Sarkangalvīte, pie kuras valsts grasies vērsties lai veiktu pārbaudi?
Tas ka LR palaidis reklāmu priecē, pieaugs pieprasījums pēc uztvērējiem. Būs vairāk DAB+ testētāju.
Kāpēc mums būtu vajadzīgs DAB?
1.Pie DAB+ cilvēki iegūs lielāku klausīšanās dažādību, trīs reizes vairāk radio staciju (dažādu mūzikas stili) nekā FM apraidē un labāku signāla pārklājumu visā Latvijā. 2.Iespēja vienā frekvencē(tīklā) izplatīt līdz 18 radio programmu mux visā valsts teritorijā. Latvijā plānoti 5 tīkli.
3.DAB+ tiek izmantots COFDM modulācijas paveids,līdz ar to ciparu radio uztvērējs lieliski tiek galā ar atstarotajiem signāliem un citiem traucējumiem.
4.Klausītājiem ir iespēja izmantot EPG (elektroniskais programmu gids)pārraidīt bildes,kā arī TPEG (informatīvais kanāls autovadītājiem)
5.DAB+ tā pat kā FM klausīšanās par brīvu bez klausītāju skaita ierobežojumiem.
Komercradio ieguvumi, ja izmantos LVRTC pakalpojumus.
1.Zemākas pakalpojuma izmaksas, salīdzinot ar FM apraidi.
2. Atkritīs ik mēneša maksājumi VAS ES EMS nodrošināšanu.
3.Atkritīs raidītāja iegāde.
5. Vienkāršota NEPLP licences atļaujas saņemšana (atkarībā no MUX kapacitātes)
6. Autortiesības būs jāmaksā (atkarībā no apraides).
Variants 2 bez LVRTC,
1. Frekvences Bloks tiek piešķirts konkursa kārtībā.
2.Raidstacijas iekārtošanas procedūra pie VAS ES, tā pat kā FM (atļaujas, projekti,uzstādīšanas atļauja,sertificētas iekārtas iegāde...).
3. Ik mēneša īres vietas,torņa maksājumi
4. VAS ES ik ceturkšņa maksājums par EMS nodrošināšanu.
5. Autortiesības (par katru radiostaciju atsevišķi).
MUX atrodas torņa daļā, kur nepiederošām personām ieeja aizliegta.
Jānis un Minivat, kad ogles pievedīs tad piebērsim :D Nevajadzētu būt problēmām.
Arnis @ trešdien, 2016. gada 28. decembrī 23:03
Iepriekš lobista rakstīto uzmanīgi izvētījiet, apdomājiet, pirms rakstiet!
Vispār "Labs!"
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 00:07
Arni, vienīgā LVRTC priekšrocība ir augstie televīzijas torņi. Visus pārejos ''priekšrocību'' punktus var nodrošināt arī cits komersants, kurš uzņemas veidot DAB+ tīklu. Ar tiem torņiem arī nav tik viennozīmīgi. Piemēram leiši, savā DVB-T izmanto daudz mazjaudīgus televīzijas raidītājus. Ar DAB+ var darīt tieši tāpat, bet nu mobilo torņu un augstu skursteņu mums ir gana daudz. Desmit 100W raidītāji maksā mazāk par vienu jaudīgu raidītāju. Daudziem mobilā telefona torņiem ir pievilkta optika, tā kā ar signāla piegādāšanu raidītājiem nav probkēmu. īres maksas par antenas izvietošanu arī par kārtu mazākas, kā tas ir LVRTC torņos. Jā, ir problēma komercradio savstarpējās ķildās un konkurencē. Skaidrs, ka vienu tīklu var kontrolēt tikai viens daimnieks un diez vai tas var būt konkrēta radiostacija. Pārejie radio tak neies konkurenta tīklā. Varbūt komercradio var veidot akciju sabiedrību, bezpeļņas organizāciju, vai kā citādāk sadarboties. Tur nu būtu jāsaka savs vārds Radio un televīzijas padomei. Vārdu sakot, es esmu par konkurenci un pret LVRTC monopolu. Es protams saprotu, ka LVRTC gribētu būt tāds pats monopols, kā Latvenergo vai latvijas gāze, bet to pieļaut nedrīkst.
Minivat @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 08:18
Būtu labs forums, ja varētu labot kļūdas savā rakstītajā tekstā, bet nekā. Es iepriekš gribēju teikt, ka tīklam var būt viens saimnieks.
Minivat @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 08:23
Pilnīgi piekrītu Minivat, attiecībā par LVRTC monopolu, jo šobrīd Arnis skaidro, ka komercstacijas iegūs lielas legālas aplaupīšanas vietā, nedaudz mazāku... nu piedod, tas nemierina, pie tam, Arnis nopamatoja ko iegūtu radiostacija no pašas migrēšanas, bet nepateica, ka nomigrējot tā zaudēs klausītājus, jo neviens to DAB+ neklausīsies. Es teiktu, ka neklausīsies pat 1/3 no tiem kas tagad sabiedēti, sapirka tos uztvērējus (nemaz nedzird tauta to "tests" un tas ir apzināti), jo tiklīdz ar varu sāks viņiem tos verķus lietot, tie noliks plauktā gan FM, gan DAB+ uztvērējus. Lai vieglas smiltis.
Kā jau paši norādijāt, torņi ir mobilajiem un LVRTC (es nerunāju par skursteņiem), tad lūk - šobrīd LVRTC ir pieteicis karu G3/G4/G5... internetam, arī G3 strīmo pilnīgi normāla radio. Tātad - ko iegūs cilvēki un velreiz, cik tas maksās gadā?
Sarkangalvīte @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 09:26
Kurš te rakstīja, ka iekš DABa būšot radio daudzveidība, varēšot veidot dažādu stilu stacijas. Nu un tagad to nevar? Cik reizes jau pierādijies, ka iekš Latvijas noiets ir tikai popmūzikai/krievu pomūzikai un vintage stacijām.
Nē, nu varbūt Topruslans gribēs bez Topradio palaist vēl Topradio RUS un Topradio Eurodance radiostacijas:)
ivo @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 13:44
Papētot TNS reitingus gan jāsecina, ka 8 no Top 10 FM radiostacijām raida no Zaķenes. Coincidence? Nē, nu varbūt. :))
SWH grupa arī nav dzirdēta čīkstam publiski par dārgajiem LVRTC tarifiem, tikai kurš tak tagad ir number one? :)) Protams, variet mest Uģa u.c. pētījumus par "nopirktajiem reitingiem", taču kādi viņi mums ir, ar tādiem jādzīvo.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 14:10
Ar to es gribēju pateikt, ka diezgan čaļi esat nogājuši no tēmas - gaidīju tehnisku rakstura diskusiju par ieguvumiem/plusiem mīnusiem, kādiem testiem no ārzemju valstīm un interesantu informāciju, bet tā vietā jau atkal arī šajā tēmā visas valsts visa ļaunuma iemiesojums ir LVRTC. Komōn.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 14:12
Daini, nav jau publiski jāčīkst... SWH Daugavpilī un Ventspilī jau ir aizmukuši no LVRTC!
73!
Rolands Strautmalis @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 14:18
Nu ne jau es te publiski čīkstu par LVRTC un komercstacijām-nabadziņiem, kuri nevar/nevarēs atļauties to pakalpojumus. :)
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 15:00
Sorry Roland, neizlasīju saistībā ar savu komentāru par SWH. Atsaucu to. Bet nu doma paliek. Varbūt vairāk par tēmu. Varbūt kāds var ielikt MUXa ierakstu ar visu radiostaciju dažiem minūšu sampliem AAC formātā, kuri iet gaisā DAB+? Manuprāt tas būtu daudz interesantāk, radio-geek-īgāk, šim forumam piederīgāk. Visi jūsu viedokļi LVRTC sakarā ir skaidri. Šakāļi un zagļi. Bet par tēmu. Testiem.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 15:02
Atvainojos, ja kaut kādi izteicieni neskar tēmu. BET:
Izlasot citu foruma lietotāju komentārus, mani secinājumi ir šādi:
1)DAB+ ieviešanā ir jārīko atklāts un godīgs un caurspīdīgs konkurss, nepieļaujot LVRTC monopolu un politiku "Skaldi un valdi". Monopols tikai par sliktu, jo tarifi būs noteikti pēc LVRTC diktāta. To apliecina arī Rolanda Strautmaļa teiktais par radio SWH, kuri LVRTC apraides pakalpojumus vairs neizmanto ne Daugavpilī, ne Ventspilī, jo acīmredzot tie ir pārāk dārgi.
2)Jāpadomā par materiāli neaizsargātajām iedzīvotāju grupām, nodrošinot tiem DAB+ uztvērējus.
3)DAB+ apraides ieviešanas konkursa notiekumi ir jāizstrādā atbilstoši tā, lai var pieteikties pēc iespējas pretendentu, kas var piedāvāt DAB+ apraides pakalpojumus, tādejādi palielinot konkurenci.
Jānis @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 16:02
Piekrītu par konkursuJāni, bet īpaši interesanti būtu šajos konkursos ļaut arī piedalīties mobilajiem operātoriem, ne kritērijos iestrādāt jau laicīgi, tikai LVRTC esošu infrastruktūru.
Ja reiz šobrīd tāda DAB'a nav, tātad var viest gan mobīlie, gan LVRTC. Manuprāt mobilie labprāt piepelnītos uz tāda projekta.
Pirmīt izlaidu, kad Arnis stāstija par komercsaciju izmaksu samazināšanu, kā ieguvumu iedzīvotājiem - pardon, komercsatacijas (atšķirībā no LR) pašas pelna un apmaksā savus projektus, bet LVRTC joprojām ir uz iedzīvotāju "kakla".
Sarkangalvīte @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 16:13
Minivat un Jāni, kurš tad būtu cits komersants,kas nodrošinās DAB+ apraidi Rīgā un visā Latvijā? Cik varētu izmaksāt šāds alternatīvs DAB+ tīkls? Vai ir pieejami aptuveni cipari? Kāds vēlēsies riskēt un iet konkurencē ar LVRTC? Tas ir tas pats, kā boksa ringā nostādīt cīņā pret smagsvara bokseri kuslu vīreli.
Varbūt, varētu atļaut izveidot komersantam mazu DAB+ MUX lokālai apraidei, tādu praksi pielieto citās valstīs.
Sarkangalvīte,ja FM radiostacija ar 1 kw jaudu pāriet raidīt tikai DAB+ LVRTC MUX, tad ietaupījums katru mēnesi varētu būt aptuveni 700 EUR.
Ja FM stacija paralēli izmantos DAB+ apraidi, tad izmaksas būs augstākas. Ierosinājums,LVRTC saviem klientiem kādu laiku varētu subsidēt raidīšanas izmaksas nelielā laika posmā.
Komercstacijām šobrīd nav jāsaspringst ceļu uz DAB+ lauzīs LR.
DAB+klausīšanās būs atkarīgā no piedāvātā produkta. LR ar nākamo gadu gatavos jaunas LR programmas DAB+ apraidē. LR zina savu auditoriju, klausīšanās velmes un lielākie DAB+ uztvērēju pircēji būs LR klausītāji.
Sarkangalvīt, komercstacijas ne tikai pelna bet arī pārskata un optimizē savus izdevums.
Arnis @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 16:44
"Minivat un Jāni, kurš tad būtu cits komersants,kas nodrošinās DAB+ apraidi Rīgā un visā Latvijā? Cik varētu izmaksāt šāds alternatīvs DAB+ tīkls? Vai ir pieejami aptuveni cipari?Minivat un Jāni, kurš tad būtu cits komersants,kas nodrošinās DAB+ apraidi Rīgā un visā Latvijā? Cik varētu izmaksāt šāds alternatīvs DAB+ tīkls? Vai ir pieejami aptuveni cipari?"
Jā ir aptuveni cipari zemniekiem, zini, lai to uzturētu ar tik daudz raidekļiem, kā to paredz pašreizējais projekts, to var izdarīt arī bez "podu Andžas" apmēra līdzekļiem. Tas nav mega dārgi, (cita lieta - tas ir absurdi un nevajadzīgi), ja piedāvātu pelnīt LVRTC vietā LMT/TELE2/BITE... starp citu, viņi kāsīs mazāk un nebūt nav trūcīgāki par LVRTC. Kāds iespēju no padomes puses dod?
Protams, ka šobrīd ir izdevīgi LVRTC subsidēt komerciālos, jo pec gada varētu skriet uz padomi, kā augstāk jau minēja - stāstīt kāda izaugsme un cik daudz stacijas, cik vati, cik MUX'i vel jāsamauc....bla, bla, bla tehbniskās šņagas, lai pierunātu ātrāk izrubīt FM. Tikpat loģiski jūs varat piedāvāt nosubsidēt tām komercstacijām velvienu raidītāju paralēli esošajam :D Kam tas vajadzīgs? Viss ir tikai LVRTC paša interesēs.
Protams, ka optimizē, tapēc arī pat SWH mūk no jums.
Sarkangalvīte @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 17:02
Nu ko LVRTC Arni! Netaisam nekādu konkursu un jau tagad pasludinam Jūsu kantori par uzvarētāju? :D
Ienāca prātā priekšlikums (var to neuztvert arī nopietni): Ja LR un vēl kādas raidio stacijas grib iet uz DAB+, tad lai viņi tur raida. Tie, kas negribēs, lai paliek FM :D
Jānis @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 17:17
LMT/TELE2/BITE starp citu, viņi kāsīs mazāk.
Vispirms paprasi, vai viņi gribēs nodarboties ar DAB+ apraidi:D
Arnis @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 17:56
"Za vashi gengi, ljubije kaprizi", ta, ka viņi pie deniņiem rādīs, atšķirībā no LVRTC plātīšanās, tā jau cita lieta.
Sarkangalvīte @ ceturtdien, 2016. gada 29. decembrī 18:07
Kaut kā šajā diskusijā neredz ne vienu no radiodarboņiem. komentāru nav ne no Ruslana (Topradio), ne Uģa (EHR), ne Ixilo (Capital FM). Laikam šamējiem neintresē tā DAB+ padarīšana.
Beigās palaidīs DAB+ tīklu, kur lepnā vientulībā darbosies tikai LR stacijas, pārējie paliks FM`ā :D
ivo @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 14:37
Uz ko arī ļoti ceru. LR varēs veidot katram klausītājam savu programmu :D
marss @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 15:01
ivo, viena no nosauktajām kompānijām ir izteikusi vēlmi testos uz DAB+.
LR(visas 6 radiostacijas) pēc reitingiem 800 tūkstoši klausītāji!
Šobrīd DAB+ uztvērēji lielā pieprasījuma dēļ Latvijā kļuvuši par deficīta preci.
Arnis @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 16:39
"LR(visas 6 radiostacijas) pēc reitingiem 800 tūkstoši klausītāji!"
Arni, skan kā no kāda mobilā operātora kādreizējām reklāmām, kad tiko bija noklājuši knapi Rīgu "pieejams vairāk nekā 50% iedzīvotāju...." jo tie ir Rīgā. Tāpat tu paķēri LR1/LR2 un pasniedzi, kā briesmīgi svarīgus 6 kanālus, it īpaši tas piektais ritenis ir noteikti ar reitingu :D
Jā, jā, DAB+ ir totāls deficīts... beidz, tāds pats deficīts ir DRM/DRM+/FMeXTRA... jo tie nevienam nav vajdzīgi, un mūsu tirgū nemaz nav figurējuši. Kur aitas, tur cirpēji - ja būtu pieprasijums, visi veikali būtu pārpildīti.
Sarkangalvīte @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 18:38
Nejauc DAB ar DRM. DAB/DAB+ sekmīgi tiek ieviests Eiropā!
Piedāvāju pozitīvu dokumentu par pēdējiem uztvērēju pārdošanas rādītājiem un sasniegumiem DAB+.
https://www.worlddab.org/system/news/documents/000/006/648/original/IBCpressrelease_FINAL_%281%29.pdf?1473666017
Arnis @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 19:18
Tas arnis izskatās pēc sludinātāja, ar tādu patosu njemties par savu, absolūti bezjēdzīgo, ideju... Apbrīnoju.
marss @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 19:28
Marss, jā DAB+ kā jaunā reliģija, apmēram tā izskatās.
Arni, skaisti, skaisti, vienīgi es tur nekur nemaniju LV pieminam un ciparus par LV. Atkal velc uz tādu pašu reitingošanas versiju, kā pirmīt LR?
Starp citu, izskatās, ka tiem kam mašīnās būs iebūvēti tie DAB+, potenciāla iespēja pieredzēt piemēram bremžu atteikšanos, "klausoties radio", bez pēdām.
http://www.bbc.com/news/technology-33622298
Sarkangalvīte @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 19:46
No freaking way, Sarkangalvīte - Tu gribi teikt, ka pasaulē ir izlaists produkts, kuram ir kāds softisks bugs un kurš visticamāk ar mazu updeitu tiks/tika salabots? Jā, viss, mums noteikti tagad ir jākancelo DAB+ ieviešana! ATCELT TESTUS!
Smieklīgi pat nedaudz paliek lasīt, kā visi satraukušies, ka viņu iemīļoto FM tūlīt slēgs laukā. Ehh, puiši/dāmas.
Laimīgu 2017to!
Janka @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 19:54
marss,es nezinu kā ir uz marsa, bet uz zemes ir tāda ciparu radio sistēma ko sauc par DAB:D
Vēl viens dokuments,Latvija arī pieminēta.
http://www.worlddab.org/public_document/file/827/WorldDAB_infographic_Q2_2016.pdf?1481279155
Arnis @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 20:00
Jā, paldies Arni, vērtīgs info
Latvia
Trial DAB+
60% population
coverage midNovember
2016
Vai es ko jaucu, jeb šeit kārtējais stāsts par statistiku pārklājot centrālo miestu? Un vispār interesanti - kās mums varēja būt DAB statistika šī gada novembrī?
Sarkangalvīte @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 20:26
Nu jau Sarkangalvīte apšauba jaunus oficiālus World DAB datus, taču pats liek saites uz pusotru gadu veciem rakstiem? Hmm...
Dzeltengalvīte @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 20:30
Es neapšaubu, nebūt ne, es taisni priecājos - sanāk, ka novmebrī ir pirātiski maucis LVRTC, jo testi sākās vispār tikai 15 decembrī. Par ko tur šaubīties.
Sarkangalvīte @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 20:39
Sarkangalvīte, redzu nezini par World DAB organizāciju. Pirms sākt "cīņu", iesaku iepazīties ar visu informāciju, Starp citu informācija par Latviju arī atradīsi.
http://www.worlddab.org/
Arnis @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 20:50
Arni, zinu šo kompāniju un tās mērķus atpelnīt ieinvestēto, pārdodot to tiem kas pērk vēsturi, jo arī Dānija atteikusies no šī "kantora" plusa ieviešanas, pašalaik tikai atstāj ieslēgtu sen ieviesto (kad tam vel bija +/- loģika), DAB, ko arī domā atslēgt.
Tiem kam par apdeitiem te idejas, nu būtībā nemaz tik smieklīgi nav, caur FM neko tādu gribot nevar izdarīt, bet ja pie mašīnas pieslēdz velvienu datu strīmu, var atkal visu, diez vai tam kurš nolidotu, apdeits palīdzētu.
Sarkangalvīte @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 20:56
LVRTC testēt sāka āgrāk, atļauja no VAS ES, jau bija saņemta. Savukārt LR atļauju no NEPLP saņēma 15. novembrī:)
Arnis @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 20:59
Saki, ka LVRTC jau agrāk testēja? Tad rodas jautājums - cik sen ir tie testi reāli gaisā un kā tik klusi tā sanāca? :)
Sarkangalvīte @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 21:02
Dānijā neviens DAB neslēdz laukā. Pašam neliekas smieklīgi, ko raksti?
Tagad "sāc liet ūdeni" Arni, zinu šo kompāniju un tās mērķus atpelnīt ieinvestēto. Esi tur strādājis:D
Arnis @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 21:12
Lasi uzmanīgāk! No VAS ES bija saņemta atļauja.
Arnis @ piektdien, 2016. gada 30. decembrī 21:18
Jā, Arni, tiešām (šobrīd) DAB Dānija vel neslēdz ārā, bet es starp citu teicu par DAB+ kā ieviešanu valsts nobloķēja un arī DAB ilgi neplāno atstāt. Bet te nesāc betonēt par kaut ko, ko tur dara provātie, ja LVRTC būtu privāts, varētu attīstīt kaut HD Radio īsviļņos pa savu naudu - kuru tas gan uztrauktu.
Arī tā statistika par DAB, ir pilnīgi neko neizsakoša, jo es tur neredzēju, ne noietu LV, ne klausītāju skaitu. Tikai teorētiski pārklāto Rīgas reģionu (60% LV iedzīvotāju), un to cik citās valstīs sapirkuši aparātus. Skaidrībai varētu ielikt blakus statistiku par FM aparātiem un klausītājiem šajā diapazonā/standartā. Redzētu, ka tāds DAB ir daži procenti, nevis žilbinošie skaitļi, kas uz UK iedzīvotāju skaita (piemēram) vienkārši izzūd, bet mēs ar savu iedzīvotaju skaitu apziņā, redzam baiso ieguvumu.
Sarkangalvīte @ sestdien, 2016. gada 31. decembrī 12:25
http://www.eradio.lv/forums/?disc=2076
Juris Lapinskis par DAB+ un reklāmas tirgu...
https://youtu.be/HQdwn3peyJ8
:) Bet var cilvēku saprast, ja paskatās no nekomerciāla radio viedokļa, kuram nav FM frekvences, un jāmaksā par AM raidītāja notērēto elektroenerģiju...
Nezinītis @ svētdien, 2017. gada 1. janvārī 02:15
Lapinskis eskimosam sniegu pārdos. :)
Ostaps Benders nobāl. " 800 stacijas stereo kvalitātē! Par velti! " Ar šo saukli šito video TVShop ietvaros laist un tos 500 000 uztvērējus pensionāri izpirks dažos mēnešos.
SWH fans @ svētdien, 2017. gada 1. janvārī 13:48
Tikai kāpèc Arnis Vilemsons vakaros dauzās pa radiatoriem???
Velta Cīrule @ pirmdien, 2017. gada 2. janvārī 09:45
Man arī pilnībā apmierina šī FM apraide,jo tāpat Valmierā ar parasto mazo virtuves rādio var uztvert vietējās rādiostacijas gan dažus Igauņus.
Carlos3 @ otrdien, 2017. gada 3. janvārī 10:32
Es varu ustveret pat avtoradio un doroznoe un
Chanson radio vot ta .
ivars @ otrdien, 2017. gada 3. janvārī 21:09
LVRTC DAB+ muxī šodien atkal kaut ko ir pariktējuši. Visiem LR kanāliem bitreits samazināts līdz 96 kbps. Skaņa ar 96 kbps izklausās tīri laba. LR5 Ziemassvetki vietā ir LR5 Koncerti ar 64 kbps. Nez kādēļ ir atstāti tukši LR 3 AAC un SBR, tāpat arī LR6 NABA SBR, jo tur nekas neskan, lai gan programmu listē tie ir iekšā :D. Laikam drīz jau būs tie solītie kanāli ar dažādiem mūzikas stiliem. Galvenais, ka kanālu saraksts nebija jānoskenē vēlreiz, uztvērējs pats visu salika pa plauktiņiem automātiski. :)
Jānis @ otrdien, 2017. gada 3. janvārī 22:05
Mani viens pamācija kā atbrīvoties no liekajiem kanāliem, kuri vairs neeksistē un uztvērēja programmu listē redzami ar jautājuma zīmi sākumā.
Tiem, kam ir DAB+ uztvērēji, tas ir jādara šādi. Jānospiež taustiņš menu, tad jāsameklē opcija prune un tad jānospiež yes.
Jānis @ trešdien, 2017. gada 4. janvārī 10:51
Kamēr DAB`ā nebūs kāda FM radiostacija, kas nav uztverama ārpus Rīgas, netaisos pirkt radiouztvērēju.
Neesmu jau galvu saspiedis, lai pirktu aparātu, lai klausītos LR, kurš FM uztverams lielākajā daļā LV,
ivo @ trešdien, 2017. gada 4. janvārī 12:20
Neesmu es galvu saspiedis. DAB+ aparātu nopirku entuziasma pēc, lai notestētu LVRTC DAB raidītāju. Ja DAB+ apraidi neieviesīs, tad arī nebūšu zaudētājs, jo aparātam ir arī FM skala ;)
Jānis @ trešdien, 2017. gada 4. janvārī 16:45
Jāni, nevajag stāstīt muļķības par to staciju dzēšanu! Tas tavam uztvērējam tā ir, bet maniem tā nav un liekās stacijas izdzēšas,ja manuāli noskenē frekvenci.
ricis @ trešdien, 2017. gada 4. janvārī 18:59
Vai bez mums aktīvajiem foruma dalībniekiem nav citi DAB+ testētāji? Gribētu dzirdēt viņu viedokli par DAB+ apraidi un kvalitāti.
Jānis @ sestdien, 2017. gada 7. janvārī 17:17
Ko tu gribi dzirdēt? Pirmais vaau ir noplacis, radio entuziasti paklausījās, nu OK skan/neskan ... un aizmirsa. LR, tie, kuri viņu klausās, izmanto FM, pajāt to DABu. LVTRC smuki silda gaisu (ziema kā nekā). Tāda nu viņiem tā nākotne...
marss @ sestdien, 2017. gada 7. janvārī 19:02
Tikko savā uztvērējā atklāju, ka LR-1,2,3,4,5 audio formāts ir +SBR 48 Khz. Savukārt LR5 Koncerti ir +SBR+PS 48 Khz. Tātad LR5 Koncerti audio kodeks ir HE-AAC v2. Tādēļ ciparu skaņa ir uzlabojusies pie zemākiem bitreitiem un tas priecē
Paldies vienam Igauņu kolēģim, kurš izskaidroja man parametru nozīmi. :)
Jānis @ sestdien, 2017. gada 7. janvārī 21:11
Jāni, ar to vērtē skaņu? Ar pārnēsājamo uztvērēju tu nevari vērtēt skaņas kvalitāti. To atšķirību var just uz labāku tehniku. Man tagad DAB+ skan ikdienā fonā, izmantoju Pioneer MVH - 290DAB manetolu kas pieslēgta pie divām RADIOTEHNIKA S - 50B skandām un atšķirība ir ļoti jūtama starp FM un DAB klausoties LR-2. Tie kam mājās ir krietni labāka akustika par manējo, an jau zina ko runāju.
Lūgums kas ir testējis ar labāku akustiku, padalieties ar skaņas kvalitātes iespaidiem.
ricis @ svētdien, 2017. gada 8. janvārī 18:34
Ričard, savam uztvērējam taču austiņas varu pieslēgt! Tā kā nevajag man fleitēt, ka skaņu nevar novērtēt. Esmu klausījies arī uz datora stereo skaļruņiem. Skaņa ir ļoti laba.
Jānis @ svētdien, 2017. gada 8. janvārī 19:21
+ vēl uztvērējā redzu audio signāla formāta parametrus. Tavi spriedumi par manu uztvērēju ir nekorekti!
Jānis @ svētdien, 2017. gada 8. janvārī 19:24
Jāni, es nesaku , ka Tavs uztvērējs ir slikts. Es ar to gribu teikt, ka ir atšķirība ar ko klausās un vērtē skaņu. Ir man arī datorskaļruņi un austiņas. Ja nedzirdi atšķirību starp FM un DAB skaņas kvalitāti , tad nesaki , ka tās nav. Nezinu kā citi , bet dzirdu atšķirību klausoties MP3 failus 192 Kbps vai 320 Kbps.
ricis @ svētdien, 2017. gada 8. janvārī 21:13
Tu domā, ka esmu kurls un neatšķiru kvalitāti. Nu riktīgs "facepalm" teikums no tavas puses! Beidz man fleitēt muļķības!
Jānis @ svētdien, 2017. gada 8. janvārī 21:59
Es uzreiz varu pateikt, ka LR5 Ziemassvētki skanēja sliktākā kvalitātē pie 64 kbps nekā tagad skan LR5 Koncerti, jo tagad tur tiek lietots HE AAC v2 kodeks, to apliecina audio formāts +SBR+PS 48 Khz. Tā kā netēlo te baigo ekspertu!
Jānis @ svētdien, 2017. gada 8. janvārī 22:05
http://www.freefm.lv/articles.php?article_id=138
SWH fans @ pirmdien, 2017. gada 9. janvārī 13:11
Raksts ir kārtējā propaganda ar batālijām. Lūgums izlasīt faktus un mītus par DAB+ Norvēģijā! (Izmantojiet google lapu tulkotāju) http://dabmyter.no/
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 09:29
Ej pats lasi savu s*da propogandu ...
marss @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 10:11
Un Jūs savējo, kurā 2/3 ir izzīstas no propagandas avotiem.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 10:25
Jāni, a kas ir propagandas avoti un kādi ir to mērķi? Arī pakļaut Latviju? Kam?
SWH fans @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 13:23
Freefm.lv tiek apspiesta demokrātija. Mani no turienes izbanoja par to, ka paudu savu viedokli! Tagad komentāri tiek dzēsti! Paldies Sarkangalvīte! Ar laiku viss sliktais tev nāks atpakaļ kā Bumerangs.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 13:53
SWH fans: Propaganda (latīņu: propagare - izplatīšanās uz priekšu) ir patiesas vai maldīgas informācijas izplatīšana lielām ļaužu masām, lai panāktu vēlamo efektu. Pat ja informācija ir patiesa, propaganda bieži rada maldīgu priekšstatu par kādu lietu kopumā. Propagandu bieži izplata ar dažādu reklāmu palīdzību. Propagandu galvenokārt izmanto saistībā ar politiku un patriotismu. https://lv.wikipedia.org/wiki/Propaganda
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 13:58
Jā, Jāņi (jāuzrunā esot uz Jūs, citādi nav ļāvis), tika nobanoti, pec divarpus lappušu bezjēdzīgu gvelšanu un provokācijām uz privātām klapēm. Nu apmaldijās un sajauca visatļautību ar demokrātiju,, gaidiju 2 lapas lai attopas, vai apstājas. Freefm nav nekāds tīņu portāls kur izlādēties. Vai nu runā par to pašu, par ko pārējie, jeb klusē.
Sarkangalvīte @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 14:29
Pirmkārt, svešus cilvēkus vispār no sākuma uzrunā uz Jūs, nevis uz tu. Laikam pieklājības uzrunas formas Jums ir galīgi svešas. Vārda brīvība ir Latvijā, tāpēc neklusēšu. Ikvienam ir tiesības izteikt savu viedokli, bet Jums atšķirīgi viedokļi nepatīk. Pie tam komentāri tiek dzēsti, lai slēptu pēdas. Bija saites ar faktiem! Bet Jums tikai batālijas un batālijas! Kas tas ir par nihilismu? Tāpat sūdzēšos princ_fm. Tad redzēs, kuram ir taisnība. Visi komentāri ir nokopēti un saglabāti, varat nepulēties vēl kaut ko slēpt.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 14:47
Pati Jūs gvelzāt bezjēdzīgā propagandas raksta dogmas!
Vai tad tiesām nepieleca, ko teica princ_fm?
1.Raksts - ir spēcīgs fantāzijas auglis, kurā atspoguļotā informācija par 2/3 neatbilst patiesībai un ir izzīsta no tādiem pašiem rakstiem kā šis... Savus vārdus pamatošu ko līdz atgriezīšos pie interneta. 2.Norvēģija ja kas FM apraidi beidz ...The countdown is on to the official start of digital radio switchover in Norway, beginning on January 11th at 11:11.11am.
http://radiotoday...uary-11th/
3.Rakstā neprecizitātes netikai minētā radio nosaukumā, bet arī raksta autoram nav sajēgas kurš Latvijā kordinē un iedala frekvences, un nav tas NEPLP.
4.DAB+ 18 programmām vienā mux ir FM kvalitāte, protams ja tiek padots kvalitatīvs sākotnējais signāls.(Autors jauc ar veco DACool formātu.
5.Lietuva testēja DAB formātu. (salīdzinot Windovsiskajā versijā W95 salīdzināt ar W10)
6.DVB-T2 tādā versijā kad labāk ieviest tādu , nav pilnīgi ekanomiska pamata. Radio uztvērēji nav vispār, tā sistēma paredzēta lai tv kanāli varētu savam atēlam nodrošināt vairākas skaņas, tulkojumus utt.Arī izplatības ziņā tā sistēma strādā UHF diapazonā ,kur izplatība ir sliktāka un diapazona daļa paredzēta nākotnes 5G internetam.
Par to jau es visu laiku debatēju, bet Jūs manus vārdus uzskatāt par bezjēdzīgu gvelšanu un batālijām. Atšķirīgi viedokļi Jums nepatīk un tas ir vairāk nekā skaidrs.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 15:01
Bērnudārzs :D pirmkārt es saites mēģināju saglabāt, otrkārt, ja bija tik svarīgas saites, kapēc tās jāpavada ar naidīgām piebildēm. Nepataisi šo par nākošo vietu saviem sviestiem.
Sarkangalvīte @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 15:02
Tiešraide no Konferences Norvēģijā par FM atslēgšnu un pilnīgu DAB+ apraides ieviešanu: http://video.qbrick.com/play2/embed/player?accountId=320795&mediaId=e9efdcc0-00090070-ae15719e&configId=default&pageStyling=adaptive&autoplay=true&repeat=true&sharing=true
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 15:05
Kādi tev sviesti? :D Pat Igauņu kolēģis ir neizpratnē par to, ka es tikku nobanots. Viņš arī vairāk freefm nelasīs - boikotēs. Ha naidīgas piebildes! Nekur nekas tāds nebija tik ļoti personīgi aizskarošs. Pats neatšķirat sarkasmu no Humora :D. Tā kā totāls bērnudārzs no tavas puses!
Paldies Jums par demokrātiju!
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 15:10
Turpiniet ticēt tiem propagandas rakstiem freefm ticēt. Tāpat tie ir meli un stūrgalvīgus cilvēkus ir veltīgi pārmācīt.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 15:12
Un Baigā māksla izdzēst manus komentārus un pataisīt mani par muļķi un vainīgo. Es jau teicu, ka viss ir saglabāts. Tā kā beidz gvelst savus diletantisma runas.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 15:19
Mani secinājumi par Jums. Patīk tas vai nē?
1. Jūs esat kreisi noskaņot cilvēks un visur saskatat netīras lietas korporācijās
2. Strādājat tikai par ISP
3. Liels FM fans.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 15:28
Diena.lv atkal raksta savas propogandiskās batālijas par zemo atbalstu DAB apraidei Norvēģijā. Tikai 17%? :D Pilnīgas muļķības!
Ziemassvētku laikā tika pārdoti 300 000 DAB radiouztvērēju. Kopā valstī jau ir 3,9 milioni DAB uztvērēju. Un tikai 17% Norvēģijā klausās DAB? :D Pilnīgi murgi diena.lv sarakstīti.
Tāpat ir muļķības tās, ka navar cilvēkus apziņot par ceļu satiksmes negadījumiem, dabas kataklizmām utt. DAB atbalsta ārkārtas brīdinājumu sistēmu (EWF) https://www.worlddab.org/files/document/file/3128/07_WorldDMB_iTVF_2014_Bernd_Linz_Fraunhofer.pdf?1403021691
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 16:40
Tādu statistiku uztaisīt nav grūti
1) Pati ieviesošā kompānija izpērk tos tūkstošus, kā "tālredzīgu investīciju", lai varētu attaisnot projektu.
2) Tiko bija z-svētki, gan jau vienu kaudzi to krāmu sastūma viens otram zem eglītēm, bet tas nenozīmē, ka kāds taisās tos verķus lietot, tie ir kārtējie "kurbāžņi", bet statistika veidojas.
3) Skatoties šajā http://www.freefm.lv/downloads/the_llusions_of_the_dab_radio_world.pdf
tia virtuvei arī Norvēģijā nekāda ticība nerodas, uzrakstīt var visu ko, jo papīrs pacieš visu.
Sarkangalvīte @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 16:54
Izlasīju to dokumentu. Un varu teikt, ka tur ir pilnīgi meli. Es jau te freefm forumā minēju par anti-DAB propogandas izplatītājiem Digital Radio Sweden un Digital Radio Insider. Tieši viņi ir tie Zviedrijā, kas torpedē sabiedrību un valdību ar negatīvajām un tendenciozām ziņām. Protams, manu komentāru dzēsa, kas man, šķiet, arī ir dilentatisma pazīme no Jūsu puses.
Piemēram, kad Zviedrijā iesaldēja DAB apraides ieviešanas procesu. Tie paši anti-DAB Propagandas blogi ziņoja, ka DAB raidītāji ir izmesti konteineros.
Patiesībā uzstādītie raidītāji joprojām ir torņos. Esmu pats uztvēris Teracom Test raidītājus no Upssalas un Gavles. Tātad tie joprojām ir torņos un raida. http://fmscan.org/net.php?r=d&m=s&itu=S&pxf=SR+P4+Stockholm
Nu, kādi tagad ir argumenti?
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 17:09
Nu tapēc neesi tā persona, kura noteiks vai dokuments ir/nav falš, bez dokumenta kas pierāda tā falšumu. Bez tā, tas paliek tikai viedoklis.
Propaganda var būt gan patiesa, gan nepatiesa, tapēc, pat ja tiešām arī tur ir propaganda (pārāk bieži šis vārds tiek attiecināts, ja kādam ir "NĒ" DAB'am), tad tas vel nenozīmē, ka tā ir nepatiesība (vismaz nekā vel nav pierādīts). Neredzu iemeslu tādai Zviedrijai šaut pašai sev kājā.
Zviedrijā bija vairāka veida tie DAB'i, gan valsts, gan privātie. Valsts savus kaut kad nobloķēja, privātie kaut ko tur turpināja. Bet te interesanti paliek, kā ar parasto radiouztvērēja teleskopisko antenu var sadzirdēt Zviedru DAB.
Freefm atbildes nebija, tad prasīšu te velreiz:
Kāds no tā DAB būs ieguvums ikdienas iedzīvotājam un kapēc FM aizstāt ar to, par to piemaksājot un liekot pirkt cilvēkiem jaunus uztvērējus?
Sarkangalvīte @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 18:15
Sākšu ar atbildi uz jautājumu: Es jau esmu uz to atbildējis. Es tiešām nesaprotu, ka Jums nemaz nepielec! Es te visu laiku kladzinu, lai Jūs izlasiet http://dabmyter.no/, bet Jūs to Ignorējat un par viedokļa paušanu dzēšat manus komentārus un pataisat mani par muļķi un uzliekat man banu, kas ir ļoti netaisnīgi. Tad Lūgums izlasīt šo interneta resursu un beigt gvelzt muļķības, ka es nerunāju par tēmu! Tā ir totāla bezkaunība!
Jā, varu piekrist, ka Zviedru valsts nobloķēja valsts DAB tīklus. Tas notika pateicoties Zviedru valsts kontroles Riksrevisionen publicētajam negatīvajam un neobjektīvam ziņojumam.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 19:11
Vērts arī palasīt šo UK forumu: http://forums.digitalspy.co.uk/showthread.php?p=85115340
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 19:14
Bet te interesanti paliek, kā ar parasto radiouztvērēja teleskopisko antenu var sadzirdēt Zviedru DAB.
Jā tā ir taisnība. Pameklējiet youtube.com DAB DX tur ļoti daudz video piemēru.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 19:20
Jāni, nu lai tak tas DAB+ dzīvo, bet tikai ne par nodokļu maksātāju, tātad manu naudu. Lai LVRTC taisa biznesu un piedāvā privātajām radiostacijām vietu ēterā, kur problēma. Paskakat Lapinskis ar savu Merkuru kā traks grib raidīt ciparos. Es gan domāju, uzzinot izmaksas, viņam ātri apetīte pāries. Pretenzijas izraisa LVRTC monopola stāvoklis DAB+ apraidē. Citādāk lai LVRTC raida uz nebēdu un popularizē DAB+, bet lai netiek, piespiedu kārtā, izslēgti FM raidītāji un lai LVRTC nav papildus, no nodokļu maksātāju naudas, jāmaksā par Latvijas radio translačiju.
Ja runa par DAB+ tāluztveršanu, tad gan jau ir gadījumi, kad ir ideāla troposfēras radiosignāla izplatīšanās un var zviedru ciparu radio uztver ar ķēķa radio. Es gan tam neticu, jo man, ar trīspadsmit elementu yagi antenu, to izdodas izdarīt ļoti reti. Labi, varbūt brīnumi notiek un kautkur jūras krastā tas izdodas. Vot FM, tā cita lieta.
Minivat @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 20:01
Par DAB tāluztveršanu: Tas atkarīgs no uztvērēja. Pats arī esmu uztvēris. Igauņu kolēģis ir uztvēris caur tropo - Poliju, Zviedriju, Norvēģiju un uztvēris muxi ar kanālu sarakstu no Dānijas ar uztvērēju, kuram ir teleskopiskā antena. Tādēļ lūgums arī Jums, Minivat, pameklēt youtube DAB DX. Pierādījumi ir gana daudz.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 20:08
Jani, es visu to zinu, bet brīnumi radiotehnikā nenotiek un , ja signāla gaisā nav, tad uztvērēja jūtībai nav nozīmes. Protams, kad ir "prohods". tad visi tie video ir sabildēti, bet tādi brīži ir labi ja pāris reizes gadā. Man ir gana jūtīga aparatūra un ļoti labas antenas, bet, ja spektra analizātors neko nerāda, tad visam tam nav nekādas nozōmes. Tai pat laikā somu un zciedru FM es varu uztvert praktiski visu laiku.
Minivat @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 20:24
Vajag tad skatīties arī troposfēriskās izplatības prognozes un kā man e-pasta sarakstē teica Rolands Strautmalis, citēju": "Pie uztvērēja vajag būt tieši īstajā laikā" ;) Uztvērēja jūtībai ir nozīme, kad gaisa ir signāls. Jo labāks uztvērējs, jo labāk signālu varēs uztvert.
Un vēl kas. Dzīvoju tuvāk Zviedrijai nekā Jūs Lielvārdē. Stockholma no manas lokācija 448 km, Upssala 497 km un Gavle 570 km. Arī tam ir atšķirība. Troposfēriskās izplatības signāli labāk izplatās arī virs ūdeņiem nekā virs sauszemes.
Jānis @ otrdien, 2017. gada 10. janvārī 20:30
Man tāluztveršanas pieredze ir kādi četrdesmit gadi un ,kad sāku, nebija ne datoru, ne interneta, ne visādu prognožu. Troposfēras izplatību var jus vienkaŗši pēc laika apstākļiem, bet tas nāķ ar pieredzi. Protams, tagad apskaties prognozi un viss daudz vieglāk. Ja par uztvērēja jūtību, tad es varu ''sadzirdēt'' tuvāko koku siltuma trokšņus un ar uztvērēja jūtību problēmu točna nav. Ja gaisā signaļa nav, tad ne antenas, ne jūtība neglābs. Skaidrs, ka jūras krastā daudz labāki uztveršanas apstākļi, bet tur atkal problēma, vējš antenas gāž :)
Es vienalga skeptiski raugos, ka ar virtuves radio, bez āra antenas Latvijā var regulāri uztvert zviedru DAB+ Jā, ir reizes, kad var, bet ļoti reti.
Minivat @ trešdien, 2017. gada 11. janvārī 07:08
Es jau te centos atspēkot Jūsu neticību, ka ar parastu radio, kuram ir teleskopiskā antena to var izdarīt! Bet es jau tāpat Jūtu arī manam aparātam tiek piedēvēts "ķēķa radio" definīcija.
Jānis @ trešdien, 2017. gada 11. janvārī 09:25
Jāni, no kura avota skaties prognozes, kad būs labs tropo?
ricis @ trešdien, 2017. gada 11. janvārī 17:20
Un kādu definīciju Tu dod savam uztvērējam?
ricis @ trešdien, 2017. gada 11. janvārī 17:20
Portatīvais DAB/FM Radio.
Jānis @ trešdien, 2017. gada 11. janvārī 17:23
Taisnība jau ir , pareizi saukt par portatīvo/pārnēsājamo nevis ķēķa uztvēŗēju.
ricis @ trešdien, 2017. gada 11. janvārī 19:03
Vai jūs meklējat finansiālo palīdzību, Vai jūs izmisīgi nepieciešama finansiāla palīdzība? (Sergeyshikunov@yahoo.com) ir šeit, lai jums jūsu sniegto pieprasīto aizdevuma summu. tāpēc viss, kas jums jādara, ir aizpildīt zemāk formu un saņemt atpakaļ pie mums uzreiz, mēs sniegsim Jums 100% garantiju, ka jūsu kredīts ir labi nodrošināts ar šo uzņēmumu labi, mēs dot aizdevumus ar likmi 2% procentu tik aizpildīt bezmaksas, jums būs iespēja atmaksāt aizdevumu. Mēs dodam aizdevumus pie vismaz $ 1000 līdz $ 1.000.000 ar likmi 2% procentu. arī sazināties ar mums, lai jebkāda veida aizdevumu. lai saņemtu sīkāku informāciju, rakstiet mums un pieteikties nākamajam aizdevumu. via (sergeyshikunov@yahoo.com)
Veidi Kredīti PIEDĀVĀJAM
Personal Aizdevumi
Business Kredīti
Auto Loan
House Loan
Aizdevums samaksāt rēķinus
hipotēkas
Studenta aizņēmums
Visiem citiem veidu aizdevumu, vai rakstiet mums pēc iespējas ātrāk ar šādu informāciju, norādot summu, jums ir nepieciešams, kā aizdevumu.
Kredīta pieteikums
Pilnais vārds ................
nepieciešamā summa: .....
Ilgums, kad jums būs atmaksāt kredītu: .............
Aizdevuma mērķis: ...............
Valsts: ...........
Valsts ................
Adrese .................
Six ......................
Individuālā .................
Tel: .................
Kad šie dati ir daži no manu uzņēmumu, jūsu kredīta apstrāde sāksies nekavējoties. Sazinieties ar mums pa e-pastu
(Sergeyshikunov@yahoo.com)
vislabāk vērā savu ģimeni un draugiem
Sergejs shikunov
sergey shikunov @ ceturtdien, 2017. gada 23. februārī 03:12
Vai jums ir nepieciešams kredīts, lai uzlabotu savu uzņēmējdarbību, aizdevumu jebkādiem mērķiem, ja jā, pasteidzies un sazinieties ar mums šodien par starpniecību: (woodgatecredit@outlook.com)
wood gate credit @ sestdien, 2017. gada 13. maijā 15:00
Jums ir nepieciešama ātra steidzamu kredītu ar relatīvi zemu procentu likmi, kas ir tik zemas, cik
3 %? Mēs piedāvājam uzņēmējdarbības aizdevumu, personas aizdevums, mājas aizdevumu, auto kredīts, studējošā kredīta, parādu
neatkarīgi no jūsu kredīta score konsolidāciju aizdevumu utt. Mums ir garantētas saļima
pasta nodaļu finanšu pakalpojumus mūsu daudziem klientiem visā pasaulē. Ar mūsu elastīgas kreditēšanas
paketes, aizdevumi var apstrādāt un nodota aizņēmējam īsākā laikā
laiks, iespējams, sazināties ar mūsu speciālistu konsultācijas un finanšu plānošanai. Ja jums ir nepieciešams
Quick aizdevums, sazinieties ar mums pa e-pastu: axlgroups@outlook.com
Mr Tony Pasco @ sestdien, 2017. gada 16. septembrī 05:53
IESPĒJAMIES IEGĀDĀT AIZDEVUMU ,, Es dabūju ko jaunu
Iegādājieties $ 5,500 USD katru dienu 2 gadus!
Uzziniet, kā tas darbojas. Vai jūs zināt, ka varat ielauzties kādā bankomātā ar uzlauzto Atm karti? Padariet prātu pirms pieteikšanās, taisni galā ... Lai iegūtu tukšu Atm karti tagad un saņemtu miljoniem nedēļas laikā !: sazinieties ar mums
izmantojot e-pasta adresi: americanewblankatm@gmail.com
Mums ir speciāli ieprogrammēta BLANK ATM CARD, ko var izmantot, lai iznīcinātu bankomātus, ATM kartes var izņemt bankomātā vai vilkt, veikalos un POS. Mēs pārdodam šīs kartes visām mūsu klientiem un ieinteresētajiem pircējiem visā pasaulē, kartei ir ikdienas atņemšanas ierobežojums 5500 ASV dolāru apmērā bankomātos un līdz 50 000 ASV dolāru tēriņu ierobežojums veikalos atkarībā no tā, kāda veida karte jums ir pasūtīta :: un arī ja jums ir nepieciešams no jebkādiem cyber hack pakalpojumiem, mēs esam šeit, lai jūs jebkurā laikā jebkurā dienā.
ŠEIT IR ATM MĒRĶU KARTES KATALOGS:
Kartes, kurās tiek izņemti 5500 dolāri dienā, maksā 200 USD
Kartes, kas izņem 10 000 ASV dolāru dienā, maksā 350 USD
Kartes, kas atsūta 35 000 ASV dolāru dienā, maksā 750 ASV dolāru
Kartes, kurās tiek izņemti 50 000 ASV dolāri dienā, maksā 4500 ASV dolāru
Kartes, kas izņem $ 100,000 dienā, maksā $ 7500 USD
izliek prātu pirms pieteikšanās, taisni galā !!!
Cenā ir iekļautas piegādes nodevas un maksa, pasūtīšana tūlīt: sazinieties ar mums caur
e-pasta adrese: americanewblankatm@gmail.com VAI
Whatsapp mums: +1 (409) 313-8232
BLANK ATM @ trešdien, 2017. gada 27. septembrī 23:59
Laba diena,
Es esmu reģistrēta privātā naudas aizdevējs. Mēs izsniedzam aizdevumus, lai palīdzētu cilvēkiem, uzņēmumiem un korporatīvajām personām, kam nepieciešams atjaunināt savu finansiālo stāvokli visā pasaulē, ar ļoti minimālu gada procentu likmi līdz pat 3% gadā līdz 30 gadu atmaksas termiņa beigām jebkurā pasaules daļā . Mēs izsniedzam aizdevumus robežās no 5000 eiro līdz 100,000,000 eiro. Mūsu aizdevumi ir labi apdrošināti, jo mūsu prioritāte ir maksimāla drošība. Ieinteresētajai personai jāsazinās ar mums pa e-pastu: (calvinkingloanmanagementfirms@gmail.com)
Aizdevuma piedāvājums.
Mr Calvin @ sestdien, 2017. gada 30. septembrī 05:16
VAI JŪS NEPIECIEŠAMS NODROŠINĀT NAUDAS, LAI IZMAKSU BILANCES VAI CITĀM VAJADZĪBĀM KONTAKTI VIA: mrsladykimberlyloanlender.usa@gmail.com SĪKĀKA INFORMĀCIJA
Kimberly @ pirmdien, 2018. gada 5. martā 14:28
VAI JŪS NEPIECIEŠAMS NODROŠINĀT NAUDAS, LAI IZMAKSU BILANCES VAI CITĀM VAJADZĪBĀM KONTAKTI VIA: prosperperosnaloan@gmail.com. VAIRĀK INFORMĀCIJA
Mrs Isabella Michael @ sestdien, 2018. gada 24. martā 11:54
Likumīga aizdevuma iegūšana vienmēr ir bijusi milzīga problēma Klientiem, kuriem ir finansiālas problēmas un kuriem ir nepieciešams risinājums. Kredīta un nodrošinājuma jautājums ir tas, ka klienti vienmēr ir noraizējušies, meklējot aizdevumu no likumīga aizdevēja. Bet .. mēs esam padarījuši šo atšķirību kreditēšanas nozarē. Mēs varam noorganizēt aizdevumu no USD 5000 līdz EUR 500 000 000 USD līdz pat 3% apmērā. Lūdzam nekavējoties atbildēt uz šo e-pastu: billjohnson.loanfirm011@gmail.com
Bill Johnson @ sestdien, 2018. gada 27. oktobrī 02:14
We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project(s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects.
We do not have any broker chain in our offer or get involved in chauffer driven offers. We deliver with time and precision as sethforth in the agreement. Our terms and Conditions are reasonable, below is our instrument description.
DESCRIPTION OF INSTRUMENTS:
1. Instrument: Bank Guarantee (BG/SBLC) (Appendix A)
2. Total Face Value: Eur 1 MIN and Eur 5B MAX (Five Billion USD).
3. Issuing Bank: HSBC, London or Deutsche Bank Frankfurt or any Top 25 WEB
4. Age: One Year, One Day
5. Leasing Price: 4% of Face Value plus 1% commission fees to brokers.
6. Delivery: SWIFT TO SWIFT.
7. Payment: MT-103.
8. Hard Copy: Bonded Courier within 7 banking days.
All relevant business information will be provided upon request.
Our BG/SBLC Financing can help you get your project funded, loan financing by providing you with yearly renewable leased bank instruments. We work directly with issuing bank lease providers, this Instrument can be monetized on your behalf for 100% funding: For further details contact us with the below information.
Contact Email: crusaderbroker.bgassurance@gmail.com
Whatsapp : +44 7459 947744
Raymond Dosion @ ceturtdien, 2018. gada 8. novembrī 14:40
Jūs zināt, ka jūs varat izņemt naudu no jebkuras debetkartes bez bankas konta?
Vai jūs zināt, ka bankomātā ir ATM?
Skatiet, kā tas ir pieejams katrai bankai. Šādas procedūras izmanto skaidras naudas izņemšanai bankomātos. Karte ir ieprogrammēta ar sistēmu, kas ir hacked, izmantojot ATM. Ar šo karti jūs varat saņemt naudu. Šīs kartes ietver Visa / MasterCard. Izmantojiet Visa / MasterCard pasauli, lai veiktu maksājumus. Pasūtiet tukšo ATM karti tagad un laimē miljonus nedēļā! Ar manu ģimeni.
Bieži uzdotie jautājumi
Nodrošiniet šādus pakalpojumus, mēs esam saskārušies ar daudziem jautājumiem. Atbildiet uz dažiem jautājumiem:
1: Vai jūs pārdodat naudu?
Nē, mēs nepārdodam naudu. Ja jūs pareizi lasāt rakstu, jūs sapratīsiet, kā tas ir pieejams.
2: Vai šis pakalpojums ir pieejams manai valstij?
Jā, mūsu pakalpojumi ir plašāki visā pasaulē
3: Kā es varu rādīt karti pēc maksājuma veikšanas?
DHL sūtījumi aizņem septiņas dienas. Viss, kas Jums nepieciešams, ir pilns vārds un adrese
Papildu jautājumi:
Ir ar mums ir milankyblankatmcard@aol.com
E-pasts milankyblankatmcard@aol.com
miss mary @ trešdien, 2019. gada 20. martā 08:00
ATBILDE PAR AIZDEVUMU ŠAJAI EMAIL: unitedloaninvestment01@outlook.com
Vai jūs meklējat finansiālu palīdzību parāda segšanai? Vai jums ir nepieciešams ilgtermiņa vai īstermiņa aizdevums, lai atrisinātu savu finanšu parādu vai sāktu vai finansētu savu biznesu?
Aizdevuma summa:
Pilnie vārdi:
Valsts:
Štata pilsēta:
Adrese: Pasta kods:
Tālruņa numurs:
Kredīta ilgums:
Epasta adrese:
Piesakieties aizdevumam bez stresa un ātras apstrādes. Sazinieties ar United Loan Group par jebkura veida aizdevumiem, izmantojot e-pastu: unitedloaninvestment01@outlook.com
Skots Jēkabs.
scott jacob @ sestdien, 2020. gada 21. martā 04:26
JŪS VARAT SAŅEMT kaut ko jaunu !!!
Saņemiet 5500 eiro katru dienu 2 gadus!
Uzziniet, kā tas darbojas. Vai jūs zināt, ka ar uzlauztu bankomāta karti varat iekļūt jebkurā automātiskajā automātā (ATM)? Pirms pieteikšanās pārdomājiet, noslēdziet darījumus ... Pasūtiet tukšu ATM karti tūlīt un nedēļas laikā iegūstiet miljonus !: sazinieties ar mums
pa e-pasta adresi: anonymousblankatmcard@gmail.com
Mums ir speciāli ieprogrammētas bankomātu kartes, kuras var izmantot, lai uzlauztu bankomātu automātus, un bankomātu kartes var izmantot izņemšanai bankomātā vai zvēlienā, veikalos un tirdzniecības vietās. Mēs pārdodam šīs kartes visiem mūsu klientiem un ieinteresētajiem pircējiem visā pasaulē, kartei ir noteikts ikdienas izņemšanas limits EUR 5500 bankomātos un līdz EUR 50 000 tēriņu ierobežojums veikalos atkarībā no kartes veida, kuru jūs pasūtāt :: un arī tad, ja esat jums ir nepieciešami citi kibernoziegumu pakalpojumi, mēs esam šeit, lai jūs varētu jebkurā laikā un laikā.
Lai iegūtu vairāk informācijas, rakstiet mums uz e-pastu anonymousblankatmcard@gmail.com
Mr Mike @ pirmdien, 2020. gada 18. maijā 13:06
Vai jūs meklējat privātu aizdevēju? Vai jums steidzami nepieciešams aizdevums? Vai jums ir slikta kredītvēsture? Es varu jums palīdzēt saņemt aizdevumu ar zemu procentu likmi līdz 2%. Mums nav nepieciešams nekāds nodrošinājums. 100% finansējums ar minimālu dokumentāciju. Lūdzu, rakstiet mums pa e-pastu: {donnahallfundingllc@gmail.com}, ja jūs interesē aizdevuma iegūšana, lai mēs varētu jums sniegt plašāku informāciju par aizdevuma noteikumiem un nosacījumiem.
Donna Hall @ svētdien, 2020. gada 24. maijā 12:58
Welcome. BE NOT TROUBLED anymore. you’re at the right place. Nothing like having trustworthy hackers. have you lost money before or bitcoins and are looking for a hacker to get your money back? You should contact us right away. It's very affordable and we give guarantees to our clients. Our hacking services are as follows:
-hack into any kind of phone
_Increase Credit Scores
_western union, bitcoin and money gram hacking
_criminal records deletion_BLANK ATM/CREDIT CARDS
_Hacking of phones(that of your spouse, boss, friends, and see whatever is being discussed behind your back)
_Security system hacking...and so much more. Contact THEM now and get whatever you want at
Email:Creditcards.atm@gmail.com
Whats app:+1(305) 330-3282
WHY WOULD YOU NEED TO HIRE A HACKER??:
There are so many Reasons why people need to hire a hacker, It might be to Hack a Websites to deface information, retrieve information, edit information or give you admin access.
• Some people might need us To Hack Their Target Smartphone so that they could get access to all activities on the phone like , text messages , call logs , Social media Apps and other information
• Some might need to Hack a Facebook , gmail, Instagram , twitter and other social media Accounts,
• Also Some Individuals might want to Track someone else's Location probably for investigation cases
• Some might need Us to Hack into Court's Database to Clear criminal records.
• However, Some People Might Have Lost So Much Funds With BINARY OPTIONS BROKERS or BTC MINING and wish to Recover Their Funds
• All these Are what we can get Done Asap With The Help Of Our Root Hack Tools, Special Hack Tools and Our Technical Hacking Strategies Which Surpasses All Other Hackers.
★ OUR SPECIAL SERVICES WE OFFER ARE:
* RECOVERY OF LOST FUNDS ON BINARY OPTIONS
* Credit Cards Loading ( USA Only )
* BANK Account Loading (USA Banks Only)
★ You can also contact us for other Cyber Attacks And Hijackings, we do All ★
★ CONTACTS:
* For Binary Options Recovery,feel free to contact (Creditcards.atm@gmail.com)for a wonderful job well done,stay safe.
Why waste your time waiting on monthly salary. When you can make up to $3,000 in 5-7days from home, you don't send money to anyone.
Invest $300 and earn $3,000
Invest $500 and earn $5,000
Invest $600 and earn $6,000
Invest $700 and earn $7,000
Invest $800 and earn $8,000
Invest $900 and earn $9,000
Invest $1000 and earn $10,000
IT HAS BEEN TESTED AND TRUSTED
credit master card @ ceturtdien, 2020. gada 30. jūlijā 14:33
INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
Get $5,500 USD every day, for six months!
See how it works
Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
Make up your mind before applying, straight deal...
Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
via email address:: Blankatmhacker007@yahoo.com or whatsapp: +1 (620) 307-3174
We have specially programmed ATM cards that can be used to hack ATM
machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
services, we are here for you anytime any day.
Here is our price lists for the ATM CARDS:
Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD
make up your mind before applying, straight deal!!!
The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
email address:: Blankatmhacker007@yahoo.com or whatsapp: +1 (620) 307-3174
Robert Hernandez @ otrdien, 2020. gada 4. augustā 01:29
INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
Get $5,500 USD every day, for six months!
See how it works
Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
Make up your mind before applying, straight deal...
Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
via email address:: Blankatmhacker007@yahoo.com or whatsapp: +1 (620) 307-3174
We have specially programmed ATM cards that can be used to hack ATM
machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
services, we are here for you anytime any day.
Here is our price lists for the ATM CARDS:
Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD
make up your mind before applying, straight deal!!!
The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
email address:: Blankatmhacker007@yahoo.com or whatsapp: +1 (620) 307-3174
olivia chris @ otrdien, 2020. gada 4. augustā 01:31
Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup
business? contact us now with your details to get a good
Loan at a low rate of 3% per Annual email us:
Do you need Personal Finance?
Business Cash Finance?
Unsecured Finance
Fast and Simple Finance?
Quick Application Process?
Finance. Services Rendered include,
*Debt Consolidation Finance
*Business Finance Services
*Personal Finance services Help
Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
Call or add us on what's App +91-7428831341
Mike Morgan @ trešdien, 2020. gada 25. novembrī 08:06
Es esmu ļoti laimīgs, es esmu dzīva liecība. Pagājušajā nedēļā es saņēmu savu tukšo bankomāta karti no Džima Lī hakeriem. Sākumā, kad es šaubījos. Tad es nolēmu izmēģināt un man par pārsteigumu karte tika piegādāta, es devos to pārbaudīt bankomātā. Es biju šokā, kad to izmantoju, lai izņemtu $1,500 USD, un tagad esmu izņēmis kopā $20,000 USD. Karte ir īsta, es esmu tik laimīgs, paldies Džimam Lī hakeriem. Ja jūs interesē, varat rakstīt uz e-pastu: jimleehacker07@gmail.com vai Whats App: +1 (503) 278-0569
JIM LEE @ pirmdien, 2021. gada 13. septembrī 15:49
Sveiki visiem, esmu zaudējis naudu tik daudzām kompānijām, kuras ir uzdevušās par īstiem aizdevējiem, bet visas manas pūles ir bijušas veltas, esmu zaudējis vairāk nekā 35 000 eiro viltus aizdevējiem, kuri apgalvo, ka viņi nav. Līdz brīdim, kad mans draugs iepazīstināja mani ar īsto aizdevēju, ar kuru es sazinājos, un es veiksmīgi saņēmu no viņa aizdevumu tikai 48 stundu laikā, es ieteiktu ikvienam, kurš meklē aizdevumu, bez bailēm sazināties ar viņiem pa e-pastu: lapofunding960@gmail.com
Whatsapp +447883183014
Miervaldis Leonhards @ pirmdien, 2022. gada 17. janvārī 21:28
Sveiki visi!
Es esmu privāts aizdevējs, es piedāvāju aizdevumu 2% apmērā, tas ir likumīgs uzņēmums ar godu un atšķirību, mēs esam gatavi jums palīdzēt jebkurā jūsu finansiālajā problēmā, mēs piedāvājam visa veida aizdevumu, tāpēc, ja jūs interesē šis aizdevuma piedāvājums lūdzu, sazinieties ar mums pa e-pastu: (christywalton355@gmail.com) Norādiet arī tālāk norādīto informāciju, lai mēs varētu nekavējoties turpināt aizdevumu.
Vārds:
Nepieciešamā summa:
Ilgums:a
valsts:
Aizdevuma mērķis:
Mēneša ienākumi:
Telefona numurs:
Sazinieties ar mums, norādot iepriekš minēto informāciju pa e-pastu: christywalton355@gmail.com
Ar cieņu jums visiem.
Christy Walton @ trešdien, 2022. gada 6. aprīlī 15:18
GET RICH WITH BLANK ATM CARD, I want to testify about MARTINS HACKERS blank atm cards which can withdraw money from any atm machines around the world. I was very poor before and have no job. I saw so many testimony about how MARTINS HACKERS send them the atm blank card and use it to collect money in any atm machine and become rich.{martinshackers22@gmail.com} I email them also and they sent me the blank atm card. I have use it to get $500,000 dollars..
Alice Walton @ ceturtdien, 2022. gada 3. novembrī 01:49
Es vēlētos jūs visus ieteikt uzticamam un patiesam privātā aizdevuma aizdevējam, kurš apstiprināja manu aizdevumu tikai dažu stundu laikā pēc tik daudziem neveiksmīgiem mēģinājumiem saņemt aizdevumu, es biju pārsteigts un priecīgs, ka privātais aizdevējs mani izglāba un piedāvāja aizdevums ar 2% procentu likmi, sazinieties ar viņu tagad, ja jums ir nepieciešams steidzams aizdevums E-pasts: christywalton355@gmail.com
Glory Fred @ sestdien, 2023. gada 29. jūlijā 15:16