Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

14.02.SuperFM tests no Ulbrokas

Šonakt ap 00.10 SuperFM sāks 24-30 stundu testa raidīšanu no Ulbrokas torņa augšējās antenas - 187m. Efektīvā izstarotā jauda 27 dBW. Lūdzu foruma dalībniekus salīdzināt esošo signālu ar to, kas būs testa laikā. Tas mums ir jāzina, lai saprastu cik liela būtu no tā, ja mēs pārceltos no Āgenskalna uz Ulbroku.
Uģis Polis @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 17:49
..cik liela jēga būtu ...
Uģis Polis @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 17:50
Rīgas centrā telpās signāls no Ulbrokas būs vājāks salīdzinot ar signālu, kas nāk no Āgenskalna torņa. STARS savā laikā izgāja šo procedūru un bija laimīgs ka atgriezās raidīt no zaķu salas ēkas jumta.
Egons @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 18:30
Nuu obligāti notestēsim, ja raidīšana ies no augšējās antenas (sistēmas), nevis no tā mazā putnubiedēkļa, kas uz ~100m, man liekas ieguvums būs, lai gan patreiz āģītis +/- Rīgu un pierīgu sedz uz OK
Ieguvums varētu būt ārpus Rīgas vairāk jūtams ...
marss @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 18:35
marss,stārs jau raidījā no augšējās antenas sistēmas. 27 dBW no Ulbrokas ir par vāju Rīgas centram lai dabūtu visur komerciālu signālu.
Egons @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 18:46
Vai jau atradat vietu kur bus Ogres raiditajs? Ja pariesiet uz Ulbroku,vai vinsh vel bus vajadzigs Ogre? Es stipri shaubos!
Dainis @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 18:48
Nu 27dBW nav pārāk daudz, salīdzinājumam Nabai ir 37dBW (10 reizēs vairāk). Bet Āgenskalnā Super FM, cik es zinu, ir 30dBW. Bet pateicoties augstumam, aptveršanas zona būs lielāka un vislielākās izmaiņas būs Zemgales virzienā. Tā kā iespējams, ka verēs dzirdēt arī Jelgavā, kur līdz šim bija klusums, un arī Ogrē visdrīzāk nebūs vajadzīgs vietējais raidītājs. Bet nu patestēsim.
Vēlāk pamēģināšu nomodelēt šo situāciju ar Radio Mobile un iemetīšu salīdzinājumu te.
Vovanich @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 19:27
Vai tests notiks esošajā Rīgas frekvencē? Tas nav skaidri pateikts.
Rolands Strautmalis @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 19:35
Lūk kaut kā tā:
http://photobucket.com/ulbroka
Zaļā krāsa ir labs signāls uztveršanai stereo,
Dzeltenā - labs signāls uztveršanai mono,
Sarkanā - var uztvērt ar ārā antenu vai auto.

Kā redzam, Ulbroka noklāj lielāku laukumu, mazāk enerģijas aiziet jūrā. Zemgales pusē signāls uzlabosies - Ogre, Jelgava, Dobele, Bauska varēs dzirdēt labāk.
Vidzemes pusē izmaiņu praktiski nebūs, vienīgais - pasliktināsies dzirdamība virzienā uz Limbažiem. Rīgā un Jūrmalā arī būs nedaudz sliktāk, nu bet ar šadu jaudu diez vai būs jēga pariet uz Ulbroku. Lai tas būtu efektīvi, jāsaglabā vismaz tā jauda, kas ir tagad Āgenskalnā.
Tā tas teorijā. Tagad gaidam testa palaišanu :)
Vovanich @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 21:58
Vovanich, kur tādas smukas kartes dabūji?
Janka @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 23:01
101 ar Kapitāli tak sēž zemāk uz torņa vai turpat?
Janka @ pirmdien, 2012. gada 13. februārī 23:18
Nezinu vai jau ir pārslēdzies, bet RDS teksts man Rīgas centrā vairs uz mobilā neskrien.
Janka @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 00:00
Janka, tās ir VirtualEarth kartes, man programma Radio Mobile, kuru es lietoju, pati tās ielādē, bet šķiet es to karti sen neesmu atjaunojis, jo tagad tā izskatās kā iekš Bing.com/maps

