudzi (no vispār nedaudzajiem apraides veicējiem) nevis raujas, bet tieši pretēji no turienes cenšas neraidīt, no turienes mūk, ja vien atrod kaut cik pieņemamu alternatīvu. Šajā forumā jau ne reizi vien, droši vien, tie, kas zina, ir minējuši ekonomisko neizdevīgumu, lasi, LVRTC badīgumu. Ne mums ar Tevi laikam lemt par to, kas šķitīs izdevīgāk jaunajiem frekvences saimniekiem, lai gan esmu jutis, ka vairākas stacijas mūsu sarunās un ieteikumos ieklausās un pat prasa padomu.

73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 13:09
Klau, ja salīdzina XO FM un to pašu Radio Baltkom, kuram no viņiem ir lielāks uztveršanas rādiuss?
Baltkomam laikam tikai viena frekvence, 93.1, taču raidītājs ļoti spēcīgs. Piemēram, var uztvert visā Zemgalē labā kvalitātē, kamēr 101FM Zemgalē klusē...

Tiesa, XO ir vēl frekvences, bet tās nosedz Vidzemi un Kurzeme laikam.
dens @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 13:13
Baltkom 93,9 Āgenskalns (esmu dzirdējis Liepājā) un 88,5 Ventspils (dažkārt dzirdu Nītaurē).

XO FM savukārt nav Ventspilī, bet vajadzētu būt Liepājā, Rīgu aptver sliktāk kā 93,9, toties ir četri raidītāji Vidzemē.

73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 13:39
Radio baltcom ir Rīgā (93.9) un Ventspilī (88.5). Rīgas raidītājs ir āģītī, un jā, āģītis pūš ievērojami tālāk nekā nīkulīgie LVRTC mazjaudas perdeļi, kuri aiz Rīgas jau sāk raustīt zonu... Protams salīdzināt XO ar Baltcom ir diezgan muļķīgi, jo Baltcoms ir vairāk tendēts uz krievu publiku, XO izskatās ka uz latviešu publiku taisās strādāt....
marss @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 13:40
Domāju ka XO Liepājā ir, visticamāk uz 93.5 ;) Pārbaudīt tuvākā laikā nesanāks ... A 101, dēļ virziendarbības, iet no Ulbrokas uz Rīgas pusi, tālāk Jūrmala ...
marss @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 13:42
Šeku reku arī mājaslapa.
https://xo.fm/
Ja negribas iet caur mājaslapu, reku winmapam https://live.xo.fm/xofm128
Varbūt beidzot sakārtos to nolaisto tīklu un frekvences...
marss @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 13:51
101 Ogrē dzirdu labi, bet ar labu aparātu, parasts klausītājs viņu nesaķers normāli. Baltkoms skan ideāli. Uz Vidzemes pusi 101 vispār pazūd, tur pārlec uz 104.7, Baltkoms velk normāli līdz Siguldai.
Desa @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 13:53
Paldies, ka palabojāt. Sajaucu frekvences.

Nu skaidrs, kāpēc Zemgalē to 101 nevar normāli dzirdēt. Ja no Ulbrokas raida Jūrmalas virzienā, tad Zemgale sānāk laikam uz pretējo pusi.
Varbūt varētu to raidītāju ar laiku pārcelt atpakaļ uz Iecavu:)
Būs jāaizmet šiem ziņa.
dens @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 14:58
Lai zaudētu labu Rīgas apraidi? Baidos ka tā būtu stulba ideja ...
marss @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 15:05
Savest kārtībā raidītājus, skaņai vēl uzlikt labu presetiņu, lai iznes visas džezīgās detaļiņas un būs okei. Interneta strīms skan ļoti okei, var redzēt, ka spēlē arī kvalitatīvu "sūdu", nevis, kā 1BR laikos bija dažām dziesmām - pārkompresētus džinkstošus 96 kbps failus.
Muzikāli arī kas savādāks Rīgas FM viļņos (Baltkoms ir džezīgāks), tā kā welcome un good luck!
Janka @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 16:05
Aha, man arī patīk. Nekāda vaina. Vismaz kaut kas atšķirīgs (savulaik es tā teicu arī par Rīga Radio).
dens @ svētdien, 2017. gada 19. novembrī 18:53
Lapa: 1 2
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums