Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

SuperFM pārtop

@Desa - lai tak lūzeri dara, ko grib. :D
No aizkulisēm dzirdu, ka EHR taisa kko tiešām vērienīgu ar savu jauno saitu. Gaidam!
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:40
Es kā padomdevējs pirmdien tikšu redzēt.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:55
Desa, Jums ir īpaša mašīna un īpašs mūzikas centrs, kur tiek rādīts tikai PI! Es būtu bijis ļoti priecīgs, ja mana mašīna vai mūzikas centrs tā būtu uzvedušies pirms gadiem 15, kad ierīču ar iespēju redzēt PI kodu bija ekstrēmi maz! Bet ja pilnīgi nopietni, tad nejauciet PI ar PS, jo tādā veidā, Jūsu vārdiem runājot, tiek sadirsts tas, ko rakstāt - visas prātīgi pateiktās lietas pārvēršas par tukšu bļaustīšanos, pie tam "sadirsuma" pakāpe pieaug tieši proporcionāli muļķības atkārtojumu skaitam. Tas pats attiecas arī uz 99,2 radiotekstu, proti, nevis tikai šim, bet visiem vai gandrīz visiem (jo dažus, objektivitātes dēļ jāatzīst, neesmu redzējis) visu trīs šīs grupas radiostaciju raidītājiem radiotekstā ir frekvence un stacijas nosaukums. Nupat paskatījos - Rīgā visiem trim tieši šobrīd. Drīzāk ir jautājums - kur nav? Uzrakstiet, ja ir tādi piemēri, labāk ar video.

Standarts ir standarts. Pie tā ar laiku visi nonāks, it īpaši tie, kuri pretendēs kļūt par Eiropas līmeņa popkultūras mediju.

Daini, gan jau izdomās, kā iekļauties astoņās zīmēs. Iespēju tajās iekļauties atrod arī tādas radiostacijas, kuru nosaukumi ir n reižu garāki un sarežģītāki par apspriežamo.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 09:32
Bļa, PI sajaucu ar PS. Pieķerts. Neesmu gudrs šādās lietās. Liekas, ka PS varētu rakstīt EHR Super, cilvēki saprastu. 102,4 neredzu nekādu RT. Skatos uz telefona, un tur viss strādā, viņš RT redz. Un tikko Ellie Goulding dziesma tika turpat nocirsta ap pirmo minūti.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:00
@Roland - iedod dažus no tādiem nosaukumiem (pilnajiem) un RDS 8 simboliem, man personīgi interesē.
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:04
Būšu rīt pie uztvērēja, paskatīšos no sava Vidzemes skatu punkta. Sakarā ar apspriežamās stacijas nosaukuma un PI koda maiņu tuvākajās dienās pievērsīšu lielāku uzmanību tieši EHR Superhits raidītājiem. Šogad vēl kā Super FM esmu uztvēris 88,0; 88,2; 90,3; 90,9; 92,1; 92,3; 93,8; 94,3; 96,8 un 98,6 ar pilnu vai daļēju RDS un 88,9; 89,0; 93,6; 95,2 un 96,7 bez RDS, EHR 88,4; 92,9; 98,4; 99,2; 102,0 ar pilnīgu vai daļēju RDS un 93,6; 100,8 un 102,4 bez RDS, kā arī KHR 95,5 un 96,2 ar RDS un 87,7 bez RDS.

Katrā ziņā 88,2 Valmierā, 92,3 Jurģukalnā un 90,3 Kārklos (pie Matīšiem), Jums, Desa arī vajadzētu redzēt. Super FM laikos tur bija tāds RT, kā es rakstīju. 102,4 no Valmieras Piena man Nītaurē vienmēr ir bijusi sarežģīta frekvence, lai gan daudz labāk kā Radio Imanta laikos. Tomēr arī to šad tad esmu uztvēris ar RDS, bet ne šogad.

Daini, kas Tevi vairāk interesē? Droši vien 92,1/ 98,4 Ošāni un 90,9/ 102,0 Lejas Buliņi. Tiklīdz atradīšu laiku, publicēšu video.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:42
Cerams, ka Desa ir sapratis, kas ir RDS PI (četru heksadecimālu ciparu kombinācija, kas ir īpaši izsniegta katrai radiostacijai, palīdz radiouztvērējam bez iebūvēta AF atrast šo pašu radiostaciju citā frekvencē, kā arī mūsdienās palīdz identificēt radiostaciju, kurai vāja signāla dēļ (vai pašas radiostacijas līkrocības dēļ) nav bijis iespējams uztvert pareizu RDS PS) un RDS PS (astoņu ASCII simbolu kombinācija, kurā norāda (!) radiostacijas nosaukumu).(Izlabojiet, ja kļūdos, slinkums vērt vaļā Vikipēdiju)

Piemēram, Nīderlandē šī lieta ar PS kaut cik ir sakārtota, bet Latvijā vairākas radiostacijas PS funkciju neizmanto pareizi (SFM grupai vispār PS un RT jūk vietām, kā arī SWH Gold un Rock, MIX FM grib frekvenci rādīt, Avtoradio "telefon efira" un frekv., MIX FM Dance arī nemāk uzlikt "MIXDANCE" kā PS, Capital FM arī nevar (Valmiera šeit izceļas)(var vienkārši "Capital ", pat Skonto PS reizēm ir "SATIKSME". Noteikti ir vēl daži piemēri, kurus no galvas neatceros). Vienīgā stacija, kuras "apsaimniekotāji" zin, kam ir domāta RT funkcija, ir Radio SWH. (vismaz Rīgā un Valmierā).

Un, ja "EHR Superhits" radiostacija (vai kaut pats EHR) grib līdzināties Capital FM Londonā vai 538, tad no sākuma jālikvidē esošā sistēma un jāievieš dzīvi dīdžeji (gandrīz 24/7 kā 538 nevarēs dēļ ierobežotā iedzīvotāju skaita, bet uz TOPradio sistēmu var skatīties) un jāsakārto RDS. Ja grib vēl vairāk, tad gan jāpieķeras pie starptautiskas radio grupas, kura varēs šos centienus apmierināt, bet tā jau ir utopija.
Beigās arī varētu noņemt ļoti īpatnējos reklāmas aizliegumus, kuri neeksistē ne 538, ne Capital (ja tie vēl ir).

Bet tas tikai mans viedoklis, esmu tikai pamatskolu beidzis un eksperts neesmu reitingos (kā mūsu 95% muļķu tauta klausās to, ko klausās).

P.S. Varbūt kāds varētu nosaukt tos reklāmas aizliegumus,kādi ir (vai bija) SFM grupai?
Artis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:48
Ieteikums:
Lai "neaprautu" dziesmas, iesaku "apraut" reklāmas.
Vai reklāmu kopējais skanējuma laiks ir neierobežots? Vajag atvēlēt vienas reklāmas pauzei ne vairāk kā 18 sekundes vienā stundā.
Normunds @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:02
Es saprotu kas ir PS un PI, man vnk juka S un I burti. Un kādēļ piektdienās 11os Lembergs klārē savas domas? Tādas garās reklāmas arī vajag novākt, it īpaši politiskās.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:05
@Arti - piekrītu nedaudz par dzīvo radio, bet ja godīgi, ļoti bieži uz SWH Gold, vai piemēram (nu jau RIP) Super FM aizklīdu tieši tāpēc, ka zināju, ka tur būs 100% mūzikas non-stop un nevis dīdžeju bubināšana par sastrēgumiem Rīgā, vai kāds cits beztolkšovs. Ja dīdžejam ir pievienotā vērtība (Dvarionas SWH piemēram), tad tas ir savādāk, bet ja šeit ir Radio TEV gadījums, tad tādi dīdžeji nav vajadzīgi.
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:06
Par garām reklāmām maksā. Labi maksā. Var palasīt radioreklama.net. Uģa Poļa krišnaītu ticības dēļ 5 no rīta ir tie klārējumi, un aizliegtas gaļas un kontracepcijas līdzekļu reklāmas. Tai ticībā nevar ēst gaļu un sekss tikai lai vairotos.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:09
Kad tā padomā - cik daudz gaļas un kontracepcijas reklāmas jūs esiet dzirdējuši citās radiostacijās? Tas procents (pat ja ir) ir tik mazs, ka noteikti ļoti rekl. ieņēmumus neiespaido. EHR (jauniešu) stacijā gan kontracepcijas reklāmām liekas, ka būtu vieta. LR-2 tādu jau neliks. :D
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:15
Kā "Janka" saka, tiešām - nevis prastus dīdžejus (vai, kā SWH, bet īpaši senajā Spin FM - slavenības), bet tiešām tādus, kuriem ir pašiem interese kuri spēj ieinteresēt cilvēkus un darboties ar pulti,. Arī 538 daļa dīdžeju nav slavenības, arī ir viens jauniņais, kuru izvēlējās pēc pieteikumiem, un sākumā viņš strādāja nakts vidū, bet tomēr arī kļuva par RJ dienā.

Piekrītu "Desa", nafig tās ZZS politiskās reklāmas?! Bijušos Kompartijas biedrus vajag avīzēs vecmāmiņām rādīt, nevis raidīt EHR Superhitos!
Artis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:20
Un vēl (šķiet ka pats Polis) nosauca viņu par populārāko politiķi Latvijā.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:24
"Viss kārtībā!" Arī es "sa---sos". Īsti neizlasīju "Janka", Tavu jautājumu. Vēlāk, kad būs vairāk laika, atbildēšu par garu nosaukumu iespiešanu 8 zīmēs.

Arti, interesanti! Es nekad nevienā brīdī neesmu neviena Radio Skonto raidītāja PS redzējis neko citu kā "_SKONTO_". SWH, cik esmu redzējis, visur, izņemot Jēkabpili, RT ir pēc jaunās "šnites"' toties Jēkabpilī pēc raidītāja pārcelšanas uz Zīlāniem RT ir vietējā identifikācija.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:53
Es nezinu, vai Skonto vēl liek "SATIKSME" un, ja liek, cik bieži, jo Skonto es reti klausos, joka pēc reizēm uzlieku. Pirms dažiem mēnešiem kādā darbadienā pēc 20:00 es uzslēdzu Skonto telefonā, runāja tur tad tieši par satiksmi un arī RDS PS bija "SATIKSME". Kad viņi beidza runāt un skanēja džingls, to atlika atpakaļ uz "_SKONTO_".
Artis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 12:27
Runājot par to dziesmu apraušanu. Tas nav tikai, kā te saka, SFM problēma. Piemēram Topradio praktiski katru dziesmu aprauj (ne tikai stundas beigās), nu jā, viņi to dara, lai kāds neieraksta viņu atskaņotās dziesmas un pēc tam klausās kasetēs..ups MP3:)
ivo @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 12:43
Atnāks tūlīt TOPRuslans un pateiks, ka vi ņičego ņipoņimajte, vsjo buģet, hiti zem 3 minutov.
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:25
Kautkur lasīju kādā forumā par Scrolling PS ka iesaka stacijām satiksmes paziņojumu laikā likt PSu uz TRAFFIC. Bet pats neesmu redzējis Skonto citu PSu.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:27
Janka, bet tā tak ir, topam it kā formātam nav ne vainas, bet lielākajai daļai dziesmu beigas aprauj (zinu, tās 3 minūtes, bet tāpat kaitina+Ruslans domā, ka visi mēģina, kā 90-tajos rakstīt dziesmas no radio.
==============
Runājot par reklāmām. Aha, visām SFM grupas stacijām tās ir uzkrītoši daudz, bet drorši vien savādāk nevar. tai pat laikā piemēram Skonto+ reklāmas ir minimāli. Droši vien izvelk parastais Skonto (sen neesmu viņu klausijies, nezinu, cik bieži tur reklāmas paužu.
ivo @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:32
SFM nav DJ, kas aizņem reklāmas laiku. Skonto+ gan jau nepērk:D
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:54
Ja pierodi pie maz vai nemaz reklāmām, tad paklausoties EHRS liekas, ka nu vakars uz ezera ...
marss @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 15:31
Tēmas, kuras šī foruma ietvaros esam gatavi apspriest ir sekojošas:
- radiobiznesa aspekti, kuru risinājumi ir objektīvi izmērāmi, jo sakņojas fizikas likumos. Piemēram: no kura punkta labāk raidīt.
- radiobiznesa aspekti, kuru risinājumi pamatojas uz laika gaitā veiktu pētījumu secinājumiem. Piemēram: kādi elementi nosaka CHR formāta panākumus.
- radiobiznesa aspekti, kas ir / būs saistīti ar valsts / EU likumiem. Piemēram, rupjības ēterā, RDS izmantošana.

Turklāt šos aspektus mēs apspriežam no programmas satura un klausītāju interešu skatu punkta. Mēs nerunājam par aspektiem, kas attiecas uz reklāmu, biznesu, politiku vai pasaules uzskatiem.
Mēs ļoti uzmanīgi ieklausāmies viedokļos, kas balstās uz zināšanām un pieredzi, kas mums trūkst, nevis "es dzirdēju" vai "man tā škiet" līmeņa argumentiem.

Mūsuprāt @ Rolands Strautmalis ir lieliska diskusiju partnera piemērs, jo viņs ir ļoti zinošs savā jomā un necenšas "spīdēt" ar viedokļiem par jautājumiem, kuros nav iedziļinājies.

Tāpēc sāksim ar atbildi par RDS.
No mūsu skatu punkta te ir divi principiāli aspekti:
- mūsu redzējums apr RDS lomu klausītāju dzīvē;
- kā mēs šo redzējumu īstenojam.
Atzīstam, ka mums nav skaidri definēta redzējuma šim brīdim. Tā kā tā nav prioritāte, tad pieķersimies tam augusta otrajā pusē.
Atzīstam, ka stacijas, kas pretendē būt Eiropas līmenī, nedrīkst pieļaut, ka risinājumi dažādās vietās ir dažādi vai norāda uz acīmredzamu nolaidību. Tiklīdz būs skaidra RDS politika tā to sakārtosim visās vietās. Augusta beigas izskatās reāls termiņš.

Par DJ ēterā.
Tas, ka visās vadošajās hitu stacijās ir DJ vēl nenozīmē, ka tā ir profesionālas radiostacijas iezīme. Ir tāds jēdziens kā "Radio panākumu piramīda". Tajā ietilpst 5 pamatelementi, kas sakārtoti pēc alfabēta ir: ētera personības; darbošanās sabiedrības labā; mārketings; mūzika; konkursi. Šie 5 elementi kopā veido 100% radiostacijas panākumu. Kāds ir jūsu viedoklis par to cik % šajā piramīdā aizņem katrs no elementiem?

Šķiet, ka vairāk neatbildētu jautājumu par aspektiem uz kuriem norādījām nav.
EHR SuperHits @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 17:16
Personības-20%, bet tas mainās atšķirībā vai viņas tikai piesaka dziesmas vai tiešām dod kautko klausītājam.
Darbošanās sabiedrības labā-30%, vai stacija ir vajadzīga, vai tas ir 1. biznesa radio kas aizņem nepieciešamas frekvences un apraidi laiž dirsā.
Mārketings-5%, labs produkts pats mārketēsies.
Mūzika- 40%, te nav ko komentēt.
Konkursi- 5%, tie labi pievelk klausītājus, bet tas ir viens mārketinga paveids.
Par raidīšanas vietām ieteiktu padomāt par 98.6 Ogres noklāšanu. Ar Ogres LTC tornī uzbāztu virzienantenu uz Lielvārdi tiks noklāta visa Ogre, un arī Lielvārde. Es privātmājas otrajā stāvā dzirdu 96.8 un 98.6 vienādi čerkstošus. Kautvai pārveidot antenas tā lai vairāk uz Ogres pusi, jo TEVu ar līdzīgu jaudu Lielvārdi 92.3 dzird labi. Ogre ir jums lielākā nenoklātā pilsēta.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 17:42
Šeit Rolandam par RDS RT. Tests no telefona AKA parasta klausītāja standarta uztvērēja. https://failiem.lv/u/4g33fxua
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 17:58
Neredzu atšķirību starp superfm un šo, kas ir....... vienkārsi nosaukuma maiņa :D
EHR @ sestdien, 2016. gada 23. jūlijā 15:31
Klausies uzmanīgāk.
Desa @ sestdien, 2016. gada 23. jūlijā 16:18
Я тут тоже сейчас вставлю свои 5 центов !
Знаете чем отличается дорогая флешка от более дешёвой ? Тем что дешёвая сдохнет быстрее при частых перезаписях. Впрочем флешка останется флешкой и не важно сколько она стоит. SUPER FM ? Вы слишком увлекаетесь сборами денег. Ваша энергетика начинает падать очень быстро и стремительно. Люди это ощущают ! Я позволю себе по философствовать , так как знаю сейчас что пишу. Нужно привести мысли ваши в порядок в первую очередь , а не менять шило на мыло. Я не хочу учить никого ,но как сделать успех на самом простом , знаю хорошо.
Слушая EHR Супер Хит , не чувствую что должен остаться на волне. 104,3 - Вот тут всё на своём месте !!! Вы меня извините конечно , но вам нужен человек фанат своего дела , а не куча людей работающих на зарплату. Так что можно переименовывать радио сколько влезет. Нет там чего то ... Подумаете :)
TOPruslan @ sestdien, 2016. gada 23. jūlijā 19:13
Neliels par PS saīsināšanu tepat Latvijā, Kurzemes radio raksta tikai Kurzemes.
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 00:06
Tas TOP radio būtu dikti labs radio, ja tur neskanētu dziesmas krieviski.
Normunds @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 09:55
Ruslan, dorogoi, sveiks! Vai tad mēs nevienojāmies viens par otra biznesiem šeit neizteikties? Turklāt, ja Tu vēl būtu uzrakstījis kaut ko konkrētu, pēc būtības - lūk tas nav pareizi tapēc un tāpēc, lai to izlabotu jādara tas un tas. Bet nē - vi uvlekajitesj dengami; ja znaju što pišu; vaša energetika padajet; ja znaju kak sdelatj uspeh!
Bratiška, nu i v chom Tvoi uspeh?
Pieaudzēt share no 3%-5% divu gadu laikā kamēr EHR grupas resursi pilnībā bija novirzīti likumdošanas karā?
Malači, sporu ņet! Taču klausītāju skaits palicis tas pats! Un kā ar ienākumiem, kas ir izmērāms panākumu rādītājs? Tie ir vismaz 5 reizes mazāki, kaut gan TOP share ir tikai 2 , bet reach 3 reizes mazāki nekā EHR grupai. Iespējams, ka naudas trūkums arī izskaidro kāpēc es Tevi nekad neredzu Radiodays semināros, klausoties, kas reāli notiek Eiropas radio biznesā. Taču, iespējams, ka Tu uzskati "pustj onji luche prijezhajut pouchitsa nashemu pionerskomu entuziazmu".
Tāpēc arī Top Radio mēs nekad neesam uzskatījuši par savu konkurentu. Jūsu entuziasms mums patīk, taču, ja vēlaties mūs pārsteigt un kļūt mūsu acīs par konkurentiem, tad, iesākumam, paņēģiniet vismaz noturēt savu 5% tirgus daļu nākamo 17 mēnešu laikā.
Viss. Par Top tagad publiski izteikšos tikai pēc 2017.gada reitingiem decembrī.
Uģis Polis @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 10:58
Stulbs jautājums, bet tagad SFM grupa tiek pārsaukta par EHR popkultūras mediju grupu?
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 11:56
Kaut kās būtu jādara ar pastarīti KHR (to pašu, kas neieguva jaunu licensi Valkā).
Tā kā tagad ir EHR un EHR Superhits, tad varbūt vajadzētu Krievijas Hitu Radio saukt par KHR (ar attiecīgajiem džingliem) un vairs nelikt to Ruskaja radio pa virsu.
aigars @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 12:07
Krievijas hīti ar 4 raidītājiem dabū gandrīz EHR klausītājus. Tas būtu stulbi kaut ko tur mainīt.
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 12:43
Kad strīdās 2 radio grandi, tad paliek tikai paņemt čipsu paku un atvērt alu, un baudīt šovu.
Nu labi, iespraukšos mazliet pa vidu.
Lai kā man nepatiktu krievu mūzika, šad un tad uzslēdzu tieši Topu (kaut vai dēļ eurodance).
EHR grupai jau labu laiku ir 1 lielisks produkts (EHR) un divi, latviski sakot, s*di (Krievu radio un Supers). Pēc restarta arī man gribējas ietestēt jauno EHRS... Nu sorri Uģi, es centos, BET reklāmu daudzums un dziesmu izvēle (pārsvarā lēnuči) nogalināja jebkādu velmi vēl uzslēgt 96.8... Es neko nesaku, lēnučus var, pēc 21-22... Atceros pa EHRu (toreiz vēl SuperFM) gāja raidījums vakarā (aizmirsās nosaukums) kur skanēja tikai lēna mūzika. Ideja bij laba, patika. Bet pa dienu klausīties, bij tāds projekts EasyFM... Nu ātri aizgāja pa burbuli.
Kaut kā tā ...
marss @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 16:36
Superā tas bija Gultā ar SuperFM. Nedaudz jautrs nosaukums, bet man patika. Bija forši lēnie hiti. Arī Tauta dejo bija labs. Superhitā tad ir daudz ātro hitu, un tad daudz lēno. Vajag konsistenci.
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 23:10
Šis kanals patik ļoti . Malači vienkarši SUPER ! Es tadag klausos tikai šo staciju . Žel ka joprojam tas nav dzirdams interneta . Tikai tiešam Man pietrukst raidijuma Tauta dejo . Varbut nakotne deretu par to padomat un palaist kaut ko lidzigu , piemeram raidijumu Deju klubu himnas kas agrak skaneja EHR . Tas tiešam butu lieliski .
zuzik @ pirmdien, 2016. gada 25. jūlijā 14:27
Угис всё не так понял ... Ничего личного !
П.с. Я ничего секретного и не написал. Все всё знают и без того !
С Уважением.
TOPruslan @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 13:01
Desa. Jā, tagad būs: EHR - popkultūras mediju grupa;
Aigar, KHR nav pastarītis, taču, piekrītam, ka arī KHR ir jāmainās. Izmaiņas notiks tajos pat virzienos , kuros mainās EHR, KHR kopumā koncentrējoties uz krieviem līdz 40 gadiem - auditoriju, kurā TopRadio pagaidām pelnīti ir līderis. Paredzam, ka darbu pie šīm izmaiņām sāksim augusta otrajā pusē un tad jau oktobrī varēsim runāt par KHR jauno skanējumu un tēlu. Ja ir kādi ieteikumi, kas KHR būtu jādara, lai bez dzīvā ētera un tikai ar krievu hitiem radītu konkurenci Topam auditorijā krievi vecumā līdz 40 gadiem - šis ir īstais brīdis. Arī Ruslans ir aicināts piedalīties :).
Marss. Vairāki no mums nedēļas nogalē vairākas stundas pēc kārtas klausījās EHR SuperHits. Nevienam neradās sajūta, ka stacijas temps būtu par lēnu. Te gan jāsaka, ka ātrs, lēns - tie ir tādi relatīvi jēdzieni. Ja zini kāds BPM vidējais temps stundā ir raksturīgs Hot AC stacijām, tad tā arī saki - jābūt xxx, bet jums ir zzz. Risinājums: palieliniet dziesmu ar lielāku BPM proporciju. Savādāk izklausās pēc centieniem par katru cenu kaut kur piekasīties. Runājot par reklāmu daudzumu, paklausies krutākās ASV hitu stacijas, kur vispār nav reklāmu ierobežojumu un 20 min rīta programmās ir norma. Kaut kā tā ...
Zuzik. Vispirms mēs sakārtosim kopējo skanējumu un tad domāsim par raidījumiem. Sākot no septembra.

Desa minēja, ka SuperHits Ogrē īsti neskan. Vai ir vēl kādi komentāri par to, jo, ja tiešām tā ir problēma, tad mums jādomā par risinājumu.
EHR SuperHits @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 17:28
Vienīgais veids kā dzirdēt 96.8 bez čerkšiem un ar RDS ir izmantojot āra antenu, ko te neizmanto neviens.
Desa @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 19:29
Ja mājās ir internets, priekš kam vispār izmantot jebkādu antenu un jebkādu uztvērēju? Pietiek taču ar datoru/planšeti/telefonu. Pat automašīnā var izmantot telefonu, ja ir iespēja to pieslēgt skaņas sistēmai. Mūsdienās taču mobilais internets vairs neko nemaksā.
osiic @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 21:15
Nja, kāda āra antena?? Atmodies, savu āra antenu vari iebāzt sev ... tā dziļāk. Ir 4G laikmets, kur ir gandrīz bezmaksas internets telefonā da jebkur.
Ar jebkuru pasaules interneta staciju. Bez reklamām! Sveicināti nākotnē!
marss @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 22:42
Man jums, finanšu aizdevumu ļoti vienkāršus terminus, lai cilvēkiem, kas var maksāt. Es piešķirt finansiālu aizdevumu no 1000 līdz 7 000 000 eiro ar procentu likmi 3%. Es piedāvāju īstermiņa, vidēja termiņa un ilgtermiņa aizdevumiem. Mēs nezinām savu lietojumu un mūsu pārskaitījumi sniedz bankas par darījuma drošību. Ja rodas jautājumi, lūdzu, sniedziet mums summu, jūsu prasība izsekošanas ilgumu.
Ja jūs tiešām interesē, lūdzu, atbildiet man pa pastu:
 kredit.zaim@inbox.ru
vladimir @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 02:52
Lielākā daļa klausītāju radio klausās uztvērējos. Internetā, tā tomēr ir neērtība. Radio tu vnk uzliec savu staciju un viss strādā. Āra antena tikai piemērs. Radio strīms prasa diezgan lielu apmēru datu, bet FM ir bezmaksas. Un nav nu tā ka nets neko nemaksā.
Desa @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 07:59
Nu ko, ehrmedijugrupa.lv ir gaisā.
Latviešu Radio faniem arī LV hītu kanāls ir kinda atpakaļ! :)
Janka @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 15:49
Nu, ko sakat par jauno ehr ar vairākiem kanāliem? btw, kā tie kanāli strādā?? ņem dziesmas no spotify or kinda......?
zs @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 17:46
Kanāli patīk, īpaši jau darbam. Kanāliem gan jau tas pats kas ar īsto EHR, dators kas spēlē sastādītu playlisti. Kanāli tur ir vairāk kā 7. stream.europeanhitradio.com:8000/stream_xx.aac, xx vietā cipari. Daži strādā, daži nē. Bet vairāk par 7.
Desa @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 17:58
Heh patiešām, Latviešu radio ITKā ir atpakaļ ... itkā. Nu ko būs jāpavērtē ...
Derētu kādu android aplikāciju ;)
marss @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 18:12
es ceru, ka kanāliem tās dziesmas nesāks skanēt 10x dienā 1 dziesma, bet tiek regulāri atjaunots dziesmu saraksts
zs @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 18:12
3ajā augustā būšot aplikācija.
Desa @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 18:30
Runājot par KHR. Topradio ir daudz lielāks pārklājums/raidītāju, tāpēc diez vai KHR varētu ar viņu konkurēt. piemēram, Krievu Hiti to pašu Zemgali nosedz nevienmērīgi. Iecavā skan no Rīgas, Jelgavā/Dobelē-95.5, savukārt tālāk uz Bauskas pusi, vispār nav iespējams uzķert (lai arī cik zinu Bauskas pusē esot vēl viena/divas brīvas frekvences. Tikmēr TOPs mierīgi nosedz 100% visu Zemgales reģionu(pat pārbaucot Grenstāli un iebraucot Lietuvā, var uztvert).
Aigars @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 20:02
Par aplikāciju. Jā, EHR jaunā aplikācija, jeb lietotne būs pieejama pēc nedēļas. Rīt spriedīsim par to kā Padomdevējiem dot iespēju to novērtēt jau pāris dienas agrāk. Ticam, ka aplikācija uzskatāmi parādīs, ka mūsu vārdi par virzību uz Eiropas līmeņa radiostacijas tēlu nav vienkārši tukša runāšana.
Par EHR hitu kanāliem. Katrs no tiem tiek veidots pēc tādiem pat principiem kā EHR vai EHR SuperHits: mēs atlasām un regulāri atjaunojam dziesmas un veidojam rotācijas algoritmus atbilstoši to popularitātei. Desa, Tev ir taisnība, kanālu ir vairāk nekā 7. Šobrīd gatavi ir 15 un mēs tos pievienosim pakāpeniski, ļaujot klausītājiem balsot par secību kādā to darīt. Dziesmu atkārtošanās ir atkarīga no dziesmu skaita fonotēkā. Ja kanāla nosaukums ir , piemēram EHR TOP 40, tad tajā arī būs tikai tā brīža 40 aktuālākie hiti, kas katrs atkārtosies reizes 7-8 diennakts laikā. Mēs nesagaidām, ka cilvēki šos kanālus klausīsies stundām ilgi. Mums galvenais ir, lai EHR klausītāji zinātu, ka EHR piedāvā hitu klausīšanos dažādu tipu kanālos - pēc popularitātes (zilie), pēc stila ( zaļie) vai pēc atbilstības noteiktam dienas ritmam (dzeltenīgie). Un tas Latvijā ir kas jauns, vai ne?
Par FM vs Internets. Mūsu attīstība ar n-tajiem anāliem skaidri rāda, ka mēs ticam, ka nākotnes radio ir telefons. Piekrītam viedoklim, ka Latvijā bezlimita internets telefonā ir ļoti lēts - 10 eiro, tāpēc ticam, ka pateicoties EHR portālam un aplikācijai, jau mēneša laikā būtiski palielināsim savu jau tā lielāko klausītāju skaitu internetā.
Latviešu radio. Jā, visus šos gadus, pateicoties dažiem mūsu entuziastiem, tas tika uzturēts pie dzīvības, lai tagad atkal būtu pieejams saviem faniem.

Gaidām ieteikumus par to, kas būtu jāmaina KHR pleilistē, lai tā ar 100% krievu dziesmām izkonkurētu TOP radio auditorijā līdz 40 gadiem.
EHRmedijugrupa.lv @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 20:14
Teiksim, ehr dance ~1h laikā 2x 1 dziesma jau noskanējusi
zs @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 20:59
Aigar, pārklājums nozīmē kur klausās, bet mēs runājam par to kas klausās. KHR klausītāju skaits kopumā ir lielāks nekā TOPam un pēdējos gados KHR cīņā par krieviem konkurēja ar SWH+, RETRO, MIX, JUMOR un AVTORADIO. Tagad mēs esam nolēmuši norobežot KHR no konkurences ar šīm pagājušā gadsimta domāšanā iestrēgušajām radiostacijām par auditoriju 40+ un pārslēgties uz auditoriju krievi līdz 40. Bet izrādās, ka tur tagad ir jauns līderis - TOP.
Mūsu mērķis ir panākt, ka pēc 17 mēnešiem līderis starp krieviem līdz 40 ir KHR. :) Tagad domājam, ar ko sākt. Un nolēmām pajautāt arī šim forumam. Ir kādi viedokļi?
EHRmedijugrupa.lv @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 21:16
Ievērtēju jauno EHR mājaslapu. Cepuri nost, nekāda vaina.
Rīgā KHR laikam ir līderis. Piemēram daudziem taksistiem (publiski neteikšu kuru kompāniju, lai nereklamētu) mašīnās skan KHR.

Lai gan mazliet nav pareizi salīdzināt KHR ar Topradio. KHR praktiski 100% atskaņo krievu mūziku (mūziku RUS valodā), kamēr TOPs tikai nelielu daļu ētera aizpilda ar dziesmām RUS valodā, pārējās dziesmas ir rietumu mūzika.
Aigars @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 22:05
Ir tāda opcija kā Google Play beta testēšana, ar ko arī nākotnē varētu jaunas funkcijas iedot ātrāk notestēt.
Desa @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 22:10
Neesmu KHR klausītājs, neesmu daudz dzirdējis šīs radiostacijas ēteru, tāpēc neizteikšos par lietām, kuras nezinu un nesaprotu. Noteikti šeit būs eksperti. :)
Kas attiecas uz jauno websaitu - tiešām, lieliski. Manuprāt ehr.lv gan būtu bijis loģiskāk, ehrmedijugrupa.lv vairāk man asociētos ar pašas radiogrupas promo websaitu, kur tiktu pastāstīts par visām radiostacijām, to auditorijām... jada jada... kaut kas līdzīgs, kā radioreklama.lv bija (ir vēl?).
Klausoties EHR Superhits man gan ir radušās dažas pārdomas:
Es zinu, ka pats teicu, par konkrētiem izpildītājiem nerunāt, bet ja vēl vienu reizi dzirdēšu One Republic - Counting Stars, es laikam radioaparātu izmetīšu pa logu. :D Šo dienu laikā to dziesmu liekas, ka esmu dzirdējis katru dienu, un, lai arī playliste ir maza, tā noteikti nav 200-300 dziesmas? Jūsu rīcībā ir 16 gadi, spēlējiet tos visus. :) Tieši tas ir arī tas, ko es mīlu par šo radiostaciju - Tu nezini, ko Tu izdzirdēsi nākamo - savu 5.klases mīļāko dziesmu no 2001 vai jau aizgājušās vasaras megahītu... (ne Counting Stars :D ).
Nākotnē manuprāt varētu veidot šāda tipa programmas:
EHR Classic tops - katru nedēļu mainās, šonedēļ 2001.gada EHR 27.jūlija nedēļas Top 40, nākamo nedēļu 2006 utt. EHR ir tāda topu vēsture (viens no pirmajiem Top 40 valstī nav?), kuru vajadzētu izmantot. Tāds sava laika "updeitots" Super FM laika tunelis, bet ar iedotu ekšenu - jo Topa countdowns taču ir aizraujošāks. :)

EHR Superhits ba...ba...ballītēe. Un nevis "Tauta dejo" vai "Radiodejas". Latviešu Radio džingli "Ba...ba...ballītē" man liekas to gadu laikā pat folklorizējās. Piektdienu/sestdienu vakariem ir jāatgiežas.

"Tad un tagad". Kā mākslinieks ir "izaudzis"? Kāda mākslinieka pats pirmais hīts EHR ēterā un pats pēdējais, kas topos ir tagad. Piemēram Rihannas "If It's Lovin' That You Want" un šī brīža kopdarbs ar Calvin Harris "This Is What You Came For".
Janka @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 22:26
ehr.lv ir reģistrēts. Man personīgi būtu labpaticis ehrgrupa.lv vai ehrgroup.lv, jo ehrmedijugrupa izklausās gari. Kanāliem vajag kā pieci kanāliem, superhits.ehrmedijugrupa.lv un tā tālāk. Bet jā, ir tik daudz ko superhitā spēlēt, un tāda atkārtošanās nav pieļaujama. Un man patīk Jankas raidījumu idejas. Un LV hitu stunda arī derētu superā. Šībrīža aktuālā LV popmūzika.
Desa @ trešdien, 2016. gada 27. jūlijā 23:12
Štrunts par reģistrāciju, bet tā lapa nežēlīgi lēēēēni veras vaļā. Laikam hosts Igaunijā.
Normunds @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 12:56
Man viss ok. Tev pašam nav lēns nets?
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 14:10
Pāris mani komentāri:
1)EHR FM būtu nopietni jāpadomā par jauniem raidījumiem un dzīviem DJ ēterā,jo EHR FM tagad izklausās līdzvērtīgs saviem online kanāliem un ar neko īpašu neizceļas. Es pat teiktu - online kanāli ir soli priekšā, jo ir mazāk reklāmu :)
2)Dziesmu pieteikumi EHR FM ir ok - online kanāliem tomēr mazliet kaitina. Galu galā - es taču viņus klausos online un redzu visus nosaukumus, kāpēc tie būtu vēl jāpaziņo?
3)Jācer, ka online kanāli tiks monitorēti bieži, nevis no sērijas sametām dziesmas, lai mēnesi skan, pēc tam updeitosim playlisti.Arī ceru uz krietni plašāku dziesmu playlisti (vismaz kanāliem, kuros skan gabali sākot no 2000.gada, nevis 200 dziesmas uz riņķi, kā tas šobrīd arī diemžēl izklausās.)

Par radio klausīšanos inetā - aŗī es FM stacijas klausos mājās,darbā online režīmos - mobilais,planšete vai smart TV. Vienīgā vieta ir auto, kur vēl skan FM, bet gan jau vēl pāris gadi un man būs auto ar attiecīgo aprīkojumu, lai tur ietu streams. Tie kas te ir baigie FM optimisti - pārfrāzēšu Uģa teikto - klausītāji, kas iestrēguši pagājušā gadsimta domāšanā :) Nekas personisks...

Bet kopumā malači EHR - tā tik turpināt,šobrīd jūs saviem konkurentiem esat krietnu soli priekšā pilnīgi noteikti!
Deivids @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 14:39
Darba playliste sastāv tikai no neseniem hitiem, neko senāku neesmu dzirdējis.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 15:35
+ par to, ka tie kanāli diži neatšķiras no ehr fm un jā, dziesmu daudzums gan mazs :(
zs @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 15:44
Man joprojām ir sajūta, ka es sapņoju :D Tiešām ir noticis neiespējamais Latviešu hīti ir atpakaļ! Uģim mūžam būšu pateicīgs par šo darbu. Ceru , ka tas tiks attīstīts un pilnveidots.

Ļoti gaidīšu "Ballītes" piektdienu, sestdienu vakaros. Tas bija vnk. super!

Nez vai būs arī TOP 20 ar balsošanu šajā partālā? Iesaku par šo padomāt.

Par pārējām stacijām, piedod Uģi, bet tas nav manai gaumei. Bet tas ko dari un veido ir super, jo auditorija šim būs gana plaša.
ricis @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 16:59
Kāda ir streema saite Latviešu hītiem? Vajag, lai var ieprogrammēt atskaņotājā.
ricis @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 17:01
Ieej saitē caur Chrome, uzliec Inspect element, tad network. Uzliec lai vienā sekcijā other ir pirmais. Palaid LVhitu kanālu, un nokopē saiti Stream_XX kas tai brīdī parādās. Man mājās bija pierakstīti visi linki, bet neesmu tur.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 18:12
Neticu ka latviešu radio būs kaut tuvumā tāds, kādu atceros, jā, ar visām ballītēm...
marss @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 19:23
Paldies, ka komentāri un ieteikumi kļūst arvien konstruktīvāki un līdz ar to mums no tiem ir lielāka jēga. No savas puses arī turpināsim atbildēt pēc būtības, skaidrojot kāpēc kas un kā notiek un notiks.
Normunds. Par lēno vēršanos vaļā. Arī mēs šodien uz dažiem datoriem to novērojām. Turklāt pirms tam viss bija ok un uz citiem kompjiem tajā pat laikā arī viss bija kārtībā. Šo tehnisko jautājumu atrisināšana, lai lapa darbotos līmenī šobrīd ir mūsu prioritāte. Ir vēl daži aspekti, kas skar tikai daļu lietotāju, piemēram, daži no tiem, kas logojas caur Facebook nevar ielogoties. Ticam, ka tuvākajās dienās kopā ar lapas izstrādātājiem no CUBE tiksim ar to galā.
Par dziesmu daudzumu, gadu proporcijām un atkārtošanos. Mums ir jāatzīst, ka šie jautājumi vēl nav līdz galam sakārtoti. Daži no mūsu speciālistiem tieši šobrīd ir atvaļinājumā, tāpēc nespējam tik ātri veikt izmaiņas. Esam sev nosprauduši 2 nedēļu termiņu, pēc kura gan SuperHits gan pārējo kanālu algoritmi būs sakārtoti tā, ka varēsim teikt: tagad ir varat vērtēt. Tāpēc par šīm tēmām šobrīd nav jēga vairāk runāt: mēs zinām kas nav tā, jūsu viedokļi to apliecina - atgriezīsimies pie šis tēmas pēc 2 nedēļām.
Deivids.
Par dzīvajiem DJ. Šogad noteikti nebūs. Janka.Par jauniem raidījumiem. EHR galvenais trumpis ir konkurētspējīga hitu plūsma.
Atskaites punkts ir tāds: iedomājieties, ka visās Latvijas stacijās ir tikai mūzikas plūsma ar džingliem un reklāmas pauzes. Nav nekādu DJu, nekādu raidījumu, ne dzīvajā ne ierakstā. Kāds tad būtu staciju popularitātes reitings?
Kurām stacijām klausītāju skaits nenokristu vairāk kā 5% ietvaros? Mūsuprāt tikai 3-4, to skaitā EHR. Tāpēc vispirms mēs sakārtosim mūzikas plūsmas un tad domāsim, kā bagātināt ēteru ar programmām. Par idejām paldies, tās ir labas.
Par reklāmām hitu kanālos. Tā būs. Ne tik lielā apjomā, noteiktam klientu lokam, bet būs.
Par pieteikumiem stŗīmos. Pieteikumi ir EHR unikāla iezīme un tā tiks saglabāta arī EHR strīmos.
Par klausīšanos mašīnā. Mēs klausāmies strīmus izmantojot Bluetooth.
Desa. Par "Darba" pleilisti. Pēc 2 nedēļām būs ok.
Ricis, marss. Par "Latviešu hitu" attīstību.
Tas attiecas uz visiem kanāliem. Mēs ar laiku - nākamajā gadā, kad būs saprotams, kuri kanāli ir pieprasītākie, sāksim tos attīstīt tā it kā tās būtu FM stacijas."Latviešu hiti" noteikti būs attīstāmo kanālu vidū. Taču, cik ātri tas notiks un kādā apjomā - tas pirmkārt ir atkarīgs no tā, cik lielā mērā reklāmas devēji būs gatavi finansēt EHR mediju grupas turpmāko attīstību.
Par domeina nosaukumu. Mums pieder arī ehrgrupa.lv, taču garo ehrmedijugrupa.lv izmantojam tāpēc, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nezina, kas ir EHR, tāpēc no mārketinga, pozicionēsanas viedokļa ehrmedijugrupa.lv ir labāks, jo atbild uz jautājumu, kas ir EHR.
Mēs saprotam, ka lielākā daļa ehrmedijugrupa.lv uztver kā EHR mājaslapu, papildinājumu EHR. Taču mēs to redzam, kā atsevišķu mediju, kura uzdevums ir koncentrēties uz lasāmo un skatāmo saturu. Tas, ka tur ir linki uz EHR strīmiem ir vienkārši šī portāla fīča. Arī katrs no strīmiem ir jāveido kā neatkarīgs medijs. Tas nenotiks uzreiz , bet notiks un rezultātā nosaukums ehrmedijugrupa.lv iegūs jēgu - tā ir vide, portāls, caur kuru pieejami EHR grupā ietilpstošie mediji.
EHRmedijugrupa.lv @ ceturtdien, 2016. gada 28. jūlijā 19:44
Man nepatīk saitē slēptās apmaksātās ziņas, kā Izvēlies savu macbook, kur tiek norādīts Izvēlies labāko datoru skolai, bet tur ir tikai apple. Vajag norādīt par apmaksātu reklāmziņu. Personīgi neieteiktu Apple nevienam kas mācās kaut ko citu kā dizainu.
Desa @ piektdien, 2016. gada 29. jūlijā 08:06
Latviešu hitiem varētu tomēr iemest kādu dziesmu no 90-ajiem klāt. Ne jau daudz, bet +- reizi stundā vai divās. Ne jau šlāgerus bet Jumpravu, Jauns mēnes un protams Līvi mūžam dzīvi ar neskādētu!
sesks @ piektdien, 2016. gada 29. jūlijā 12:31
Jā, vajag kādu leģendāru dziesmu arī klāt.
Desa @ piektdien, 2016. gada 29. jūlijā 12:33
Vai EHR-LATVIEŠU HITI -drizuma nebus dzirdams FM-diapazona visa Latvija , tapat ka EHR-SUPERHITS ? . Ļoti gribetos lai ta butu pec iespejas atrak ?
beibuts @ piektdien, 2016. gada 29. jūlijā 17:29
Pārdēvējiet par to visu par EHR-Stress, jeb izveidojiet atsevišķi reklāmas kanālu. Kas gribēs - klausīsies. Jeb izmetiet reklāmas no latviešu hītiem.

Man reizēm uznāk stress, kad reklāmas ir biežāk nekā dziesmas.
Normunds @ piektdien, 2016. gada 29. jūlijā 18:23
Visā LV nekas vairs nevar skanēt, jo Rīgā nav frekvenču. Un 35% LV ir Rīga.
Desa @ piektdien, 2016. gada 29. jūlijā 21:35
Desa tu kļūdies. Rīgā IR frekvences. Arī brīvas. Tikai ir viena problēma. Tie kuri tās dala, ar prātu nedraudzējās. Vispār.
marss @ sestdien, 2016. gada 30. jūlijā 09:22
Vienīgā ko es zinu kas ir tiešām brīva un varētu ar normālu jaudu ir 104.7. Tas ir nejēdzīgi ka daudzas reģionālās frekvences tiek pārnestas uz Rīgu. Stulbums. Ogrē Kapitalu no Dimzukalna varēja labi dzirdēt. Tagad no Ulbrokas neko nedzird.
Desa @ sestdien, 2016. gada 30. jūlijā 09:40
tā kā pārsvarā uzturos Rīgā, risinājums ar Ulbroku patīk krietni labāk. 87...88...104.7.... Un ar mazjaudas perdeļiem uz priekšu!
marss @ sestdien, 2016. gada 30. jūlijā 16:57
Jā, 87.5 un 88 arī būtu Ulbrokas, jo uz Ogres pusi nevar 87.7 Stāra Lielvārdē dēļ.
Desa @ sestdien, 2016. gada 30. jūlijā 18:13
Desa, paldies par ekrānuzņēmumiem! Tur gan ir tikai viens RT.
Vai Jūs nopietni par to 104,7? Nejaucat ar 104,8? 104,7 ir viena no retajām (8) frekvencēm, kurā Latvijā ir trīs raidītāji. 104,8 nav neviena. Vairāk par trim noteikti nebūs nevienā, ja vien kādreiz netiks attīstīti tīkli ar paralēlajiem raidītājiem vienā un tajā pašā frekvencē.

marss, par to iebāšanu ... tā dziļāk. Neteici man, bet gandrīz apvainojos. Pēc mirkļa sapratu - nav taču vērts. Manas antenas ir un būs uz jumta, kādreiz, cerams, arī augstākā mastā, paldies dieviem, ir vēl cilvēki, kam ir padziļināta interese par radio tāluztveri gan tehniski, gan tehnoloģiski, gan ģeogrāfiski un lingvistiski izzinoši. Neliela daļa no viņiem ir specializējušies ultraīsviļņu publiskā ētera tāluztverē un monitoringā, bet iespēju būt atšķirīgiem ir ļoti daudz. Ja kādreiz uzskatīju, ka labāk, lai tādu cilvēku būtu vairāk, tad esmu sapratis, arī ne bez eradio.lv palīdzības, ka labāk, lai tādu ir tik, cik to ir, bet ar spiedienu uz kvalitāti un dziļumu. Tā kā, marsiņ, Tu arī savā nozarē bāz bāzdams ko un kur vēlies, bet centies tā ... ar glanci!

Janka, pāris piemēri ar garu nosaukumu iekļaušanu 8 zīmēs.
Maroka, viens no nacionālajiem kanāliem, kura nosaukums mums kaut cik saprotamā transkripcijā ir "SNRT Al Idaâ Al Amazighia", kur "SNRT" ir abreviatūra. PS atsevišķiem raidītājiem ir "SNRT-AMZ".
Vācija. Radio Ostfriesland. PS: OSTFRLND.
Vācija. hitradio.rt1 südschwaben. PS: RT1_SUED.

P.S. Velns par stenderi, pieķēru sevi, ka sāku atgriezties šajā forumā. Vajadzētu piebremzēt.

73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 31. jūlijā 14:22
Nu lab, 104.8. Teicu par jumta antenu jo jautrības pēc pieslēdzu RTLSDRu pie DVB antenas, un tad tikai gāja 96.8.
Desa @ svētdien, 2016. gada 31. jūlijā 15:08
Un tur skrīnšotos pierādīju, ka RT ir tikai Cēsu EHR.
Desa @ svētdien, 2016. gada 31. jūlijā 15:15
Nevaru piekrist. Jūs pierādījāt, ka tur, kur tobrīd bijāt ar to, ar ko centāties uztvert, nevarējāt uztvert RT 92,3 un 96,8, kur RT ir, jo es to tagad redzu - 92,3 kā vienīgajā no EHR Superhits frekvencēm, ko esmu uztvēris ar RT, vēl vecais variants. Par 102,4, kā jau rakstīju, nevaru komentēt, jo neesmu ar RDS šogad uztvēris. Ja atradīšu laiku, šonakt varbūt pagriezīšu antenas uz Valmieras pusi.
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 31. jūlijā 15:45
Arī ar pajūgu kāds vēl kaut kur brauc, tāpat papīra avīzes kāds vēl lasa - droši vien arī ar antenām un uztvērējiem kāds vēl ņemsies kādu laiku. Bet tā jau ir pagātne, patīk tas kādam vai nē.
Ēriks @ svētdien, 2016. gada 31. jūlijā 17:05
Ērik, kopumā, jā, tikai ir atšķirība, vai tu brauc ar pajūgu tādēļ, ka neesi spējīgs nokārtot autovadītāja apliecības iegūšanai nepieciešamos eksāmenus, paliekot pagātnē, vai tādēļ, ka tas ir tavs vaļasprieks un dzīvesveida sastāvdaļa, varbūt pat darbs, esot tagadnē.

Vai gan kāds atļautos domāt, ka katram ir nepieciešama ārējā antena? Nu, taču nē. Katram nav nepieciešams arī radiouztvērējs, bet tā nu ir sagadījies, ka šis ir radio forums. Tāpēc cita starpā dažkārt tiek pieminētas arī antenas, patīk tas kādam, vai nē.

Es jau augstāk pieminēju ļoti dažādās iespējas, ar to domājot, ka kilo-, mega-, un giga- herci ir mums visapkārt, tieši tāpat kā visdažādākās antenas. Tiem, kurus kaut kādu iemeslu dēļ interesē tieši FM diapazona monitorings PADZIĻINĀTI, no Yagi antenām neizvairīties, neskatoties uz to, ko par to domā masa. Arī ņemšanās ar SDR uztvērējiem var būt pavirša, bet var būt nopietna.

73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 31. jūlijā 20:21
Tieši par tēmu.

90,3 arī vecais RT variants, bet 88,9 jau pagājušajā naktī "dzirdēju" aizdomīgu stereo signālu bez skaņas. Tagad droši apgalvoju, ka tas nāk no Valkas.

73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 31. jūlijā 21:26
Ā, Roland, pačeko 97.9 Lielvārdi vai SWH+ iet. Man tikai kautkādi sūdi. Visa pārējā Lielvārde iet normāli
Desa @ pirmdien, 2016. gada 1. augustā 08:56
Desa, aizvakar, 30. jūlijā, nokļūstot pie uztvērēja, otrkārt "pačekoju" tieši šo frekvenci, bet pirmkārt mani interesēja 87,9. Tas notika tā. Pagriezu antenas, azimuts apmēram 180 grādu. 87,9 MHz ar vertikālo antenu uztvēru to, ko gaidīju - Power Hit Radio jauno raidītāju no Panevēžas rajona (160 km) ar maksimālo signāla līmeni līdz 21 dBf 31. jūlijā no rīta, arī ar RDS. Šī raidītāja azimuts 198 grādi. Tajā pašā virzienā (199 grādi) atrodas raidītāji Lielvārdes novadā (48 km), ja vien SWH Plus raida no tā paša torņa, no kurienes pārējie. 97,9 MHz tagad man ir bloķēta frekvence, jo SWH Plus vertikālā polarizācijā skan pastāvīgi, stabili, ar pilnu RDS. RT ir divi varianti, viens ar reģionālo identifikāciju, bet arī otrs atšķiras no Rīgas un Ventspils, Daugavpili, Rēzekni un Liepāju ar RDS vismaz šogad neesmu uztvēris. Pēcpusdienā veicu salīdzinājumu vienā laikā un vienādos apstākļos. Tā rezultāti: 87,7 - 39 dBf; 92,5 - 48 dBf; 97,9 - 42 dBf; 98,6 - 45 dBf.

