No reklāmas asociāciju konferences par tendencēm radio biznesā Latvijā.
Šodien reklāmas asociāciju gada konferencē no radio nozares uzstājās SFM attīstības direktore Marianna un Valdis no Skonto. SFM ziņoja, ka vienīgā joma kur stacijas iegulda naudu pēdējos divos gados ir jaunās frekvencēs un salīdzināja to ar spēli Monopols, kur visi vispirms pērk lauciņus un kad tie izpirkti tad tikai sākas īstā spēle. Cīņa noritot ne pa jokam - KHR piedalās Kuldīgā kur vieni latvieši, Skonto - Krāslavā kur 75% krievu. Paredz, ka nākamā gada laikā būvēs vēl intensīvāk un tad, kad nauda būs beigusies, tad sāks veidot grupējumus, lai spiestu ārā konkurentus. Rādīja karti cik reāli staciju šogad parādījies - bija kādas 20!!
peetnieks @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 21:31
Peetniek! Vai tu gadijuma nezini kadi ir EHR Plani sakara ar Latgali bus Preiljos vai ne?
Andris @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 21:56
Pētniekam
Bet kā tu domā, cik būtiski tas iespaidos esošo reklāmas naudas pārdales principus, vai tiešām kaut kas mainīsies agentūru media plānojumos?
Grāmatvedis @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 22:01
Tika teikts, ka līdz gada beigām EHR un LvR un KHR būs kopumā kādas 5 stacijas -konkrētas vietas - par Preiļiem -neteica. Tika atklātā tekstā pateikts, ka reklāmas kampaņās uz latviešiem izmanto vidēji 3 uz krieviem 2 stacijas - tāpēc visi tā plosās. Domāju, ka tas atstās iespaidu uz aģentūru darbu - cik saprotu tad tāds arī bija SFM mērķis, lai gan interesanti , ka viņi ne ar vienu vārdu nepieminēja sevi kā grupu - ļoti korekti un profesionāli noprezentēja. Runāju ar Valdi no Skonto - viņam arī nebija ko iebilst.
peetnieks @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 22:10
Peetniek tu tiesham zini ka vel 5 raiditaji bus Super FM MEDIJU KOMPANIJAI?
Andris @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 22:23
Pētniekam
Paldies!
Vai runāja arī par tendencēm - piem., kādi reklāmas segmenti augs, kādi sašaurināsies? Internets saņem tagad vairāk naudas, nekā radio?
Grāmatvedis @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 22:30
peetniks,Tu rakstā par konkursa rezultatie cita tema. Ja nemaldos,par padomes cilvekiem. Bet SFM grupa ari dabuja "pod shumok" daudz frekvences!? Vai ne? Es sapratu,kā Tev nepatik šada situacija. Principa "bil bi na Tvojom meste,takzhe bi rugalsja" Varbut...
Bet kā tu doma rikoties talak ?
Piekritu,kas radiotirgu daudz stacijas silda gaisu. Ne vairak !!!
TOPruslan @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 22:33
peetniek - zem 4 acīm tam pašam Valdim neuzprasīji par Guščina lietu Rīgā? Kādas viņa domas?
3 stacijas uz latviešiem? Tās ir kuras? LR-2, SWH un... LHR?
Janka @ ceturtdien, 2011. gada 29. septembrī 23:06
Pēc kārtas:
-Es nezinu kas būs vai nebūs SFM - es atstāstu to ko viņi publiski pateica. Līdz šim viss ko viņi ir teikuši ir piepildījies. Ar viņiem nav kā ar Ruslanu, kur viss teiktais jādala ar 3. Sorry, Ruslan, bet t;a ir - par to pašu Daugavpili, piemēram.
- Jā internets saņem vairāk, bet tur arī vairāk dalībnieku.
- Padomes rezultāti man personiski ir vienaldzīgi - es tikai pētu situāciju, lai sniegtu konsultācijas saviem darba devējiem.
- Valdis ir Dj un no biznesa ir tālu. Viņš to Guščinu dzīvē nav redzējis un neko par viņu nezina.
peetnieks @ piektdien, 2011. gada 30. septembrī 00:18
Pētniekam
Paldies tev par atbildi, novēlu veiksmīgu dienu!~
R.
Grāmatvedis @ piektdien, 2011. gada 30. septembrī 08:56
Komentāri, kas neatbilst tēmai, tika dzēsti!
eradio.lv @ pirmdien, 2011. gada 10. oktobrī 13:21