Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

опрос: Радио как медиа носитель в будущем (Латвии)

Mininat,par ciparu tv piekrītu analogā bilde ir baudāmāka. Ja, šodien kādai TV pateiktu, ka tā var atgriezties analogajā apraidē, šaubos vai kāda atgrieztos.
princ_fm @ Šodien, 16:42
Cik man zināms, tad ja nemaldos gadu atpakaļ padome izskatīja jautājumu par DAB testiem, baumo ka pirātiski ir jau testēts Latvijā.
Egons @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 16:59
Minivat, piekrītu anologā bilde ir baudāmāka. Ja, šodien kādai TV pateiktu, ka tā var atgriezties analogajā apraidē, šaubos vai kāda atgrieztos.
princ_fm @ Šodien, 16:42
Cik man zināms, tad ja nemaldos gadu atpakaļ padome izskatīja jautājumu par DAB testiem, baumo ka pirātiski ir jau testēts Latvijā.
Egons @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 17:05
Vispār, tā gan laikam būs taisnība, ka DAB nepieciešama krietni mazāka signāla / trokšņa attiecība, jo teorētiski uztvērējam = vienkārši jākonstatē signāla impulsi ir/nav līmenī (vairāk tas fons šņāc, vai mazāk - tas kodu nemaina, kamēr tas nenoslīkst troksnī.

Tomēr tuvredzīgi būs, ja visu skalu iznomās vienam kantorim (ir tas valsts, vai privātais - vienalga), šādā gadījumā manipulācijas ar tarifiem neizbēgamas - vienu veselu kantori vieglāk iespaidot - lielajiem ārvalstu mediju koncerniem viegli būs izspēlēt vietējos un mazākos no tirgus ar visādām manipulācijām. Tāpēc ideālajā gadījumā katrai raidorganizācijai tomēr jādod iespēja pielietot savus dzelžus. Kaut vienā no 3 DAB diapazoniem, piemēram.

+ tā kā droši sagaidāms, ka vairākumam tautas kvalitāte būs sekundāra, dabūsim vien klausīties lētākajos risinājumos to ētera vilni.
dipols @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 17:22
Domāju, ka sākumā DAB+ tiks ieviests valsts radio un pēc kāda laika privātajā sektorā ar savu neatkarīgo multipleksu.
Egons @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 17:33
princ_fm,saku godīgi, DAB klausījos un salīdzināju pirms vairākiem gadiem.Ar autiņu pat notestēt nevarēju, jo cilvēkam,pie kura dzīvoju, autiņā nebija attiecīga uztvērēja. Par cik nav nekādu iespēju Latvijā DAB patestēt, tad varu izteikt tikai savu subjektīvu viedokli pārslēdzot uz vienas aparatūras no FM uz DAB. Ar DVB-T gan man ir liela pieredze un DAB digitāls signāls vien ir, tad nu nav ar to uztveršanu un signāla līmeni nekāds cukurs. Digitālā TV gan strādā daudz augstākā frekvencē un decimetru viļņi izplatās daudz sliktāk. Lai kā arī būtu, vienos un tajos pašos apstakļos ar viemu un to pašu antenu cilvēks varēja analogo TV uz 28 kanāla redzēt, bet digitālā neiet.Jā, skaidrs,ka es zinu kā tādos apstākļos problēmu atrisināt, bet fakts paliek fakts. Nedomāju ka ar DAB būs savādāk.Ja tagad tante laukos, kaut ar šņākoņu, LR1 dzird, tad tais pašos apstākļos DAB visdrīzak neies. Vismaz ar digitālo TV signāla pārklājums nav uzlabojies un laukos bez antenām ar lielu pastiprinājumu neko prātīgi uztvert nevar, bet analogā TV rādija ar vecio antenu. Jā, rādija ar sniedziņu, toties Panorāmu skatīties varēja, bet tagad visur bija jāliek antenas ar 18dB pastiprinājumu. Ko tādos apstākļos parasts cilvēks ar DAB iesāks,man grūti pateikt.Es protams uzmaukšu kārtīgas antenas un gan jau varēšu klausīties visas iespējamās stacijas, bet parasts cilvēks tak priekš radio antenu neliks. Par skaņas kvalitāti visdrīzak arī man būs taisnība.Nu jā, var jau teikt,ka man baigi augstas prasības. Jā,es intermetā klausos tikai stacijas kuras strādā ar 320 kbps, bet vai tad slikti klausīties kvalitatīvu skaņu.
Minivat @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 18:36
Savā laikā kad,izslēdza vidējos viļņus laukos arī bija neapmierinātie, ka būs jāklausās FM, bet pierada. Zinu Rīgā ir vietas kur nevar uztvert Ulbrokas raidītājus dēļ Agenskalna UĪV FM raidītājiem.
Egons @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 19:18
princ - špreiz nepiekritīšu. Tas pats BBC Radio 1 DABa multipleksā gāja 128 kbps vai 160 kbps MP2 (!!!), un 5 Live laikam pat tika raidīts mono režīmā uz kādiem 64 kbps. Nu tas nekam neder. DAB+ jau nedaudz labāk, jo uz 128 kbps AAC+ izklausās ciešami, bet, nu - FM tāpat labāks (ja protams, tajā nebaro jau pārkompresētu signālu, kā piemēram Star FM gadījumā, kuras raidītājus - izņemot Rīgā, baro 192 kbps MP2 satelīta signāls. Un DABā 192 kbps nevienai stacijai tak nemaz nedotu, jo, tas ir pārāk dāsni - nevar sabāzt vēl dažas programmas. Ja tiks ieviests digitālais radio viens ir skaidrs - skaņas kvalitāte cietīs.
Janka @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 19:32
Egon,laukos Ulbrolas raidītajus vispār nedzird un arī Agenskalna torni ar ķēķa radio nedzird. Vienīgi valsts radio skan normāli. Tas nu tā, bet gribētos dzirdēt Egona viedokli par skaņas kvalitāti iekš DAB. Jev skaņas kvaliate ir tik pat mazsvarīga kā bildes kvalitāte digitālajā TV- galvenais ieviest jaunu digitālu radio, jo tā liek stulbā jevropa.
Minivat @ trešdien, 2012. gada 5. septembrī 19:46
Kā Janka minēja, DAB ir MP2 un nekas izcils skaņas kvalitātē tur nav. DAB+ jau ir stipri uzlabots standarts MPEG4 HE ACC V2 un pat lielākie DAB kritiķi anglijā atzīst skaņu par labu. Ieteiktu, aizbrauks uz Vāciju un patestēt DAB+ reālajā dzīvē, skaņa ir vienkārši izcila.
Protams,cilvēki ar absalūto dzirdi saklausīs visu un kritika būs arī DAB+.
Vairums, UĪV FM radiostaciju Latvijā arī grēko atskaņojot mp3 un ar skaņas gala procesoriem izkropļo skaņu(marketinga triks), padarot to it
kā "skaļāku".
Minivat, kopš Latvija ir iestājusies ES, lēmumus pieņem Brisele, bet Latvijas valdība tās izpilda . Nav svarīgi, kāda politiskā partija būs pie varas Latvijā, spēles noteikumi mums visiem ir zināmi, tāpat kā par volframa spuldzīšu ražošanas pārtraukšanu, mūsu viedokli neviens neprasīja un tā pat būs ar ciparu radio ieviešanu.
Vēl viens trumpis, ciparu tīklu DAB+ varēs darbināt sinhronā tīklā(vienā frekvencē), tas palīdzēs aizpildīt, tā saucamās "klusās zonās",toties UĪV FM apraidē, tas gandrīz nav iespējams.
Pirmās kustības ciparu radio jomā, notiks 2013. gadā otrajā pusē, kad Lattelecom zaudēs monopoltiesības uz ciparu TV izplatīšanu Latvijā.
Egons @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 12:33
Beidziet muldet pa tuksho. Nebus ari pec 10 gadiem Latvija ciparu radio!
Juris @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 13:08
Un kā vēl būs!!!!!
ricis @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 13:16
Es jau sapritu,ka nekas nav Latvijā mainījies.Krievu laikā laizīja pakaļu Maskavai, tagad jevropai un mēs kā paklausīgi suniši izpildām visas komandas. Vienīgi man sirdsabziņa tīra, jo balsoju pret iestāšanos šitai sojuzā.
Ja par tēmu, tad es laikam savulaik tiku klausījies pliku DAB bez + un tapēc arī slikti izsakos par skaņas kvalitāti. Lai gan televīzijā no SAT vācieši parasti skaņu raida ar 192kbps, bet kā kāds koncerts tā momentāli bitraitu uzdzen pat līdz 360kbps. Laikam tak saprot,ka ar 192 ir parīsu priekš kvalitatīvas skaņas. Nēs tak par radio runājam,kur skaņa ir galvenais. Nu labi, lai tā jevropa uzspiež digitālo apraidi, tad vismaz valsts programām varētu labu kvalitāti nodrošināt, bet tak nav nekāda "gosta". Būtu valdība uzlikusi prasību televīzijā Lattelekomam, valsts programas, raidīt ar kādiem 5-6mbps uz vienu programu un nebūtu problēmu.Tad vismaz DAB varētu izstrādāt minimālās skaņas kvalitātes prasibas,kuras būtu jāievēro. Citādāk atkal konkursu uzvarēs kāds kantoris,kuram tikai nauda interesē, un raidīs radio telefona skaņas kvalitātē. Es jau neesmu pret digitālo apraidi kā tādu. Gan vis ar DAB varētu būt kārtībā. Tikai es apšaubu,ka ar esošajiem LVRTC torņiem var noklāt visu teritoriju. Tāpat ar skaņas kvalitāti DAB gan jau visu salaidīs di**, jo ar televīziju jau slikta pieredze ir.
Minivat @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 13:25
Minivat, šeit citā topikā SFM grupai bija jāpārtrauc apraide KHR Jēkabpilī. Ja mēs visi, kā viens jau agrāk būtu piespieduši varnešus ,lai tiktu ieviests DAB+ tad šādas problēmas nebūtu. Skaidrs ir viens UĪV FM RESURSI ir izsmelti un tur tagad valda tikai intrigas. Par gostiem 100% piekrītu.
Egons @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 14:23
Ja nu kādam iteresē Auto DAB radio...

http://global.ebay.com/search/?Query=Sony+CDX-DAB700U
ricis @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 16:16
Egon, kaut te vienam otram tas nepatiks, bet es uzskatu,ka pareizi darīja,ka KHR aizklapēja Jēkabpilī. Galu galā, mēs dzīvojam Latvijā, un nafig mūsu ēterā būtu jāskan svešas valsts mūzikai vai vēl sliktāk, tiek retranslēta krievijas stacijas. Taisi radio latviešu valodā ar latviešu orģinālraidījumiem. Nu labi, skaidrs,ka būs dažāda muzička, bet ne jau tērēt latvijas ēteru krievvalodīgai publikai. Ja nevar kārtīgu radio uztaisīt un samaksāt darbiniekiem algu, tad ņefig ēterā līst. Uzreiz vieta atbrīvosies un nevajadzēs nekādu DAB ieviest. Tikai neuzskatiet,ka man auseklītis pierē un es esmu nacionālists. Mani vienkārši besī ārā zema limeņa radiostacijas, kuras pašas nav spējigas nevienu orģinālraidījumu uztaisit un tad vēl te forumā taisa intrigas, kurš no retingu pēdejās vietas parcēlies uz priekšpēdejo :).
Minivat @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 16:48
Minivat - KHR, cik zinu ar retranslāciju nenodarbojas (laikam tikai rīta programmu laiž ar nobīdi) un visu savu programmu veido tepat Latvijā. Un vienai/divām krievu radiostacijām uzskatu, ka tomēr Latvijā ir jābūt. Galu galā - mēs tomēr atrodamies ģeogrāfiski un vēsturiski tur, kur atrodamies. Tas, ka pusskala Rīgā ir aizņemta ar retranslācijām no Maskavas gan ir nonsenss un tur es tev piekrītu - NEPLP derētu pārskatīt, it īpaši, ja jau atņēma licenci KHR raidīt tādā vietā, kā Jēkabpils (kas, noteikti ir svarīga, bet ne jau tik vitāla un noteicoša, kā Rīga, Daugavpils, Rēzekne utt. šāda tipa radiostacijai). Kaut kādai taisnībai tomēr ir jābūt visiem un ja jau sāk vienam anulēt licenci, tad lai iet cauri visiem un beidzot patīra to FM diapazonu. Piemēram, ar 90,0, kurā bija jāskan relaksējošai mūzikai (Relax FM). Neko tādu šajā frekvencē es nedzirdu. Visu cieņu SWH un viņu centieniem tikt pie "jaunas auditorijas", bet, ja ievērojam likumus un spēles noteikumus, nu tad ievērojam. Nepatīk man, uz kurieni viss šitas lēnām sāk vilkt. Nu noskaidro to, kurš stiprāks ir 'taisot' un raidot labu radio un tā programmas, nevis tiesas kantoros atņemot konkurentiem licences.
Janka @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 19:11
Nezinu, ko konkrēti raida KHR un man nav nekā personīa pret šī radio autoriem. Es kriviskos radio vispār neklausos. Ja jau jūs apgalvokat,ka nav vairāk brīvu frekvenču, tad nav normāli,ka gandrīz katra otrā stacija močī krieviski. Kas,mēs kautkāda krievijas guberņa esam,ka latviskām stacijām vairāk vietas ēterā nav?
Minivat @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 20:53
Minivat, kamēr Krievija finansēs mediju tirgu, tikmēr krievu retranslātori pastāvēs. Interesants piemērs, ko vērts papētīt ir Retro FM "fenomens". Starp citu, pirms Just FM pārdēvēšanas tās īpašnieks tādu pašu repertuāru, kā Retro FM grieza ēterā bet bez panākumiem TNS reitingos.
Janka, KHR Jēkabpils izslēgšana pēc likuma ir noritējusi korekti. Visticamāk ir notikušas starp abām pusēm komunikācijas problēmas.
Egons @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 21:32
Ja kadam nepatik KHR tad lai neklausas,bet reitingi pierada to ka tads produkts ar krievu muziku un raidijiem,vienmer bus pieprasits! Loti daudz Latvieshu klausas tieshi krievu muziku un tadu cilveku kljust ar vien vairak,nevis LR2 ar latvieshu shlageriem,kuri nemaz nav Latvieshu bet citu valstu! KHR zaudes dalju klausitaju Jekabpils raiditaja slegshanas delj,loti zhel ka ta viss sanaca.
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 6. septembrī 23:56
Par to,ka daudzi latvieši klausās krievu mūziku, es atļaušos pasmaidīt.Varbūt labāk runāsim par tehniskām lietām. Gan jau jaunā padome, bez mums, atradīs līdzekļus,kā aizklapēt ciet krivu radiostacijas.
Ninivat @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 06:56
Tāpēc jau tieši vajaga DAB+ ,tad varēs sakrāmēt visas stacijas tur iekšā. Starp stacijām būs lielāka konkurence, pacelsies saturiskā kvalitāte. A kas atiecas uz patreizējo klāstu tad uz radio skalas neko jau daudz nevari nemaz dzirdēt, ja neskaita tās stacijas kuras dublējās pat pa trijām 4trām. Rīgā savādāk, bet te Vidzemē tā ir.
princ_fm @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 10:10
Kam mums Latvijā vajag svešas stacijas radio ēterā? Ēteris ir mūsu nacionālā bagātība un to vajag saglabāt vietējām stacijām,nevis štukot par DAB. Digitālajā televīzijā jau mēs dabūjām vairak ārzemju programu, toties samazinājās vietējo programu skaits un pasliktinājās to kvalitate. Vai mums to vajag DAB? Ir tak daudzas alternatīvas,kā skatīties un klausīties svešu zemju televīziju un radio. Nafig ar to pieķēzīt vietējo ēteru, kura resursi ir ierobežoti.
Minivat @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 10:47
Minivat @ Šodien, 10:47
Ēteris ir mūsu nacionālā bagātība

Ēteri ir skābekli saturoši organiski savienojumi, kas satur ētera grupu - skābekļa atomu, kas ir savienots ar divām alkilgrupām. Ēteru vispārīgā formula ir R1OR2
Egons @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 14:06
Atbildiet luudz kads, ja pilseta ir uzstadits raiditajs frekvence 90,6FM un 40 km no shis pilsetas sak darboties raiditajs frekvence 90,7 FM,vai tas radis traucejumus?
Juris @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 17:28
Juri, atkarībā kāda raidītāja jauda, bet domāju, ka traucējumi būs 99%

ja jau tās krievu stacijas neviens neklausītos, viņas nebūtu tik biezā slānī. starp citu, arī Europa+ mierīgi retranslē Maskavas produkciju.
gatis @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 18:44
Raiditaja 90,6FM jauda ir liela,un Kraslava dzirdams bez problemam,un ka tagad turpat frekvence 90,7 FM raidis jauna stacija,ja info ir pareizs tad Vases nesajedz neko. Stulbums sanak!
Juris @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 20:20
Kāda jēga kult tukšus salmus.
ašais @ piektdien, 2012. gada 7. septembrī 21:41
Pilnigi piekritu.
Juris @ sestdien, 2012. gada 8. septembrī 00:35
Piekritu Jurim -> Beidziet muldet pa tuksho. Nebus ari pec 10 gadiem Latvija ciparu radio!
Jus visi sapņo par DAB+ ? Ok,skinemsja un noperksim raiditaju ? A ? Ko ?
frekvences brivas uz ši te ir. Ko mes šeit sežam un muldam ? Davaj iesniegumu uz ESD un NRTP ! Neredzu problemus. Tikaj nauda !!! kas šo pasakumu finonse ? Nu ok, нашёлся трательщик денег в пустую... Rubiljnik ON nu un ? Egons un citi papricietes ,tad sledz arā ? pirms kautko buve,japadomā - Kam tas vaidzigs ? Ne dusmojaties , es tikoj konstate faktus.
TOPruslan @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 02:34
Links pagarš bet te ir ar melnu uz balta uzrakstīts ,kad sakarā ar brīvo frekveņču trūkumu FM diapazonā EU valstīs , tiek plānota DAB ieviešana....

Un garš links uz PDF failu: http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=europe%20dab%20latvia&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Frspg.ec.europa.eu%2F_documents%2Fdocuments%2Fmeeting%2Frspg24%2Frspg10_349_report_futureradio.pdf&ei=_JtNULyRKYf-4QTCpYDoDA&usg=AFQjCNH7M-MEhJg3uSwAx0VN9VqWrHSD2g&cad=rja
princ_fm @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 11:01
Piekrītu, foruma dalībniekiem, ka jābeidz runāt jāsāk darīt!
DAB+ nav vairs nekāds sapņošanas objekts Eiropā un citur pasaulē, tas tiek ieviests un sekmīgi testēts. Pēc jaunākajiem tirgus datiem tiek pārdoti tūkstošiem ciparu DAB uztvērēju dienā.
Runāt, ka DAB+ ieviešani būs jātērē lieli līdzekļi ir maldi,no Latvijas Radio gada budžeta tas satādītu 15%.
Interesants DAB+ risinājums ir izveidots, tā saucamajām mazajām radiostacijām Eiropā un tiem, kas palikuši "aiz borta",tiek piedāvāts vienkārš risinājums ar raidītāja jaudu līdz 300w (kapacitāti līdz 12 radio programmām). Izmaksas šādam DAB+ tehniskajam risinājumam ir pieņemamas pat radio stacijām ar mazu budžetu vai pat radioamatieriem (jaunākās ziņas no IBC Amsterdama).
TOPruslan, ES ir ieinteresēta lai Latvijā būtu ciparu radio, ja mēs vietējie to nedarīsim, izdarīs kāds no Eiropas lielākajiem spēlētājiem ar saviem resursiem un nosacījumiem.
Egons @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 12:34
ik pa laikam parādās kāda slapjie sapņi par DABu, h*jabu ... sapņot var jau visi bet ceru ka nekas no tiem sapņiem netiks realizēts vēl gadus 5-10 ;)
marss @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 12:43
Tieši tā, kur problēmas DAB faniem? Raidītāji brīvi nopērkami, visas frekvences brīvas, padome arī nekādus šķēršļus neliks. Nu jā, tikai viens sīkums,neviens tak to DAB radio neklausīsies, jo nafig parastam klausītājam pirkt digitālo uztvērēju, ja pilna māja ar FM rāčiņiem. Autiņā tak arī neies jaunu radio pirkt. Tas tak štrunts, ka neviens neklausīsies, toties būsi "pirmais džeks ciemā". Nu jā, rētingi nekādi, reklām devējiem arī DAB stacija sneinteresēs, elektrosakaru inspekcijai jāmaksā, par torni jāmaksā, toties varēsi justies laimīgs izpildījis jevropas direktīvas.
Minivat @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 14:26
Minivat, "kas pirmais brauc tas pirmais maļ".
Egons @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 14:50
Tiesham debili savacas.
Juris @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 15:24
DAB klausīsies un tie kas neklausīsies pārsvarā ir pensionāri kuri tāpat nav reklāmas tirgus auditorija! Domāju kad FM radio stacijas tikai iegūtu ja paralēli viņu stacija FM skanētu arī DAB+, tagad tak uztvērāji ir iebūvēti pat mobīlajos telefonos :) http://www.knowyourmobile.com/blog/165209/dab_to_hit_nokia_smartphones.html
princ_fm @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 15:30
Varu vienu pateikt, tiklīdz interneta provaideri sāks pieprasīt maksu par patērēto trafiku(sākot no 25GB mēnesī), tad audio klausīšanās un TV skatīšanās internetā saruks uz pusi un DAB+ būs alternatīva.
Egons @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 15:45
Egon - neko tādu interneta provaideri Latvijā nedarīs jo tas viņiem nozīmēs pašnāvību. Tā kā šis arguments tiek apgāzts jau tagad - nekāda alternatīva tā nebūs, lai arī kā tu gribētu reklamēt DABu.
Janka @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 21:20
Janka, šobrīd nedarīs, tas ir tikai laika jautājums. Informācija nāk aiz "dīķa".
Egons @ pirmdien, 2012. gada 10. septembrī 21:39
Ja arī tas notiktu ar ārzemju trafiku, tad ne jau Latvijas trafikā - kurā arī LV radiostacijas atrodas.
Janka @ otrdien, 2012. gada 11. septembrī 00:15
Tak skaidrs,ka interneta bezvadu pieslēgumi noēdīs DAB. Tur vispār jautajuma nav. Padomājiet, kādas milzu naudas apgrozās mobilajiem operatoriem, kadu pašu jaunako aparatūru tie var iepirkt, bet radio apraidītāji knapi var uzturēt pašus lētākos leišu analogos FM raidītajus. Laukos, meža vidū, nebūs 4G, bet pilsētā ātrgaitas bezvadu internets jau tagad nav problēma. Šādos apstākļos,kautkā nemana rindu sakaru direkcijā ar pieteikumiem raidīt DAB :)
Minivat @ otrdien, 2012. gada 11. septembrī 10:26
Janka, ne jau visas radiostacijas izmanto vietējo trafiku. Izmanto arī ārzemes provaiderus, lai nevajadzētu maksāt autortiesības. Nav tālredzīgi veidot biznesu paļaujoties tikai uz vienu platformu.
Minivat, nesalīdzini radio biznesu ar mobilo sakaru komersantiem, tur ir pavisam citi spēlēs noteikumi.
Egons @ otrdien, 2012. gada 11. septembrī 11:28
Egon - Tev 2 radio cilvēki pateica, ka 10 gadus DAB nebūs. Un i nevajag. Es tiešām neredzu šī fanātisma jēgu.
Janka @ trešdien, 2012. gada 12. septembrī 00:11
Janka,gribi šeit ieviest cenzūru?
Egons @ trešdien, 2012. gada 12. septembrī 10:53
Tie divi cilvēki ir saistīti ar fm radio biznesu, viņiem ir labi tākā patreiz.Man kā klausītājam intresē lai varētu klausīties visas pasaules stacijas netikai pie mājas kur ir WiFi pārklājums bet arī pabraucot kaut kur nost... Mājās kā jau minēju sen vairs neklausos radio, kautgan gadus 6 atpakaļ mēģināju izcīnīt atļaujas arī savai FM stacijai. Bet laiks iet, un dzīvojam tehniskā laikmetā un ticiet man būs arī te Latvijā pirmie pionieri kuri iedarbinās kautko jaunu šinī jomā.
princ_fm @ trešdien, 2012. gada 12. septembrī 11:49
princ_fm, Tu domā,ka DAB raidīs visas ppasaules radiostacijas? Pie mums jau "pasules radiostacijas"asociējas ar krievu radiostacijām. Tu gribi lai pilns radio ēteris ar to krievu žlurgu? Rietumu stacijām tāda Latvija nah** nav vajadzīga un tas nefinansēs savu programu translaciju. Vot krievi gan kā utes līdīs mūsu raiditājos. Vai to mums vajag?
Minivat @ trešdien, 2012. gada 12. septembrī 12:35
princ_fm,kaut kur agrāk, ja nemaldod vienā žurnālā lasīju par tavu iecerēto radiostaciju, kā arī freefm.
Te būs links par DAB+,vienkāršoto variantu:

http://www.slideshare.net/radioradioradio/dab-for-local-and-community-radio

Mazliet par softiem:
http://www.opendigitalradio.org/index.php/Main_Page
Egons @ trešdien, 2012. gada 12. septembrī 12:43
Nez LV kāds ir testējis Ettus research.
Ja ir info tad atsaucieties uz fm@freefm.lv
princ_fm @ trešdien, 2012. gada 12. septembrī 17:56
Tak Latvijā krievu radiostacijas vienmēr iegūs lielāku popularitāti nekā rietumu stacijas, un variet minēt kādēļ:)
gatis @ piektdien, 2012. gada 14. septembrī 17:56
Nuu Gatis ? kāpec ?
TOPruslan @ piektdien, 2012. gada 14. septembrī 18:55
Es esmu par to, lai radio stacijas raidītu Valsta valodā un ievērotu arī latviski runājošo iedzīvotāju intereses.
Jo nav normāla situācija, ka ar mani kāds radio darbinieks atsakās runāt latviski. Ja Rjs strādā radio, tad viņam ir jāzin valsts valoda augstākajā pakāpē
Ainārs @ pirmdien, 2012. gada 8. oktobrī 18:00
Lapa: 1 2 3
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums