Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

Bauskā uzsāk darbību radio SWH Rock.

No šodienas(21.decembra)Bauskā sāk darboties Radio SHW Rock.
Frekvence FM98.8
Raidītājs Rundālē (kādus 8km no pilsētas). LMT tornī.
vienvirziena antena. Jauda- 25dBW.
Pilsētā uztverams daudz maz ciešami. Sliktāk ,nekā Topradio/Superhiti/Star FM (jo šiem LTC tornis pilsētā), taču mazliet labāk, nekā Radio Tev (no Bites torņa). Jāsaka, zelta vidusceļš.

Tagad pakomentējiet radioamatieri, jūs varat uztvert šo raidītāju un ja varat, kur atrodaties?
dens @ ceturtdien, 2017. gada 21. decembrī 17:13
Es atvainojos, radiostacija Star FM (106.6) raida nevis no LTC torņa, bet gan no Tele2.

Cik ātrumā pārbaudīju, šis jaunais raidītājs it kā nerada traucējumus citām frekvencēm. Kādreiz, kad uz 98.8 bija EHR (vēl uz LTC torņa), tad gan traucējumi bija uz 90.0 (SWH Gold)frekvences.

P.s. Tātad man nemeloja cilvēks no SWH, kurš teica,ka līdz ziemassvētkiem tiks palaists raidītājs Bauskā.
dens @ ceturtdien, 2017. gada 21. decembrī 17:18
Man Ogrē skan vissliktāk no Bauskas stacijām, praktiski nesaklausāms. 106.6 un 88.0 man skan labi un stabili, 106.6 pat ar RDS. 96.5 un 97.6 skan ar troksni, bet saklausāms signāls ir. 98.8 vispār varēja ļoti knapi sadzirdēt tikai salīdzinot ar 89.2, citādi nenosakāms.
Desa @ ceturtdien, 2017. gada 21. decembrī 17:36
Ģēnij neesi pamanījis, ka citas pilsētas raidītāji ir tuvāk?
marss @ ceturtdien, 2017. gada 21. decembrī 18:19
Zini, esmu gan! Mars, lūdzu, pievaldi savus interesantos tekstuālos izkārnījumus.
Desa @ ceturtdien, 2017. gada 21. decembrī 19:03
Novērtēšu jaunnedēļ. Man būs interesanti šo signālu horizontālā polarizācijā atšķirt no Valmieras vertikāli raidošā, kas nebūs viegli.

Šovakar Pārdaugavā guļamrajona dzīvoklī nedzirdu pat ar horizontālu dipolu uz jumta, bet te par iemeslu bez industriāliem traucējumiem ir arī specifiska XDR-F1HD iezīme, ka tieši 98,8 MHz jebkurā atrašanās vietā ir paaugstināts fons, ja vien uztvērējs nav modificēts, kā tas ir patlaban. Norāpjoties pāris stāvus zemāk, mašīnā dzirdu ļoti vāju signālu, bet tas ir no Valmieras.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 00:24
Jāpiemin, ka raidošā antena ir ar izteiktu virziendarbību. Azimuts 120 grādi. Tāpēc arī uz Ogres pusi iet slikti. Taču līdz Grenctāles robežpunktam skan perfekti.
A. @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 00:29
Paldies, Ainār!

SWH! Lūk, piemērs!
Jums, tiem, kam azimuta vai jaudas pieminēšana ir komercnoslēpums! Novēlu nākamajā gadā (vēl var paspēt šogad!) mainīt attieksmi pret interesentiem, starp kuriem var būt arī klausītāji!

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 00:45
Kāds tur noslēpums. Antena taču nav zemē ierakta. Ikviens var aizbraukt un apskatīties dabā uz kurieni tā ir vērsta.
A. @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 08:44
Tagad var teikt, Bauskā ir dzirdamas visas SWH grupas radiostacijas (SWH, SWH+, SWH Gold un SWH Rock).
dens @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 12:10
Roland, tikko paklausījos. Pārdaugavas guļamrajonā ar parastu vertikālu dipolu uz jumta SWH Rock 98,9 MHz uztverams ar trokšņiem, bet diezgan stabili. Uztvērējam starpfrekvence Narrow režīmā.
John @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 15:29
Kļūdījos, bija domāts 98,8 MHz.
John @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 15:30
Jā, John, absolūti reāli, bet tas signāls nāk no Valmieras. Citus jaudīgākos signālus no Valmieras gan jau arī dzirdat, pat neskatoties uz polarizācijas atšķirībām. Šodien, vizinoties pa Pārdaugavu, 101,5 (marsiņ, nesaki neko!), piemēram, vietām bija visai sakarīgi uztverams.

Nupat 98,8 pārbaudīju Mārupē mašīnā. Nekā nebija.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 16:04
Valmierā tās jaudīgākās rādiostacijas varētu būt,visas trīs LR rādiostacijas,abi SWH un SKONTO.Pārējie īpaši jaudīgi nav.
Carlos3 @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 19:21
Skonto galīgi nav jaudīgs, tikai kilovats. Jaudīgi ir LR1,2, SWH, SWH ROCK. Pārējie ir OK, uz LVRTC esošie visi velk baigi labi uz Rūjienas pusi, 40km stabili. Mazjaudīgākie ir EHR grupa uz Valmieras Piena skursteņa.
Desa @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 20:45
Jā Naukšēnos arī var normāli uztvert to pašu Tev vai Capitālu,bet pašā Rūjienā gan vairs neķer.
Carlos3 @ piektdien, 2017. gada 22. decembrī 22:20
Lapa: 1
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums