Paldies, Desa, par informāciju un norādi attiecībā uz 98,2. Salabošu. Acīmredzot gadījusies pārrakstīšanās kļūda ierakstot koordinātes.
73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 10:05
Visu, ko varēju, sakārtoju attiecībā uz Smilteni un Gulbenes novadu, "reanimēju" FMLISTā Valmieras 103,4, ko pēdējo reizi biju dzirdējis 2015. gada martā, bet man šo staciju jāpamedī, pagrozot antenas. Veicu arī dažus labojumus Igaunijā un Lietuvā. Jāsaka, labi, ka Topradio 99,0; PBR 103,1 un Star FM 98,2 pēdējos gados nav dzirdējuši ārzemju kolēģi sporādiķu laikā, jo viņi būtu maldināti attālumu un augstuma profilu ziņā, kas dažos gadījumos kolēģiem ir būtiski.
Paldies Star FM raidītājus apkalpojošajam personālam par ieteikumu vērā ņemšanu!
Par Zaķaplokiem. Kam tas masts pieder?
73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 20:47
Pēc skata 99.99% ka Tele2. Igaunijā Fmscan ir pilnīgs bardaks, nav pat Tallinas stacijas atjaunotas kādu brīdi.
Desa @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 21:40
Starp citu, Saldus radio raida Brīvības ielā 16, Saldū.
Desa @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 22:06
Rēzeknē Radio Ef-Ei visticamāk ka ir uz Hotel Latgale jumta.
Desa @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 22:09
Desa, paldies par viedokli un kritiku! Ar Igauniju ir tā, ka ne es, ne Kotovirtas kungs pietiekami plaši neaptveram šo valsti ar saviem konkrētiem novērojumiem. Ja no Latvijas un Lietuvas es regulāri uztveru lielāko daļu raidītāju, tad no Igaunijas pērn savā uztveršanas punktā uztvēru tikai 69 raidītājus, un tikai 15 no tiem ar RDS. Pirmkārt sanāk uzmanību pievērst konkrēti novērotajai informācijai, tādēļ tas, kas netiek dzirdēts, tiek atlikts. Protams, arī citu kolēģu novērotā objektīvā informācija tiek ņemta vērā. Tomēr par pilnīgu bardaku es negribētu piekrist, jo personīgi esmu sakārtojis pilnīgu informāciju par vairākiem Igaunijas apriņķiem un turpinu rakties pa Majandustegevuse register datiem. Piemēram, kuriozs, kas attiecīgajā resursā bija sastopams pirms kāda laika, proti, ka Star FM 102,8 MHz raidītājs kartē bija atrodams Latvijā, tika novērsts. Diemžēl šo raidītāju, kas gan ir visai netālu no manis, nekad neesmu dzirdējis. Pat ja izskatās, ka cenšos attaisnoties, esmu patiesi pateicīgs par jebkuru piezīmi! To zina arī kolēģi, kas palīdz ar operatīvu informāciju.
73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 22:31
Paldies! Par Saldu un Rēzekni nav paspēts.
Ko teiksi par Latgolys Radeju Balvos?
73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 22:34
Atvainojos par manu izplesto runāšanu. Pēc rūpīgākas ielas attēla aplūkošanas atklāju, ka Zaķaplokos tas varētu arī ticami būt Bites tornis.
Desa @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 22:35
Iepriekšējais koments tika rakstīts pirms Rolanda komentāriem. Pēc skata izskatās ka Latgales radio ir atzīmētajā Bērzpils ielā, jo nezinu kam citam varētu būt FM dipoli šajā tornī.
Desa @ sestdien, 2017. gada 9. septembrī 22:39
Publisks paldies Ruslanam par atbildi!
73!
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 00:36
Jā, paldies TOPradio atbildīgajam par operatīvu rīcību novēršot nepilnīgi pārraidītās RDS informācijas problēmas.
Tikmēr sliktā ziņa ir tā, ka PBR 103,4 Valmieras raidītājs atkal iet uz grunti. Lai gan sacīto un mūziku var saklausīt, bet tomēr, tā klausīšanos traucē nemitīgi šņākuļojošie fona trokšņi šīs frekvences ēterā. Lūgums PBR raidītāju apkalpojošajam personālam novērst problēmu. Pateicos. 73!
Jānis @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 15:56
Paredzu, ka tur notiek pāruztveršana no 104.7, tāpēc varbūt ja sūdīgi ķer tad ēterā iet troksnis. Vai arī raidītājs čupā.
Desa @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 17:28
Varētu būt daļēja pāruztveršana, konkrētā problēma ar šņākoļojošo fona troksni ir tieši 103,4. Ļoti ticams, ka pāruztverta tiek RDS informācija. 73!
Jānis @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 17:38
Hmm, man baigi grūti iedomāties kā var pāruztvert RDS, it īpaši ja info ir statiska.
Desa @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 19:20
Jā, ļoti iespējams. Jāpiezīmē, ka runa ir par RT (Radio Text), nevis par PS. 73!
Jānis @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 19:39
Raidītājs bija "čupā" divus gadus. Jautājums tiem, kas pievērsa uzmanību šai frekvencei pirms tā apklusa. Vai arī tad bija līdzīgas problēmas, kā apraksta Jānis? Man šis raidītājs vienmēr ir bijis ne tik bieži uztverams, lai es varētu konstatēt tādas nianses.
73!
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 21:42
Arī agrāk 103.4 ir bijušas problēmas,raidītājs bija bieži atslēdzies,tapēc arī šo frekvenci nevarēja uztvert.Tapēc vienmēr ja klausījos,tad uztvēru gan mašīnā,gan mājās 104,7.
Carlos3 @ ceturtdien, 2017. gada 14. septembrī 23:02
Vēlreiz atļaušos vērst uzmanību uz PBR raidītāju skanējuma problēmām. Ja klausās uzmanīgi, tad atšķirības skanējumā var labi saklausīt. https://www.youtube.com/watch?v=5AGbE8gjWx0
73!
Jānis @ piektdien, 2017. gada 15. septembrī 10:16
Desa, svarīgāko informāciju par Harju apriņķi sakārtoju pilnībā, ieskaitot vienu jaunu radiostaciju Äripäeva Raadio, kas sākusi raidīt pavisam nesen 92,4 MHz, un vienu frekvenču maiņu, jo SSS-Radio ir pārcēlies no 92,4 uz 93,7 MHz. Patlaban visi raidītāji, kas atrodas šajā apriņķī, ir izvietoti tikai Tallinas pilsētas teritorijā piecās dažādās vietās.
73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2017. gada 17. septembrī 12:26
TOPradio 100,9 jau atkal kārtējo reizi silda gaisu bez RDS... 73!
Jānis @ otrdien, 2017. gada 19. septembrī 20:52
Dīvaini, ka Tops jau pāris mēnešus nevar šo salabot. Varēja pa šo laiku mierīgi nopirkt jaunu vai salabot esošo. No PBR to var sagaidīt, bet ne no nacionālās apraides stacijas. Starp citu, Igaunijā FMSCAN nav Skyplus 106.8 Kullamaa. RDS identisks Tallinai bez RT.
Desa @ otrdien, 2017. gada 19. septembrī 21:34
TOPradio problēmu argumentē ar pārrāvumiem elektrības padevē. Ja tā ir tik bieži, tas arī ir dīvaini.
-------
Desa, kārtējo reizi paldies! Būs arī Kullamā, it kā sen zinu, ka nav... Vai RDS pats redzēji? Vakar pabeidzu pārskatīt Hījumā, tagad nodarbojos ar Ida-Virumā...
-------
... un gatavojos, cerams, šā gada labākajam tropo. Līdz šim šogad tropo esmu uztvēris līdz 880 km no Rostokas. Gribu vairāk un arī citus virzienus! Prognozes ir interesantas.
73!
Rolands Strautmalis @ trešdien, 2017. gada 20. septembrī 02:59
Jā, pats redzēju RDS.
Desa @ trešdien, 2017. gada 20. septembrī 06:23
Kautkas ir ar 104.7 1BR, ik pa laikam skaņa nogļuko, raustās. Šķiet ka internets par lēnu.
Desa @ piektdien, 2017. gada 22. septembrī 19:53
103,4 1BR ir tāpati problēma.
Carlos3 @ piektdien, 2017. gada 22. septembrī 22:15
Tas nav nekāds jaunums, ka PBR raida ar skaņas izkropļojumiem. Šī problēma ir - Valmiera, Cēsu, Smiltenes un Limbažu raidītājiem. Nesen šeit publicēju ierakstu ar šiem skaņas izkropļojumiem. Labi, ka visi raidītāji ir savest kārtībā un raida, bet nav labi, ka visu laiku ir šie skaņas izkropļojumi, nezinu vai šī raidītāju skaņas apraides problēma tiks kādreiz sakārtota... 73!
Jānis @ sestdien, 2017. gada 23. septembrī 15:03
Esmu pamanījis, ka Siguldas Radio7 neiet RDS.
Desa @ svētdien, 2017. gada 24. septembrī 13:27
Tas ir jau vismaz mēnesi.
Desa @ svētdien, 2017. gada 24. septembrī 13:28
Ignorējiet manus klārējumus, viņam vnk vajag stipru signālu lai nolasītos:/
Desa @ svētdien, 2017. gada 24. septembrī 13:33
Klau, kāds nezin vai LR-1 ir uzstādījis raidītāju uz 100,3 Mhz? Jau kādas divas nedēļas tur skan. Iespējams kāds parazītsignāls kam tur nav jābūt. Tik interesanti kad tur skan ar pāris sekunžu nobīdi kā 104,0.
ricis @ svētdien, 2017. gada 24. septembrī 19:15
Skan, un smuki. Ir Māļos raidītājs, bet ar nezināmu jaudu un polarizāciju. Dzird diezgan tālu. Ap 60KM uz Siguldas pusi dzird OK.
Desa @ svētdien, 2017. gada 24. septembrī 19:31
Tikai priekskam tas raiditajs? Vai tad 90,7 un 104,0 nenoklaj to teritoriju?
ricis @ svētdien, 2017. gada 24. septembrī 20:06
Tā ir Vidzemes augstienes teritorija, pats turienes situāciju nezinu, bet tur varētu būt problēmas ar 104.0 vai 102.5 (90.7 uz turieni točna neiet) uztveršanu.
Desa @ svētdien, 2017. gada 24. septembrī 21:10
Ar Radio 7 viss kārtībā! Šodien iegāju "Labajā" nodot pa ceļam sakrājušās alus pudeles (ja kas, man bija tikai pāris!), pavēros no ieejas veikalā uz augšu - dipoliņi ir turpat, kur bijuši. Atbraucu līdz savai viensētai - RDS ir, bet, jā, pagauss.
Par Māļiem. Nevis divas nedēļas, bet vismaz no jūlija beigām. Pirmo reizi dzirdēju Rīgā 31. jūlijā. Par polarizāciju neesmu vēl sapratis, man te, laukos, dārd visās polarizācijās. Nav patlaban attiecīgas aparatūras, lai saprastu tādā tuvumā, bet oficiozi man neko nesaka.
Esmu kādreiz veicis diapazona monitoringu Skujenē, pavisam netālu no tagadējā Māļu raidītāja, ar iespēju pieslēgties diezgan labai antenai. 90,7 tur varēja uztvert droši, bet tomēr tā ir reljefa ziņā interesanta teritorija, tāpēc 100,3 MHz raidītājs kā valsts radio galvenās programmas nodrošinājums ir pilnīgi saprotams. Cesvaines raidītājs, lai gan ar lielu jaudu un bez konkrētas virziendarbības, tomēr nenodrošina drošu pārklājumu Vidzemes augstienes, teiksim tā, otrā pusē. Man, protams, labāk patika tas periods starp SWH un LR 1, kad 100,3 bija brīva frekvence.
Varbūt pārejam uz to tēmu par Radio Jūrmala RDS? Vismaz augstāk!
Tomēr pats galvenais - pievēršamies tāluztverei. Lielais tropo ir klāt un būs visu rudens pirmo nedēļu!
73!
Rolands Strautmalis @ pirmdien, 2017. gada 25. septembrī 02:04
Man te STAR FM no Igaunijas uz 100,3 skan ar RDS katru dienu, tapec LR-1 signalu pamaniju tik pirms divam nedelam...
ricis @ pirmdien, 2017. gada 25. septembrī 04:30
Uztaisīju jaunu tēmu šitam te.
Desa @ pirmdien, 2017. gada 25. septembrī 09:15
Опять развели базар-вокзал :)))
Видземе проблемы с подачей электричества. Именно поэтому убито уже 4 UPS и 2 HDD этими рывками на компе! Решение я уже там принял и нашёл выход. Так что Видземе в эфире. Всё остальное тоже работает. Просто реагировать приходиться с опозданием из-за большого количества работы.Sorry kā rakstu krievu vāloda /
TOPruslan @ piektdien, 2017. gada 29. septembrī 21:18
Pirkt vadītāja apliecību, pasi, ((wottenkelly79@gmail.com)) ((whatsapp +237652642907))) id kartes, dzimšanas apliecību un citus
Dokumenti ((wottenkelly79@gmail.com))))
Piedāvājam vadītāja apliecību, personas apliecības, pases, vīzas, laulības apliecības,
kristību kartes, visu veidu diplomi pārdošanai,
Iegūstiet reģistrētās Ielts, Toefl & Gre Certificat ((wottenkelly79@gmail.com))))
Mēs ražojam augstas kvalitātes īstas pases, autovadītāja apliecību, ID karti. Datubāze
reģistrēta un nereģistrēta. Visi dokumenti ir reģistrēti atbilstošajos
valdības datu bāzes. Arī mēs piedāvājam šādu karti: sociālās apdrošināšanas numurus,
kredītkartes un kredītkartes, skolas diplomi, atzīmes visās pilnīgi jaunajos nosaukumos
izsniedz un reģistrē datu bāzē valdības sistēmā. . Mēs izmantojam augstu
kvalitatīvas iekārtas un materiāli, lai radītu patiesus un nepatiesus dokumentus. Viss
Šo dokumentu slepenās iezīmes tiek rūpīgi dublēti mūsu dokumentiem.
Mēs esam vienīgais kvalitatīvu viltotu un reģistrētu dokumentu ražotājs. Mēs piedāvājam tikai
oriģinālas augstas kvalitātes reģistrētas un nereģistrētas pases, autovadītāja apliecības,
identifikācijas kartes, zīmogi, Visa, skola Vērtspapīri un citi produkti a
tādu valstu skaits kā ASV, Austrālija, Beļģija, Brazīlija, Kanāda, Itālija, Somija
Francija, Vācija, Izraēla, Meksika, Nīderlande, Dienvidāfrika, Spānija, Lielbritānija un daudzi
MĒS, KAS JĀIZSTRĀDĀ PASĀDES, DRĪVES LICENCES, ID CARD UN VISI CITI DOKUMENTI ŠĀDĀM VALSTĪM
SPĀNIJA
Angļu
ITĀLIJA
KRIEVIJA
ASV
KANĀDA
BRAZĪLIS
FRANCIJA
NĪDERLANDE
ZVIEDRIJA
NORVĒĢIJA
BEĻĢIJA
HORVĀTIJA
AUSTRIJA
BULGĀRIJA
DĀNIJA
SOMIJA
VĀCIJA
GRUZIJA
UNGĀRIJA
ISLANDE
ĪRIJA
LITHAUNIA
LATVIJA
POLIJA
PORTUGĀLE
RUMĀNIJA
ŠVEICE
AUSTRĀLIJA
DIENAS AMERIKAS VALSTIS
MĒS, KAS JĀIZSTRĀDĀ PASĀDES, DRĪVES LICENCES, ID CARD UN VISI CITI DOKUMENTI ŠĀDĀM VALSTĪM
SPĀNIJA
Angļu
ITĀLIJA
KRIEVIJA
ASV
KANĀDA
BRAZĪLIS
FRANCIJA
NĪDERLANDE
ZVIEDRIJA
NORVĒĢIJA
BEĻĢIJA