Jā, 101 un Kapitāls sež zemāk, tāpēc gaidam no SFM labāku rezultātu, nekā viņiem :)
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 00:07
Nu man pagaidām nekādu izmaiņu signāla līmenī nav
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 00:09
Lūk tagad pārslēdzās. Signāls kļuva stiprāks (Ogre)
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 00:29
Rīgas centrā uz mobilā šņākoņa...
Janka @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 00:32
Pārslēgts tika apmēram 0:30, un tagad signāls tiek raidīts no Ulbrokas.
pārmijnieks @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 00:56
Vakar vakarā signāls no Tīraine lidz Imantai bij normāls. Šorīt jau ar šņākoņu. Klausījos uz mobilā.
ap @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 08:19
šorīt pamēģināju centrā, auto mazliet pa retam iečarkst, uz moba stingrs čarkstonis ;) mana ideja - paliekat uz āģīti ;) Rīgu labāk sedz āģīša horizontālis ;)
marss @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 09:06
marss, slikta ideja, uz āģīti vairs neko nevajag likt, tas ir solis atpakaļ, tulīt paskaidrošu...
Šodien pastaigājos pa Rīgu ar mp3 plejieri. Centrā ir ok, vecrīgā arī. Uz Vanšu tilta ir neklausāmi, nāk intermodulāciju putra no citām stacijām. Bet tur ir tiešā redzamība gan uz Āgenskalnu, gan uz LTV, gan uz LVRTC. Tālāk Kīpsalā ir labāk, bet nav ideāli. Šodien vēl pamēģināšu kā mans Tecsun PL-310 tiks galā ar šo problēmu.
Tātad kur ir proglēma. No Āgenskalna raida 8 stacijas (nu šobrīd 7 testa laikā). Torņa tehniskais stāvoklis neļauj uzstadīt uz tā efektīvas antenas. Līdz ar to vajag iedot vairāk jaudas lai noklātu laukumu vismaz 30-40km radiusā. Un lielākā daļa no jaudas paliek torņa tuvumā. Pāris kilometru radiusā ar torni ir "lomovoj signal", kas traucē uztvert stacijas, kas raida no citām vietām. Vienīgais veids, kā atrisināt šo problēmu ir pārtraukt raidīšanu no tā torņa. Nu jā, pirmām stacijām, kuras pārvietosies, būs nelielas problēmas ar uztveršanu, bet kāds jābūt pirmais, nevajag gaidīt, kad torni būs jāpamet piespiedkārtā.
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 10:52
Top Ruslans nemaz neraujās uz Ulbroku, kaut gan tāda iespēja Topam pastāv.
Piebildīšu, LVRTC ir jāsaved Ulbrokas masts kārtība un jāatrisina jautājums par antenas novietojumu, tam jābūt agstākam virs atsaitēm, tad signāls būs OK Rīgas centrā.
Vovanich Āgenskalnu vienmēr varēs pamest, ja pat notiks sliktākais jo ir alternatīvas.
marss SFM no Āgenskalna raida ar v antennu kas ir paša torņa augšā.
Egons @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 11:17
Egon, kāds ir Tavs viedoklis? Palikt Āgenskalnā un prasīt, lai saved kārtībā Ulbroku. Mēs testējam Ulbroku, lai saprastu tās potenciālu gan attiecībā uz SFM, gan arī vēlamies novērtēt tās potenciālu salīdzinājumā ar Āgenskalnu, Zaķusalu u.c. alternatīvām Rīgā un ap to.
Uģis Polis @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 11:27
Jā, par antenām Ulbrokā arī gribēju teikt.
Bet ko ver tur darīt? Pārvietot atsaites uz leju, vai uzcelt mastu virsū un tur likt antenas?
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 11:29
... var ...
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 11:30
Zemgale. Bauska. nekādas lielās izmaiņas nejūtu, kā skanēja lieliskā stereo, tā arī tagad skan stereo.
misters @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 11:38
Vovanich es tev pm uzrakstiju free majas lapa
ixilo @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 11:43
bļāviens, ātrumā izlasīju, šķita, ka runa iet par 104,3...
Tākš, 96,8. Manā pusē signāls uzlabojies. Ja agrāk bija gandrīz neiespējami klausīties, ta tagad jau var diezgan labi uzķer( tiesa, mazliet šņākoņa ir gan). Protams, nevar salīdzināt ar vietējo raidītāju).
misters @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 11:44
es te runāju par kinozāles/mūzikas centriem. uz parastajiem aparātiem tā pat kā līdz šim, šņākona.
Tomēr visumā ņemot, kā jau Vovavich teica, Zemgales pusē signāls uzlabojies.
misters @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 12:00
Uģim. Protams palikt Āgenskalnā. Ja testus rīkotu vasarā, tad signāla līmenis centrā būtu vēl zemāks.
Ulbrokā šaubos vai LVRTC ko darīs ar mastu. Problēma ir rekonstruēšanā, masts "sēž" uz keramiska izolātora, ja virs masta sāks būvēt kaut nelielu konstrukciju izolātors var neizturēt (pieaugtu torņa pretestība vējā).
Ja masts būtu privāts, domāju ka tāda avantūra izdotos bet LVRTC ir ļoti piesardzīgi lai kaut ko uzsāktu darīt lietas labā.
Egons @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 12:41
Un kāpēc netiek apdomāts LTV variants? SWH Rock ļoti pieklājīgi no turienes skan. Domāju, ka par Āģīti iet tālāk.
Janka @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 12:52
LTV ēkas variants nav slikts, Stars labi grab ;)
marss @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 12:56
Sveiks,Uģi man labāk patika ka super fm raida no āgenskalna, tad es labāk dzirdu jūs,a tagad man ir šņākonja radio uztvērējā dzīvoju es ķengargā, p.s no kurienes raida ehr?
Mārtiņš @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 13:10
Nu jā, LTV kā alternatīva Āgenskalnam der, tiesa tur nekādu uzlabojumu nebūs, augstums tas pats. Bet tas augstums ierobežo dzirdamību lielos attālums. Staram izstarotā jauda ir 40 dBW, SWH Rock - 36, nu jā, labāk neka KHR 33,2 un SFM 30, bet vienalga priekš tādām jaudām nav īpaši laba. Tajā pašā LVRTC EHR un Skonto ir arī pa 36-37 dBW, rezultāts ir zināms.
Vovanich @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 13:38
Problēma ir LVRTC ar nepamatotiem tarifiem no Zaķu salas torņa. Vienreiz viņiem būtu jāpārskata tarifi, kas atbilstu šobrīd finansiālam stāvoklim.
Ja tarifu politika būtu pieņemama, tad daudzi aizgājušie klienti atgrieztos.
Egons @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 13:56
Nolēmu sarīkot nelielas "skriešanās sacīkstes" visām stacijām, kas raida no Ulbrokas (57 km), Dimzukalna (74 km), Āgenskalna (70 km) un Rīgas centra (66 km). To nebija jēgas darīt ar Sony XDR-F1HD, bet šim mērķim ļoti piemērots izrādījās Grundig G8 Traveler II Digital. Antena, protams, tikai teleskopiskā, lai to grozot varētu atrast spēcīgāko signālu, kas arī kalpoja par salīdzinājuma priekšmetu. Tests tika veikts īsā laikā, lai iegūtu objektīvus rezultātus būtu nepieciešami ilgāki salīdzinājumi.

Pārliecinoši trīs pēdējās vietas (25. - 27.) savā starpā sadala trīs Ulbrokas raidītāji (94,9; 97,3 un 101,0 MHz)
24. vietā 88,6
23. - 96,2
21. - 22. dala 103,2 un 106,2
20. - 100,5
19. - 102,7
18. - 94,5
16. - 17. dala 90,0 un 93,9
15. - 89,2
14. - 100,0
13. - 99,5
12. - 96,8 (pēc SFM testa beigām salīdzināšu signāla stipruma parametrus ar tiem, kas būs no Āgenskalna raidītāja, un uzrakstīšu šeit)
11. - 93,1
10. - 91,9
8. - 9. dala 105,7 un 107,2
7. - 107,7
6. - 104,3
5. - 103,7
4. - 101,8
3. - 105,2
2. - 90,7
1. - 91,5
Rolands Strautmalis @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 14:05
Pirmās vietas neizbrīna (LVRTC nto kilowattu raidītāji) biski izbrīna 106.2 kas diezgan tālu velk ...
marss @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 15:01
Rakstiju savu viedokli: Priekškam vajag parnest raiditaju Ugī ? Kas notiek ?
Agenskalna antena jums ir centrā. Egons,par Star FM un Ulbruka ,davaj nerunasim. Es zinu,kas tur notiek un kapec viņi aizgaja no turiens. Ja,tur bija problema ar antenu. Nu bet 93,1 strada normali. Ne viens netrauce. Iznemot to,kā raiditajam samazinata jauda. Agrak tur 2,5kW HARIS raiditajs strada. Ugis,kas ar 96,2 notiek ? Signals 38db rādā ?! Bija agrak lidz pat 50db. Man Tiraine majam stav uztverama antena augša. Jumta es redzu Agenskalna torni perfekti. Ar arejo antenu klausas normali,bet majas vispar ne 96,2 ne 96,8 normali nav iespejams uztvert. Izrubiju visus kas var traucet gaisu. Ne ko tas ne dos man. šnjako un viss! Ulbrukas stacijas normals signals.
Pat mans TOPs 91,9 perfekti iet visaj principa pardaugavaj(iznemot šito Agena torni,blin)
TOPruslan @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 15:28
Roland, lai novērtētu signālu līmeņus, kuri tiek raidīti no dažādām vietām, ir nepieciešams zināt arī vietu, kurā tās tiek salīdzinātas.
Te salīdzinājums Imantā, ar istabas antenu (vadiņu). Katrai stacijai tika atrasta antenas pozīcija, kad rāda vislielāko līmeni. Super FM 55dB no Āgenskalna, 27 no Ulbrokas.
http://picturepush.com/public/7571872
pārmijnieks @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 15:40
Uģi varbūt tehniķiem būtu vērts pārbaudīt Āgenskalna antenu vai salāgõšanas tiltu par ko Ruslans runā?
Citā topikā viņš bija aprakstījis briesmu lietas ko tur ir redzējis.
Egons @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 15:45
TopRuslan, vai Tu izlasīji topika nosaukumu? Tests notiek. Neviens neko nav pārnesis. Rīt pārslēgsimies atpakaļ un analizēsim iegūtos datus.
Uģis Polis @ otrdien, 2012. gada 14. februārī 15:48
Lapa: 1 2
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums