Gribu paklausīties divas stacijas. 103.2 (Retro FM ru) un 95.5 (EHR Ru no Jelgavas).
Pašlaik izmantoju vadu kā antenu. 103.2 skan labi, taču 95.5 čerkst.
Pamainot to vadantenas stāvoklī, tagad labi uztveru 95.5 taču tagad čerkst 103.2. pieņemu, ka abas stacijas raida dažādās polarizācijās.
Ir doma ( lai nebūtu katru reizi jāmaina antenas vada novietojums, man viņa ar škoču gabaliņu pielīmēta pie loga malas) pielikt vēl vienu vadu gabalu( kā otru antenu) un novietot tā, lai skan abas stacijas).
Sakiet, vai tas ir iespējams un saslēdzamas ar kādu spilteri vai tamlīdzīgi?
Ja nav tā nav, vienkārši iedomājos pajautāt.
Dens @ ceturtdien, 2018. gada 2. augustā 18:35
novieto antenu uz krievijas pusi dzirdesi krievus
matiss @ ceturtdien, 2018. gada 2. augustā 20:24
Kādam prāta aptumsumam jāiestājas, lai rastos velme klausīties šīs stacijas?
marss @ ceturtdien, 2018. gada 2. augustā 21:22
Izmēģini 45 grādu leņķī pagriezt antenu.
Desa @ ceturtdien, 2018. gada 2. augustā 21:34
Uztasi dipolu uz 100Mhz un, kā jau te teica, ieliec logā 45 grādu lenķī
Didzisp @ ceturtdien, 2018. gada 2. augustā 22:36
Ja saslēgsi ar spliteri, tad visdrīzāk signāls no sliktās antenas bojās signālu no labās. Tādā situācijā ērti izmantot uztvērēju ar divām antenu ieejām, kur katrai stacijas pogai var ieprogrammēt jebkuru no ieejām.
John @ piektdien, 2018. gada 3. augustā 01:42
marss. Katrs klausās ko grib. Ja jau NEPLP Latvijā viņas ir atļāvis, tātad viss štokos. Ja kādam viņas nepatīk, tā ir viņa personīgā problēma.
Vienkārši gribas ko savādāku. SWH vai Star FM, vai EHR sāk apnikt.
john, aha, ja saslēdz kopā, signālam rodas traucējumi.
desa, pagriežot 45 grādu leņķī, nekas īpaši neuzlabojās.
Nu ok, iztikšu kā ir. Tas EHR RU piedāvā nokklausītiews jaunākos krievu popsa skandarbus. Citas krievu stacijas tos nespēlē. Ja arī spēlē, tad liels šansona piejaukums.
SWH+ spēlētā mūzika neiet pie sirds.
dens @ piektdien, 2018. gada 3. augustā 13:55
Jebkura stacija ar laiku sāk atkārtoties. Vienmēr ir versija mainīt radiostacijas ātrā tempā, vai bezizejā neta streams... Un tur jau robežu nekādu. Bet tevis minētās stacijas spēlē kaut ko briesmīgu...
marss @ piektdien, 2018. gada 3. augustā 15:23
marss, ir vēl briesmīgākas stacijas, piem. Pik FM vai Jumor FM :)
EHR RU atskaņo jaunāko krievu popsu. Un es mierīgi varu viņu klausīties. Šansons gan īsti nepatīk. Vienīgi EHR RU pārāk daudz reklāmas.
dens @ piektdien, 2018. gada 3. augustā 16:10
Šansons nepatīk, bet Retro RU FM patīk? Kā tas iet kopā ar Tavu rakstīto? :D
Janka @ piektdien, 2018. gada 3. augustā 16:28
Es lietoju divas vienādas antenas katru savā polarizācijā, tiesa, tās nav vada gabals, bet deviņu elementu yagi, kas, protams, nodrošina milzīgu daudzumu staciju manos uztvērējos. Tās pārslēdzu ar antenu pārslēdzēju - tā ir tāda melna kastīte ar divām antenu ieejām un vienu izeju uz uztvērēju, un divām pogām. Viena tāda kastīte "Argus" maksā 3,5 EUR. 15. jūnijā es divas nopirku, vēl trīs palika noliktavā. Visticamāk tās tur joprojām ir. Ja dens nenopirks drīzumā, tad es pats nopirkšu pēdējās trīs. Līdz ar to tādu dabūt būs grūtāk.
73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2018. gada 3. augustā 21:56
Janka, ir atšķirība starp to retro un teiksim Krievijas shansona radio. Neliela, bet ir.
Es gan no šīm divām priekšroku dotu EHR RU formātam
Roland, varat lūdzu atmest linku kāda tieši tā kastīte izskatās? Būtu pateicīgs. Paldies.
Dens @ sestdien, 2018. gada 4. augustā 09:03
Man ir šāds:
https://www.amazon.com/C2G-Cables-41015-Isolation-Switch/dp/B0002J2P2A
Pārslēdzēji mēdz būt arī nedaudz atšķirīgi izskata un pogu novietojuma ziņā.
73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2018. gada 4. augustā 14:45
Amazonē viņš 18 dolāri. Sālīti.
Iekš Argusa lapas laikam nemāku ko līdzīgu atrast 3.5EUR robežās.
Dens @ sestdien, 2018. gada 4. augustā 16:14
Argusā mājaslapā joprojām nemāku atrast, bet ko līdzīgu un lētāk atradu Ebay
https://m.ebay.com/itm/GE-2-Way-Switch-Splitter-Cable-Antenna-Coaxial-A-B-Switch-/231625660489
Dens @ sestdien, 2018. gada 4. augustā 16:45
Es arī nemācēju "Argus" katalogā atrast. Visticamāk, ka katalogā nav. Kad aizbraucu uz vietas, pieredzējusi darbiniece arī nemācēja, jo tādus pārslēdzējus tagad pērk ļoti reti. Toties darbinieces kolēģis pat kodu katalogā atcerējās no galvas!
Lai nu kā, tagad Jums, Dens, jāsper nākamais (patiesībā iepriekšējais) solis - normālas antenas. Varētu sākt, kā rakstīja Didzis, ar dipolu, drīzāk diviem dipoliem.
73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2018. gada 4. augustā 17:05
Kādam ir zināms, kur pie mums var iegādāties Iskra FM antenas? Gribu nopirkt FM-50F bet nekur nav.
Desa @ otrdien, 2018. gada 7. augustā 09:49
Es pirku Yotas bāzē kas ir lizuma ielā , bet tur jāsarunā un jāpasūta, jo uz vietas nav. Kad šiem no Slovēnijas nāks krava , tad antenu atvedīs.
Ko tur sapņot, uztaisi to četrpadsmit elementu antenu. Nav tur nekādas kosmiskas tehnoloģijas. Vajadzēs gan divas šādas antenas abām polarizācijām. Cita lieta. tiem monstriem vajadzēs nopietnu mastu un grozīšanas mehānismu, kas visu pasākumu daudzkārt sadārdzina. Pati antena tāds sīkums vien ir.
Minivat @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 09:05
289.95? :o
Es Argusā pirms 15 gadiem tādu pirku par 15 latiem.
Janka @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 11:40
Daini, Tu nopietni? Šaubos vai "Argus" jebkad ir tirgotas 14 elementu antenas apraides diapazonam. Tomēr ja Tev ir, piezvani man, gribētu vismaz notestēt ar sakarīgu uztvērēju. Nē, nu, johaidī, goda vārds, gribu notestēt, asinis iesila. Lai gan tā iedomājos, ka lietojot antenu ar attiecīgu pastiprinājumu konkrētā polarizācijā un virzienā, Tev nekad nevienā forumā nebūtu ienācis prātā čīkstēt par nesaskaņām, piemēram, 99,8 MHz no Cesvaines un Rinkušķiem. Tu vienkārši no tām būtu izvairījies, protams, ne jau mašīnā.
73!
Rolands Strautmalis @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 13:09
Sen jau šķūnī un pa gabaliem, Roland.
Bet varbūt biši pāršāvu pār strīpu - šim laikam par dažiem elementiem vairāk, kā man bija toreiz. Izmērs gan līdzīgs, jo bija manā augumā. Tas gan bija kādus 10 gadus atpakaļ. :)))
Ehh, M-1. Sen nav klausīts.
Janka @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 13:27
Tie "laikam daži elementi" jau arī ir tas, kas izraisa manas šaubas... un tagad vēl augums... 5,6 m.
73!
Rolands Strautmalis @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 13:56
Komōn, kādi 5,6m. Tajā bildē čaļa augstumā, garāka protams.
Janka @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 14:56
Boom Length: 5.6m Ko nozīmē tāds garums antenai, laikam saprot tikai cilvēki, kuri paši ko līdzīgu būvējuši. Tas ir baigi daudz un tādu antenu ļoti grūti uzstādīt un vēl grūtāk vējā savaldīt.
Minivat @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 15:18
Janka baigi pasteidzās ar savu komentāru... Sanāca no gaisa sagrābta viltus ziņa bez iedziļināšanās tehniskajos datos un pat fotogrāfijā.
Esiet uzmanīgi, pirms rakstiet!
73!
Rolands Strautmalis @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 16:11
Es domāju, šis ir cilvēces viens no visnevainīgākajiem #FakeNews, bet atvainojos, protams, visas Latvijas radio komūnas priekšā. :))
Skatoties uz tiem tehniskajiem datiem izakatās, ka tie ir tīri teorētiski un ņemti no datorprogramas. Antena jātestē reālos apstākļos un salīdzinot ar citām. Uz datora var nez ko sarēķināt, bet pamēģini tādu antenu uztaisīt, lai traverse neliektos un vējā neplandītos. Radioamatieri jau arī taisa lielas antenas, tikai vēlāk žēlojas, ka vējš tās salauž. Es palieku pie viedoļa, labāk īsākas antenas un saslēgtas sinfāzē. nekā mocīties ar vienu garu.
Minivat @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 18:07
Klau Minivat, vai tik Tu neesi pretrunā ar sevi? Agrāk žēlojies , ka tautai baul no lielām antenām, bet tagad sanāk, ka slavini mazās antenas. Nu jā FM nav UHF kur laba Yagi ir uz kādiem 3 metriem gara.
ricis @ trešdien, 2018. gada 8. augustā 18:20
Es neko neslavinu, neesmu mācītājs. Es vienkārši pieeju lietām no praktiskā viedokļa. 5,6m un garāka antenas traversa ir ļoti gara un grūti tehniski nostiprināma. Visādā ziņā tad jāizmanto diezgan masīvi materiāli, kuri sadārdzina antenu. Vieglāk un arī lētāk ir likt divas īsākas antenas sinfāzē. Priekš vertikālās polarizācijas vispār tas ir ideāls variants, jo atkrīt problēma ar mastu, kurš, vienas antenas gadījumā, jātaisa no dielektriska materiāla. Sinfāzes antenas nesanāk mazas, tā kā es ''neslavinu''mazās antenas.
Minivat @ ceturtdien, 2018. gada 9. augustā 06:08
Mēs piedāvājam visu veidu finanšu aizdevumus @ 3% procentu likmi. Mēs dodam no aizdevumiem robežās no €10,000.00 līdz €50,000,000.00. Visiem ieinteresētajiem pretendentiem e-pasts tagad: sloanslimited@gmail.com
WhatsApp vai zvaniet: +1201865546
aizdevumus @ otrdien, 2019. gada 9. aprīlī 09:03
Izlasiet manu liecību
Mani sauc maira Slavonskinm. es esmu no letvijas. Mana māte man teica, ka dodas tiešsaistē, un nāca klajā ar jose luis aizdevuma publikāciju, kurā teikts, ka viņas aizdevumu uzņēmums sabiedrībai izsniedz aizdevumu ar ļoti zemu procentu likmi.
Tātad, es sazinājos ar uzņēmumu pa viņas e-pastu: (joseluisloans@gmail.com)
kas atrodas uz amata, kuru redzēja mana māte, un es pieteicos aizdevumu 8000 eiro apmērā uz 2 gadu periodu. Uzņēmums man atbildēja un nosūtīja man visus sava uzņēmuma noteikumus, kurus es biju izlasījis, un es tiem piekritu. Pēc aizdevuma pieteikuma apstiprināšanas es saņēmu paziņojumu no savas bankas, ka mans bankas konts, par kuru es norādīju, ka ir samaksāts, ir 8000 eiro. Aizdevuma atmaksu pabeidzu 18. decembrī un pēc tam nolēmu lūgt 32 000 eiro, lai sāktu savu biznesu, ko saņēmu savā bankā
Tāpēc es vēlos izmantot iespēju nosūtīt ziņojumu visiem, kas meklē uzticamu privātu aizdevēju internetā, lai pieteiktos aJose luis aizdevumiem pa e-pastu: joseluisloans@gmail.com,
Tālruņa numurs: +13075431042, ar viņiem varat sazināties arī vietnē Whatsapp: +13075431042. Varat arī sazināties ar mani, ja jums nepieciešama mana palīdzība vai vēlaties uzdot man jautājumus par to, kā es saņēmu aizdevumu. Šeit ir mans e-pasts: (mairaivo250@gmail.com]