Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

TNS Reitingi vasara 2013

http://www.tns.lv/?lang=lv&fullarticle=true&category=showuid&id=4312

Skonto numur2! Un EHR apiet SWH un kļūst par otru populārāko komercradiostaciju valstī, Valmiera (TEV) apiet SWH Rock un virzās augšup.
Janka @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 05:24
Var atzīmēt valsts staciju Share daļas samazināšanos par 2,7%
Savukart visām komercstaciju grupām ir kāpums:
- SFM +2,8%(!)
- SWH +0,8% (vispār SWH ļoti stabili notur savu daļu ap 10% jau divu gadu garumā)
- Mix +0,7% (pirmais kāpums kopš 2011. gada rudens)

Nezinu vai EHR programmā kaut kas tika mainīts, bet diez vai tas ir saistīts ar D-Plis palaišanu, ņemot verā atsauksmes par uztveršanas kvalitāti.

Diskusijā par iepriekšējiem reitingiem aizmirsu pieminēt, ka KHR/SFM bija tehniskās problēmas Rīgā aptuveni nedēļas garumā un lielākā pilsētas daļā tos nevarēja normāli uztvert. Protams, es nezinu ciparus pa reģioniem, bet tieši ar šo notikumu saistu KHR poziciju atgūšanu šajā periodā.
Vovanich @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 06:19
Pēc Share/Reach attiecības līderu pozicijas notur Skonto un TOPradio.
Vovanich @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 06:20
В целом картина не плохая. Но многие видимо выехали из Риги на период лета. Показатели все выросли как то вокруг. Летом сложно сказать что к чему. Нормально !
TOPruslan @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 07:15
Es no savas puses teikšu ka Liepaja noteikti Top-radio ir pirmaja vieta . Jo viņam ir perfekta skaņa vienkarši super , ko nemaz nevaru teikt par citiem kas Liepajas FM-diapazona ir dzirdams . Ari muzons Top-radio ir forš tieši tas kas vajadzigs vasara .
zuzik @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 07:31
zuzik , paldies ! :)
TOPruslan @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 07:46
Nja Open101 krīt smagi, rokādes dara savu ...
Cspitali,Spini,Rigasradio ... skarbi
Nu neko gaisa sildītāji joprojām vajadzīgi :)
Valmiera(TEv) lēnām kāpj ... protams salīdzinot ar ieguldītiem līdzekļiem, pamazs kāpums ;)
marss @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 07:56
marss - varbūt Super FM līmeni dabūs līdz gada beigām un jau tad manuprāt tas būs ļoti liels sasniegums. Jautājums protams vai nemainīsies muzikālais noformējums "TEV".
Janka @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 08:39
Hm, Skonto mazliet krāpjas, viņi izmanto divas frekvences, lai sevi popularizētu, kamēr pārējās stacijas tikai vienu:D
Gatis @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 09:38
Domāju, ka Rīgā reitings 102,3 ir nulle vai tuvu tai. To frekvenci viņi nereklamē nekur (Skonto mājaslapā zem "Skonto Vidzeme" tā nav atrodama), un tā kā raidītājs ir tik nīkulīgs un tur bieži skan klusums, tad tas nav nopietni. Place holder tikai priekš kaut kā cita nākotnē.
Janka @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 10:14
Retro uz leju,Open 101 stabili uz leju. SuperFM stagnē. Līderi tie paši. No 3.-10. vietai bez sevišķām pārmaiņām. Šoreiz EHR it kā izrāvies, nākošajos droši vien SWH būs priekšā.
Pirmo reiz figurē Rīga Radio. Bēdīgs rezultāts. Žēl.
Nabai nav pat palīdzējis BoomFM.
Valmierai nekādu progresu neredzu.
Kaut kā tā:)
artis @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 12:54
Bet Rīgā, kur notiek tīrā programmu cīņa bez raidītāju skaita komponentes, pirmajā vietā Skonto (bet nu ar 2-em raidītājiem tomēr), bet RETRO atkal 2.-jā pozīcijā. Neskatoties uz to, ka RETRO ir palikusi bez rīta šova un raida dienā latviešu programmu. Klausoties citas stacijas, man rodas ļoti daudz jautājumu par to, ko viņi vispār dara savā darba vietā, izņemot negodīgo cīņu ar konkurentiem.
Regīna @ trešdien, 2013. gada 28. augustā 13:59
Kāds neatceras, kad Capital FM raidīja no Dimzukalna, kurā tad vietā viņi bija? Šamējie tak tādēļ pārcēlās uz Rīgu, lai uzlabotu savu reitingu, bet šķiet, pūles bija veltīgas.
--------------------
Interesanti, jo topradio (arī Europa+/Spins) spēlē līdzīgu stila mūziku kā kapitāls, taču Tops vienmēr ir apsteidzis Capital.
----------------------
Regīna, varat paskaidrot kā iespējams vienā pilsētā iegūt 2 frekvences, lai abās varētu darboties viena un tā pati radiostacija(domāju, ka zināt par kādu radio iet runa)?
Gatis @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 08:09
Gati - šeit atbilde pavisam vienkārša. Skonto Vidzeme ir savs tīkls un tā kā Rīga ietilpst Vidzemē, viņiem šeit pienākas frekvence. Tas pats ar VALMIERU (Tev). Gudrs gājiens.
Janka @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 08:28
Gan Kapitāls, gan 101 savulaik izdarija vienu un to pašu kļūdu, kā saka "поменяли шило на мыло". Zemgali pazaudēja, bet Rīgā signāls būtiski neuzlabojās. Cipari visu izsaka. Ja Kapitālam iepriekš bija 0,1-0,3%, tad tagad svārstās 0,3-0,7%. Reach palika praktiski tas pats, var būt par pāris tukstošiem kļuva vairāk. Nav jāaizmirst, ka apraides zonai pievienojās Liepāja un Valmiera.
101 arī praktiski nekas nav mainījies.

"topradio (arī Europa+/Spins) spēlē līdzīgu stila mūziku kā kapitāls"
Es tā neteiktu. TOPradio pozicionējas kā CHR/Dance un ir vienīgā stacija ar šādu formātu Latvijā, auditorija ir pietiekoši plaša. Capital un Spin vērsti uz ļoti šauru auditoriju. Vietējā Europa+ ir atsevišķs gadījums, rodas iespaids, ka viņi paši nezin, kam viņi raida.
Vovanich @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 08:39
Spin mēģina kopēt BBC Radio 1, tikai... viņiem tas galīgi nesanāk. Piektdien biju ieslēdzis Spin FM Top 20, un to vadīja kaut kāds čalis ar meiteni, kura pēc balss spriežot, pubertātes vecumam pāri nav tikusi (laikam Rutule). Tika runāts virsū dziesmu sākumiem, stostīšanās pie no lapiņām lasītajiem tekstiem par ārtistiem ("Bilbōrd Hot simts") un vēl daudzas tik radio presentation nepieļaujamas un basic kļūdas, ka man gribējās pārslēgt no tā vien, lai gan mūzika varbūt vēl nemaz nebija tik slikta. Bet tāda jau SWH grupas būtība - ņemt tikai slavenības, nevis profesionāļus (vai vismaz tos, kas grib mācīties un par tādiem kļūt). Rezultāts pēc gandrīz diviem gadiem ir tāds kāds ir un tāds tas arī paliks. Ar spēcīgu komandu viņi daudz varētu izdarīt, bet tas fuffelis kas tur tagad iet ēterā (šeit par dīdžejiem, nevis mūziku runāju) der tikai 1D paaudzei (uz ko spiež pēdējā laikā arī BBC R1). Tikai, neprofesionāli, spineri, neprofesionāli. Žēl.
Janka @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 09:21
Capital FM jau esot ieguvis frekvenci Jelgavā, lai mēģinātu atgūt Zemgali. Tiesa, pašlaik viņi laikam kaut ko gaidot no ESD.
====================
Savukārt Radio Valmiera (Tev) un Topradio ir ieguvuši frekvences Bauskā, tā ka Zemgalē varētu parādīties jauni spēlētāji.
Gatis @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 10:01
Gatis ,mums tagad labi dzird praktiski vissur. Bet Bauska demzhel "v Jame" tapec gatavojamies raidit tur 96,5 MHz. Par formatu radio (TOPradio) To komes tagad spelejam,ir visa Pasaule. Un protams mums nav viegli. Bet ! Vot par Retro gribu patejkt,ka shi staciju protams klausas majas saimnieces sava "ziepes kaste" Mashina es pedeja lajka neredzu vispar Sho staciju. Bet ir viena problema ! Ti kas klausas retro muziku ir 45-65....vaj lidz pat 70 gadigi cilveki. Vini nedzird reklamas vaj vispar neko nepirkt. Agrak nebija reklamas uz televizijas un radio. Par visu maksa valst bjudzhets. Tagad komercradio dzivo tiri uz reklamas tirgu. Uzdot jautajumu savam vecakiem ko vini doma par reklamas etera :))) Jus visi labi zinat kada bus atbilde :)))) Tapec reklama uz shi stacijam nav efektiva. Bet musdenigo klausitai ekonomisko aktivi labi zinj kas tas ir reklama un ka vinja var palidzet stradat. Tapec Skonto uzskatu par lideri un viss labako produktu radio Latvija. Es pats klausas sho staciju kad man "zaparit" musdenigs muzons. V zakljucenii gribu patejkt. Ka "vazhno ne kollicestvo,a kacestvo " Paldies visiem !!!
TOPruslan @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 10:39
Ruslan, pirms kaut ko apgalvot, vismaz uzzini kaut ko! RETRO ap 80% auditorijas ir t.d. "zelta auditorija" - vecumā no 25 līdz 55 gadiem, kodols - 35-45 gadi. Tā ir vispievilcīgākā auditorija reklāmas komunikācijai. Tā kā atvaino, RETRO pelna un pelnīs vairāk nekā TOP.
Regīna @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 11:10
Ruslan, tu kļūdies, jo retro mūzika patīk arī jauniem cilvēkiem. Es personigi klausos Skonto un tas mans favorīts. Skonto labākais ir informatīvā daļa, jo diez vai klausītos ja tik muzons pa riņķi vien ietu. A tavs TopRadio man patīk jo tur labs dance gan jaunie gan vecie hīti. Skaņas kvalitāte ar labāka kā citām stacijām. latviešu muzonam klausos LR 2.
ricis @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 11:45
Vovo, 25lidz 35 tas musu auditorijas piks,bet Retro 45-55 kas ne ko negrib pirkt un ari dzirdet. Vinjam savas domas par reklamas televizija un radio. Ko jus tur vairak nopelnejat :)))) Ar cenu par spotu 2,50 ? Ne nu labi mums topa daudz kur teret naudas. Bet par 3 ls pardot savs eters... Jaaa daudz tur nopelnis... Reitings uz leju,radio iszledz visas majas saimnecies sava ziepes kaste.Jo starpjori neizstures sho reklamas daudzumu :)))) Zato zarabotaete !
TOPruslan @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 11:46
richi ,iet runa par Retro FM ! Skonto es pats klausos. Un man ljoti patik shi stacija. Tur viss pareizi salikt un tas domats aktiviem cilvekam. Nav etera ne " Jabloki na snegu,chto zhe nam snimi delatj" ne Koni v jablokax.... " Nu chto eto za muzika ? ja v detstve slushal ,sejcas vspominatj ne xochu. Zestj ! Skonto liders sava joma!!!
Es negribu macit kadam no shi foruma. Mans viedoklis jums visiem zinams. Skonto atskanjo tikaj kvalitates trekos. Nevis " Jbaloki na snegu,chtozhe nam snimi delatj " :))))))
TOPruslan @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 11:53
ruslan tev taisnība par skonto. Tur labākās dziesmas no visiem gadiem. Retro FM neesmu klausijies jo tur švaks raidītājs un par ar āra FM antenu neskan. skonto Rīga labs raidītājs jo Mazsalacā labi ķer ar parastu drāts gabalu pie radio. Bet nu ap 130 km pa gaisu tas ir labs rādītājs viņiem par tehnisko daļu vismaz Rīgā. Nez vai Rīgā dzird valmieras skonto raidītāju 97.0 ?
ricis @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 12:05
Es šaubos,ka Rīgā dzird 97,0 bet raidītājs nav švaks,ārpūs Valmieras 97,0 var uztvert kautkur vismaz 50-70km no pilsētas,bet līdz Rīgai vismaz ar mašinas antenu nevelk.
ixi @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 12:53
Nu ar mašīnas antenu skaidrs ka nevelk. Bet ar Yagi antenu varētu ķērt un auto radio mājās, jo tiem labs filtrs pret traucējumiem no tuvajiem raidītājiem. Esmu pats pārbaudijis ar Pioneer firmas auto radio.
ricis @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 12:59
Ruslan, tu labi taisi programmu, esi labs tehniķis. Bet mārketings nav tava stiprākā puse, atvaino. Un vēl jautājums: kāpēc tu vairs neslavē SUPER FM grupu bet tikai Skonto? :)
Regīna @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 15:45
Руслан, честно неприятно читать, когда тебя почти в дерьмо превращают. Просьба быть более политкоректным. отлистай этот форум на страниц так десять назад и ты увидишь что ты писал про Сконто, почти один в один что сейчас про Ретро ФМ. Мы уважаем наших коллег конкурентов, особенно тех, кто на рынке дольше всех. Факт остаеться фактом Ретро ФМ впервые в истории вещания с 2001 года смогла по reach сделать Русское радио, но мы не видим особого смысла радоваться, так как понимаем что очень плотная конкуренция, первая петерка - семерка идет ноздря в ноздрю ( зазор минимальный), такого раньше не было, но бизнес есть бизнес и сейчас только профессианилзм решит who is who, кто сумеет монетизировать рейтинг, а кто сдуется.
P.S Топ радио мы слушаем по понедельникам всем офисом перед планеркой, что бы зарядиться энергией на грядущую неделю:)

Если тебе известны факты продажи рекламмы за 3Ls нашей станцией, я буду признателен если ты мне пришлешь доказательства этого. Мы когда JustFm, были ниже 4.50 не падали, какой смысл в раздаривании эфира - ведь радио это в первую очередь бизнес ( бизнес ФМ:))
Alen @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 16:25
Man topā ir LR1
marisx @ ceturtdien, 2013. gada 29. augustā 19:16
marisx man prieks pa tevīm ... pensiju jau ar droši vien saņem ;)
marss @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 03:05
Ruslan un Ixi, vai tie jaunie raidītāji Jelgavā un Bauskā varētu tikt palaisti līdz šī gada beigām?
--------------------------
LR1 pārsvarā klausās cilvēki pēc 50...protams, ir arī izņēmumi.
Gatis @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 03:17
LR1 klausās tie kuriem patīk vairāk ziņas un visādas diskusijas nevis mūzika.To klausās ne tikai pensionāri.LR1 ir tā stacija kuru var dzirdēt katrā dziļā lauku nostūrī,kur citas rādiostacijas nevar uztvert un citas izvēles nav:D
ixi @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 05:51
Skonto skan kvalitativa muzika ? HA,Ha , absoluts pipec nekas vairak , kvalitativa muzika skan SUPR-FM eitera jo manu prat šo staciju sen vajadzetu devet par EUROPEAN HIT RADIO NUMBER 2 jo tur skan patiesi eiropas hiti no 70-tiem lidz musdienam . Bet SKONTO -neskan JABLOKI NA SŅEGU VAI KOŅI V JABLOKAH -bet dzirdams BALTA SAULE SPID UN BALTA LAIVA SLID Vai nav tie paši JABLOKI NA SŅEGU- ? man šķiet tas pats -te tikai gaumes jautajums kam vairak patik -JABLOKI-kam BALTA SAULE . Tapec ja gribam normalu muziku dzirdet -tad jaklausas SUPER-FM .
beibut @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 09:25
Un ja runajam par LR-1 ,tad teikšu atklati -Ja gribam klausities ziņas tad jaklausas radio BALTKOM jo tur tiešam skan profesionalas ziņas brivi un bes cenzuras , taču LR-1 stasta tikai to kas viņam šķiet labs, bet par parejo jakluse tapat ka PSRS-laikos , tapec Ja gribejam kaut ko uzzinat tad agrak klausijamies RADIO BRIVA EIROPA un AMERIKAS BALSS. Taču patlaban mums pašiem ir sava BRIVA EIROPA, tas bes šaubam ir radio-BALTKOM.
beibut @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 09:33
Nu nez nez baltcom ir mix grupas, kuram ir tāds kremliskais piesitiens , līdz ar ko stipri šaubos par to patiesumu ;)
marss @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 10:18
Ну дискусия понеслась :))) Регина , я знаю больше чем все вы тут думаете. Особенно карупционную систему. Знаю как тут у нас в LV решают вопросы. Маркетинг я тоже изучал и знаю как это работает. Не так долго осталось это доказать... Skonto Лидер в своём огороде ! Super FM группу за что хвалить ? За проблемы на рынке ? Вы сами пострадали от этого не хуже всех. Когда человек-профи просто кидает весь профессионализм и делает странные попытки заработать денег.... А где кто был раньше ? Когда расходы делали себе жадно строя сети по стране ? Цель была одна , а получилось как всегда - Жопа :) Super FM слушает молодёжь :) Обратите внимание на это ... Они настальгируют,правда,не долго. Сколько после рекламы " Если вы слушаете Skonto или Retro FM " они отобрали публики у этих станций ? АААААааа ? Ну скажите мне ? Сверху коментарий бейбут написал " SUPR-FM eitera jo manu prat šo staciju sen vajadzetu devet par EUROPEAN HIT RADIO NUMBER 2 jo tur skan patiesi eiropas hiti no 70-tiem lidz musdienam " Ну если вы понимаете о чём речь,ок... Если нет , напишу в следующем коменте когда обругаете меня :))) Так что Ален , я к Вам нормально отношусь. Просто не буду тут сейчас много дискутировать. В заключении скажу....Модные станции заняли свою позицию уже давно. Расти мешают слегка , но это вопрос времени. Люди поменяются и всё случится.
TOPruslan @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 12:19
Кто же тебя Руслан огорчил NRTP или ESD что коррупцию увидел?
Слава @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 13:41
Ни те ни другие ! Я вообще говорю...
TOPruslan @ piektdien, 2013. gada 30. augustā 14:58
Variet jau spriedelēt par "milzīgajiem" sasniegumiem kādai radiostacijai, jo lūk retings pacēlies par 0,1% :) Vai tad tiešam neviens neredz, ka kopā LR paņem vairāk kā trešdaļu klausītāju un ne jau pensionāri tikai to rētingu veido. Ja piemet Skonto, tad praktiski puse. Visi pārejie ir tikai gaisa sildītāji,patīk tas jums vai nē. Jā,es braucot autiņā klausos LR, bet ne jau tapēc,ak to labāk uztvert, bet tapēc,ka tur visu laiku ir raidījumi un informācija. Muzičku es varu no plaijera uzspēlēt un kādu pats gribu. Labi, es tiešām esmu piecdesmitgadīgo kategorijā, bet mans dēls arī klausās LR1,jo tāpat kā es mūziku neklausās no radio. vai tad tiešām rētingi neatver jums acis, ka tie laiki,kad mūzikas spēlēšana bija topā,ir pagājuši. Tehnika attīstās un mūsdienās tas nav vairs aktuali. Cilvēkiem vajag ko vairāk par pliku "mūzikas automātu" iekš radio. Nu jā,Skonto jau orģinālraidījumus neveido, bet tur skan mūzika kuru nav kauns uzgriezt jebkurā sabiedrībā. Man vienkārši smiekli nāk par šīm diskusijām,kad tiek rētingi apspriesti un ar tādu azartu un aktivitāti. Nē,nu gan jau sportisti arī apspriež kā viņš ielika pretiniekam un izcīnīja godpilno piecpadsmito vietu:) Es vienkārši nokaunētos un štukotu kā tikt ar savu radio vismaz pirmajā trijniekā, vai vispār izgriezt pogas LR, bet nē, notiek "bērnu spēlītes smilšukastē".
Jaruna par radio dzirdēšanu, tad ar normālu antenu es Lielvārdē dzirdu praktiski visas Latvijas radiostacijas. Jā,ir problēmas ar zviedriem, negrib stereo slēgties, bet somi iet ar RDS. Nevajag būt slinkam un kaut elementāru dipola antenu uzlikt uz jumta, tad "pasaule atvērsies".
Minivat @ sestdien, 2013. gada 31. augustā 06:31
Tā jau tas ir, bet no no otras puses...ir cilvēki, kas klausās arī tādas stacijas, kas ir reitingu apakšā. Latvijā pārsvarā ir vai nu popmūzika, vai krievu mūzika. LR1, protams, ir stabila vērtība. Tāpat milzīgs skaits klausās LR2 un pofig, ka tur varbūt nespēlē šedevrus, bet ja cilvēkiem patīk, tad tas nav nekas nosodāms.
Arī opera citiem nepatīk, bet ir cilvēki, kas to dievina.
Piemēram, Rīga Radio nekad nebūs milzīgi reitingi, taču tas ir kaut kas atšķirīgs mūsu FM viļnos, un tas ir tikai apsveicami, ka cilvēkiem ir izvēle.
reizēm rodas tāda sajūta, ja es neklausos,nepatīk kāds radio, tad ne vienam nepatīk. Cilvēki ir dažādi un katrs pats var izvēlēties, kas viņam patīk.
Pats zinu ļoti daudz (arī sabiedrībā pazīstamus) cilvēkus ne tikai Rīgā, kuri klausās to pašu Rīga Radio, BBC Service.....
Gatis @ sestdien, 2013. gada 31. augustā 10:57
Minivat :) Lūdzu ! Klausies ko Tu gribi. Gaisa silditai demžel ir. Pienaks laiks un tu par katru dziesmu samaksa pirms ieladet viņu uz sava pleera !
TOPruslan @ svētdien, 2013. gada 1. septembrī 09:21
Lapa: 1 2
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums