Es domāju kad jaunatne arvien mazāk klausās radio ,to aizvieto dažādi multimediju atskaņotāji ,internets...Līdz ar to arī auditorija paliek vecāka. Šada auditorijai viss tīkamākie skaņdarbi ir viņu jaunības mūzika. Neticiet - pajautājiet mammām, vecmammām viņas vēl tagad jūsmo par The Beatles, ZZ top...utt ,lai cik skumji nebūtu bet radio noveco, līdzi savai auditorijai. Arī es radio caur fm viļņiem klausos tikai autiņā, jo intresē kas notiek pasaulē, vai tepat uz autoceļiem. Mājās klausos radio bet tas ir WIFI internet radio, kur skan mūzika kura man patīk bez reklāmām. Bieži pat ar manis sastādītu pleylistu podcast(ā).Manas domas ir tādas kad pēc gadiem max 10 FM situācija būs tāda kā tagad Vidējos viļņos "Merkūrs" un "Majak". Un ka, tas, tā ir un būs liecina reitingi jau šodien.
princ_fm @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 13:07
Nevajag pārāk aizrauties ar formātu, tad arī reitings turēsies. "Profesionāļi" un auditorijas rēķinātāji izraisa smaidu. Klausītājam ir vienaldzīgi jūsu reklāmdevēji ;)
pam-param @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 13:21
Mēģiniet atcerēties, kā viss sākās, un pēc iespējas saglabāt to sajūtu :))
pam-param @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 13:28
princ_fm. pareizi pateici ka jaunatne mazāk klausās radio. Tendence jau norāda, ka drīzumā reklāmas tirgus radio saruks. Neglābs ne tīkli, ne formāti un reitingi. Lai izdzīvotu komercradio vajadzēs apvienoties ar TV un internetu(reklāmas budžets TV un internetā pieaug). Starp citu MTG Zviedrijā jau tādu praksi ievieš ar TV3 veidojot vairākas regionālas stacijas. Ja notiks apvienošanās Latvijā TV 3 un LNT tad nākamais solis varētu būt kādas radio stacijas iegāde, prējiem jau bez pietiekamas reklāmas naudas vajadzēs meklēt citu veida finansējumu vai pārtraukt darbību.
Egons @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 14:34
Viasatam vai kam tur sen jau pieder arī StarFMs ...
A par radio pazušanu nezinu gan, pa pagaišo gadu Rīgā atvērās 2 jaunas stacijas ;)
marss @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 14:51
Nu principā Skonto pirmajā vieta tikaj tapec,kā vini vissur. Viņi Maksima,Rimi...Dažados veikalos un sabiedriskas vietas. Kad cilveks saņem TNS diensagramatu,tad protams kā viņš atzemes tur to,ko viņš dzirdejs pedejā laika. Daudz cilveku vispar to dara "ot fanarja " Vienreiz redzeju tadu džeku ,kad viņam tns atnesa d-gramatu.... Viņš uzreiz nepadoma un atzemejs Skonto. Prasu,kāpec tu to dara?! Viņš man : " tak toljko exali v taksi,blin skonto igralo " Nuu? un cik tadus prikolistus musū auditorija ??? A ?
Kas ,kam paskaidroja piemeram "TOPradio nav Autoradio " bet man zvana cilveki un saka : " a eto radio 103,2 ?????? "
Sajauca visus nafig ! Prasu ,kur zvanat tieši.... Teica : " nu toljko chto vedushij skazal..." Cik tadu "putanicu" mis saņemam pec katram 3-m menesim ? Vot tā !
Вот о чём надо думать Регина,а не о том,что я выше читал.
TOPruslan @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 14:54
marss. 2008 gadā plīsa nekustamo īpašumu burbulis, 2012 gadā plīsīs radio burbulis. Jaunajās nesen palaistajās radiostacijās reklāmu tik pat kā nav. No kādiem līdzekļiem tās tiek finansētas?
Egons @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 15:02
TOPruslan, ja nebūtu tik daudz radisostciju Latvijā, dzīve būtu radio biznesā daudz labāka.
Egons @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 15:06
Spinā reklāmas vispār ir? :D
Janka @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 15:17
Izņemot pašreklāmas patreiz bija viena vai divas ;) bet šamie ir zem SWH tāka gan jau ieskriesies ;) nju nju gaidīsim ;)
marss @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 15:23
Par Skonto.
Tas NAV fenomens. Regīnai ir taisnība par pareizu mūzikas izvēli uz masas ziņā lielāko auditoriju, kurai patīk ārzemju dziesmas. Kas nav taisnība - Skonto jau sen neizmanto ATM (Auditorium Music Tests). Ja viņi to darītu tad reitingi būtu vēl labāki. Pēdējā gada laikā tur parādās virkne dziesmu, kas iederas EHR vai StarFM, bet ne Skonto. Tas, ka Skonto ir #1 starp ārzemju dziesmu stacijām ir likumsakarīgi, jo pareizi izvēlas dziesmas. Taču, Regīna, es pirms tam vērsu uzmanību uz to, ka Skonto panākumi NAV nekādā veidā saistīti ar noteiktu mūzikas stilu vai dekādi. Daži foruma komentētāji uzskata, ka formāts nozīmē tieši to, tāpēc kritizē stacijas kā Skonto vai SuperFM par to, ka tās ir "nekādas", jo jauc kopā dazādu stilu dziesmas. Rēgīna 100% precīzi norādīja, ka Skonto klausītājam stils vai gads neko nenozīmē-viņi dziesmas vērtē pēc pavisiem citiem parametriem. Savukārt EHR klausītājam pirmkārt savarīga ir dziesmas vieta topā un tās piederība noteiktam stilam, savukārt 101 klausītājam tieši otrādi - lai dziesma nebūtu topā, lai to zinātu pēc iespējas mazāk cilvēku un, lai to būtu grūti pieskaitīt kādam stilam utt.
Uģis Polis @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 16:53
Uģi, bet ko tas saka par radiostaciju, kad to atpazīsti pēc vienas, divām dziesmām (nemaz nedzirdot džinglu, kuri laikam Skonto ir pieci un tie paši tiek drillēti ik pēc dziesmas)? Tas tak ir labākais iespējamais scenārijs, vai ne? 300k kā redzams, gan viņiem noturēt neizdevās.
Vēl - tas Skonto reitings ir iekļaujot Skonto Kurzeme & Vidzeme, kuriem ir cita lokālā programma? Tas vispār ir pareizi?
Janka @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 16:58
Manā iecienītajā frizētavā arī Skonto skan cauru dienu. Meitenēm patīkot, esot forša fona mūzika.
Super FM vajadzētu turpināt paeksperimentēt, teiksim, varbūt sākt atskaņot krievu 90, 2000 gadu popsu. Iespējams, izdotos piesaistīt krievvalodīgo auditoriju, kas uzaugusi ar tādu mūziku un kas neklausās KHR. tak LV vēl neviena stacija neatkaņo tāda veida mūziku, kā saka brīva niša.
Tiesa, bet viņi atkal negribēs klausīties latviešu popsu:D
misters @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 17:12
Egon, taisnība par to staciju skaitu. Hamburgā (1,8 milj) 4 !!! komercstacijas - visas normāli pelna.
Alsterradio (FM)
Energy Hamburg (FM)
Oldie 95 (FM)
Radio Hamburg (FM)
Uģis Polis @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 17:22
Janka, jā Skonto reitings ir ar visām reģionālajām kopā. Jā, tas ir pareizi, jo stacijas muzikālā filozofija, pat ja kādi elementi atšķiras ir viena un tā pati.
Uģis Polis @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 17:25
misters iedomāties par krievu popsu jau slikti paliek ....
marss @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 17:30
Egons, iespēja raidit etēra nepieciešams profesionalam raidorganizacijam. Tagad ir bardaks. Protams katrais doma ,kā viņš var noturet auditoriju un stradat. Bet cik mums šeit organizacijas ir profi ???
TOPruslan @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 17:41
Par veco krievu popsi SFM es gan nerisķētu, bet no tās vajadzētu attīrīt KHR. Pirms pāris mēnešiem tās bija ļoti daudz ēterā, un daudz nepazīstama mēsla (nekā kopīga ar hītiem), bieži gribējās izslēgt, bet tagad kļuva labāk, noņēma arī nevajadzīgus raidījumus (Soboļevs), dažus reklāmas gabalus, kas brauca pa ausīm (Maxima), un no RR retranslācijas palika tikai rīta šovs un ZG. Starp citu, jautājums Uģim. Ar ko ir saistīta ziņu izlaidumu likvidēšana KHR?
Vovanich @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 17:59
TOPruslan, skaidrs ka NEPLP jāsāk ieviest kārtību par retranslētajām krievijas radio programmām un uzliekot viņiem akcīzes nodokli.
Egons @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 18:21
Par ziņām KHR. Tas bija saistīts ar to, ka mēs visās stacijās veicām mūzikas formāta "tīrīšanu" un uz to laiku esam paņemuši nost citus elmentus, lai labāk var novērtēt mūzikas plūsmu. Tu pats vari novērtēt izmaiņas KHR mūzikas politikā. Ziņas KHR atgriezīsies jau tuvākajā laikā.
Uģis Polis @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 20:11
Tas priecē. Nu pagaidām personīgi man tās izmaiņas patīk. EHR prezentācijā bija apzīmēts, ka tas koncentrējas uz aktuālajiem hītiem, un pēc loģikas KHR arī jāpieturās pie tādas pašas politikas
Vovanich @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 21:51
Papildus pleiliste šeit principā var būt, bet ļoti minimāla.
Vovanich @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 21:53
Piekrītu Vovaničam,ka Soboļeva raidījums KHR ēterā bija lieks. Ziņu man KHR tagad vispār nepietrūkst, jo manuprāt ziņas radio stundas sākumā ir anahronisms. Jo informācijas pārraidīšanas operativitātes ziņā Latvijā radio apsteidz Internets, un tikai LR 1 un 4, kā arī daļēji BALTCOMs un SWH LV sniedz ekskluzīvas ziņas un analītiku. KHR trumpis - mūzika krievu dvēselei, bet ar modernu skaņu. Pie tā arī jāpieturās. Ir jāspēlē tas, kas patīk tautai un, atvainojiet, tautai ir uzspļaut uz formātiem. Un lai uzzinātu, kas tai tautai patīk, ir jātaisa nopietni mārketinga pētījumi (kas teica, ka tos varētu veikt tikai TNS? Ja nav naudas, pasūtiet tos studentiem, viņiem būs par ko rakstīt bakalaura un magistra darbus); radiostacijām ir jāpievērš nopietna uzmanība sabiedrisko attiecību veidošanai ne tikai ar esošajām, bet arī ar potenciālajām auditorijām; jāuzlabo pašreklāmas instrumentus, jānomaina pašreklāmas kanālus un ir jāpierādā savu radošo spēku, veidojot sev pašiem LABĀKOS reklāmas klipus, textus, banerus utt. No biznesa viedokļa skaidrs ir tikai viens: kādam ir vai jāapvienojās, vai jābankrotē. Radio ir padaudz, naudas reklāmas tirgū pamaz. Zinot Latvijas tradīcijas, varētu sagaidīt arī izmaiņas likumos, kas pasteidzinās šos neizbēgamus "процессы слияний и поглощений"
Regīna @ ceturtdien, 2012. gada 1. martā 22:47
Uģi, Hamburgā raida nevis 4, bet gan 8 komercstacijas (Jūs piemirsāt R.SH, Radio Nora, Delta Radio un Klassik Radio)un 7 dažādu formātu valsts radiostacijas, kā arī dažas nekomerciālās stacijas. Sabiedrisko (valsts) radiostaciju formātu dažādība Vācijā mazina komercstaciju īpatsvaru tirgū.
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2012. gada 2. martā 00:10
Es saprotu, ka daudziem te skaudība,uz Skonto, bet Skonto ir viena no trim stacijām, kuru var atpazīt bez RDS vai frekvences radio displejā, Pārejās divas ir LR1 un LR2. Skonto paņem ar savu stabilitati. Pārejā ētera visu laiku kautkas mainās, tad raidšīsanas formāts, tad īpašnieks, tad dīždžei ar lielu pompu pamet staciu un uztaisa citu, krievu stacijas pārņēmuša ēteru. Parastm klausītājam vajag stabilitāti un Skonto to dod, Skaidrs, ka staciu ir pārāk daudz un tās principā nevar izdzīvot pie tik maza reklāmas tirgus. Tas tikai laika autājums, kad frekvences atbrīvosies. Vispirms protams vajag muti aizbāzt krievu programu retranslācijai, bet tas gan drīzak politisks lēmums, kurš noteikti uzlabotu vietejo radio stāvokli.
Minivat @ piektdien, 2012. gada 2. martā 08:31
Regīnai daudz kam var piekrist. Savulaik topradio bija avangarda radisostacija janiešu vidū. Tagad Top radio otro ceturksni pēc kārtas ir lejupslīde pēc TNS datiem. Kur ir pielaista kļūda?
Egons @ piektdien, 2012. gada 2. martā 14:38
Minivat mans priekšlikums par retranslētājiem no matuškas bija akcīzes nodoklis, kādu ideju vēl vari piedāvāt?
Egons @ piektdien, 2012. gada 2. martā 14:41
3 raidītāji, kas apkalpo 30kilometrus :D
Janka @ piektdien, 2012. gada 2. martā 17:06
Janka, vai Jēkabpilī Topradio ir populārs?
Egons @ piektdien, 2012. gada 2. martā 17:27
Varbūt Topradio būtu populārāks, ja nebūtu to dīdžeju sarunu ēterā, tikai mūzika. Daudzās darbavietās tiek dota priekšroka tām stacijām, kurās skan tikai mūzika...fonam.
misters @ piektdien, 2012. gada 2. martā 17:53
Egon - neesmu nevienā publiskā vietā dzirdējis, pārsvarā visur skan Radio 1/SWH/tagad arī EHR
Janka @ piektdien, 2012. gada 2. martā 18:17
misters ,Tavam komentam nevar teikt,ka tu to pareizi doma. Interaktivi raidijumi popularaki,ne ka tikaj kompis skan. Un reklamdevejam tas neder. Jo Skonto piemeram ir radio,kas skan fona. Cilveki fona nevar dzirdet normali reklamas pauzes un pieverst uzmanibu reklamaj. Tur,kur runa RJ,reklama bus efektiva. Jo radioklausitai klausas uzmanigi. Man ļoti daudz fišek,kas skan TOPradio ēterā :) Egons,mes planojam reklamu tur. Bet no Jekabpili ļoti daudz zvanus un sms saņemu. Un par otro eturkšni.... TNS ar saviem anketam un dienas gramatam iet katru trešo meneši citiem cilvekiem,kas par mums neziņ vispar. Pašreklamu mes pagaidam ne kur ne radam un ne izvejtojam. Tas ļoti tiek atspoguļots par cilvēku. Bet " Toli esho budet"
TOPruslan @ piektdien, 2012. gada 2. martā 18:44
TOPruslan, visa vaina sanāk, ka nav pašreklāmas citos medijos, tāpēc reitingi vairs nekāpj.
Egons @ piektdien, 2012. gada 2. martā 19:22
Egonam.
Par TOP radio kļūdām nestāstīšu, tas ir komercnoslēpums.
Pateikšu tikai, ka mūsdienu tirgus ir ne tik produktu, cik iepakojumu un brendu cīņas lauks.
Lai "iepakotu" TOP radio, ir "jāiepako" arī tā seja, bet ja šī seja ir TOPruslans, tas ir praktiski neiespējami. Un tieši tāpēc nekāda pašreklāma šai stacijai nelīdzēs, kāmēr "seju" nenomainīs.
Regīna @ piektdien, 2012. gada 2. martā 20:04
Roland, es Hamburgā neesmu bijis un paužu tikai to informāciju, ko saņemu no avotiem, kuriem man nav pamata neticēt. Saskaņā ar šo avotu sniegto informāciju Hamburgā ir 4 stacijas, kas dala radio reklāmas naudas pīrāgu. Wikipedia ir tikai papildavots. Taču būtībā man nav svarīgi 4 vai 8 , svarīgi ir tas, ka valsts regulē to, lai radiostacijām ir resursi un tad var no tām prasīt konkurētspējīgu un sabiedrībā pieprasītu produktu. Latvijā valsts nedomā par to. Rezultātā mums ir pārprodukcija ar radiostacijām, aktieriem , skolotājiem utt., kam seko neizbēgams kvalitātes kritums dotajā jomā.
Uģis Polis @ piektdien, 2012. gada 2. martā 20:08
Regīna, skarbi par Top radio. Piekrītu, ka "govorim Top radio- dumajem Ruslan" piegājiens nevar dot vairāk kā tas dod. Tā pati situācija ir ar Radio 101 - cik fanu ir šiem 4 Dj-iem tik ir un vairāk nebūs. Savukārt Skonto, EHR vai KHR gadījumā fani pirmkārt ir mūzikai ko radio spēlē nevis personībām.
Uģis Polis @ piektdien, 2012. gada 2. martā 20:17
Uģi, gribi teikt ka ar Top Radio Ruslans ir izveidojis personības kultu un pārējie ir tikai marionetes ieskaitot īpašnieku?
Egons @ piektdien, 2012. gada 2. martā 20:32
Egon, es pateicu tieši to ko gribēju. TopRadio ir projekts ar Ruslanu centrā. SWH - ar Ufo un Fredi centrā. EHR - ar hitiem centrā.
Uģis Polis @ piektdien, 2012. gada 2. martā 20:46
Uģi dod lūdzu mājienu kad plānojat raidīt Limbažos gaidu ar lielu nepacietību.
ašais @ piektdien, 2012. gada 2. martā 22:41
kā nav divaini, bet es piekrītu par to "seju" viedokli. Associācijas ir baigi labas lietas un ja būtu kaut kādas iespējas tās mainīt, nemainot ēteru, būtu labi :) bet diemžēl...
Budimirs @ piektdien, 2012. gada 2. martā 22:53
Nu sorry, un kuram vēl patīk tas, ka visām dziesmām tiek norautas beigas un pat vidū? Tas nekam neder. Un nevajag stāstīt, ka radio editu nav. Beigas tiek grieztas nost pat tiem.
Janka @ piektdien, 2012. gada 2. martā 23:10
tas jā vienreiz paklausījos, domāju Ruslans galīgi prātu nodzēris, dziesma pat līdz vidum nav aizskanējusi, kā stop/next ...
marss @ sestdien, 2012. gada 3. martā 09:38
Zini Uģi man tas ir apnicis!!! Kāpēc SFM tiek taisīts par EHR Nr2 ? Tas vienkārši ir pretīgi!!! Šorīt klausos un brīnos skan tik daudz EHR jauno hītu. Kur palikusi mana mīļā LV mūzika ? LV mūzika vispār tik reti skan. No sākuma Man SFM ļoti patika un bija mīļākā stacija. A tagad miskaste kur samestas visas jaunās un vecās dziesmas kopā. Līdz janvārim playliste bija laba, a tagad to 2500 dziesmu vietā skan jau 3500 dziesmas. Visvairāk tracina ka nav iknedēļas tops ka man ļoti ļoti patika. Uģi sāc domāt par klausītājiem nevis tikai biznesu un naudu.
ricis @ sestdien, 2012. gada 3. martā 14:53
Регина,зделай своё и умничай ! А то говорить сидя на своих мыслях и не читая методики и не изучая "как это делается" ,а думая,что всё так.... Далеко не продвинешся. Только не надо про российские станции сейчас и как они работают. Стиль их работы здесь не катит. Проверял. Es daru visu pareizi. Protams tas prasa laiku,kamer viss sakartots. Bet , pa maniem planiem šeit nerakstu. Uģis paskaidro kungam,par dziesmam ēterā un viņu play time garumā... Cilveki doma,kā man Winaps un ka Just FM , Random-Play :(((
TOPruslan @ sestdien, 2012. gada 3. martā 16:16
EHR/SFM/KHR un neviena cita radiostacija dziesmām beigas nost nerauj, tā dara tikai TOPRadio un domāju Uģim nebūs tur ko piebilst, tā vienkārši ir. TOPRadio rauj nost beigas pat radio editiem, kuru garums svārstās 3-4min.
Janka @ sestdien, 2012. gada 3. martā 17:27
Kas vēl interesantāk, SFM ēterā pat dziesmas, kas iet līdz stundas beigām (un kuras pēc loģikas var noraut pīkšķis un "PAREIZS LAIKS ..." džingls) tiek atskaņotas līdz galam.
Janka @ sestdien, 2012. gada 3. martā 17:29
Ruslanam tur kaut kas ir līki ;)
P.S. SFM sākumā smagi vilka uz Skonto pusi, tagad otrā grāvī laikam Patriks nokomandējis ;) Jāsaka ka ne viens ne otrs variants man nepatīk ;)
marss @ sestdien, 2012. gada 3. martā 17:48
Janka,kam tu to tagad stasti ? Man ? Ja tu nezini,tad nevajag šeit muļtibas rakstit. Ne vienaj stacija ,kas saprot vismaz kautko šaja niša neatļaus sev likt dziesmas,kur garums lidz 4:30 min vaj 5 min ! Tas ir stulbi un neprofessionali. Komerc radiostacija formata dziesma skan rotacija. Tatad 3 min. garuma un ne vairak. Visas radioversijas lidz 3:20 . Ja vairak tad daudz stacijas neņem to rotacija,vaj griezt lidz 3 min. Radio RECORD dziesmas skan 2:50 , Energy - 2:80 , Power HIT Radio 3:10 .... Vel bus jautajumi ?
TOPruslan @ sestdien, 2012. gada 3. martā 20:25
TOPRuslan, paskatīsimies Super FM mājaslapā pēdējās spēlētās dziesmas un to garumus (uz 20:46)
http://superfm.lv/dziesmas-etera
0:02:23
0:04:04
0:03:52
0:04:09
...
un tā tas turpinās. Kādi jautājumi? Kāpēc tavā radiostacijā tiek rautas nost beigas dziesmām, kuras citās noskan pilnā garumā - tajās pašās radio edit versijās? Stulbi un neprofesionāli ir pārtraukt dziesmu vidū, jo redz "tas ir kruti" nevis nospēlēt dziesmu līdz galam, jo redz, tā iet nevis 3:20, bet 3:45.
Janka @ sestdien, 2012. gada 3. martā 20:34
Я бы сделала, Руслан, да ты не дал. Вот сейчас и сидите все в передатчиках и в убытках. И убытки эти, в отличие от рейтингов, будут расти с каждым месяцем, и других перспектив у вас нет. Только продаваться.
Regīna @ sestdien, 2012. gada 3. martā 22:01
Регина,я не хочу заниматься тем,что спорить с Тобой здесь ! Убытки у всех сейчас. Разберёмся... Просто случилось так. Но летом всё изменится :) Время есть!!!
Janka , negribu ne ko redzet. Tas stacija strada ar kompi 24h/7
Mes stradajam dziva režima ! Un katra minute ir ļoti svariga.
TOPruslan @ sestdien, 2012. gada 3. martā 23:53
Печально, когда приоритет станции - не слушатель, а рекламодатель :(
Vovanich @ svētdien, 2012. gada 4. martā 00:14
Pagājušā gadsimtā komercradio tapšanas principā bija atskaņot dziesmas saīsinātajās versijās. Tas bija tāpēc lai klausītāji meitenes un zēni izdzirdot skaistu dziesmu pa radio skrietu pirkt plates uz mūzikas veikaliem un no to pārdošanas daudzuma tad veidojā TOP20 un TOP40. Komercradiostacijam pat sākumā veikali un izdevēji aizliedza spēlēt pilnu versiju, tāpēc radās profesionālās radio stacijas, kas stingri ieturējās pie īsām versijām.
Mūsdienās interneta laikmetā šī pagajušā gadsimta ačgārnība ir palikusi smieklīga.
Jāpiekrī Ruslanam, kad notiek tiešais ēters un ja ir jāpaziņio klausītājiem kaut kas svarīgs tad mūzikas gabala noraušana nav nekas krimināls. Automatizētajā laikā protams vajag censties spēlēt pilnu versiju tā teikt izpatikt klausītajiem.
Egons @ svētdien, 2012. gada 4. martā 08:15
Kapēc EHR jau dažas dienas vairs neskan Valmierā 102,4,kādam ir kāda informācija?
ixi @ svētdien, 2012. gada 4. martā 09:19
Tak būsim godīgi, tāpat nevienam neizpatiks un vienmēr būs kāds, kam nepatiks konkrētais mūzikas stils. ar to ir jāsamierinās.
Ja kādam nepatīk tā pati SFM mūzika, tak neviens neliek klausīties.
No šī foruma komentētājiem, cik saprotu, vienīgi Uģis un Ruslans ir tieši saistīti ar radio.
Tiesa, par to mūzikas beigu noraušanu, būs tas Topradio jāpaklausās, vai tiešām norauj beigas. Cik esmu klausijies citas stacijas, dziesmas pārsvarā tiek līdz galam nospēlētas, izņēmums varētu būt, ja beidzas apaļa stunda.
Gatis @ svētdien, 2012. gada 4. martā 12:14
gribētu redzēt reitingus Autoziņas FM un Aquarella. Pēdējā laikā abas stacijas spēlē gandrīz vienāda formāta mūziku. Pirmā pat vienu otru latviešu estrādes gabalu laiž.
arnis @ svētdien, 2012. gada 4. martā 12:42
Tās autoziņas kāds vēl klausās :D ha izrādās ka to dara ~12k :D p.s. Aquarellis (vai relax) tikai nesen sācis skanēt, tāka varbūt uz pavasara reitingiem būs ;)
marss @ svētdien, 2012. gada 4. martā 14:44
Vovanich, no biznesa viedokļa prioritātei ir jābūt klausītāji, jo, ja nav klausītāju - nav reklāmdevēju. Viena problēma ir tā, ka ne visas radiostacijas var definēt kas tad ir viņu klausītājs. Otra problēma - ne visas zina, kā tad piesaistīt šo vēlamo klausītāju. Trešā problēma - vienmēr ir ļoti daudz cilvēku, kuru viedoklis par to kas būtu jādara atšķiras no stacijas viedokļa. Ceturtā problēma - ja reitingi nav precīzi, tad nav iespējams saprast kuram ir taisnība.
Uģis Polis @ pirmdien, 2012. gada 5. martā 13:29
rici, nepārdzīvo par SFM. Tur vēl labu laiku būs dzirdami visādi "brīnumi", jo mēs eksperimentējam ar dažādiem "clock"'iem, jeb algoritmiem saskaņā ar kuriem dažādu kategoriju dziesmas parādās ēterā. Analoģija varētu būt aukstā un karstā ūdens krāni un mēs cenšamies atrast patīkamāko ūdens temperatūru. Sakumā skanējums bija par miegainu, tad mēs , piekrītu, pārstūrējām ar 2000.gadiem un sāka izklausīties pēc EHR. 'Mēs apzināti to darām ēterā jo vērojam kā mainās klausītāju skaits internetā + tas dod iespēju procesā iesaistīties arī vairāk cilvēkiem kompānijā, kas darbā un mājās var klausīties un izteikt savu viedokli. Tātad šobrīd mēs testējam nevis konkrētas dziesmas, bet dažādu kategoriju (aktuālie hiti, nesenie hiti, vecie hiti, pavisam vecie utt)dziesmu proporcijas stundas laikā. Kad tiksim galā ar kategoriju proporcijām tad testēsim dziesmas katrā kategorijā, veiksim ATM - Auditorium Music Test. Kas nozīmē, ka tas SFM kādu mēs to vēlamies un , kas ir spējīgs piesaistīt relatīvi lielāko klausītāju skaitu vecumā 25-45 varēs dzirdēt ne atrāk kā vasarā. Domāju, ka es par to pastāstīšu kad pienāks laiks.
Uģis Polis @ pirmdien, 2012. gada 5. martā 13:45
Ugi varetu paskaidrot teikto par Super fm grupas 10 jauniem raiditajiem shogad! Vai tie bus visam 3 stacijam vai tikai Super fm un EHR? Un vel gribeju jautat vai jus iesniedzat pieteikumu uz raidishanu Daugavpili?
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 11:26
LOL, nu tak par Daugavpili tev jau 100x ir atbildēts, ka rindas kārtībā kad (un ja vispār) parādīsies frekvences tās dos nacionālā tīkla stacijām kuras ir tām pieteikušās, arī SFM.
Janka @ otrdien, 2012. gada 6. martā 12:17
LOL. Es nezinaju ka tu esi Ugis!
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 12:34
Andri, par Daugavpili ir divi varianti vai nu gaidīt koordināciju vai raidīt no Lietuvas. Kautgan jēga no Daugavpils ir maza visa reklāmas nauda ir Rīgā!
Egons @ otrdien, 2012. gada 6. martā 12:51
Nu bet tak par to viņš tev jau ir skaidrojis katrā otrajā topikā, kurā tu raksti "Kad Daugavpilī skanēs..." Tak palasi arī kādreiz.
Janka @ otrdien, 2012. gada 6. martā 12:57
Kadu koordinaciju? Kapec tu doma ka no Daugavpils jega maza? Vai tad no Liepajas ir jega,vai no Preiljiem? Kapec Liepaja skan 18 stacijas mums tikai 11?
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 13:00
Janka es neprasu kad skanes es prasu vai ir pieteikums iesniegts!
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 13:03
Andri, komercradio nav labdarības organizācija, ja nevar nopelnīt no reklāmas vismaz lai nosegtu izdevumus, tad jēga ir maza. Pārsvarā visi Rīgas radio pārsvarā perifēriju subsidē.
Daugavpils atrodas tuvu Baltkrievijas un Lietuvas robežām kur ir uzlikts stingrs frekvenču resursu ierobežojums.
Egons @ otrdien, 2012. gada 6. martā 13:26
Tad lai sledz nekam nevajadzigu Star FM LKR un Latgales radio.uzreiz bus brivas frekvences! Vinjiem tak atradas frekvences lai raiditu! Vai tad pec analogas TV izslegshanas nekas nemainisies pats teici ka tad bus frekvences!
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 13:38
"Nekam nevajadzīgu". Tev nevajadzīgu? Šīs radiostacijas tur jau ir vairākus gadus, toreiz bija frekvences. Stārs vēl kā Easy FM raidīja no turienes tālajos deviņdesmitajos (vienīgā iespēja, kā Jēkabpilī un Viesītē toreiz šo lielisko staciju varēja klausīties). Un toreiz SFM grupai bija tikai viena radiostacija - Super FM/EHR. Uģis toreiz neveiksmīgi vairākas reizes centās dabūt arī nacionālās radiostacijas statusu, bet tā arī toreiz neizdevās. Super FM toreiz vienīgā iespēja pie manis bija dzirdēt no rītiem (un arī tas pirms Viešintos, jeb Anīkšču 104,4 uzlikšanas). Tas toreiz bija kaut kas mega-progresīvs, dzirdēt radio Super FM šajā apkaimē.
LKR un Latgales Radio stipras aizmugures, nekur viņi neliksies.
Janka @ otrdien, 2012. gada 6. martā 13:49
Toreiz gan laikam Alise+ (vai kāda cita Daugavpils radiostacija, tiešām neatceros) retranslēja EHR Top 40 tajos laikos, vai kaut ko tamlīdzīgu, jo es atceros, ka tops gāja vakaros un vienreiz domāju - oho, EHR būs beidzot stabili dzirdams, bet nekā.
Janka @ otrdien, 2012. gada 6. martā 13:50
Alise plus toreiz transleja EHR TOP 40!
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 14:03
Andris, vai nebūtu vienkāršāk tev pārcelties uz dzīvi Rīgā (vai kādu Rīgai tuvu pilsētu)? savādāk tev gaidot, pienāks pensijas vecums, kad gribēsies klausīties tikai LR1 un LR2, bet SFM vai kāda cita stacija joprojām nebūs pieejama tavā pilsētā:D
Gatis @ otrdien, 2012. gada 6. martā 14:06
Cik smiekligi!
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 14:31
Janka, kā Tu domā kas ir jāizdara lai Super FM repertuārs atkal būtu mega-progresīvs, ka tajos tālajos deviņdesmitajos?
Egons @ otrdien, 2012. gada 6. martā 14:46
Egon kadi vel jaunumi par jaunam frekvencem par radio stacijam tev vel ir zinami,kas tuvakajos meneshos jauns notiks Latvija? Vai tiesa ka Capital FM taisas palaist jaunu frekvenci Zemgale?
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 14:58
Star Fm arī taisās palaist jaunu frekvenci Zemgalē.
Gatis @ otrdien, 2012. gada 6. martā 15:02
Andri,skaidrs ka NEPLP pēc frekvenču lielā pieprasījuma cels radiostacijām licences maksu. Capital FM ir tīkla status zemgalē būs frekvence.
Egons @ otrdien, 2012. gada 6. martā 15:16
Nu tas jau nebus nekads skerslis.kas gribes tas naudu atradis! Nu bet kas un kur varetu vel paradities?
Andris @ otrdien, 2012. gada 6. martā 15:21
Ja, Krievijā viss sekmīgi noritēs ar DRM ciparu radio testiem, tad uz rudens pusi Latgalē labi varēs uztvert 4 krievu radiostacijas.
Egons @ otrdien, 2012. gada 6. martā 15:34
Tas gan daudzus var iepriecinat! Un ka tu doma kas notiks ar frekvencem uz kuram pagajshgad neviens nepieteicas! Es runaju par Rucavu,Viljaku,Viesiti,Dundaga,Balvi,Pavilosta,Saulkrasti?