Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

Radio Merkurs palielina apraidi.

Radio Merkurs ar 27.decembri uzsāk raidījumus īsviļņos 3950kHZ 5KW un 6065kHZ 10KW.
Raidījumu sākums 27.decembrī plks. 15.00.
2015 gadā īsviļņos raidījumi tiks raidīti arī DRM standartā.
princ_fm @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 05:07
...un telefona vietā jūs droši vien izmantojiet baložus vai ugunskuru dūmus, ja?
typ @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 06:11
DRM vai tas nav ciparu standarts,kur skaņas kvalitāte ir tādi pati kā FM?
Cik zināms, īsviļņiem ir liela aptveramība un ar 10 kw var nosegt visu Eiropu.
Retorisks jautājums, kas to visu finansē.
DM @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 06:30
Tas ir kāds joks? Ar ko šos uztvert?
marss @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 09:09
DM, DRM skaņas kvalitāte ir daudz sliktāka par FM. DRM skan drīzk kā MP3 ar mazu bitraitu. Eiropu varbūt arī nosegs, bet vai dzirdēs 50km attālumā. Īsviļņu īpatnība ir tāda, ka raidītāju var uztvert tūkstots un vairāk kilometru attālumā, jo signāls atstarojas no jonosfēras, bet problēmas rodas tuvajā zonā.
Minivat @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 13:06
Minivat, pārsvarā mūsu radio FM no studijas laiž mp3.

VASES nekur neatradu, ka ir kāda atļauja uz īsviļņiem, varbūt laidīs no leišiem?
DM @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 13:49
No Zviedrijas raidīs.
princ_fm @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 14:27
Būtu drusku dīvaini, ja no Latvijas - te diemžēl visas oficiālās īsviļņu iespējas ir sagrautas. Pat pirātisms tāds stipri iegruvis.

Es arī sākotnēji apmulsu, nevarot atrast attiecīgajās frekvencēs nevienu oficiālu atļauju ārpus Āzijas.

... bet 6065 kHz taču ir klasiskā Zviedrijas frekvence, kurā Zviedrijas Radio ilgus gadus raidīja arī latviski.

73!
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2014. gada 18. decembrī 15:11
Nu ko, jāvelk ārā vecie vefiņi. Vai kādam tie vēl ir saglabājušies?
DM @ piektdien, 2014. gada 19. decembrī 06:52
Man ir saglabājies VEFiņš (precīzu modeli uz sitiena nepateikšu, jāiet meklēt mantu kastē). tāds ar kasešu atskaņošanas iespēju:D
misters @ piektdien, 2014. gada 19. decembrī 08:16
Jau iepriekš atvainojos, ja kļūdos. Taču gadījumā īsviļņi un AM modulācija nav saistīti?
Ienāca prātā, ka lielākajā daļā radioaparātu ir 2 diapazoni: FM un AM (pat radiopulksteņos). Tādā gadījumā nebūtu jāpērk ne kāds cits aparāts.

Protams, ja esmu uzrakstījis galīgi aplami, piedodiet.
osis @ piektdien, 2014. gada 19. decembrī 08:28
osis,īsviļnos lieto AM modulāciju.
Vakarā biju Rimi, redzēju aparātu kuram bija FM,MW un SW maksā nieka 7 EUR.

Mister, tev droši vien ir VEF Spīdola?

Roland, vai īsviļņos kāds vēl raida, vai tie ir jau tukši? Vecajos laikos vis tur mudžēja ar stacijām?
DM @ piektdien, 2014. gada 19. decembrī 11:12
mw un sw ir pat daziem automagnetolam, ar lw vairak problemas
Alex @ piektdien, 2014. gada 19. decembrī 13:03
SW automagnetolām ? Nēesi kaut ko smagi sajaucis? FM un MW gandrīz katrā, LW šur tur
marss @ piektdien, 2014. gada 19. decembrī 13:07
Alex, ja nemaldos automagnetolās īsviļņi ir dažiem Blaupunkt modeļiem.
DM @ piektdien, 2014. gada 19. decembrī 13:53
Man tas radiaparāts laukos, kad aizbraukšu, uzmetīšu aci modelim. bet šķiet, ka Spīdola tā nebija.
misters @ sestdien, 2014. gada 20. decembrī 03:39
Pag, nesapratu. tad es varēšu klausīties merkūru uz radioaparāta, kam ir AM viļni?
Ps. Piemēram, radiopulksteņiem ir gan FM, gan AM skalas.
osis @ sestdien, 2014. gada 20. decembrī 05:52
Speciāli šodien pārbaudīju savu maģi. Ir FM/MW/LW viļņi.
MW diapazons 531-1602khz
LW diapazons 153-288khz

Tādas frekvences kā 3950khz un 6065khz nemaz nav. Tātad man nespīd nekāda klausīšanās?
hipsters @ sestdien, 2014. gada 20. decembrī 06:02
Es domāju ka jau tagad vari klausīties ja dzīvo Rīgā vai pierīgā uz AM.... a tās frekvences izskatās pēc sw (shortwave)
marss @ sestdien, 2014. gada 20. decembrī 07:24
Manam sony ir fm am un sw divi diapazoni
Alex @ sestdien, 2014. gada 20. decembrī 11:41
osis, ja nav SW diapazons uztvērējā, tad nekas nesanāks. Ck zinu Sony un Philips aparātos SW ir iekšā.
Interesanti, vai SW būs tā pati programma, kas nāk no merkurs MW 1485 ?
DM @ sestdien, 2014. gada 20. decembrī 13:02
Nu ta skaidrs, Merkurs man nespīd klausīties un nevajag arī, pietiek ar FM stacijām.
Neesmu jau galvu saspiedis lai speciāli pirktu jaunu radiuztvērēju priekš vienas stacijas.
osis @ svētdien, 2014. gada 21. decembrī 05:52
Man ir radiouztvērējs Degen De1103, tur es varēšu manuāli ievadīt frekvenci un tad notestēt to Merkuru, vai man uzķers Saldū?
Tagad Radio Merkurs raida 1485 KHZ, nu knapi iet līdz Lielvārdei. "Ārā var uzķert, bet telpās Lielvārdē gan vairs neiet. Vislabāk Radio Merkurs skan Bolderājā!
Ainārs no Mārupes @ pirmdien, 2014. gada 22. decembrī 04:58
Ainārs ej nu ... Viņi raida no Bolderājas ...
marss @ pirmdien, 2014. gada 22. decembrī 06:10
Tādad nonākam pie secinājuma, ja vēlaties dzirdēt Merkuru, jāpārceļas uz Bolderāju.
osis @ pirmdien, 2014. gada 22. decembrī 09:31
Jāsaved kārtībā sava radiouztvērēju saimniecība, tad arī nīkuļus 90w FM raidītājus dzirdēsiet Rīgā un apkārtnē.
DM @ pirmdien, 2014. gada 22. decembrī 10:31
No radio uztvērējiem iesaku Degen, Tecsun tipa uztvērējus, kur pat ir SSB uztveršana un var frekvenci ievadīt ar roku. Uztveramais frekvenču diapazons ir no 100- 30000 kHz. Tiesa gan , tagad meklēju DRM uztvērēju, bet diemžēl Latvijā nekur laikam tādu brīnumu man nedabūt! DAB+ uztvērējus var nopirkt Vācijā.
Ainārs no Mārupes @ otrdien, 2014. gada 23. decembrī 03:18
Ja vēl DRM uztvērējam Latvijā ir kāda jēga, tad DAB+ vajadzīgs kā zaķim stopsignāls. Nav ko klausīties un visdrīzak arī nebūs, jo DAB mirst dabīgā nāvē. Nē, nu var ar DAB tāluztveršanu nodarboties. Es vienu reizi esmu uztvēris zviedru DAB stacijas ar SDR uztvērēju.
Ja runa par Merkurs uztveršanu, tad protams, ar pareizām antenām, to mierīgi var noķert arī tālāk par Lielvārdi. Cita lieta,ka parasts vidusmrēra klausītājs,kuram šī stacija domāta, nekādas antenas nebūvēs. Radio ir jāskan uz piečuku vērta virtuves rāčiņa. Ja tā nav,tad šo staciju praktiski neviens neklausās.
Minivat @ otrdien, 2014. gada 23. decembrī 10:11
Minivat, kāda jēga DRM. Vai vispār Latvijā ciparu radio DRM ir kaut kas uztverams?
DM @ otrdien, 2014. gada 23. decembrī 10:46
Ar DRM var klausīties daudzas ārzemju īsviļņu radiostacijas. Cita lieta,vai ir interese to darīt. Latvijā gan nekā raidoša šai standartā pagaidām nav. Nu redz,Lapinskis būs pirmais un visdrīzāk arī vienīgais.Latvijai sen diezgan ar analogo FM.
Minivat @ trešdien, 2014. gada 24. decembrī 00:15
Vai kādam jau ir ko izdevies uztvert ? Man uz 6065 MHz izdevās uztvert Radio Merkūrs . Uztvērējs Tecsun PL 606.
ricis @ svētdien, 2014. gada 28. decembrī 09:43
Jā, vēl daži cilvēki Latvijā vakar uztvēra Radio Merkurs 6065 kHz frekvencē. Man pašam tobrīd tādu iespēju nebija.

73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2014. gada 28. decembrī 12:24
Man sanāca uztvert vakara pusē ar sony uztvērēju 49m. Biju izbrīnīts, ka tik daudz staciju no visas pasaules vēl raida īsviļnos. Interesantākais bija ka, ķīnas radio mācija krieviem ķīniešu valodu.
DM @ pirmdien, 2014. gada 29. decembrī 10:41
Saldū , gregorskolā 2. Stāvā labi var uztvert Radio Merkuru 6065 khz
Ainārs no Marupes @ otrdien, 2014. gada 30. decembrī 03:07
Nevajag maldināt tautu. Nevar ne labi, ne slikti uztvert to, kā nav. Radio Merkurs 6065 kHz raidīja pagaidām tikai vienu atsevišķu divu stundu raidījumu 27. decembrī, un ja to izdevās uztvert, tad tā arī vēlams uzrakstīt - tad un tad tur un tur tikos un tikos tādā un tādā frekvencē bija dzirdams tas un tas. Vēl labāk, ja būtu video vai audio ieraksts.

---------------------------

DM, precīzāk, lūdzu! Ar kādu Sony uztvērēju? Tur virsū ir uzrakstīti dažādi burti un cipari. Tie mani interesē.

Jā, īsviļņu dažādos diapazonos joprojām raida dažādu valstu publiskās apraides stacijas klausītājiem ārzemēs gan politisko propagandu, gan arī šo to vērtīgāku. Arī reliģiskā propaganda īsviļņos ir ļoti izplatīta, daudz izplatītāka nekā vidējos viļņos vai ultraīsviļņos. Visinteresantākās stacijas gan no tāluztveres, gan saturiskā viedokļa ir tās vietējās stacijas pamatā no Āzijas, Āfrikas un Latīņamerikas, kas paredzētas vietējam klausītājam. Tās gan ir arī visgrūtāk uztveramas.

Publiskā apraide īsviļņos turpina iet mazumā, bet pagaidām vēl pilnībā izzust negrasās.

Arī pirāti nesnauž! Un kur nu vēl dienesta stacijas.

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2015. gada 3. janvārī 05:30
Sodien , stāvot Rīgas centrā kanālmalā manuāli radiouztvērējā Degen DE 1103 ievadīju frekvenci 6065 khz, bet tur bija klusums. Vai kāds ir tur kaut ko tagad uztvēris?
Ainārs no Mārupes @ otrdien, 2015. gada 6. janvārī 06:30
<a href='http://www.download-al3ab.com'>تحميل العاب</a>
<a href='http://www.download-al3ab.com/2013/08/beera-game-online-2014.html'>لعبة البيرة</a>
<a href='http://www.download-al3ab.com/2013/08/mario-game-2014.html'>لعبة ماريو</a>
<a href='http://www.download-al3ab.com/2014/09/games-250.html'>250</a>
games 2015 @ pirmdien, 2015. gada 16. februārī 12:08
Kādēļ vajag SW (īsie viļņi)pie tam DRM standartā,nepieciešams speciāls uztvērējs. Vecie radio darbojās tikai AM(applitūdas modulācija)un FM(frekvenču modulācija). Vienkāršāk radio Merkūru klausīties internetā ar datoru vai speciālu interneta radio.
jonny @ pirmdien, 2015. gada 16. februārī 14:01
Degen DE 1103 kur ,kur viņu var nopirkt neskaitot amazon. Latvijas veikalos jau laikam viņu neatradīdsi ?
Kamaz @ otrdien, 2015. gada 14. aprīlī 13:56
Kādēļ vajag SW (īsie viļņi)pie tam DRM standartā,nepieciešams
best : Download Games
http://games-arab4.blogspot.com/
lolo @ pirmdien, 2015. gada 8. jūnijā 20:11
Lapa: 1
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums