Kā zināms, SWH grupa pirms kāda laika ieguva apraides tiesības Valmierā un Bauskā.
Pirms kāda laika Valmierā SWH Rock uzsāka savu darbību, bet kas ir ar Bausku?
Manā rīcībā ir info, ka tikai pirms kāda laika SWH grupa atradu piemērotu torni, no kura raidīt. Diemžēl pilsētā vēsturiski ir problēmas ar raidītāju izvietošanu ne tikai pierobežas dēļ, bet arī tādēļ, ka pati pilsēta atrodas ieplakā.
Tātad raidītājs atradīsies Rundālē (attālums līdz Bauskas centram apm.8km). Tiesa, tas tomēr būs mazliet tuvāk, nekā pašreizējais Radio TEV (FM97.6) Bites tornis, kura signāls puspilsētā bez labas antenas ir uztverams ar šņākoņu.
Runājot par raidītāja antenu, tā būs virziendarbības. Jauda-25dBW.
dens @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 14:00
Viens vienkāršs risinājums- Bauskas LTC tornis. 88.0 kas nāk no turienes dzird ļoti tālu, pat Ogrē.
Desa @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 14:09
LTC tas nebūs. No turienes jau savulaik 98,8 raidīja EHR.
dens, vai tiešām SWH Rock un Radio TEV raidīs no dažādām vietām? Vai tik Jūs tagad nemaldinat lasītājus? Man jau sen ir informācija, ka abi raidīs no viena un tā paša Bites torņa Rundāles novadā.
73!
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 14:53
Raidīs no LMT torņa.
! @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 15:27
Man gan likās, ka LMT uz saviem torņiem radiostacijas nelaiž. Tā esmu padzirdējis. Šaubos ka SWH ietu kur citur kā uz Bites torņiem vai LTC.
Desa @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 15:37
SWH vienojās ar LMT. Brīnumi notiek! :)
! @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 16:15
Roland, man ir infa no cilvēka, kurš strādā SWH.
Lai arī raidīs no Rundāles, tas nebūs Bites tornis, no kura nāk arī Radio TEV.
Un ja pieņemam, ka tas nebūs ne Bites, ne Tele2 (šeit jau sēž Star FM 106.6), tad atliek tikai LMT.
Viņiem tas bijis labākais risinājums, kādu varējuši sameklēt.
Es jau arī no sākuma padomāju, ka viņi liks raidītāju Bites tornī, bet izrādās, ka nē.
Desa, LTC tornis protams ir vislabākais variants, bet kā jau te teica, viņš rada traucējumus (piemēram uz SWH Gold FM90.0) un tur tikai var palikt Topradio/EHR Supers.
Ja nebūtu problēmas ar viņu, tad 98.8 nebūtu pametusi Super FM grupa, kurai VASES pēc konstatētajiem traucējumiem lika pamest torni.
Tāpat VASES laipni "palūdza" to pašu izdarīt Radio TEV, kuri pēc tam noparkojās tajā Bites pauguriņā un tagad jamos pilsētā klausās tikai tie, kam ir daudz maz normāla antena, jo daļā pilsētas uz virtuves rādio skan ar nelielu šņākoņu, jo attālums nu jauda dara savu.
dens @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 17:06
Ja kāds grib meklēt to torni, tad pačukstēšu, ka no viņa līdz Pilsētas centram ir 8.5km.
dens @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 17:12
Es atļautos apgalvot, ka man informācija ir no tik droša avota, ka drošāk nav iespējams. Tomēr ir dažas nianses, lai vēl, tā teikt, uzdrošinātos uzskatīt, ka "suns pārkāpts". Pirms divarpus mēnešiem, kad jau bija doma par Bites torni, izšķirošs bija vārdiņš "visticamāk". Šodien, kad runa ir par LMT torni, uz "suņa asti" norāda cits vārdiņš, proti, "šķiet".
73!
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2017. gada 13. jūlijā 18:10
Rundālē viss ir sagatavots un notestēts, vēl tikai dažas formalitātes un SWH ROCK būs gaisā. Varbūt pat jau šogad...
A. @ ceturtdien, 2017. gada 14. decembrī 16:58
Šodien paziņoja, ka ir palaists. Arī antenas projekts tikko publicēts. Diemžēl Ogrē saķert nevaru.