Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

SPIN FM - izgāšanās vai viltīgs plāns

Fakti – pēdējos reitingos Spiniem 25 000 klausītāju.
Vai bija vērts 1) pirkt franšīzi; 2) ieguldīt naudu reklāmā; 3)iejūgt SWH Rutuli ar meitu un algot tīņu zvaigznītes, 4) apmaksāt raidītāju, datorprogrammas, uzturēt mājas lapu, Draugus un Twiteri, dažādas ārpusētera aktivitātes?
Vai tā ir laba ārvalstu formāta neveiksmīga latviskošana vai tā ir ar tīņu auditoriju jebkurā valstī?
Un vēl – vai pēc kāda laika/zaudētas naudas Comunicorp ( SWH un SPIN īpašnieks) nesāks domāt par formāta maiņu?
Naukšēnu diskors @ sestdien, 2012. gada 13. oktobrī 18:38
1) Franšīze visticamāk netika pirkta, jo tā visticamāk tai pašai Comunicorp arī pieder, lai gan, varu arī kļūdīties. SWH 2 vai SWH Dance, vai SWH Hits gan manuprāt būtu bijis labāk, bet nu tas mans viedoklis.
2) Fakts
3) Rutulis tāpat zem SWH kontrakta, vai tad grūti piešiverēt arī SPINā.
4) Twitteri nav jāuztur. To uztur paši dīdžeji, kuri tur raksta kaut ko līdzīgu "kuram patīk Lady Gaga RT šito"

Vārgais raidītājs arī spēlē noteikti lomu.
Janka @ sestdien, 2012. gada 13. oktobrī 20:43
nja nu tātad :)
Sāku šamos klausīties īsi pēc parādīšanās, skaņa bija klusa un čarkstēja pat vizinoties pa Rīgu
Tad uzzināju ka tas ir jaunais tipa raidītājs - 90W uz antenu ... Tās pašas 4x3 no zaķsalas apkalpo 106,8 un 94,5
Ko lai saka, spins sakārtoja gan skaņu gan apraidi (palika spēcīgāki) Tagad ir mans favorīts Nr.1 (nav ne ziņas,n sht reklāmas minimāli) Protams rodas smagas aizdomas ka īri nevilks ilgi šo izgāšanos (vismaz pēc reitingiem), lai gan ne radio Valmierai, ne RadioRīgai labāk neiet ... vai tiešām jauno antenu lāsts ?
marss @ sestdien, 2012. gada 13. oktobrī 22:31
Antenām jau nav ne vainas. Jauda ir tā, kas visu pasākumu nogalina. Ar kilogramu tur augšā skanētu manuprāt visu pārējo Zaķusalas iemītnieku līmenī, jo tur antenas horizontālas, bet, FMs labāk vertikālajā "raidās".
Janka @ sestdien, 2012. gada 13. oktobrī 22:40
Marsam - reklāmu trūkums ir pluss klausītājam, bet nav nekāda labā lieta rādžiņam.
Vēl interesanti, ka Spini raida arī Jordānijā - tur vietējā auditorija paredzēta no 15 līdz 34 gadiem. Laikam arābi nekad nekļūst pieauguši ;)
Naukšēnu diskors @ svētdien, 2012. gada 14. oktobrī 01:02
Spins raida arī Īrijā, Čehijā un Igaunijā un Somijā. Kā ar reitingiem tur gan nepateikšu.
Janka @ svētdien, 2012. gada 14. oktobrī 02:24
Kā jau esmu minējis, man jau sen pēc 30 un ne skonto ne LR2 nav manā playlistē ;) laikam joprojām esmu garā jauns ka klausos Spinu ;)
No otras puses, ja pieliktu jaudu vismaz uz 1kg, rādiuss palielinātos domāju līdz ~70-80km ... a ko tas mainītu ? Rīgā jau laikam ir radio pārbagātība, un baidos ka reitingus tas nepaceltu ... plusā jaunatne reti kura saprot kā ieslēgt radio un kura stacija ir kur ;)
marss @ svētdien, 2012. gada 14. oktobrī 10:32
marss - daudzi no tās jaunatnes nesēž tikai Rīgā, bet dodas ārpus tās, un ja pie Salaspils radio sāk čarkstēt? Tiek pārslēgts EHR vai kas tamlīdzīgs, kuram signāls rullē tālāk. Tas gan par jauniešu radiostaciju nezināšanu utt. ir fakts.
Janka @ svētdien, 2012. gada 14. oktobrī 12:58
Boljshe 90 W net tam i ne budet !!! Castot boljshix net.
TOPruslan @ otrdien, 2012. gada 16. oktobrī 18:00
Par jaudām - Rīgā ir lielākā jauniešu koncentrācija visā LV - ja gribētu klausīties, tad to arī darītu. Ārpus Rīgas svarīgi skanēt Skonto, LR2 un tad visiem citiem, jo laukos vecāku cilvēku īpatsvars ir lielāks.
Naukšēnu diskors @ trešdien, 2012. gada 17. oktobrī 11:38
Hmmm.. Interesanti ar ko jūs tur klausāties tos radio?! 90W un Zaķusalas augstumi ir pilnīgi pietiekami, lai braucot, bez nepanesamas šņākuļošanas, tās stacijas klausītos autiņā līdz pat Vangažiem Vidzemes virzienā un līdz Dubultiem Jūrmalā. Un tas šīm stacijām ir pietiekami. Ja šo jaudu pat arī palielinātu uz pusi, vairāk par 5-10 km (rupji rēķinot) stabilas uztveršanas radiuss nepalielinātos.
dipols @ trešdien, 2012. gada 17. oktobrī 12:03
Antenas pastiprinatajs koeficents aizmirstat?
30dbw ERP - tas ir ļoti labi.
Man 28 dbw/erp Lode un dzirdams no Augšligatnes lidz pat Seda :)
Ja bus normala vieta un raidoša antena ,tad pilnigi pietiks.
TOPruslan @ trešdien, 2012. gada 17. oktobrī 15:29
tā kā vases jau kādu laiku publiski nepiedāva info par dbw (un vispār tehnisku info par frekvencēm) tad tām jaunajām zaķusalas antenām nezinu kādi tie ir, bet jā - protams! Ar pareizu antenu var vairak izdarīt, nekā kurinot traņus kaudzēm jaudas pakāpēs. Offtopic: Izrādās, ka vases.lv arī paspējuši pārbūvēt savu lapu (: Nja. Pašā apakšā šim linkam arī'svaiga info par darbam sagatavotajām frekvencēm - http://esd.lv/lv/darbibas_virzieni/radiosakaru_veidi/apraide/fm_skanas_apraides_stacijas/ - radio Valmiera teju katrā Vidzemes pilsētiņā būs sakarinājusi savus raidīkļus... Tas, ka Smiltenē šie raidīs man jaunums
dipols @ ceturtdien, 2012. gada 18. oktobrī 00:35
Iskatas ka riga varetu but vel briva frekvence 92,5 vai 92,6 MHZ
Kaspic @ ceturtdien, 2012. gada 18. oktobrī 16:27
domā vēl kāds gribēs pa savu naudu paraidīt ?
marss @ ceturtdien, 2012. gada 18. oktobrī 17:12
nu vienigais kada cita tipa radiostacija ,kas spele savadaku muziku.
Kaspic @ ceturtdien, 2012. gada 18. oktobrī 17:24
piemēram kantri :D
marss @ ceturtdien, 2012. gada 18. oktobrī 17:50
Kantrī varbūt pat savus 20 - 40k varētu savākt. Bet vai ar to pietiktu, lai nosegtu visas izmaksas?
Janka @ ceturtdien, 2012. gada 18. oktobrī 18:27
Tads kantri butu konkurents lr2.gan jau tads projects noturetos,Jo parejas spele pop gabalus.es ar tadu paklausitos.
kaspic @ piektdien, 2012. gada 19. oktobrī 09:15
Spin FM uz mana DEGEN radiouztvērēja var labi uztvert arī Dzimtmisā, Dimzukalnā, Iecavā, Baldonē :)
Ainārs no Mārasciema @ piektdien, 2012. gada 19. oktobrī 15:11
Spinu un Rigu, var arī līdz Bauskai dzirdēt labā kvalitātē,, bet vajag nomālu antenu. Ar radiopulksteni tas neies krastā.
misters @ piektdien, 2012. gada 19. oktobrī 18:50
Ainār kur pirki savu DEGEN radio un kas par modeli?
ricis @ piektdien, 2012. gada 19. oktobrī 20:54
Vai tieshaam kads no jums vel naivi tics shiem reitingiem,kurus ieguust aptaujajot 1000 cilvekus?:D Mums nevajag aizmirst par to ka puse LV iedzivotaaju dzivo arzemes,un ka daudzi no viniem klausaas radio interneta,vai tad labak nebuutu shadi aprekinat radio popularitati?Es klausos gan Spin fm gan Super fm,ieksh UK,!
UK @ svētdien, 2012. gada 21. oktobrī 12:24
Un ko dod tavi reitingi UK, priekš Latvijas reklāmdevējiem? :D Nereklamēs Tev Rimi, bet Tesco un Aldi? :D
Puse LV iedzīvotāju nedzīvo ārzemēs. Nevajag jau arī pārspīlēt.
Janka @ svētdien, 2012. gada 21. oktobrī 15:16
http://imageshack.us/a/img39/8730/internetradio.jpg
:D
Vovanich @ svētdien, 2012. gada 21. oktobrī 17:02
NU jebkuraa gadiiujuma kapeec netiek veikti shadi petiijumi,nemot vera realos datus par Radio klausisanos Interneta,ir tak 21 gadsimts,aptauja kura sastadiita no 1000 cilveku viedokliem ir smiekliiga!!
UK @ svētdien, 2012. gada 21. oktobrī 20:22
Cik zinu, TNS ņem datus arī no cilvēkiem, kuri klausās radio internetā. 1000 cilvēku reprezentatīva izlase (ja ir pārstāvētas visas vecuma grupas un tautības) ir pietiekams lielums. Protams, var būt kļūdas utt., bet citu mērījumu nav un tieši uz šiem mērījumiem arī radio reklāmas naudas pīrāgs tiek dalīts.
Janka @ svētdien, 2012. gada 21. oktobrī 22:43
ļoti liela daļa ārzemēs klausās LR2 nevis Spin FM vai Super FM:D
gatis @ pirmdien, 2012. gada 22. oktobrī 19:33
Es ar to domāju, ka ārzemēs dzīvojošajiem tautiešiem gribas paklausīties ko latviešu valodā.
gatis @ pirmdien, 2012. gada 22. oktobrī 19:38
Spin FM ir nebaudāms, jo tur ēterā vāras kaut kādi aprobežoti bērni ! Atstāj pilnīgu dauņu iespaidu :(
Katls @ piektdien, 2012. gada 9. novembrī 10:00
Nekad neesmu dzirdējis par tādu "spam" fm.
Lauris @ sestdien, 2012. gada 10. novembrī 14:15
viņi vārās tikai pa vakariem, pārējo laiku pure music ;)
marss @ sestdien, 2012. gada 10. novembrī 16:15
http://swamp.lv/ - bezmaksas reklāma. Nāc un reklamējies bez maksas!
4Play @ pirmdien, 2013. gada 4. februārī 18:46
Lapa: 1
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums