NEPLP 25. augusta sēdē atzina par spēku zaudējušu NEPLP lēmumu par radio frekvences piešķīrumu Matīšos nacionālā tīkla paplašināšanai elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim AS „Super FM“ 99,3 MHz
NEPLP @ ceturtdien, 2016. gada 25. augustā 16:04
Ja jau nav uzstādījuši raidītāju, tad lai anulē. Žēl ka neuzlika, man laukos būtu ko klausīties vairāk.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 25. augustā 16:29
Desa, tev tur Rūjienas laukos neķer 99,2 vai 104,3 ? Nez man Mazsalacā ķer bez problēmām, tik kautkādu āra antenu gan vajag uzmeistarot.
ricis @ ceturtdien, 2016. gada 25. augustā 18:17
Mēs apzināti atsacijāmies no šīs vietas. Ja sekojat mūsu darbībai tad būsiet ievērojuši, ka jaunu apraides vietu apgūšana jau labu laiku nav mūsu prioritāte.
EHRmedijugrupa.lv @ ceturtdien, 2016. gada 25. augustā 19:46
To es labi saprotu un zinu, bet žēl man var būt tik un tā. 99,2 man ķer knapi, 104.3 nē. No Rīgas man ķer LR krutos raidekļus normāli un bišku skan SWH. 102.4 man skan LR1 (esmu tādā vietā kur visi Igauņi tiek nobloķēti, un LV stacijas ir labi klausāmas), 99.2 man ķer bišku. Ja 102.4 būtu kā RValmieras laikos, būtu klausāms, bet EHR ar savām lētajām raidvietām krietni samazina savu apraides lauku. Pat CapitalFM skan te superīgi. Neesat domājuši par VSŠ skursteni kur itkā kristīgais radio, kuru te dzird labi?
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 25. augustā 20:40
Man domāt EHr grupai tagad tiešām primārais ir uzstādīt raidītāju tavos Mazpisānos. HA.
P.S. Iepriekšējo topicu gan runāji tā, itkā SEHRu klausītos 24x7? Ko tu te nes ka nevelk?
marss @ ceturtdien, 2016. gada 25. augustā 22:01
Labi zinu, ka tur raidītājs nav izdevīgs. Es klausos visu pēc garīgā. Primāri EHR Superu. Ja gribas ziņas tad TEV. Ja kko popsīgāku tad pieci. 90.3 arī tāds daļēji izdevīgs, noklāj lielu apvidu bet ne pārāk apdzīvotu. Valmieras EHRSuper ir krietni nīkulīgāks, centrā ar telefonu labi ar RDS dzirdēju 90.3 un varēja dzirdēt arī labi uz Cēsu pusi vilcienā. 90.3 var sākt dzirdēt pie Kocēniem, 88.2 daudz tuvāk. Ar portatīvo Tecsunu situācija ir pilnīgi cita, bet koncepts tas pats.
Desa @ piektdien, 2016. gada 26. augustā 08:54
Tev ir Tecsan uztvērējs? Kāds modelis, ebay pirki? Man arī ir un ar to arī testēju uztveramos signālus (TECSUN PL-606)
ricis @ sestdien, 2016. gada 27. augustā 07:22
Sīkais PL-118 par 12€, traki spējīgs aparāts.
Desa @ sestdien, 2016. gada 27. augustā 12:26
Pirku Gearbestā.
Desa @ sestdien, 2016. gada 27. augustā 12:26
Iesaku tev savu modeli, laba jūtība, ir ārējās antenas pieslēgvieta un rāda signāla līmeni dBi.
ricis @ sestdien, 2016. gada 27. augustā 18:25
Varbūt kautkad paskatīšos. Žēl ka nav neviens šitais Tecsuns normālā cenā ar RDS.
Desa @ sestdien, 2016. gada 27. augustā 19:26
Offtops, bet nopietni!
Desa, pie reizes paskaties arī riča IP adreses!
73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 00:02
Vispār jau ir uztvērēji ar RDS, bet citu ražotāju gan. Nupat SONY izlaida jaunu modeli ar RDS, bet cena vienkārši iespārda!
ricis @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 08:21
Roland, nepamatots satraukums par ip! Nav šeit neviena viltota posta no šī nika!
Man arī ir visādas ip adreses, bet katram mobīlo sakaru tornim ir savas adreses. Rīgā sava, Valmierā sava, Madonā sava. Tāpēc man ip var arī mainīties. Un šai forumā es diemžēl nevaru aplūkot IP, jo tas darbojas tikai uz datora. Oh, BTW, vai tas ir labs rezultāts ka es vnk uz balkona Rūjienā uztvēru EHRSuper no Bauskas?
Desa @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 09:52
Ok, ir arī ZipFM 88.2 uztverts.
Desa @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 10:02
Kad un ar ko to uztver?
Mobiliem sakaru tīkliem ir dinamiskā ip. Man tā ip nomainas vairākas reizes dienā.
ricis @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 12:20
No rīta vnk izgāju ārā ar Tecsunu pasēdēt. Ar parasto iebūvēto antenu.
Desa @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 13:12
Nav jau runa par to, ka šeit būtu viltoti posti no nika "ricis", bet gan par to, ka tev, rici, ir tendence rakstīt dažādas muļķības ar citiem vārdiem. Esi piesārņojis ne tikai šo forumu gan ar savu vārdu parakstītam blēņām, gan ar citiem vārdiem parakstītām. Nepamatots satraukums reiz bija par to, ka no tevis varētu sanākt lietaskoks...
----------------
Par rezultātiem. Desa, tas, protams, ir rezultāts.
Vispār nupat, 25. un 26. augustā bija izcila kanālveida troposfēriskā izplatība (nejaukt ar sporādisko!), kas turpinājās, lai gan vājāk, arī vakar. Man izdevās uztvert rekordu pēc rekorda. 26 stacijas uztvēru no attāluma virs 1000 km. Vispār pirmo reizi uztvēru Čehiju, Slovākiju un Austriju, mana praksē absolūti tālākās stacijas no Vācijas un Polijas. Tagad bijušās PSRS teritorijas tropo rekords ar RDS ir 1164 km, bet tropo rekords pa sauszemi - 1311 km.
25. augusta interesantākie rezultāti (katra stacija ir simtprocentīgi identificēta): http://www.fmlist.org/fm_logmap.php?datum=2016-08-25&omid=3328&band=Tropo
26. augusta interesantākie rezultāti: http://www.fmlist.org/fm_logmap.php?datum=2016-08-26&omid=3328&band=Tropo&target=ALL&rxin=ALL
Somu un poļu kolēģiem bija vēl labāki rezultāti. Pamazām sāku izvietot interesantākos ierakstus savā YouTube kanālā.
73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 14:34
Man no rīta bija daudz interesantu staciju, SWH Gold Rīga bija 90.7 kvalitātes līmenī (nečerkstēja).
Desa @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 15:09
desa a ja mēğinātu nerakstit muljkjibas? 90.7 ir lr1.
marss @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 15:38
Roland, kapēc esi tik pārliecināts, ka visas muļķības nāk no manas puses?
Jā esmu daudz muļķību sarakstījis, bet nemaz jau to nenoliedzu. Gribi visu man "piešūt" bez konkrētiem pierādījumiem?
ricis @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 16:21
Vai es teicu, ka visas? Man pietiek ar tām, kuru autora IP šajā forumā sakrīt ar to IP, no kā esi sūtījis man personīgi.
Temats izsmelts. Ja esi spējīgs izārstēties no muļķību rakstīšanas, dari tā. Ja neesi - paliec, kur esi, kopā ar tev līdzīgajiem. Man pagaidām nav ar tevi ko runāt.
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 28. augustā 16:30
Uzrakstīšu marsam saprotamākā variantā: 90.0 skanēja tik pat labi kā 90.7. Tik labi neskanēja neviens cits.