Tad nu peec laika reedzeesim kaads pie vienaadiem aptveramiibas apstaakliem ir EHR, SWH un StarFM reaalais speeku sameers. Kaa juus domaajat kas shajaa 3 staciju ciinaa buus liideris peec gada?
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 12:41
EHR - poljube, odna iz edinstvennih stancij, rabotajushih professionaljno
Alex @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 13:39
Сильно ничего не изменится ! Просто ЕНR дали национальный статус не более того.
Как есть оно сейчас,так и далее будет. Радио полностью на компьютере и так будет и дальше. Но что надо ещё,чтобы продавать эфир?! Качественный европродукт и всё. Автомат всё зделает за них. Но живое радио всегда преуспивает везде. Посмотрим ! Угиса знаю лично и всегда его дела отценивал по высокому разряду.
TOPruslan @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 14:26
TOPruslan, nesapratu, kaapeec neizmainiisies? Vai tad Latvijas apraide nedos EHR jaunas vietas un jaunus klausiitaajus, kas vareetu laut apsteigt SWH?
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 15:05
Cik es saprotu, tā ir tīra formalitāte, reāli tas neko nemaina, vienkārši EHR turpinās paplašināties konkura kārtībā. Latviešu radio arī nesen ieguva nacionālas apraides statusu, un laikām arī KHR to gaida pēc kāda laika.
EHR uzvarēs, jo tā ir vienīga stacija, kurā skan nevis DJ'u mīļākā mūzika, bet objektīvs attēls, ko klausās cilvēki.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 15:31
peetnieks,tieši tā ! Их только объединили в единную сеть. Ибо право получить там где хотелось бы,есть только у LR1,2,3,4 , Star FM,SWH - Это всё !
Дальше идут региональные сети. К примеру мы TOPradio можем получить дополнительно в Огре,Лиелварде,Саласпилс,Бауска,где кстати планируем ближайшее время начать вещать. Курземес Радио может запросить дополнительные частоты например,если есть в этом необходимость. Другими словами если есть ещё и возможность. Так как все погаловно побежали на сетевое вещание,то сложности вскоре появятся 100% ! УКВ 87,5-108 не резиновый и даже с маленькими передатчиками он будет переполнен скоро сильно. Надееся на правельные позиции Совета по Радио&ТВ и ESD .
Кстати национальную сеть возможно получить только радиоорганизации вещающей исключительно местной программой. Vovanich:EHR uzvarēs, jo tā ir vienīga stacija, kurā skan nevis DJ'u mīļākā mūzika, bet objektīvs attēls, ko klausās cilvēki.
Любая,себя уважающая радиостанция не позволит играть АРДЖЕЮ или радио ведущему то,что он придумал или захотел ! Если ты такое наблюдаешь,считай это радио обречено на провал. Это бардак!
Я у себя такого не допускаю никогда,а если вдруг такое замечаю... Моментально штраф и без вопросов. Вся музыка проходит через меня.На другом радио,через музыкального директора.
Радио-это очень серьёзная штука ! Если конечно хочется зарабатывать и быть лидерами.
TOPruslan @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 18:20
TOPruslan un Vovanich, jums kaa tipa zinoshiem cilveekiem jau nu nevajadzeetu dziivot iluuzijaas un maldinaat citus - ne Latvieshu Radio ne EHR vairs nav jaapiedalaas konkursos. Taapeec arii mani interesee redzeet vai jaunas vietas EHR dos iespeeju apsteigt SWH.
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 18:38
peetnieks- Bet kāpec Tudomā, ka mes muldinasim citus? Pec likuma principa varet budt ! man liekas kā EHR ir tada stacija,kas apsteigt daudz ko/
TOPruslan @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 18:54
TOPruslan_ Ибо право получить там где хотелось бы,есть только у LR1,2,3,4 , Star FM,SWH - Это всё !
Taa nav taisniiba. Veel arii Latvieshu radio un EHR.
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 19:18
+1 par SuperFm jo tur NEskan slāvi ;)
lai gan kurzemes radio ir ļoti labs pa brīvdienām ...
marss @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 19:56
marss? kāpec nepatik slavi ? Jo tas ir kvalitativa muzika !
TOPruslan @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 20:21
Tu joko vai kā ? tos aurojošos vājprātus klausīties ?? tev tiešām ruslan šķiet ka krievu mūzika ir riktīgi labā ??? nē es saprotu tu pats esi slāvs ;) BET sorri mēs tikai smejamies kad kāds krutais krievu aurotājs sāk aurot ;) nav vairāk tie laiki kad pielūdza pugačovas un līdzīgus s*dus ;)
marss @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 20:29
Man labāk patīk KHR nevis EHR.
ixi @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 21:27
TOPruslan: "Любая,себя уважающая радиостанция не позволит играть АРДЖЕЮ или радио ведущему то,что он придумал или захотел !"
Ну да это я конечно загнул, но всё равно, мне кажется у всех станций широкого формата, какими являются и StarFM, и SWH, со временем формат смещается с какое-то одно направление, происходит ли это по вине вкусов музыкального редактора, или нет, сложно сказать. Делается это наверно в целях повышения рейтинга относительно конкурентов, но это и может быть опасно. Яркий пример - это когда SWH+ с непонятным форматом - что-то между поп и поп-роком, с треском провалился после прихода KHR с широким форматом.
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 28. maijā 21:51
Topruslan, gribi teikt, ka Topradio taisās raidīt Bauskā jaunā frekvencē? Tak FM 91,9 lieliski skan mūspusē, nu, ok, ne tik labi, kā Latviešu Radio( FM88.0), kuram raidītājs uzlikt uz telekoma torņam. Bauskā tak vairs nav brīvu frekvenču, vienīgā, kas bija brīva ir FM 106,6, bet cik saprotu, to "iepirkuši" Star FM, kas tā arī 2 gadu laikā nav sākusi skanēt, tādēļ nākas klausīties šamējos FM 106,2.
Mars, es nesmu slāvs, bet labprāt klausos krievu popsu, nekāda vaina, ja cilvēkam patīk, lai klausās kaut vai operu. starp citu reizēm paklausos caur netu Metro FM(Sanktpēterburga).
misters @ piektdien, 2011. gada 3. jūnijā 18:00
Tie laiki, kad gribēju EHR nacionālo apraidi un vēlējos to savā miestā ir garām... pēc 2001.gada (kad Super FM pārtapa par EHR) tā tik tiešām bija lieliska radiostacija, arī Eiropas topos toreiz vēl bija klausāma mūzika. Bet kas ir tagad? Vieni vienīgi ASV un RnB repa m*sli. Savā ziņā EHR ēteru tie ir arī sabojājuši, tāds ir viņu formāts, ko padarīsi... ar atmiņām vēl kasetēs atceros deviņdesmitos un Super FM... toreiz mūzika bija tik laba. Formāts jau mainījies praktiski nav. Gaume ir. Un tieši tāpēc EHR mani personīgi vairs nesaista.
Janka @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 01:21
Nu jā, te ir jaunie reitingi par pavasari:
http://bit.ly/iCO84L
EHR kaut kā ļoti švaki, tikai 8. vieta pēc klausīšanas laika.
Bet TOPradio jau ir 9. vietā - Мои поздравления, так держать!
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 07:53
Vovanich, ir tāda krievu anekdote par dolāra kursa krišanu, kas beidzas ar vārdiem: "Da štob u tebja tak stojal, kak on padajet!" Redzi, mans darbs reklāmas aģentūrā ir saistīts ar datu pētīšanu. Katra komercstacija cīnās savā mērķa auditorijā. EHR tā ir 12-34 un tur viņi kā bija #1 gan pēc klausītāju skaita, gan pēc klausīšanās laika tā arī ir. Arī TOP Radio cīnās šajā auditorijā. Pēc klausītāju skaita, kas ir noteicošais viņi pagaidām ir tikai #9, pēc laika # 5. Pirms tam bija #8 un #7. Jā, kopumā TOP ir malači, ka cīnās, taču EHR līdera pozīcijas šajā auditorijā nav apstrīdamas. Kaut gan jāatzīst, ka pirms dažiem gadiem tās bija vēl pārliecinošākas. Es neesmu speciālists radio, bet domāju, ka viņi -EHR, ir atslābinājušies konkurences trūkuma dēļ. Taču mani interesē kā beigsies cīņa starp EHR un SWH kad abiem būs vienāds tīkls un pēc jaunajiem reitingiem izskatās, ka SWH, kam ir vairs tikai 217 tūkstoši (EHR 202) stabili zaudēs. TOPRadio ar 106 tūkstošiem pagaidām vēl ir ļoooooti tālu no tā lai mēs, aģentūras, viņiem pievērstu uzmanību.
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 08:47
Jā, izskatās, ka tā ir, EHR ir galvenokārt jauniešu radio, bet SWH klausās vairāk vecākā paaudze. Nu grūti spriest vai EHR ir atslābinājušies, vai arī Eiropas populārā mūzika vairāk atšķiras no vietējām gaumēm, nekā agrāk, par ko teica iepriekšējais cilvēks. Tagad ir informācija, ka EHR drizumā sāks raidīt Ventspilī 101,9 MHz frekvencē (vai jau ir sācis), tāpēc gaidam vēl auditorijas pieaugumu.
Starp citu, šodien pirmo reizi izdevās uztvert KHR no Jēkabpils 94,1 MHz, arī nesen palaida jauno raidītāju
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 10:52
EHR Ventspilī jau raida. KHR ziņo, ka Jēkabpilī sāka raidīt ceturtdien. Jēkabpilī tuvākajās nedēļās ir jāparādās arī EHR. EHR saka, ka līdz ziemai plāno vēl vismaz 3-4 vietas palaist - Valmieru, Saldus, Preiļi, Valku. Nav tikai saprotams no kurienes nauda.
peetnieks @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 11:18
Nupat, rakstot citā sadaļā (Pадиопиратство в Латвии) es kļūdījos, jo KHR 94,1 MHz uztvēru jau aizvakar, 2. jūnijā nevis tikai vakar. Arī šodien skan. Rīgas programma, vietējos ielikumus vēl neesmu dzirdējis. Droši vien tests. Jau vismaz no 15. aprīļa KHL mājas lapā varēja lasīt, ka viņi Jēkabpilī jau raida.
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 11:30
nu jā snobu 101 ir stipri aiz strīpas :)
marss @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 11:31
Tas diemžēl ir visai žēl, jo 101 ir interesants gan muzikālajā ziņā, gan informācijas ziņā (kaut vai pēc paziņojuma pirmajiem no LV radiostacijām bija DJ studijā, kas skaidroja situāciju - Peneze un Dagilis). EHR automatizācija vēl dienu pēc Ušakova nogādāšanas uz slimnīcu ziņoja, ka viņš atklās Rīgā bernudārzu.
Janka @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 12:03
Bez tam, KHR 94,1 FM raida no Ošāniem, kā LHR 92,1 FM?
Janka @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 12:04
Janka, nu vismaz teorētiski tā jābūt, gaidīsim informāciju, vai tiešam tā ir?
Vovanich @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 12:09
Runājot par to pašu Stāru, kuru te jau pieminēja, nu tik sliktu attieksmi pret saviem raidītājiem es LV neesmu redzējis. 88,1 FM neskan jau mēnesi, Sandis par 106,6 te jau kādu gadu skandina, skaņas kvalitāte pilnīgā d***ā (izņemot Rīgu), mājaslapā starfm.lv frekvences arī nav atrodamas...
Formāts jau nav slikts, pēdējā laikā arī jaunas dziesmas playlistei izskatās, ka pielikuši (nav vairs tās pašas 100 pa riņķi un Gaga ik pēc 2 stundām), bet nu tādā kvalitātē manas ausis nevar izturēt.
Janka @ sestdien, 2011. gada 4. jūnijā 15:28
Vai kads zina kada veida Daugavpili raidis EHR un KHR ja nav brivu frekvencu? Diez vai no Preiliem vares dzirdet?
Juris @ ceturtdien, 2011. gada 16. jūnijā 00:25
Cik iespējams, kad esmu Latgalē, es cenšos klausīties uz FM radiostacijas no Lietuvas.
Aglona atrodas kalnā, augstā vietā, tur var labi uztvert FM skalā arī radiostacijas no Lietuvas, Baltkrievijas, arī Krievijas.
AM skalā skan no Krievijas, Baltkrievijas radio stacijas.
Ainārs no Mārupes. @ ceturtdien, 2011. gada 7. jūlijā 14:52
Vai kads var pateikt kad Jekabpili un Preiljos saks raidit EHR un vai Daugavpili ari bus dzirdams? Es gan nesaprotu ka TopRadio vareja apsteigt EHR par raidisanu Daugavpili???