SIA „Radio Enterprise” iesniegumu par reģionālā tīkla paplašināšanu.
Tas nozīmē, ka būsiet arī citās vietās tad kurās
ašais @ ceturtdien, 2011. gada 9. jūnijā 22:57
А как вы думали ? Я на месте тарчу ? Ааа ? Теперь будет вам и Рига и даугавпилс :))))
TOPruslan @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 01:54
Атлично! :))))) Поздравляю!
Vovanich @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 07:27
Vovanich, iesniegums jau vēl nenozīmē atļauju. Es te papētīju gan šo jautājumu gasn arī jautājumu par citu staciju attīstību - nu neizskatās, ka TopRadio tuvākajā laikā būs Rīga vai Daugavpils. Cik zināms, tad šogad jaunas vietas var gaidīt tikai no Skonto, EHR, Latviešu Radio, KHR un SWH+.
peetnieks @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 09:19
Topruslan, es papētīju situāciju par Rīgu - tur taču nav brīvas frekvences. Un uz kāda pamata Top var paplašināties uz Daugavpili? Te taču diskutē cilvēki kas kaut ko saprot. Ja tu ko saki tad pamato kā tas iespējams, citādi kaut kā ņeserjozno tas izklausās.
peetnieks @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 09:26
TOPruslan @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 11:16
Topruslan, a es domāju ka tu za bazar otvechaješ, bet tu izrādās te pozļitj kovoto esi ieradies...
peetnieks @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 11:19
peetnieks , ne raugajsja somnoj ! Ja vsegda otvechaju za bazar.
TOPruslan @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 18:15
Topruslan, respect, es tikai pajautāju kā gan tas iespējams. Es strādāju reklāmas aģentūrā un visas lielās Rīgas stacijas, kas vēlas tikt Daugavpilī saka, ka tur nav variantu. Naudas un sakaru viņiem ir vairāk nekā tev, radio padome nekādus konkursus arī nav izsludinājusi. Tev taču nav arī nacionālā licence, lai ietu bez rindas. Tāpēc, ja nevari pateikt ņeko konkrētu tad labāk klusē nevis mētā no sevi kruto.
peetnieks @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 20:48
Padome izskatīja un atbalstīja arī "Zemgale Top Radio" programmas veidotāju SIA "Radio Enterprise" iesniegumu par reģionālā tīkla paplašināšanu.
Ok, bet Rīga un Daugavpils taču nav Zemgalē.
peetnieks @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 21:22
Katrs raidiitaajs palielina izdevumus videeji par 1000 Ls, bet var palielinaat auditoriju maximum (TOP RADIO gadiijumaa) par 10 tuukstoshiem.
Njemot veeraa pieejamo informaaciju, TOP RADIO peec "tiikla paplashinaashanaas" izies uz shaadiem cipariem: max.Rich 156 tuukst.,pashizmaksas - ap 13 tuukst Ls meenesii (bez nodokljiem). Taatad, lai iziet uz nulli, katru darba dienu ir jaasleedz reklaamas kontrakts vismaz uz 600 Ls.
Graamatvedis @ piektdien, 2011. gada 10. jūnijā 21:33
Aprēķini par auditoriju nākotnē lai apliek radio biznesa speciem. Bet kā reklāmas aģentūras cilvēks varu teikt, ka 13 000 latu reklāma mēnesī Topradio nespīd, jo krievu tirgū praktiski visu savāc KHR un Feldmanis ar 4 stacijām. Kaut kādi sīkumi paliek SWH+. Dzirdēju, ka Ločmele no Top ir aizgājusi, kas tad reklāmas laiku pārdos?
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 02:25
A kas Feldmanim ir tāds izcils? Pēc laika viņi augstāk par 1% vairs napaceļas. Vienīgais mixfm vēl kaut kā turas, bet drīz viņam arī būs žopa, jo FM skalā no vienas puses viņam blakus ir Avtoradio, bet no otras būs TOPradio.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 07:01
ei nu 102.3 būs Tops ?? :D
marss @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 09:26
Kaut kā tā :)
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 09:39
Feldmanim ir 4 stacijas Rīgā un daudz, daudz labāki sakari biznesa pasaulē nekā visam Top radio kopā. Vai te ir kāds, kas to var apstrīdēt?
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 10:15
Nu to, kas Feldmanim ir sakari, es zinu. Droši vien tāpēc viņš var atļauties zabitj na slušatelej, samazināt apraides zonu un raidīt pats sev un saviem reklamdevejiem to ko viņš pats grib. Viņam visas 4 stacijas taisa vieni un tie paši cilvēki. Un kad ir vietējais ēters tad sanāk jumor + europa = mixfm. Nekādas atšķiribas. Topam pagaidam ne pārāk augsts reitings Rīgā jo ir tīri tehniskas problēmas. Un kad tās būs atrisinātas, tad visiem tiem "trash-retro-radio" būs slikti.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 10:32
Vovanicham
Topam Riigaa ir nevis tehniskas, bet cita rakstura probleemas. Liideru poziicijaas TOP RADIO ir tikai Zemgales vidus daljaa - tur, kur "tehniskaas" probleemas" ir citaam radiostacijaam un konkurence ir ljoti vaaja. Riigaa savukaart konkurence ir ljoti stipra, gada laikaa paraadiisies veel divas jaunaas radiostacijas - "Aquarelle" un "Relax FM" (vai kaadas citas, ja Gushinam izdosies taas paardot gada laikaa), dzideeju, ka JUST FM driizumaa saaks paarraidiit arii veel vienu krievu radioprogrammu. Radio 101 arii dabuuja atljauju uz retaranslaatora uzstaadiishanu Ulbrokaa )tur pat, kur TOP). Taa kaa karsti buus, ljoti karsti. Izdziivos tie, kam stipraakaas paardoshanas nodaljas un investeejoshaas "maates kompaanijas".
Graamatvedis @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 11:39
Njā, ļoti karsti. Es arī dzirdēju par Just FM "par programmas nosaukuma maiņu", bet vai tiešām būs vēl viens retranslators? РЕБЯТКИ, ДА ЧТО Ж ВЫ ДЕЛАЕТЕ? Vispār vajag tās retranslācijas ja ne aizliegt, tad ierobežot, piemēram līdz 25% no raidlaika, un tad redzēsim kā viņi "raidīs" un kādi būs reitingi, jo paši viņi savas programmas veidot nespēj.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 12:01
Labi, ka 101 arī būs Rīgā, jo strādā viņi diezgan profesionāli, kaut arī šaurai auditorijai, bet reitingu nav.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 12:06
Es nezinu precīzus skaitļus Rīgā un visus sīkumus, bet man liekas, ka TOPam ar labu signālu vismaz desmitniekā vai kaut kur tūvu jābūt.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 12:23
Vovanicham
Feldmanim ir izcila maarketinga strateegija, ieskaitot to, ka 4 stacijas apkalpo viena un taa pati neliela komanda (kas izteikti samazina taadu izdevumu dalju, ka fikseetas izmaksas). 4 stacijas dod vinjam paari 300 tuukst. auditoriju un ljauj veidot reklaamas produktu paketes,piedaavaaajot klientiem cenu 4 lati par vieniibu, kas ir zemaaks, nekaa jebkurai citai radiostacijai Riigaa (iznjemot, varbuut, Capital FM).
Grramatvedis @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 14:12
Bet vai tad ir korekti tās auditorijas vienkārši summēt? Vai nav tā, ka viens cilvēks klausās vairākas stacijas, protams, ka ne visas vienlaicīgi, un to klausītāju pieskaita gan pie vienas gan pie otra stacijas? Var būt pareizāk būtu notekt auditoriju pēc unikāliem klausītājiem? Nedomāju ka tur būs vairāk par 200 tūkstošiem.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 14:48
Feldmanja grupas radipostacijaam ir diezgan atshkiriigi formaati meerkjauditorijas zinjaa: Baltkoms - zinju kanaals, Jumor - retro muuzika, Evropa pluss - jauniem cilveekiem ar rietumu gaumi. Taapeec arii paarklaaashanaas shim auditorijaam nav tik liela. TNS meera arii paarklaashanaas procentuaalus apjomus visaam stacijaam.
Graamatvedis @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 17:54
hehe tad jau 101 Rīgā nebūs jāķer ar tauriņķeramo :D protams mans favorīts paliek Europa+, bet konkurence izskatās ka Rīgā būs uz ux un ax ...
marss @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 17:58
Grāmatvedi, ja nezini tad nerunā. Nepilni 227 tk unikālo uz 4 stacijām.
SWH grupai uz trim stacijām -324 000
SFM grupai uz trim stascijām -439 000
Polis gada sākumā stāsīja, ka līdz gada beigām šie plānojot vēl vairākas vietas palaist un sasniegt 500 000. Pagaidām gan neizskatās, ka viņš to paspēs, bet nu agri vai vēlu tam būtu jānotiek. Dzirdēju, ka Latviešu Radio kļuvis sociāli aktīvs un katru stundu plosās ēterā par referneduma tēmu. Nu nezinu vai tā vajadzēja muzikālai stacijai, bet nu katrā ziņā vismaz kaut kāda kustība notiek.
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 19:44
Peetniekam.
Juus sheit visi tik nervozi esiet.Paldies par informaaciju! Jo datu par unikaalajiem klausitaajiem man nebija.Es tachu nestraadaaju reklaamas agentuuraa. Es te tikai par ekonomiku mazliet pastaastiiju. Bet tu pats teici, ka reklaama krievu auditorijai pashlaik tikai sadaliita starp KHR un Feldmanja grupu. Droshi vien nu neskataas tavi koleegi uz tiem "unkaalajiem" tik veeriigi.
Graamatvedis @ sestdien, 2011. gada 11. jūnijā 20:48
Radio 101 no Ulbrokas raidīs 101 MHz vai arī kādā citā frekvencē?
Janka @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 02:07
Protams, ka citaa.
Starik @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 11:33
Varbūt kāds var pateikt, vai šī gada laikā kāda jauna frekvence tiks palaista netālu no Bauskas? Piemēram KHR? Cik saprotu arī Topradio taisās pie mums sākt raidīt, tikai nevar saprast kādā frekvencē.
misters @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 14:07
Sandi - nafig tev vajag vēl kādus raidītājus? :D Uzliec normālu antenīti vai vadu un klausies visu no Rīgas. Nesaprotu, kāpēc vajadzīgi šitie vietējie traucējumu taisītāji, ja var dzirdēt tāpat...
Janka @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 15:01
lieta tāda, ka man istabas logs iziet uz Lietuvas pusi, kā rezultātā daļa Rīgas stacijas skan ar traucējumiem. savukārt virtuvē, kur logs iziet uz Rīgas pusi, var klausīties pat Jumor Fm un Jūrmalas radio daudzmaz klausāmā kvalitātē.
vai tiešām man būs jāpārvācas uz virtuvi dzīvot:D
Braukšu laikam padzīvot pie radiem uz Rīgu vai Iecavu:D
misters @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 16:05
Nu tad klausies lietuviešus, viņu stacijas tāpat kudiš labākas par mūsējām.
Janka @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 21:20
Kas tur ir lietuviešiem labāks?
zix @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 21:22
Viņiem ir daudzveidība, nevis krievi/pops. Piemērus nesaukšu, vari pats paskatīties viņu radiostacijas un kādu mūziku tie spēlē. Krievu radiostacijas valstī ir tikai divas - Russkoe Radio Baltija un Raduga (Klaipēdā).
Janka @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 21:53
Janka, nu nevar būt,ka leišiem ir tikai divas krievu radiostacijas! Gan jau ir vēl dažas.
Radiofans @ svētdien, 2011. gada 12. jūnijā 23:52
Atrodi vairāk! :D
Es tev saku vēlreiz, Lietuvā IR tikai divas krievu radiostacijas. Russkoe Radio Baltija (105,8 MHz Šauļi, ir uztverts), kurš raida lielākajās pilsētās, kā arī Raduga, kas ir vispār vienīgā krievu radiostacija, kas tiek veidota turpat LT. Russkoe Radio notiek tikai retranslācija ar vietējām reklāmām noteikti.
Malači viņu RTK (www.rtk.lt var sīkāk paskatīt) kas izveidojusi un uztur patīkamu situāciju Lietuvas FM viļņos.
Bet kas mums? It īpaši Rīgā? Pilnīgs haoss, pārpirkšana, formātu maiņa ik pa gadiem utt.
Janka @ pirmdien, 2011. gada 13. jūnijā 00:13
Es tikai par faktiem. Mēs kādreiz par šo tēmu jau runājām citā forumā. Jankam taisnība - Lietuvā ir tikai divas krievu radiostacijas un viena poļu.
RTK cepuri nost! Bet pie mums ... nu, nesagaidīsit no manis rupjības!
Rolands Strautmalis @ pirmdien, 2011. gada 13. jūnijā 12:49
Esmu savā laikā klausijies gan M1, M1+, saules radijas(102,5),Pukas, utt. Cepuri nost lietuviešu priekšā, tiešām kvalitatīvas stacijas.
Bet runājot pa Latviju, nav ko pārmest, ka pie mums ir tik daudz krievvalodīgo radiostaciju. Tas ir tikai bizness. Ja ir pieprasījums tad būs piedāvājums. Ja neviens neklausītos tās stacijas, tad viņas nebūtu. Kamdēļ veidot kaut kādu džeza radio, kam būtu daudzreiz mazāk klausītāju, nekā radiostacijai, kas atskaņo krievu mūziku/lētu popsi. Radio tak ir masu produkts. Uz tādu vienu Janku vai Kristapu, kas neklausās lēto popsi, būs 10x vairāk Jāņi, Koļas un Eduardi, kas ar prieku klausīsies popsi savos Bemberos un Mazdās:D
p.s. starp citu, ļoti laba mūzika ir sākusi skanēt Jūrmalas radio frekvencē Fm99.0 (Autoziņas FM). Cepuri nost, man jau patīk.
misters @ pirmdien, 2011. gada 13. jūnijā 17:40
nja M-1 jau ir vēsture ;) skaistie 90tie ar UKW un Liepājas ētera tukšumu ... exx kur tie laiki
p.s. Neko labu saklausījis 99.0 nēesmu, tur Skonto vai RusRadio repertuārs griežās ... lētu ne lētu bet reitingi saka savu ;)