Te var apskatīties manu pēdejo konstrukciju unpalasīt, kā antenu uzbūvet no vecas TV antenas.
http://www.freefm.lv/lv/readarticle.php?article_id=117
Minivat @ ceturtdien, 2012. gada 12. janvārī 21:08
Nav reāli Sandim Daugavpils Bauskā, 105,2 SWH noteikti skanēs no Rīgas, nevis Daugavpils (kur tas ir tādā pašā frekvencē) :D
90,6 FM LR-3 klasiku neizdosies uztvert arī, jo 90,7 no Rīgas 100% pārsitīs signālu. Problēma jau nebūtu uztvert, ja būtu tīrs ēters, bet tas ir tā šobrīd pārbāzts, ka ir grūti kaut ko dzirdēt ārpus sava reģiona.
Janka @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 01:35
Ar kārtīgu āra antenu uz jumta nav nekādu problēmu. Protams, uz tuva un spēcīga raidītāja frekvences neko citu neuztversi, bet uz citām frekvencēm nav nekādu problēmu. Pagriez tik uz vajadzīgo raidītaju, ieslēdz attiecīgās polarizācijas antenu un klausies ko gribi. Antenain tak ir izteikta virziendarbība un tā "atšuj" traucējošos signālus.Antenā ir spēks!
Minivat @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 08:03
1.šeit topics laikam nebij par tāluztverēm ;)
2.man ir tāda tāluztvere ka dzirdu visu pasauli un saucas - winamps :D
marss @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 08:30
Paldies puiši par informāciju.
Ok, kā jau marss teica, turpināsim šeit par jauno radiostaciju.
misters(Sandis) @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 08:44
Jura laikam runāja par šo te http://www.nasha.lv/rus/novosti/news/entertainment/87675.html
misters(Sandis) @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 09:44
Jā, interesanti, viena radiostacija pirms darba uzsākšanas, medijos bļaustās kā vista, kura olu tiko izdējusi. Cita radiostacija klusē kā partizāns.
Minivat @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 10:15
Tad vienkārši iznāk kad Aquarelle ir tas pats Relax FM, iepriekšējo frekveci paspēlēja Spinam, tagad tik vajadzēu nomainīt nosaukumu.
Ainārs @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 11:27
pfff tā laikam sanāk un nekāds sieviešu radio nespīd ... vai arī gājiens ar zirdziņu sapludinot abas stacijas vienā !
tur gan iet tāds dīvains muzons, ka atri slēdzu prom :D
marss @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 13:17
Aquarelle ir 90 w pats redzeje, bet jocigi kadelj ta skanja ir tik sudiga jo pie raiditaja pilnigi neka nestav pat ne dators signals tike padots pa relej liniju no daugaupils betu nu vinalga shausmas :)
ixilo @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 13:22
Ja 90W, tad jau baigais nīkulis.
Minivat @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 13:35
spins cik noprotu tāpat iet ar 90W ...
marss @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 14:09
Pēdējo reizi ne par tēmu.
misteram(Sandim)
Te ir mana konstrukcija:
http://s83.photobucket.com/albums/j294/Vovanich/Radio/
Par pamatu ir ņemta TV antena "ūsas", tā tika uzmontēta uz vecas slēpes :), uztaisīta salāgošana ar kabeļa cilpu. Vēlāk pieliku reflektoru (alumīnija stienis), tā kā bija vajadzīga virziendarbība uz manas pilsētas pusi.
Bet parastais dipols arī ir daudz labāks, nekā vienkārši vada gabals.
Neskatoties uz to, ka virziendarbība ir pretēja Rīgas pusei, visas stacijas, kas raida ar vertikālo polarizāciju, uztver perfekti, nu izņemot divus jaunus raidītājus ar 90W.
Te ir video, par to, ko var uztvert klausamā kvalitātē:
https://www.youtube.com/watch?v=qlHTCGSWpvQ
Uz ekrāna augšā uztvērējs rada signāla līmeni (dBuV) un attiebību signāls/troksnis. Pēdējais arī noteic signāla kvalitāti.
Vovanich @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 14:10
Spinam arī ir 90W jauda, taču tas līdz manīm nonāk bez neviena "blakusefekta", tajā pat laikā šim rādžiņam var saklausīt mazu šnākoņu(tiesa, šis "efekts" ik pa laikam parādās un pazūd, laikam kad beigsies tests, būtu visam jānormalizējas).
marss, man gan tāda tipa mūzika iet pie sirds(kādreiz tak bija līdzīga stacija Rīgā- Easy FM).
Minivat, cik saprotu, lielāku jaudu šamējiem neviens nedod, jo radīs traucējumus citiem. Kā nekā Rīga.
misters(Sandis) @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 14:18
Vovanich, lieliski, ka M-1 un Žiniu Radijas arī ķer. 105,5 (RC) arī neizdodas uztver, un, piemēram 99,3 - Pukas?
Janka @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 14:35
eeeeeaaasssyyy FM :D bija arī visā LV , vēlāk par Staru pārtapa ;)
marss @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 14:43
Janka, 99,3 un 105,5 diemžēl neķer. Radiocentras man skan 91,2 un 92,2 ar troksni. Bet parasti naktī daudz kas paradas no Lietuvas.
Vovanich @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 15:59
mister! Otkuda ti uznal 4to na saite nasha.lv jestj info o radio Aquarelle?
Jura @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 16:57
Es savā midzenī dzirdu atkal visus Biržai raidītājus, izņemot 107,3, tam Skonto pa virsu iet. 92,2 senāk labi ķēra, bet kopš 92,1 Super FM/LHR parādījās, neiespējami.
Vispār tāds video kā tev kādu vakaru arī būs jāuztaisa.
Janka @ piektdien, 2012. gada 13. janvārī 19:29
For;sa mūzika! Ja, skaņas kvalitāte ... paslikta.Jūrmalā skan šņākoņa. Gaidu, kad būs inetā!
Mura @ sestdien, 2012. gada 14. janvārī 09:28
Jura, es to saitu bieži apmeklēju:D
Bet, ja godīgi, vienkārši iekš Google ierakstīju radiostacijas nosaukumu un man izmeta arī to lapu.
Ja tagad kādam no jums Spin FM, skan labi, tad arī šī stacija skanēs.
misters(Sandis) @ sestdien, 2012. gada 14. janvārī 13:49
Vovanich, video ļoti labs, tikai kā uztaisīt video cilvēkam kuram ir analogais radio nevis digitālais?
Un kā tu panāci ka stacijas mainās uz priekšu automātiski?
ricis @ sestdien, 2012. gada 14. janvārī 14:55
Mister! Tevi interese kas notiek Daugavpili,ja biezi apmekle saitu Nasha.lv?
Jura @ sestdien, 2012. gada 14. janvārī 15:28
Nu kak slishimostj,takajaze ili lutshe?
Jura @ sestdien, 2012. gada 14. janvārī 15:52
Nasha.lv lapu apmeklēju pirmo reizi. Vakar vakarā skanēja labāk, nebija gandrīz nekādu trokņu, vabūt čut, čut.
tā kā tur skan tika lēnā mūzika, tad tos trokšņus/traucējumus var ļoti labi dzirdēt.
Ricis, analogajam tak vienkārši ar roku regulē, tiesa, nebūs redzams kāda tieši radiostacija skan dotajā brīdī(frekvenci neredzēsi).
misters(Sandis) @ sestdien, 2012. gada 14. janvārī 16:02
ricis, man uztverējā ir funkcija "Auto scan", tad viņš skrien pa visu diapazonu, katru atrastu staciju spēlē 4 sekundes un iet tālāk. Tas ir ērti un viņš izlaiž ļoti vājas stacijas, kuras var tikai identificēt, bet ne klausīties.
Cik es zinu, Latvijā tādu nav. Īstie Ķīnas uztverēji :)
Vovanich @ sestdien, 2012. gada 14. janvārī 21:00
Priekš vāju signālu uztveršanas un uztvršanas blakus spēcīgiem raidītājiem vajag šo uztvēreju http://ham-radio.com/k6sti/xdr-f1hd.htm
Minivat @ svētdien, 2012. gada 15. janvārī 11:00
Nu jā, Sony tas ir spēks, žēl, ka priekš Eiropas nav tāda aparāta.
Vovanich @ svētdien, 2012. gada 15. janvārī 11:18
Izrādās, ka novirzes no tēmas var būt interesantākas par pašu tēmu. Lai turās tāldzirdes interesenti, tikai rociet vēl nopietnāk un dziļāk. Ņemiet vērā, ko saka Minivat! Spēks ir gan antenā, gan Sony XDR-F1HD.
Par Aquarelle dzirdamību man nav ko teikt. Tā, protams, ir teicama.
Rolands Strautmalis @ pirmdien, 2012. gada 16. janvārī 00:07
A kur pasūtīt tādu radio?
ricis @ pirmdien, 2012. gada 16. janvārī 08:05
Es to darīju caur amazon.com. Tur var atrast gan jaunus, gan jau lietotus uztvērējus, kas būs lētāki. Tikai jāņem vērā, ka ne visi dīleri ir ar mieru piegādāt preci uz Latviju. Ja ir griba, problēmām nevajadzētu rasties.
Rolands Strautmalis @ pirmdien, 2012. gada 16. janvārī 11:26
Principā pievienojos jautājumam, jo tajā pašā ebay ir kaut kā švaki ar viņiem.
Vovanich @ pirmdien, 2012. gada 16. janvārī 11:39
Paldies par atbildi
Vovanich @ pirmdien, 2012. gada 16. janvārī 11:40
Es par to Amazon maz ko zinu, vai tur arī maksāšana notiek caur paypal?
ricis @ pirmdien, 2012. gada 16. janvārī 12:00
Nu kak radio veshajet? Jestj kakije nibudj izmenenija? Kak zvuk? Kak muzika? 4to veshajet tolko muziku ili zastavki jestj?
Jura @ pirmdien, 2012. gada 16. janvārī 21:55
Kakto malo komentarijev o radio!
Juris D @ otrdien, 2012. gada 17. janvārī 18:13
http://www.ebay.co.uk/itm/SONY-FM-Stereo-World-Band-Receiver-Radio-ICF-SW7600GR-/320825094272?pt=Shortwave_Radios&hash=item4ab2aa7080#ht_691wt_825 Šis ar ir labs
ricis @ trešdien, 2012. gada 18. janvārī 14:01
Nu jau rādžiņš skan, kā jau Rolands teica, lieliski, pat uz mana parastā virtuves rādioaparāta. Jāgaida tikai tagad kad parādīsies kāds džingls.
misters(Sandis) @ trešdien, 2012. gada 18. janvārī 14:58
Rici, tas nav piemērots FM, lai gan paradoksāli, ka tieši ar to es 7 gadus nodarbojos ar FM DX.
Labi, būs arī komentārs par Aquarelle. Ruslans rakstīja, ka šis raidītājs paredzēts ar antenu vertikālā polarizācijā. Man gan patlaban antenas ir pagrieztas uz ziemeļiem, nevis uz Rīgu, bet nedaudz labāks signāls ir ar horizontālā polarizācijā novietotu antenu. Kā tad tur īsti ir?
Rolands Strautmalis @ trešdien, 2012. gada 18. janvārī 19:37
Roland! A tu gadijuma nezini ir Latgale brivas frekvences vai nav?
Ainars @ trešdien, 2012. gada 18. janvārī 20:10
Ja es pareizi visu sapratu tad signāls šamiem kopā ar Spinu iet no jaunām lvrtc antenām , H/V polaizācija hvz
Tikai skaņa joprojām ir briesmīga ... Lābi cik noprotu patreiz vēl tests ...
marss @ trešdien, 2012. gada 18. janvārī 21:58
Tieshi ta tagad vel tests,tapec skanja ir tada kada ta ir!
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 19. janvārī 14:56
Roland! Kur tu pazudi?
Andris @ piektdien, 2012. gada 20. janvārī 16:40
Vovanich, kādā veidā tu tam aparātam piemontēji to 75omu štekeri? cik saprotu galenā dzīsla jāpielodē pie esosās teleskopiskās antenas vietas, bet ekranējums? kaut kur blakus? man ir vecs radiopulkstenis, joka pēc pamēģināju, bet nifiga neuzlabojas skaņas kvalitāte, ok, varbūt mazliet, bet, ja pie kinozāles pieslēdzot, viss skan, ideāli. Nevaru saprast, kur tas āķis.
aivis @ piektdien, 2012. gada 20. janvārī 17:24
aivis, manam aparātam ir antenas ligzda 3,5mm, tāda kā austiņām, un caur divām pārejām (3,5 jack > TV Coax un TV Coax > F) tiek pieslēgts kabelis.
Nu radiopulkstenim bez iejaukšanas konstrukcijā būs grūti kaut ko panākt.
Jā, centrālā dzīsla jāiet pie antenas, bet ekranējumam jāmelkē vieta uz uztvērēja plates, kur ir liels laukums pārklāts ar vara foliju, viticamāk tā ir zeme, tur viņš arī jālodē. Visērtāk būtu antenas vietā piemontēt koaksiālo ligzdu.
Bet nezinu vai ir jēga to darīt, jo tiem pulksteņiem jutība nav pati labāka.
Vovanich @ sestdien, 2012. gada 21. janvārī 09:59
lieta tāda, kad negribas visu laiku slēgt zāli iekšā lai klausītos rādio, ienāca prātā, tā kā man ir pavecs radiopulkstenis, varētu to antenu, kas tagad pieslēgta pie zāles, pieslēgt pie tā pulksteņa. Vispār, cik skatos, iekš LV pārdodas tikai radioaparāti ar teleskopiskajām antenām vai to sūda vadiņu. tad jājauc ārā, un jāķimerējas, lai pielodētu to 75omu štekeri.
Galveno dzīslu jau vienkārši atrast, kur pielodēt, bet ar ekranējumu ir kā ir, atrodi vispirms viņu.
Žēl, kad latvijā nepārdodas neviens radioaparāts ar to pašu, tevis pieminēto 3,5mm antenas ligzdu.
aivis @ sestdien, 2012. gada 21. janvārī 14:18
Var jau bez ekrāna. Man ir Dipols ar pastiprinātāju ( AMPREL SWA 2000 ) UN 12V barbloka štekera vidējā dzīsla savienota ar teleskopisko antenu. Nekādu problēmu nav bijis.
ricis @ sestdien, 2012. gada 21. janvārī 14:32
Ko jus te muldat runa iet par radio Aquarelle!
Fricis @ sestdien, 2012. gada 21. janvārī 16:00
vovo biski jau ZB ... nu tak uztaisiet savu topicu un ņematies ar savām tālrādēm/tāluztverēm !
marss @ sestdien, 2012. gada 21. janvārī 16:54
Ir kadi jaumumi saistiba ar radio 94,5FM skanju? Vai ir kas mainijies etera?
Andris @ pirmdien, 2012. gada 30. janvārī 11:48
Tada sajuta ka neviens neklausas?
Andris @ pirmdien, 2012. gada 30. janvārī 21:52
a ko tu gribi? skaņa briesmīga, skan hvz kas ... tāda sajūta ka visiem ir pox ..
marss @ pirmdien, 2012. gada 30. janvārī 22:25
Vieni saka ka patik,un skan labi,citi saka ka ne? Kura vieta tu dzivo?
Andris @ pirmdien, 2012. gada 30. janvārī 22:46
Lielā pilsētā :P
marss @ otrdien, 2012. gada 31. janvārī 07:20
Kada? Nosaukumu ari pasaki!
Andris @ otrdien, 2012. gada 31. janvārī 15:57
Negribi?
Andris @ otrdien, 2012. gada 31. janvārī 21:46
Iespejams drizi uzzinasim radio 94,5FM nosaukumu! Tas noteikti nebus Aquarelle.
Juris D @ otrdien, 2012. gada 31. janvārī 21:47
slikta aizdoma ka Relax :D
marss @ trešdien, 2012. gada 1. februārī 10:30
tak tikko radio sāka skanēt attiecīgais kontents, uzreiz bija skaidrs, ka nekāds sieviešu radio te nespīd:D
Aivis @ trešdien, 2012. gada 1. februārī 11:35
Gan jau drizi redzesim!
Ainars @ trešdien, 2012. gada 1. februārī 17:47
Laba aizdoma ka RelaxFM.
Juris D @ trešdien, 2012. gada 1. februārī 17:49
Bet varbut tomer Aquarelle?
Juris D @ trešdien, 2012. gada 1. februārī 17:49
Izdzesiet luudzu spamu!
Dainis @ ceturtdien, 2012. gada 2. februārī 12:36
ups ... ne tur :D
Andris1 @ piektdien, 2012. gada 3. februārī 21:42
Kas ne tur?
Andris2 @ piektdien, 2012. gada 3. februārī 22:44
nja itkā jau kuro nedēļu iet bet nekas tur nemainās ... skaņa kā vecos labos mono laikos, da i dj laikam ir viens un tas pats vinamps ... ir kaut kas dzirdēts kad kaut kas palaidīsies vai nē ...
marss @ pirmdien, 2012. gada 6. februārī 22:07
Skanja tada ari paliks! Ta ir jauna tehnologija! Programmu nekadu nebus! Tikai muzika!
--- @ pirmdien, 2012. gada 6. februārī 23:08
skaņa tiešām paka**. Ja tuvākajā laikā nekas nemainīsies, izdzēsīšu no radio atmiņas. Skan kā no mucas.....
misters @ otrdien, 2012. gada 7. februārī 22:28
esmu Rīgā uztvēris arī Raadio 2 , KAS raida no Pērnavas 102.3 Fm!!!!
Edmunds @ trešdien, 2012. gada 8. februārī 15:10
Misters! Kas isti ir ar skanju? Konkretak paskaidro? Kas tev nepatik?
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 01:13
Edmunds! Kads sakars taviem uztvertajiem radio,ar radio Aquarelle? Tu laikam temu sajauci?
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 01:17
Kas tieshi tev Misters nepatik ar skanju?
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 01:20
Edmunds! Tu sajauci temas!
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 01:21
sākam atkal spamot ....
marss @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 07:28
Ej tu d***t marss! Kur tu spamu redzi? Kaut kas ar tevi nav kartiba!
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 10:50
pēdējās dienās skaņas kvalitāte uzlabojusies, tiesa, salīdzinot ar citām stacijām paklusi skan(klausoties Topradio un pārslēdzot uz šo staciju, jāgriež volume kloķis).
šim te ir kaut kas kopīgs ar LR3-Klasiku, abi atskaņo lēno mūziku.
džinglu joprojām nav, tikai mūzika, laikam testēs līdz rudenim:D
Un tā kā šeit skan tikai lēnā mūzika, jābūt labai FM antenai, citādi var saklausīt vismazāko troksni, kas rada traucējumus.
misters @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 11:12
Liels paldies mister! Par izsmljosho atbildi! Tagad dudz maz skaidrs kas notiek ar sho staciju!Ja kas mainas informe luudzu!
Andris @ ceturtdien, 2012. gada 9. februārī 11:40
hmm tiešām ir uzlabojies, šodien uzgriezu skan pat normāls stereo, tikai spēlēja tur ... klasiku ? Mocartu? wtf?
p.s. arī Spins vai sakarība šodien jau skan normālā kvalitātē ;)