'Pieci.lv' radošā komanda neziņā par radio nākotni
Izklausās jautri ;) Protams latviešu radio nepiecels no miroņiem...
http://www.delfi.lv/news/national/politics/piecilv-radosa-komanda-nezina-par-radio-nakotni.d?id=48833017
marss @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 12:09
Ja jau LR2 spēj ar latviešu šlāgeriem sasniegt ievērojamus reitingus, tad LR5 to pašu varētu izdarīt ar latviešu popmūziku. Jautājums tikai vai ir pietiekami daudz attiecīgās auditorijas, kas to klausīties.
Tagad jau pārsvarā jaunieši angļu mēlē visu klausās.
dens @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 13:08
Jauniešiem tikai LV popmūzika neinteresē. Tagad ir labi, daudz LV un ārvalstu dziesmas. Ikdienā klausos 5, bet ja tur būtu tikai LV mūzika pārslēgtu uz SWH vai EHR. LR2 ir populārs jo to klausās pensionāri, kuri ir ļoti daudz un viņu tur ieslēgtu visu dienu, tādēļ viņš ir reitingu līderis.
Desa @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 13:14
Kāda ironija - vai tieši deviņdesmito beigās toreizējais LR2 (Radio 99 1/2) no jauniešu stacijas nepārtapa par LV mūzikas kanālu?
Janka @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 15:04
Ha, pareizi. 99 1/2 (ja nekļūdos, Rīgā viņiem frekvence bij 99.5FM). Bij arī ļoti negatīva attieksme pret izmaiņām (ja pareizi, atceros Elvis Jansons cepās). Ar ko tas ir beidzies, redzam tagad. Protams reitingu rekordisti, bet jaunatne izšķīda pa komercstacijām ...
marss @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 17:56
Es tikai par LV hītu staciju. LR-2 patiesībā klausās arī jaunieši it īpaši laukos dzīvojošie. Pašam tādu ir paziņu lokā, cita lieta , ka to ir ļoti maz un tā nebūt nav mērķauditorija. Latviešu Radio bija pašmāju mūzikas ziedu laiki un jauniešu auditorija bija liela ņemot vērā cik daudz jaunatnes apmeklēja Latviešu radio ballīšu tūrtes pa latviju. Neklausās , jo nav jau ko klausīties, pasakiet kā Jūs domājat izveidot jauniešiem interesi par LV mūziku, ja netiek piedāvāts tāds saturs. Mums latvijā vajag pašmāju mūzikas radio un ar visām modernajām platformām FM, WEB un mobīlās aplikācijas.
ricis @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 19:41
Ideja laba un apsveicama, bet bail par tās izpildījumu, ja to visu veidos tie , kuri veido visu tagad. Lai izdodas!
Skeptiķis @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 23:18
Janka, marss. es arī atceros to 99 1/2, kas raidīja no pusdienlaika.
Tikai toreiz (90-tajos) situācija radio tirgū bija pavisam savādāka, nekā pašlaik.
Es arī esmu par LR5 kā latviešu mūzikas radio. ārzemju mūziku var klausīties citās stacijās, kas Latvijā ir biezā slānī.
Tas, ka pārmaiņas nepatīk dažiem cilvēkiem ir saprotams. vienmēr būs, kas čīkstēs.
Starp citu, atcerējos, ka vienu brīdi latviešu mūzika skanēja uz 103.2 (tur, kur pašlaik darbojas Autoradio). tikai vairs neatceros, kā sauca to staciju.
ivčiks @ svētdien, 2017. gada 14. maijā 10:26
Tas bija Radio KNZ vai Nova. 99 1/2 sākumā bija jauniešiem, bet tad pārorientējās uz mūsdienu pensionāru auditoriju.
Desa @ svētdien, 2017. gada 14. maijā 10:41
Radio KNZ?
marss @ svētdien, 2017. gada 14. maijā 10:42
Pafantazējot par visu...
Jā, Latviešu radio dzimšana sakrita ar jauna auto iegādi... Vecās frekvences (105.2, 106.2) tika aizmirstas, tā vietā parādoties jaunām stacijām (arī Europa+). Trīs gadu laikā latviešu mūzika piedzīvoja jaunu uzrāvienu, jaunas grupas parādījās ik nedēļu, arī vecās centās ne pa jokam. Klausīts tika ļoooti daudz (kaut vai ballītes bija neatņemama tusiņa sastāvdaļa). Kā jau visām pasakām pienāk beigas, arī latviešu radio beidzās 2011... Kas sakrita ar freimja aiziešanu ... Un tad arī latviešu mūzika sāka savu norietu. Paretam parādijās šis tas jauns, bet, pa lielam... Situācija ir bēdīga. Vai jaunā radio DJ būs spējīgi nodrošināt 100% populāru latviešu mūziku (neskaitot LR2 leierkastniekus)? HVZ ...
Saprotu LR padomi, pamēģināja ar piecinieku pievilināt jaunatni... It kā jau laba ideja, bet... Nesanāca. Pārāugušais bērns grē atbaida ...Jādomā kaut kas, cik var vilkt neaizgājušu projektu...
marss @ svētdien, 2017. gada 14. maijā 19:34
103,2 MHz pirms gadiem 15 īsu laiku tikai latviešu popu un roku atskaņoja Radio Nova.
73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2017. gada 14. maijā 19:49
Atceros ka Ķīpsalā ar parasto virtuves radio varēja noķert tikai 1 staciju ... 103.2! Nejēgā glušīja visu pārējo KNZ raidītājs, kurš, starp citu, atradās uz Āzenes koju jumta. Viens no retajiem, kuriem raidošā antenna izskatījās kā NLO? (Ja es nekļūdos). Nepiefiksēju to brīdi, kad tur gāja tikai latviešu mūzika, bet kad tas s*ds nomigrēja uz Āģīti, beidzot ķīpsalā varēja normāli ķert radio programmas :)
marss @ svētdien, 2017. gada 14. maijā 20:02
Ak, dies, cik Jūs esat aprobežoti... tikai izlasiet šo vēlreiz: " Ja jau LR2 spēj ar latviešu šlāgeriem sasniegt ievērojamus reitingus, tad LR5 to pašu varētu izdarīt ar latviešu popmūziku. Jautājums tikai vai ir pietiekami daudz attiecīgās auditorijas, kas to klausīties."
Vai Jūs maz zinat, kas ir reitingi, un kas tos veido?
Plunts @ ceturtdien, 2017. gada 18. maijā 01:52
Populārās mūzikas radio svarīgākais ir atskaņot populāru mūziku, bet latviešu mūzika tāda diemžēl nav. Savukārt klasiskās mūzikas radio nevar padarīt par kultūras radio bez runāšanas - tas nozīmē mazāk klasiskās mūzikas - pazūd kasiskā mūzika vispār no viļniem. Viss sākās jau ar radio Amadeus, kas bija mans mīļākais radio savulaik. Tagad grib izpostīt arī LR. Laikam ļauni cilvēki strādā tajā NEPLPisā.
45 @ ceturtdien, 2017. gada 18. maijā 23:41
Vai jums ir nepieciešams kredīts, ja jā, lūdzu, atbildiet uz mani, lai iegūtu vairāk informācijas par gilbertgonzales037@gmail.com
gilbert gonzales @ sestdien, 2017. gada 27. maijā 05:52
es gribu, lai jūs zināt, ka es saņēmu savu aizdevumu no Mr, Sergejs Shikunov aizdevumu pakalpojumus, un es gribu, lai jūs sazināties ar viņu, jo viņš ir vienīgais, kas var jums palīdzēt. e-pasta viņam, izmantojot: sergeyshikunov@yahoo.com