Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

Ziemas reitingi

Desmit Latvijā klausītāko radio staciju vidū pētījuma periodā Ziema 2012 vēl ierindojas tādas radio stacijas, kā Latvijas Radio 4 (5,7 %) , Radio SWH (5,7 %), Krievijas Hiti (Russkoe radio) (5,6 %), European Hit Radio (4,8 %) , SWH+ (3,7 %), Star FM (3,3 %) un AUTORADIO (3,2 %).

Radio 101 rāda progresu!
Egons @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 13:35
Wow, Supers (Latviešu Radio) nav 120k, kā paredzēja Uģis, bet pat kritiens no LR rezultātiem. KHR auditorijā kritums, EHR auditorijā kritums. Topam arī kritums. LR-2 paņēma atpakaļ daļu no vecākās Latviešu Radio auditorijas. 101 bišķi pieaudzējis klāt. SWH+ pieaugums. Interesanti.
Janka @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 13:51
Njā, pārsteigumu dofiga!!!
Par SFM, manuprāt nevajag celt paniku. Tas bija pārējas periods, veco auditoriju radiostacija pazaudeja, jaunā vēl piesaistīšanas procesā. Var redzēt, ka ir pieaugums rindiņā "Citas radio stacijas". Neskatoties uz to, ka SFM ētrā bija instrukcija tiem, kas nesaprot, kurā vietā dienasgrāmatā jāraksta, ka viņi to klausās, iespējams, ka daļa no SFM auditorijas ir tur.

Ja rūpīgi apskatīt Reach skaitļus, tad var redzēt ka kritums ir lielākai daļai. Pieaugums ir tikai LR4, Baltkom, 101 un Merkuram.

Autoradio laikam gaida tas pats liktenis ka citus retranslatorus.

Nezinu kā citi, bet personīgi es pieņēmu EHR kritumu, diez vai Spin FM palaišanas dēļ, bet gan saistībā ar Super FM palaišanu. Vismaz izmaiņas varētu vecuma grupās 25+.
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 14:28
...izmaiņas varētu būt vecuma grupās 25+.
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 14:30
Vovanich - pie citām radiostacijām drīzāk kotēsies Spins, nevis SFM auditorija.
Janka @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 14:43
Nu tas ir tikai pieņemums. Ir tomēr varbūtība, ka dienasgrāmatā vēl bija Latviešu radio un klausītājs ierakstīja ne tur kur vajag.
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 15:30
nja žēl ka nav iekšā Spins, mazliet izbrīna Topa kritiens, par 101 - tie paši klausītāji droši vien staigā no SWH un atpakaļ :) Par superfmu neraudu, nav mans favorīts, varbūt ar laiku šamiem sanāks pārķert Skonto publiku un uzlabot reitingus ;) SWH+ raidītāju pārpirkšana laikam kaut kādus rezultātus būs devusi ;)
marss @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 17:19
Kur viņus var redzēt?
princ_fm @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 18:36
http://www.tns.lv/?lang=lv&fullarticle=true&category=showuid&id=3745

Atradu!
princ_fm @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 18:41
http://www.tns.lv/?lang=lv&fullarticle=true&category=showuid&id=3745
Janka @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 18:42
Mans viedoklis, ka daļa SWH klausītāju pārgājusi uz SFM un 101. Savukārt bijušie Latviešu radio klausītāji atgriezušies uz LR2.
SFM , ja paši nemainīsies,turpat arī paliks. Jo , lai kā arī UP patīk uzsvērt , ka radio ir tikai muzikālais fons, tas ko parāda aptaujas rezultāti ir pretēji. Līderos ir radio, kuros ir ziņas un dzīvs dīdžejs ar aktuāliem un katram indivīdam svarīgiem notikumiem.
ap @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 20:09
Gada laikā nekas būtiski nav mainījies. Salīdziniet paši http://www.tns.lv/?lang=lv&fullarticle=true&category=showuid&id=3393
Tā nav laba ziņa visiem tiem kas būvē tīklus SFM grupu ieskaitot - tie pagaidām neko nedod. Par SFM - jā es gaidīju labākus rezultātus, jo piemēram Internetā auditorija ir pieaugusi 2x. Piekrītu par sajukumu ar dienasgrāmatām, savā laikā kad pārgājām no SFM uz EHR mums arī bija problēmas , bet neatceros cik reitingus kāmēr cilvēki pierada. Kad skatāties reitingus tad Reach un Share ir jāskatās kopā un jums radīsies daži jautājumi uz kuriem neviens nevar atbildēt, piemēram, EHR reach ir būtiski nokritis, bet klausīšanās laiks palicis tāds pats. Secinājums: kopumā cilvēkiem EHR patīk mazāk , bet tiem kam patīk - patīk vairāk. Par SWH+ tas ir vēl izteiktāk jo share ir pieaudzis. Nu pilnīgi neloģiski, ja stacija neko nav mainījusi savā programmā. Jāatzīst ka SWH pozīcijas kopumā pret SFM ir uzlabojušās. "Cita stacija" reach 246k ir zemaakais pēdējos 9 reitingos - parasti ir virs 270k, tāpēc SpinFM es tur neredzu. Runāt par 101 pieaugumu pēc krituma arī nav nekāda pamata - 101 ir savā vietā. Kopumā - pagaidām nekādu izmaiņu.
Uģis Polis @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 20:20
kad atgriezīsies SFM topi un raidijumi? Uģi?
ricis @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 21:56
Pagaidām kamēr mēs strādājam pie fonotēkas neatgriezīsies.
Uģis Polis @ otrdien, 2012. gada 28. februārī 22:06
marss,ne kas ! Man tas reitings "ne slomaet" Nakamajs bus labak,ne ka tagad :)
11-aja vieta pagaidam ok. MIXgrupa visa zemak,ne ka bija. Kritens visiem.
Kapec ta ? nezinu.
TOPruslan @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 00:58
Ruslan, pagaidām nav nevienam nekāds kritiens, tāpat kā nav nevienam nekāds kāpums iepriekšējos reitingos. Problēma ir TNS respondentu izlasē - respondenti nav pietiekoši pareizi atlasīti. Kāpēc ASV reitingi tā nesvārstās? Tas nav atkarīgs no people metriem - pirmkārt no tā cik pareizi atlasīti respondenti. Nu kā tā var būt ka VISĀM stacijām kas orientējās uz jauniešiem EHR, TOP, EUROPA + ir kritums 12-24? Pieņemsim, ka aizgāja uz SpinFM. Bet arī "cita radiostacija" ir kritums!! Varētu domāt, ka jaunieši vispār radio neklausās - bet tā nav tur kritums procentuāli ir neliels , bet visām jauniešu stacijām milzīgs. Tātad pieaugums stacijām, kam jauniešu nebija un kas uz jauniešien neorientējas. Kādā sakarā? Tāpēc visi, kas te mēģina kaut ko skaidrot - varat necensties - problēma ir nekvalitatīvā respondentu atlasē vai respondentu vecuma proporcijās. Metodoloģijā. Žēl, jo tā mēs neviens īsti nevaram saprast savus patiesos rezultātus.
Uģis Polis @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 08:41
Tikai viens jautājums, ja tas viss ir kā teica Uģis Polis, vai paši TNS zina par to, ka viņu atlase nav bijusi kvalitatīva un viņu dēļ nevar saprast kas vispār notiek?
Budimirs @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 10:44
Es skatos piemēram Capitalfm tāpat pa leju vien dzīvo, kautgan tā nemaz nav tā sliktākā rādiostacija, man piemēram patīk.
ixi @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 12:29
Mmmm,jaaa.... Paldies Uģi !
TOPruslan @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 12:58
Jā, es uzrakstīju TNS vēstuli ar lūgumu paskaidrot kā no statistikas viedokļa var izskaidrot, ka EHR ir pazuduši 50 000 (!!) no 170K klausītāju vecumā no 12-30. Citām stacijām nav tik daudz klausītāju cik EHR pazūd vienā mērķa grupā. Aukstajā laikā mums internetā bija ap 20% pieaugums, kas normāli - cilvēki sēž mājās - TNS kritums. Visām stacijām kas būvē tīklus SFM grupa, Skonto, Top, SWH+ - kritums. Būtu vēl vasara, kad cilvēki atvaļinājumos, bet ne jau ziemā, kad cilvēki pārsvarā telpās atrodas.
Uģis Polis @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 13:22
TNS datu apšaubīšana, tas ir jau kaut kas jauns Latvijā!
Iespēja pastāv, ka jaunieši mazāk klausās radio. Esmu sastapis tādus indivīdus kas vispār nezina kas ir radio. Varbūt EHR internetā klausās aizbraucēji no Latvijas?
Egons @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 13:34
ixi, Capital reitingi celsise augšā pavasarī. Rīgā viņi ir iestūrējuši ar labu signālu un rīta programma tagad OK!
Egons @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 13:41
Jā, var jau vienmēr apošaubīt TNS metodiku vai obektivitati, bet nav jau citas organizācijas, kura veiktu pētijumu. Man gan liekas, ka viss ir OK. Nu klausās tauta Latvijas radio un klausās Skonto, patīk kādam tas vai nepatīk. Strīdeties ir stacijai 1,3 vai 1,2 procentu auditorijas ir vienkārši smieklīgi.
Minivat @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 14:50
Kādi reitingi reģionālajām stacijām?
Kurzemes Radio, Radio 1 Jēkabpils, 2 Krastu Radio, Radio Valmiera?
Janka @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 15:33
Jā, es zinu, ka tie ir ļoti mazi un lielajiem spēlētājiem neko nespēlē, bet interesanti pašam, jo TNS lapā viņu nav.
Janka @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 15:51
Egon, TNS reitingu apšaubīšana pastāv kopš pastāv TNS un ir bijuši vairāki gadījumi, kad šī iemesla dēļ stacijas ir pārstājušas pirkt reitingus. TNS uzrāda gan cilvēku skaitu kopumā, gan tos, kas KLAUSĀS RADIO. Un es runāju tieši par tiem. Kas attiecas uz Internetu, tad tie, kas klausās no ārzemēm mums ir atdalīti no tiem, kas klausās Latvijā.
Uģis Polis @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 15:56
Un sorry, par daudz 2000šo hītu un par daudz jauno hītu (tā nav mūzika, bet kaut kāds sviests) Superā tagad. Arī es vairs neklausos. :( Mašīnā jālec atpakaļ uz 2 krastiem vai SWH.
Janka @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 16:11
Uģi,tad jāsūdz tiesā TNS par viltotu datu publicēšanu un pieprasīt morālo kompensāciju.
Egons @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 16:27
Janka, gribi pateikt ka Super FM ir jāskan kā SWH un tad to vairāk klausīsies?
Egons @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 16:33
Nē Egon. SWH es šad tad klausos dēļ brokastu bloka un ziņām un Pitbull (neizturams) un tāda tipa EHR hīti tur arī neskan (kurus pēdējā laikā rotācijā iekļāvis arī SFM). Tikai mans viedoklis, kā marsam. Rutulis arī nav slikts ar Dvarionasu. Tas gan nemaina faktu, ka 101,2 švaki skan (klusi, un vārgs raidītājs).
Janka @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 16:38
Ja tu domāji jautājumu vispārēji, tad mums šobrīd jau ir 3 identiskas radiostacijas SWH, Stārs un Supers. Un kurš te ir jauniņais un šobrīd eksperimentē? Atbilde skaidra.
Janka @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 16:44
tad sanak ja tagad super fm nav topa tad ari gada beigas nebus MEGAMIX un TOP 50. Ugi?
ricis @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 16:45
Janka, tad tomēr pie vainas ir Super FM produkts, nav interesants?
Tops arī sāka labi, bet tagad tie rīta bloki par radariem jau visiem līdz kaklam.
Egons @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 17:02
SWH ēra beidzās pirms pāris gadiem, kad sapratu, ka neinteresē ne reklāmas, kas iet ik pēc 10 min, ne Zanders ar savu bezjēdzīgo vāvuļošanu, ne BB nodrāztie joki ;)
KKad paslēdzu kad bij tandēms Rutulis&Busulis , un fiksi fiksi slēdzu prom :D Kas man patīk pēdējā laikā ir Spins, kurā skan muzons un muzons (žēl ka nav iekļauts reitingos) ;) it sevišķi patīkami no rīta kko ātrāku uzspiest.
marss @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 17:12
janka, nesalīdzini Star FM un SWH, viņiem ir atšķirīga mūzika, varbūt ne parāk, bet atšķirīga.
Stārā ir pārsvarā popsa, kamēr SWH arī tā saucamā rokmūzika. tie, kas jau sen klausās abas stacijas, saklausīs atšķirību.
Savukārt par SFM laikam jāpiekrīt, pēdējā laikā sāk skanēt kaut kāds mikslis, kur paliek tā paša vācu mūzika (Sarah Connor, Jeanette, Sash!, un tamlīdzīgi skaņdarbi), kas bija populāra tajā laikā ne tikai Eiropā, bet arī agrākajā SFM?
Tāda sajūta, ka SFM palicis tāds...nekāds.
misters @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 17:51
Egon, dati NAV viltoti, tie ir īsti. Statistikā viens no sarežģītākajiem aspektiem ir pareiza respondentu paneļa izvēle, jo tas panelis no 2000 cilvēkiem pārstāv 1,5 milj Latvijas iedzīvotāju , kas vecāki par 12 gadiem. Tas nav lēts pasākums. Kopumā, gada griezumā tā aina ir ok, taču tās svārstības tādā amplitūdā kā šobrīd liecina, ka katrs konkrētais reitingu periods nav pārāk ticams, kas norāda uz problēmām pašā datu vākšanas un apstrādes procesā. Elektroniskās mērierīces arī neko nepalīdzētu, ja tās izsniegtas cilvēkiem, kas kopumā neveido cik vien iespējams precīzu Latvijas sabiedrības mini modeli.
Uģis Polis @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 18:31
Janka, ja tu runā kā klausītājs, kam nepatīk kāda stacija - ok, katram is sava gaume. Ja tu vēlies ko saprast par formātiem, tad pastudē teoriju par AC stacijām - sāc ar Wikipēdiju. Pēc tam pameklē dažādus vadošo AC staciju paraugus Eiropā, salīdzini tos savā starpā, salīdzini ar SFM un tad Tev vismaz būs par ko parunāt pēc būtības. Un atceries, ka EHR un SFM kaut arī dažādu formātu stacijas, tomēr ir konkurenti, kas mēģina saprast ko varētu izmantot no tā kas populārs pie otra. Varam teikt, ka SFM ir kaut kāds sajaukums, nekāda stacija. Ok. Tad ko lai saka par #1 komercstaciju Skonto? Vai tur kāds redz izkoptu kāda muzikālā stila vai laika perioda tīrību?
Uģis Polis @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 18:47
Uģi, es runāju šoreiz kā klausītājs, jo formāts jau ir skaidrs.
Runājot par Skonto. Vienreiz braucu autobusā un tur skanēja Just FM. Pilnīga Skonto playlistes kopija tajās 40minūtēs, no rīta bija ko dzirdēju. DJ vienīgi po russkom.
Janka @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 19:15
Radio auditorija noveco, tur ir jau tas Skonto fenomens. Radio formāti ar laiku pazudīs, vecie jēdzieni un priekštatu sistēmas zaudēs savus spēkus.
Egons @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 20:12
Skonto fenomens - 100% hīti + uzticīgā un neuzbāzīgā drauga funkcijas perfekta izpilde + mērēnais vietējais kolorīts. Hīta fenomens, vienalga, vai tā ir tautas dziesma, vai klasiskie Baha, Mocarta vai Vivaldi opusi,vai tie paši vecie nemirstīgie Beatles vai Smokie gabali - tās ir melodijas, kuras patīk VAIRĀKUMAM, neskatoties uz dzimumu, vecumu un ienākumiem. Skonto perfekti atlasa melodijas, izmantojot speciālās sociologiskās metodes, nevis paļaujoties uz radio īpašnieku vai programmu direktoru gaumi. Skonto ievēro arī citu veiksmi nesošo principu: mūzikas formātam ir jābūt vienkāršam, saprotamam un tik vienmērīgam, lai ieslēdzot radio jebkurā brīdī ierindas klausītājs varētu atpazīt, kādu staciju viņš klausās un trāpītu uz tādu dziesmu (melodiju), kurai viņš dziedās līdzi un nepārslēgsies. Tieši tāpēc SKONTO tik bieži skan birojos - jo šī radiostacija patīk vairākumam, un vēl svarīgāk, NEKAITINA to vairākumu.
Regīna @ trešdien, 2012. gada 29. februārī 21:49
Lapa: 1 2 3 4
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums