Briseles auto izstādē uzmanība tiks pievērsta ES digitālā radio noteikumiem.
http://freefm.lv/news.php?readmore=1815
Varēs atkal kāds pacepties ;)
princ_fm @ ceturtdien, 2019. gada 17. janvārī 12:20
Prieks, ka ledus ir sakustējies, par spīti masīvai FM fanu informācijas kampaņai un uzbrukumiem DAB sistēmai. DAB ir būs Eiropas radio nākamais standarts. Skatos, ka zviedru anti-DAB propogandas blogs, jau mēnesi klusē, laikam vairs nav ko rakstīt :D.
"Ārkārtas situācijās, kad mobilie interneta tīkli tiek pārslogoti, autovadītāji joprojām varēs droši uztvert DAB+ un saņemt ziņas un informāciju.”
Kādu laiku atpakaļ ar meliem centās iestāstīt, ka DAB nav ārkārtas apziņošanas sistēmas, ir gan! https://www.youtube.com/watch?v=hFCD7TAxKec
73!
Jānis @ ceturtdien, 2019. gada 17. janvārī 20:58
Tu jau mums te atkal sāc kā PIK ar savām diversijām. Jā, atzīstu, vismaz 2h dienā pavadu apspļaudot DAB visur kur var. Nevajag nevienam to DAB, parevidēt vajag esošo FM un būs labi.
Desa @ ceturtdien, 2019. gada 17. janvārī 21:16
Nu ko lai saka, atkal to s*du kāds kustina, lai smirdētu. Cik naudas jāinvestē, lai uzbūvētu jaunu tīklu? Vai klausītāju daudzums būs pietiekams, jo daudzi (arī es) sen jau klausās flašu vai mobīlo? Ja naudu nav kur likt, būvējiet DABus, atjaunojiet AM apraidi, darbojieties! Ne mana cūka, ne mana druva. Vismaz līdz 2022.gadam.
marss @ piektdien, 2019. gada 18. janvārī 07:08
Desa,ko nozīmē parevidēt esošo FM. Ir kādi priekšlikumi?
DM @ piektdien, 2019. gada 18. janvārī 11:04
A ko jus gribat mes esam neesam neatkarigi,
mes esam zem korti birsa eropai ,
ko lem vini to darisim vot ta kungi latviesi
gatis @ piektdien, 2019. gada 18. janvārī 18:48
Neko esošajā FM apraidē revidēt nevajag. Nosprāgs daudzas radiostacijas dabīgā nāvē, jo pie tik maza klausītāju skaita nevar pastāvēt.Par to,ka esam zem jevropas tupeles, gan ir fakts. Gan jau uzspiedīs DAB ar varu. Ka tik nesanāk,kā ar ekonokiskajām gāzizlādes spuldzēm, kuras arī uzspieda, bet beigās izrādijās, ka LED tehnoloģija daudz labāka un izkonkurēja gan kvēkspuldzesm gan ekonomiskās. Domāju,ka tāpat būs ar DAB un to izkinkurēs 5G.
Minivat @ piektdien, 2019. gada 18. janvārī 19:23
Par dažiem FM radio faniem. Viņi dzīvo savā pasaulē un viņu galvenais kults ir saskatīt konspirāciju un sazvērestības teorijas.
Par 5G interneta radio. Jums ir pastāvīga dzīvošana un atkarīga tikai no telekomiem un maksājat naudu par ko jums citādi nevajadzētu maksāt. Pašreizējā DAB / FM un tiešsaistes sistēma vismaz saglabā izvēli. Es, protams, izmantotu DAB, jo tas piedāvā man papildus radio stacijas, kas man patīk. Bez papildu izmaksām, es to klausītos labā kvalitātē manā automašīnā vai mājās. Kvalitāte balstās uz labu un labi izvēlētu uztvērēju un atvērtu ausi, kas trenēta uz faktiskās LIVE akustiskā mūzikas. Raidorganizācijas, kas dara to, lai vislabāk optimizētu skaņu no tās izejas. Nav telefonu, nav saistību!
Es domāju, ka pieņēmums ir tāds, ka lielākā daļa radio klausītāju neizmanto austiņas un izmanto lētus radio ar mono skaļruni. Arī tas ... nepalīdz FM un DAB kvalitātes salīdzinājumam, ka dažas radiostacijas mēdz pārspīlēt FM basiem, kas sit ārā skaņu.
73!
Jānis @ piektdien, 2019. gada 18. janvārī 20:19
Par kvalitāti es labāk paklusētu, jo ja ir izvēle, vai klausīties s*dīgu, saspiestu DAB streamu, vai labu, stereo FMu ... Nu i tajā superDABā varēs kādus 192kb/sec saspiest? Neap*irsīsies? Bij te testi, ka dažiem džinkstēja ausis no 64-128kB/sec. Welcome to tommorow, jopt!
marss @ piektdien, 2019. gada 18. janvārī 21:58
Vai kādam ir info cik LVRTC finansiāli ieguldīja DAB+ testēšanā?
DM @ piektdien, 2019. gada 18. janvārī 22:10
Jāni, Tev tak telefons ir? Ja ir telefons, tad tajā ir fotoaparāts un lukturītis. Diez vai kabatā papildus nēsā lukturīti un plecā fotoaparātu.Stāsts jau par to,ka telefons ir pārvērties par daudzfunkcionaļu iekārtu,kurā inrernets ir automātiski un līdz ar to klausīties interneta radio ir tas pats, kā ieslēgt lukturīti, vai nofotogrāfēt smuku bildi. Par skaņas kvalitāti DAB+ labāk nestrīdēties. Pie tik maza bitraita laba skaņa principā nevar būt!
Minivat @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 08:33
Jā, es redzu inteliğences līmeni un arī neipratni. 1) Neviens no jums rokās nav turējis DAB aparātu tas ir skaidrs. 2) Testēt DAB ar USB puĺķiem nav tas, kas testēt ar īstiem uztvērējiem. USB puĺķi nav īstie uztvērēji! Šoruden es savu portatīvo radio pieslēdzu pie mūzikālā centra caur AUX ieeju. Izmantojot RCA stereo audio kabeli. Klausījos DAB zviedriju caur tropo un varu patiesi teikt, ka skaņa ir labāka FM. Kādēļ? Tīra skaņa, jo nav FM stereo hiss un citu blakus signāla traucējumu. Mani viss apmierināja. Radio stacijas zina, kā veikt signāla apstrādi, lai sansniegtu vislabāko rezultātu. Svarīgs aspekts ir arī signal error līmena rādītājs uztveršanas laikā. Jo zemāks tas ir, jo kvalitatīvāka skaņa.
Jā un vēlreiz, nav faktu ir tikai brēkšana, ka DAB ir slikts. Ir tikai neliela vaidētāju saujiņa, kas tik vien saka, ka DAB ir slikts, stulbie lobisti utt. Kādēļ DAB standarts tik daudzās Eiropas valstīs sevo jau ir pierādījis? Pilijā, Čehijā, Norvēģijā un citur... Ja būtu tik slikts kā daži te saka, tad nebūtu jēgas ieviest. Norvēģijā un citur, kur ir stabila DAB apraide, FM radio fani dzīvo savā pasaulē, jo 2019. gadā viņiem ir uztvērējs ar nepareizo skalu.
73!
Jānis @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 09:00
Nenoliedzami, daudzām mūsu FM komercstacijām skaņa ir sūdīga, bet tur pie vainas likas rokas un neprofesionalitāte. Es arī esmu klausījies zviedru DAB+ radio un uz profesionāliem studijas monitoriem,nevis sadzīves mūzikas centra. Jā ar labu ārejo skaņaskarti un USB RTL uztvērēju. Nav tiesa, ka USB puļķis ir sliktāks par portatīvo DAB uztvērēju. Datorā ir daudz lielaķi signāla apstrādes resursi un nesalīdzināmi augstākas klases skaņas apstrāde. Tas, ka Tevi apmierina DAB skaņas kvalitāte, tas galīgi nenozīmē,ka tā ir laba. Tie paši zviedri skan digitāli sakompresēti un to ļoti labi var dzirdēt uz augstas klases skaņu aparatūras. Protams, ķēķa radio jau pats nespēj labi skanēt un uz tādas klases aparātiem jau DAB arī orientēts. Es nenklausos FM radio, ja nu vienīgi autiņā un neesmu FM apraides fans. Mani besī, ka tiek izplatīti meli pat DAB+ brīnišķīgo skaņas kvalitāti un nez kādām tur vēl priekšrocībām. Ja DAB+ būtu kvalitatīvs leciens un nodrošinātu CD skaņas kvalitāti, es vispār klusētu. Diemžēl visam tam apakšā stāv bizness un tikai biznes, sabāzt ēterā pēc iespējas vairāk stacijas un pofig, kā tās skan. Jā, daudzās valstīs DAB+ ir, bet ja visi lec pa logu, vai tapēc jālec līdzi. Varbūt prātīgāk pagaidīt un apskatīties, kas uzvarēs. Vismaz virszemes digitālā televīzija zaudē 4G un 5G priekšā un vispār televīzija kā tāda mirst, jo internets to izkonkurē.
Minivat @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 09:43
Neviens taču DAB neklausīsies uz studijas monitoriem un skaņas apstrādes iekārtām. Besī tie sauktie audio pendanti, kas grib lināro audio skaņu 1:1. Runājot par audio kvalitāti, pedantiem ir punkts par zemāku bitu pārraides ātrumu, kur tiek izmantota spektrālā josla - replikācija. Būtībā tiek kodēts tikai audio signāls līdz 12 kHz un pārējais tiek iegūts no audio datiem zemākā frekvencē. Tātad šeit ir jautājums, cik labi kompresijas algoritms var muļķot cilvēka uztveri. Tātad audio pendanti kuri gribētu pilnīgu lineāru 1: 1 skaņu, tie, iespējams, patiešām pieturētos pie FM Varbūt kādreiz tiešām pievērsīsies FM stereoskaņas problēmai, neieslēdzoties uz mono uztveršanu vai samazinot stereo skaņas atdalīšanu. Protams, daži uzstās klausīties FM uz mono jebkurā gadījumā. Kur ir problēma?
Uzminiet, kad kāds ir neobjektīvs fakts, nav nozīmes, alternatīvie fakti dara savu. :D
73!
Jānis @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 10:14
Minivat, paklausoties jūs, liekas, ka viss mirst. Kā tajā latviešu filmā, mirtante, par miršanu vien runā, bet kā nevar tā nevar nomirst.....
Ok, par DAB`u piekrītu, lielākajai daļai viņu nevajag (kaut vai pasūtīt iekš TNS aptauju). FM radio var nopirkt visdažādākās cenu kategorijās, bet DAB`u pa pāris euro nenopirksi. Būs kā apdomju laikā, viens nopirks DAB aparātu, noliks istabas vidū, un kopā ar kaimiņiem klausīsies, jo katrā istabā/šķūnītī/garāzā nesaliks šādu aparātu par tādu naudu (kamēr visparastāko Fm aparātu, mierīgi).
dens @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 10:23
Jānis, tak lielākā daļai Latvijas iedzīvotāju nav nekādi tehniskie speci kā jūs.
Viņiem vienkārši vajag lētu radio, kas daudz maz labi skan. FM aparāts to pilnīgi nodrošina. Un galvenais ir lēts. Kā es iepriekšējā komentārā teicu, Lēto FM verķī var nopirkt un ielikt laut vai katrā istabā. Bet DAB+? viņš maksā n-tās reizes vairāk.
Un nav korekti pieminēt to pašu Norvēģiju. Jūs ziniet, kāds tur dzīves līmenis un algas salīdzinot ar Latviju?
Mums līdz viņu līmenim, kā līdz mēnesim un atpakaļ.
Ja jūs, Jāni varat atļauties nopirkt vairākus DAB+ aparātus un salikt katrā istabā (kā vairumam ir FM radio), tad nenozīmē, ka pārējie to var atļauties.
dens @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 10:30
FM ir ljoti dargs un daudz patere elektroenergijas
A DAB+ ir letaks un mazak iet paterins energijas
janis @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 11:13
Džeki nav vērts lieki laiku tērēt, laukā forša ziema, jāiet baudīt!
P.S. Jānim tur tāpat viena rieva, un tā gar gultas malu iegūta ...
marss @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 11:19
DAB+ ir jau novecojusī tehnologija! DRM+ ir jaunāka un labāka!
V @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 12:00
Te daudzi fano par inernetu bet Lattelecom, tajā pat laikā no 1.marta paceļ cenu interneta abonēšanai.Gaidiet, ka citi provaider darīs to pašu.
Dab uztvērēji ir pieejami jau par 10 EUR gabalā.Minivat Radio klausās ne jau dēļ skaņas kvalitātes bet satura. DAB ir uztverams drošāk bez traucējumiem kā tas ir uz FM.
Neptūns @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 16:29
Daži audio fani pārspīlē ar savām studijas aparatūrām, meklējot vismazākās nepilnības it visur. Un tad ir meli un konspirāciju teorijas. Nekas šajā pasaulē nav ideāli perfekts. Arī 5G internets neglābs pasauli, kā te daži domā, ka visas citas tehnoloģijas mirst utt.
Dens. Paskatieties interneta veikalos, cik maksā FM uztvērējs un cik maksā DAB uztvērējs. Salīdziniet cenas un tad runāsim, kas un par cik ir dārgāks.
"Te daudzi fano par inernetu bet Lattelecom, tajā pat laikā no 1.marta paceļ cenu interneta abonēšanai.Gaidiet, ka citi provaider darīs to pašu"
Haha. Telco fani var atslābt. Maksāt par radio internetā aizvien vairāk?! Cik maksās 5G? Neviens no telco cilvēkiem nevar atbildēt? Kādi datu ierobežojumi 5G neviens nezina! Nevar jau ieskaidrot, ka interneta radio nav par brīvu gaisā.
DAB ir uztverams drošāk bez traucējumiem kā tas ir uz FM.
Gaidu pavēles no briseles!
Jānis @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 16:45
73!
Jānis @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 16:45
A ko nau taisniba mes esam kalonijas valsts
mes neesam ne jadi saimnieki sava zeme vairs ,
ko teic no briseles kungi to mes daresim vo ta latviesi kungi , no mums ne viens neprasies .
janis @ sestdien, 2019. gada 19. janvārī 17:36
Es neesmu audio fans un laba skaņu aparatūra man vajadzīga darbam. Ja DAB+ bīdītāji godīgi pateiktu, ka skaņa būs sliktāka par veco FM, jo lūk vienā raidītājā jāsabāž entās programas un tas viņiem ir izdevīgi, tad viss būtu godīgi. DAB+ uztveršanai nav nekādas būtiskas priekšrocības salīdzinājumā ar FM. Radioviļņu izplatīšanās likumus neviens nav atcēlis. To jau pierādija LVRTC eksperimentālās pārraides. Jāni, es neesmu pter DAB+ kā tādu, vienkārši neciešu, ka digitālā radio izplatītāji melo. Mēs visi zinam,ka MP3 skan sliktāk par CD, bet godīgi tiek pateikts, ka MP3 aizņem mazāk atmiņas un cilvēks pats izvēlās, kādas kvalitātes skaņu klausīties.Youtube yāpat katrs var izvēlēties, kādā kvalitātē skatīties. Pie DAB+ tiek uzspiests tikai viens variants un apgalvots, ka tas ir pats labākais.Lai tak, ja tas ir tik labi un izdevīgi, raida DAB+, bet lai neizslēdz vecos FM raidītājus. Tad dzīve pati noliks visu savā vietā.
Minivat @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 09:05
No maniem novērojumiem, tas 2kw DAB raidītājs bija pielīdzināms 100m zemākajam un 500w jaudīgajam 106.8 vismaz Vidzemes virzienā. Skaņa džinkst uz parasta dab aparāta daudz sliktāk kā FM.
Desa @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 09:29
"DAB+ uztveršanai nav nekādas būtiskas priekšrocības salīdzinājumā ar FM. Radioviļņu izplatīšanās likumus neviens nav atcēlis."
Te gan atļaušos oponēt, piemēram Norvēģijā tas ir labāks, jo signālu izmanto efektīvāk. Te ir azimirsts ar OFMD priekšrocībām salīdzinājumā ar analogā signāla priekšrocībām. Norvēģijā DAB+ signāls kalnus un fjordus izmanto kā Mazsalacas skaņā kalna atbalsi, atstarojot signālu atpakaļ daudz polarizētā veidā, līdz ar to signāls tie izmantots efektīvāk par analogo FM, lūk, kur ir priekšrocība. Salīdzinājumā ar FM tas ir negatīvs, signāls vienkārši ieēdas sķērslī un turpat arī paliek. Daudzi zinās teikt, ka mazjaudas FM raidītājiem taču skaņa čarkst braucot starp lielajām mūra ēkām rīgas centrā.
Arī Polijas DAB+ signāla uztveŗšana tropo pierādīja, ka signāls izplatās bipolarizētā veidā. DAB+ raidītājs Varšavā raida horizontāli, bet caur tropo tas tika uztverts gan vertikāli, gan horizontāli.
1) Esmu dzirdējis DAB signālus daudz vairāk nekā Jūs, pie tam visi signāli tika uztverti iekštelpās bez ārējās antenas!
Polija - Ļubļina - 725 km, Vaŗšava - 643 km, Olština - 504 km.
Zviedrija - Jēvle - 570 km, Upssāla - 495 km, Stokholma - 448 km.
Igaunijā tika uztverta Norvēģija, pāri pa 900 km attālums. Kādi vēl radioizplatīšanās likumi?! Gribat 5G 700 Mhz salīdzināt ar DAB 200 MHz? Lai Dievs nogrābstās!
Lai nu kā ticēt LMT 5G pasakainajam stāstam, Latvija tagad ir kā trešās pasaules valsts radio tehnoloģiju ziņā, kur daudz komercradio staciju FM raidīšanas kvalitāte ir slikta un dažreiz tiek kodēts nepareizs RDS.
Ha, un Lattelecom vēl paaugstina cenu internetam. Gan jau citi provaideri arī darīs to pašu, jo redz pieaug uzturēšanas izmaksas, pieaug datu plūsma utt. Kāds vēl pie velna interneta radio nākotnē?! Interneta radio nekad nav brīvs radio, tā ir atkarīga no lielajiem telekomiem.
Gaidu pavēles no Briseles.
73!
Jānis @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 10:17
Jāni - aizbrauc tiešām uz 3.paaudzes valsti, kur radio vēl raida vidējos viļņos vai Mono FM bez RDS un tad parunāsim. Pļurkstētājs te atradies.
LVRTC testā lieliski pat uz parastākajiem sūda aparātiem varēja dzirdēt lielisku atšķirību starp "briesmīgo Latvijas trešās valsts FM" skaņu un "kristāldzidro un nākotnes DAB skaņu". Un FM vinnēja. Es skaidri saprotu, ka ar Tevi diskusija nav iespējama un tas ir runāt kā ar sienu. Tikai tad nevajag citus te sākt saukāt par Telco lobijistiem un ko tik vēl ne, ja viņiem ir cits, un diezgan, pamatots viedoklis.
Janka @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 12:11
Jāni, nu lai tak Norvēģijā ķer atstarotos signālus, bet mums Latvijā nav no kā atstaroties. Ja par signāla izplatīšanos, tad 100MHz radiosignāls izplatās daudz labāk par 200MHz DAB signālu. Tā kā tur nekādu priekšrocību DAB nav. Tas,ka brīžiem ir radioviļņu tāluztveršanas iespējas ir drīzāk radiosports,nevis ikdiena. Godīgi sakot, ja tas ir Tavs hobijs. tad nesaprotu, kapēc neizmanto āra yagi tipa antenu. Tāluztveršanas rezultāts būs daudz labāks. Es piemēram izmantoju trīspadsmit elementu antenu. Nu jā, man tas nav hobijs, bet drīzāk darbs, lai zinātu,kas notiek ar jaunākajām tehnoloģijām. Pie tāluztveres par signāla polarizāciju var spriest tikai izmantojot divas antenas. Vismaz uz FM, pie tāluztveres īpaši polarizācija nemainās. Spriest par polarizāciju ar ķēķa radio istabā nav nopietni. Labi,lai kā arī būtu, es jau neesmu pret DAB+ kā tādu. Nevaru tikai ciest,ka cilvēkiem makaronus kar uz ausīm un apgalvo, ka DAB, ar mazu bitraitu, skan labāk par analogo FM.
Minivat @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 12:20
Vēl viens pļurkstētājs un FM fans man atļausies norādīt, ko man teikt un ko man ne? Arī man ir savs viedoklis! Vispār es tagad neteicu, nekur vārdu lobisti. Nepiepušķo vēl ko klāt!
Vienkārši ir tādi daži FM fani ar kuriem nav jēgas runāt, jo viņi dzīvo savā pasaulē un saskata sazvērestības teorijas it visur. Paši gan netieši atzīst, ka dažas FM komercstacijas skan slikti. Kur ir problēma?
73!
Jānis @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 12:30
Pie analogā FM jāņem vērā sporādiskā signāla ietekme, troposfēriskās izplatības signāla ietekme, kas uz FM ir lielāka līdz ar to ir arī traucējumi. Tad radiostaciju telefoni un e-pasta adreses apbirst ar sūdzību vēstulēm par sliktu signāla uztveršanu un tad nu nākas skaidroties kādēļ tā. Un tad ja nedaudz sliktāk 200 MHz izplatās, tas ir šausmīgs mīnuss, tas citur Vācijā, Beļģijā, Nīderlandē, Francijā u.c padara DAB uztveršanu neiespējamu? Tas, ka Tu Lielvārdē dzīvodams, klausoties LVRTC DAB testu un nelietojot tam paredzētu uztvērēju to slikti uztvēri. Lūk, kur rodās baumas un šīs konspirāciju teorijas, ka tas ir slikts un FM labāks.
73!
Jānis @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 12:47
Minivat,tas gan bija jāzina, ka DAB+ diapazons ir daudz "tīrāks"no traucējumiem,kā FM diapazons. Rīga ar FM stacijām ir piebāzta un pat traucē viena otrai.
LVRTC DAB+ testos saņēma skaņu "neapstrādātu" no LR un neizmantoja visas iespējas, ko dod ciparu skaņas apstrādes priekšrocības. Te ir jāpiekrīt daudziem, ka skaņa nebija tā pati labākā.
Starpcitu,radiostacijas uz FM arī izmanto mp3 nevis CD, glābj tikai izejas skaņas procesors.
Janka,tavas sauktās 3.valstis arī jau sākušas raidĪt radio ciparos DAB+ un DRM. Pie mums tikai diskusijas kā"sūnu ciemā".
DK @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 13:21
Pag, es Lielvārdē uztvēru DAB ļoti labi un ar antenu signaļs bija ļoti stiprs. Cita lieta virtuvē uz galda,kur arī daudzas konercstacijas švaki ķer. Vienkārši DAB+ nebija nekādu būtisku priekšrocību pret FM. Par to,ka neizmantoju DAB+ specializētu uztvērēju diez vai var paŗmest. Visa pasaule paŗiet uz SDR uztvērējiem, jo tā tehnoloģija ir daudz progresīvāka un jūtība manam SDR noteikti ir augstāka kā ķēķa radio. Es brīvi varu uztvert siltuma trokšņus no tuvējā meža,tā kā virszemes apraidē neko jūtīgāku nevajag. Nekādas baumas neizplatu un par katru savu vārdu varu atbildēt. Es vēlreiz atkārtoju, ne jau DAB+ ir slikts,bet tas, ka vienā kanālā sabāž daudz programas ar mazu bitraitu un apgalvo,ka tā ir labāk kā uz FM.Protams, FM apraidei ir savi trūkumi,kā jau visam šai pasaulē, bet lielaķo daļu klausītāju tas pilnīgi apmierina.
M @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 13:23
M es vēlvienreiz saku ka cilvēki klausās radio dēļ staura nevis kvalitātes. DAB+ var piedāvāt ar vienu raidītāju līdz 18 radio programmām FM tikai vienu:D
Neptūns @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 13:34
A davai raidam LW kā poļi to darīja no 1974? Ar 2MW nosedza eiropa, da i āfriku. Vot skaņas kvalitāte gan būs d*rsā, zato ar 1 raidītāju nosegsim visu LV, da i EE un LT pieķersim klāt. Vājums?
Bet nopietni runājot, tādus Jāņus joprojām gaida Tvaika ielā 2, RPNC. Liepājā arī kādreiz bij Siguldas 2 vesels korpuss atvēlēts tādiem kā Jānis&co.
marss @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 13:42
Nav jau obligāti jāieliek 18 programmas vienā raidītājā! Daži sturgalvīgi apgalvo "nu nevar 18 programma vienā raidītājā" liekam 15, piemēram. Kā jau DK saka, Svarīga ir skaņas apstrādes tehnoloģija, kas nogādā signālu līdz raidītājam un nonākot uztvērējā.
Minivat - Cik reizes DAB signālu pagājušogad uztvērāt? Es uztvēru 7 reizes. Tad diez vai Jūsu SDR jūtība ir lielāka.
Jānis @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 13:48
Zaļais glumeklis atkal ierunājās. Tevi joprojām gaida liels asteroīds, kas atsitīsies pret Tavu zaļo stulbo galviņu un izsviedīs Tevi tālu orbītā.
73!
Jānis @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 13:51
Jānis sāk atgādināt Jehovas liecinieku. čalis strādā ar tādu pašu neatlaidību. Un neliksies mierā, kamēr nepanāks savu.
Tak, ka esat tāds DAB+ fans, tad nafig te propogandējat. Darbojoties viens savā nodabā un gaidiet DAB+ ieviešanas dienu un lieciet citus mierā.
Tak jums teica, ka lielākajai daļai cilvēku pilnīgi pietiek ar FM radio.
Vai arī pasūtīt aptauju iekš TNS, lai uzzinātu vai cilvēki grib FM vai DAB+ lietot.
Jēpis @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 14:05
Jāni, uz ātru roku atradu daudz maz lētu radio https://www.1a.lv/tv_audio_video_konsoles/audio_aparatura/portativie_radio/smarton_pocket_radio_sm_2000
Pofig, ka mono skaņa. Tagad pasakiet, kur var nopirkt DAB+ cenu kategorijā līdz 6.00EUR? Vai arī jūs sponsorēsiet radio cilvēkiem ,kas nevar iegādāties aparātu par padsmit euro vai cik viņš maksā?
dens @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 14:09
Ar SDR jūtību viss ir kārtībā. Parastam USB SDR uztvērējam grūti darboties pie spēcīgiem signāliem,kuri nomāc vājos jo ir tikai 8 bit paŗveidošana. DAB diapazonā traucējošu signaļu nav un tapēc nav arī problēmu uzvert digitaļo signālu. Šad tad uzmetu aci spektra analizatoram, bet speciāli tiešām neklausos tālās stacijas. Nu neesmu es tāluztveres fans. Man, piemēram, pilnīgi puetika vienreiz paskatīties igauņu DVB T televīziju lai apgāztu apgalvojumu, ka igauņiem bilde labāka par mūsejo. Tāpat ir ar DAB+. Esmu pāris reizes zviedrus paklausījies un skaņas kvalitāti novērtējis. Tāpat bija ar LVRTC testu. Es jau radio neklausos kā tādu, mani interesē tikai tehniskās nianses.
Minivat @ svētdien, 2019. gada 20. janvārī 14:31
dens DAB+ pēc gada maksās jau nosauktajā cenā, DAB+ ciparizācijas process Eiropā ir sācies.Diemžēl:(