73!
Rolands Strautmalis @ otrdien, 2016. gada 2. augustā 00:13
Man Ogrē 87.7 un 92.5 mono stabili ar RDSu, 97.9 un 98.6 tikai čerkši.
Desa @ otrdien, 2016. gada 2. augustā 08:37
Man liekas ka EHR mūzikas direktoram jāpaklausās Igauņu Skyplus. Es kādu laiciņu paklausījos, un mūzika mani piesaista labāk. Liekas ka dziesmas sader labāk kopā un ir ērti klausīties. Un to var redzēt, jo tā ir EE populārākā komercstacija.
Desa @ trešdien, 2016. gada 3. augustā 09:32
Un problēma ar tādiem džinglu produktiem kā Reelworld ONE AC ir tas, ka EE StarFM ir tie paši džingli kas bija Superam.
Desa @ trešdien, 2016. gada 3. augustā 09:36
Pēc foruma dalībnieku ieteikuma esam pamainījuši pieteikumu apstrādi Superhitos. Kā izklausās tagad?

Desa. Paldies par ieteikumu. Zinām šo staciju. Paklausījāmies vēlreiz. Korekti, bet mēs paliekam pie viedokļa, ka EHR pirmkārt ir jāmācās no britiem un holandiešiem.

Kādi viedokļi par EHR aplikāciju?
EHRmedijugrupa.lv @ trešdien, 2016. gada 3. augustā 17:46
Jā, var redzēt ka vairs nav telpiskuma. Abava vairs nemocās. Saprotu ka jāmācās no EU, bet tas tik mans viedoklis ka turiene ir tuvāka EU pleilistes līmenim. EHR aplikācija man liekas laba, bet neredzu nevienu tādu funkciju kas izceltos. Frekvences vajag tuvāk nevis ziņās, un topu funkcija dubultojas. Programmu arī vajag tuvāk. Un lūūdzu Chromecast un Chromecast audio atbalstu. Man patiktu:)
Desa @ trešdien, 2016. gada 3. augustā 19:23
Es par Latviešu hītiem gribu ko teikt. Vajadzētu salabot gļuku ar džingliem. Bieži ir tā , ka džingli noskan divas reizes pēc kārtas. Kā arī novērst , ka sāk skanēt dziesma un pa virsu vēl noskan džingla beigu daļa. Ļoti prasās stundas sišanas džingls , kā tas ir EHR Superhits.
ricis @ trešdien, 2016. gada 3. augustā 20:07
Internetā stundas sišana visticamāk nebūs tik precīza kā FM, jo netā ir zināma atstarpe ap 20sek, un katram tā ir sava. FMa datoriem var iekodēt visu precīzi.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 10:24
latviešu hīti jālaiž fm
zs @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 13:55
ehr lapa vajag safixot, lai ik reiz kā es ieietu lapā pa jaunu, man nav jāielogojas no jauna
zs @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 14:02
Derētu winampam arī pleiliste. Labi, izvilku latviešiem strima info : http://stream.europeanhitradio.com:8000/Stream_02.aac
marss @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 14:58
Kvalitāte diezgan švaka tam streamiem...
marss @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 15:21
Njā, 96 kbps ir traki maz. Vajag vairāk.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 16:26
Ja jau būtu brīvas frekvences, tad jau varētu, bet uzlikt kautkādu perdeli Rīgas centrā nu i nah**.

Ko par šo saka pats EHR ?
ricis @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 17:19
Par RDS politiku. Tā šobrīd ir īstenota kā EHR tā EHR SuperHits līmenī un mēs lūdzam foruma dalībniekus pārliecināties vai šie principi visur īstenojas vienādi.
PS izmantošanu ārpus 8 simbolu ietvariem mēs neuzskatām par Eiropas līmeņa radiostacijām piemītošu iezīmi. Par tādu mēs uzskatām spēju izcelties tur, kur citi neredz iespēju kā to izdarīt. Mēs bijām pirmā radiostacija pasaulē, kas 90-tajos gados "uzlauza PS", lai rādītu tajā dziesmu nosaukumus un izpildītājus. Mēs arī sekojam diskusijām RDS forumos un zinām, ka joprojām šajā jautājumā ir divas nometnes. 8 simboli nav ar likumu noteikts standarts un kamēr tas ir tā mēs turpināsim PS izmantot pa savam. Taču turpmāk to darīsim "hibrīda" režīmā - lielāko laika daļu PS rādīs statisku
EHR
vai
EHRSuper,
bet pārējā laikā atainos dziesmu izpildītājus un nosaukumus, bet reklāmas pauzū laikā vārda dienas.
Savukārt RT EHR gadījumā rādīs:
EHR-Frekvence-Pilsēta-Eiropā pirktāko dziesmu radio.
EHR SuperHits:
EHR Superhits-frekvence-pilsēta.

Ricis. Paldies. Dzīnglu skanēšanu 2x pēc kārta novērsām. Džingla balss skanējums par virsu dziesmai paliks. Stundas džingls kanālos skan, bet ir peldošs - nav precīzi apaļā stundā. Saprotam , ka runa ir par stundas sākuma džinglu ar tekstu kā FM stacijās - tāds šī mēneša laikā būs.
zs. Logošanos ir labojamo darbu sarakstā.
marss. Nu un kāda strīmu kvalitāte ir Eiropas vadošajām hitu stacijām?
EHRmedijugrupa.lv @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 20:19
Jā, redzu ka PS ir sakārtots daudzmaz. Un par strīmu kvalitāti, nav jau jābūt identiskiem kā ar Eiropu, var būt labāki!
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 20:35
Par strēmiem runājot, ir stacijas kur var izvēlēties strīma kvalitāti 64, 96, 128 kbps. Protams es izvēlētos 320 kbps, tas mūsdienu interneta ātrumā būtu iespējams. Tik kautkā nepiedāvā. Kas īsti ir par problēmu, ka radio nenodrošina 320 kbps strēmus?

Vai pulksteņu laiki arī būs lv hītiem?
ricis @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 20:37
ricis. Jā, būs.
Problēma ar strīmu kvalitāti ir naudā - jo labāka kvalitāte, jo vairāk par to jāmaksā. Ja jau bagātajām Eiropas stacijām tas neatmaksājas, tad mums ne tik.
EHRmedijugrupa.lv @ ceturtdien, 2016. gada 4. augustā 20:54
EHR - bet kāpēc jāizmanto LV dārgo provideru - liekēžu pakalpojumi, ja var izmantot 10x lētākus, ārzemju servisus, piem. https://shoutca.st ? Ļoti laba kvalitāte, serviss un galvenais - cenas! Bet jā - streama kvalitāte prasītos bišķi labāka.
Deivids @ piektdien, 2016. gada 5. augustā 08:52
Nu njez. Visi +/- LV normālie rādžiņi izmanto 128kb/sec, arī neta stacijas ārzemēs nāk pārsvarā ar 128kb/sec...
Uz labas tehnikas vai labām austiņām jūt atšķirību ...
marss @ piektdien, 2016. gada 5. augustā 10:05
128kb ar AAC+ ir pietiekami labi kā 320kb MP3. 96kb ir pietiekami laptopam, bet uz normālākas tehnikas ir sūdīgi. Un jā, kāpēc izmantot dārgu, ja ir lētāks un labāks?
Desa @ piektdien, 2016. gada 5. augustā 11:52
Visi strīmu linki:
Fresh- http://stream.europeanhitradio.com:8000/Stream_05.aac
Superhits- http://stream.europeanhitradio.com:8000/Stream_01.aac
Darbam- http://stream.europeanhitradio.com:8000/Stream_23.aac
Dance- http://stream.europeanhitradio.com:8000/Stream_17.aac
Acoustic- http://stream.europeanhitradio.com:8000/Stream_18.aac
LV- http://stream.europeanhitradio.com:8000/Stream_02.aac
EHR- http://stream.europeanhitradio.com:8000/ehr.aac
Desa @ piektdien, 2016. gada 5. augustā 21:10
Ehr draņķīgie streami? Nu ar austiņām vai tumbām no maximas troksnim derēs ;)
Pārējiem iesaku pameklēt kvalitatīvāku streama radio ;)
marss @ piektdien, 2016. gada 5. augustā 21:17
Tas nav saistībā ar draņķa strīmiem bet lai viegli atrast. Marss, aizej iekod snickers.
Desa @ piektdien, 2016. gada 5. augustā 21:42
marss. Atvaino, ja tas Tevi sāpinās, bet, piemēram, EHR SuperHits klausītāju skaits internetā ir 2 reizes lielāks nekā bija SuperFM. Un tas nav uz to rēķina, kas pārslēgušies no EHR, jo arī kopumā visu kanālu klausītāju skaits ir palielinājies par 20%.
Desa.Par Chromecast audio atbalstu domāsim tikai tad, kad Latvijā to lietos vismaz 10 000 klausītāju.
Deivid. Paldies par ideju. Iedziļināsimies un tad atbildēsim.

Bet runājot par tēmu kopumā - visas šīs izmaiņas pirmkārt ir domātas telefonu lietotājiem.
EHRmedijugrupa.lv @ piektdien, 2016. gada 5. augustā 21:53
Vajag sakārtot visus kanālus TuneIn, un iespēju nolaist kanālus mobīlajā versijā, jo man pat uz 5,5 collu ekrāna traucē kautko lasīt. Viņi aizņem par daudz vietas.
Desa @ sestdien, 2016. gada 6. augustā 07:21
Patīkami, ka ir radiostaciju grupa, kas ir sākusi operatīvi reaģēt uz ieteikumiem un piezīmēm!

Pārliecinājos, ka 88,9 atkal skan un 90,3 un 92,3 ir ieviests stacijas nosaukumam atbilstošs RT, kā arī visur, kur to varu redzēt, ir izmaiņas PS.

Daži jūsu citāti un komentāri par tiem.

"Par RDS politiku. Tā šobrīd ir īstenota kā EHR tā EHR SuperHits līmenī un mēs lūdzam foruma dalībniekus pārliecināties vai šie principi visur īstenojas vienādi..."

Kā teiksit, pārliecināsimies!

"... PS izmantošanu ārpus 8 simbolu ietvariem mēs neuzskatām par Eiropas līmeņa radiostacijām piemītošu iezīmi. Par tādu mēs uzskatām spēju izcelties tur, kur citi neredz iespēju kā to izdarīt... Mēs arī sekojam diskusijām RDS forumos un zinām, ka joprojām šajā jautājumā ir divas nometnes. 8 simboli nav ar likumu noteikts standarts un kamēr tas ir tā mēs turpināsim PS izmantot pa savam"

Diemžēl jums taisnība, ka standarts nav NOTEIKTS AR LIKUMU. Līdz ar to pagaidām nevar piemērot soda sankcijas standarta pārkāpējiem, taisnība arī par divām nometnēm. Nesākšu tagad pārāk gari izteikties par spēju izcelties šajā jomā, jo tas drīzāk novedīs pie kārtējā pierādījuma divu nometņu esamībai, bet pieminēšu tikai jau zināmo, ka standarts tomēr ierobežo šo spēju izcelties, precīzāk, norāda sadaļu, kur ir iespējas pašizpausmei, jo katra šāda izcelšanās ir zināmā veidā anarhija. Abstrahējoties no standarta, jāsaka, ka arī "statiskās" informācijas īpatsvara palielināšanās ir ieguvums maniem kolēģiem citās zemēs, kam vēl uztverošajās iekārtās nav pieejams PI kods. Paldies par to!

"... Mēs bijām pirmā radiostacija pasaulē, kas 90-tajos gados "uzlauza PS", lai rādītu tajā dziesmu nosaukumus un izpildītājus..."

Interesanti! Es to neapstrīdu, jo man trūkst tik senu personīgu RDS novērojumu, bet vai ir konkrētāki fakti bez šī visai skaļā teikuma? Un būdami pionieri ar tik senu attiecīgās informācijas rādīšanas vēsturi tomēr neesat pārliecinājuši to otru nometni par šīs darbības bezierunu nepieciešamību vai efektivitāti.

"...reklāmas pauzū laikā vārda dienas..."

Vai tiešām vajag? Kurš gan nenojauš, ka šodien ir Askolds un Aisma??? Ja nopietni, tad varbūt tieši reklāmas paužu laikā varētu būt tikai statisks PS?

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2016. gada 6. augustā 12:49
Vajadzētu vēl vienu kanālu, kur būtu tikai krievu deju gabali, Piemēram KHR dance vai superhits. Savādāk tam KHR vienam bēdīgi.
Aigars @ sestdien, 2016. gada 6. augustā 13:18
Roland, materiālā pasaule ir duāla pēc savas būtības - jebkura priekšrocība automātiski ir trūkums. Atkarībā no skatu punkta. Jums ir tasnība, ja atskaites punkts ir Jūsu domubiedru grupa, man ir taisnība, ja atskaites punkts ir EHR klausītāju vairākuma intereses. Arī izmaiņas mēs veicām viņu interesēs, lai palielinātu varbūtību, ka noseivojas stacijas nosaukums, nevis dziesmas nosaukuma fragments.
Tam ko darām nav nekāda sakara ar jēdzienu "anarhija", jo daraam to nevis pašmērķīgi, bet cenšoties padarīt saviem klausītājiem EHR klausīšanos ērtāku. Jūs un Jūsu kolēģus EHR taču neinteresē kā hitu stacija, vai ne? Jūs uz stacijām un to datiem RDS raugāties no cita skatu punkta un nesaprotat tos, vienkāršos EHR klausītājus, kas nekad nav dzirdējuši par PS,PI vai RT, bet kas ir pateicīgi mums par to, ka dodam viņiem iespēju redzēt dziesmas nosaukumu. Un jā, viņu dzīvi padara labāku arī tas, ka rādām vārda dienas. Tas nav EHR komandas viedoklis, tie ir pētījumu dati.
Attiecībā par pimajiem pasaulē. SuperFm startējot 1994.gada rudenī kļuva par pirmo 100% automatizēto komercstaciju pasaulē. ( translācijas no kubiņa neskaitās, es runāju par mūzikas plūsmu ēterā, kas parādās valsts radio reitingos un ģenerē reklāmas ienākumus.) Jo nekur pasaulē nepastāvēja bezDJ radio. Dažus gadus vēlāk, mēs kļuvām par pirmo staciju pasaulē, kas piedāvāja servisu - nosūti īsziņu un saņem skanošās dziesmas nosaukumu. Tas bija sadarbībā ar Tele2. RDS mēs ieviesām kā pēdējie, jo es teicu, kam mums RDS, ja visi tāpat zina , kas skan uz 104,3. Lūk, ja tur rādītu dziesmu nosaukumus - tas būtu kruta! Un viens no mūsu draugiem, fiziķis-programmētājs, to dzirdot teica - es varētu pamēģināt to panākt. Un panāca! Un tajā laikā nebija nekādas divas nometnes, jo tik tālu neviens vēl nebija aizdomājies, tāpēc, ka runājošajiem radio tāda funkcija nebija nepieciešama. Ar faktu kolekcionēšanu es nekad aizrāvies neesmu, jo zinu, ka pagātnes nopelnus, īpaši biznesā, tāpat neviens neņems vērā. Mēs ticam, ka bijām pirmie. Un mums ar to pietiek.
Uģis Polis @ sestdien, 2016. gada 6. augustā 17:41
Njā, Rolands ir vienīgais cilvēks ko zinu kas piktojas par scrolling PS. Visi ko zinu uzskata to par plusu. Man patīk. Arī SWH Rock un Gold tas ir labi. SWH ir ieviests pareizi ar RT, bet savukārt ja klausos auto vai uz mūzikas centra neredzu šo info. EHR grupai ar šo nav problēmu.
Desa @ sestdien, 2016. gada 6. augustā 18:51
Uģi, paldies par operatīvo atbildi un izsmeļošo informāciju!

Jūs teicāt: "... Atkarībā no skatu punkta. Jums ir tasnība, ja atskaites punkts ir Jūsu domubiedru grupa, man ir taisnība, ja atskaites punkts ir EHR klausītāju vairākuma intereses..."

Centīsimies šos skatu punktus tuvināt.

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2016. gada 6. augustā 19:09
Lielvārdes Superhits ir diezgan kluss, salīdzinot ar Rīgu. Paskatieties.
Desa @ sestdien, 2016. gada 6. augustā 19:45
Latviešu hitiem vajadzētu dziesmu klāstu tomēr nedaudz plašāku. Pāris dienas paklausoties dziesmas n-tās reizes atkārtojas. Ir jau ok tās dziesmas, bet ja katru dienu pa reizēm 4 dzirdamas sāk iesēsties tomēr nedaudz.
sesks @ pirmdien, 2016. gada 8. augustā 12:37
Jā, piekrītu par dziesmu daudzumu LV hītiem. Playliste pašlaik ir ļoti laba, bet ieteikums ar laiku to papildināt , lai būtu dažādība.
ricis @ pirmdien, 2016. gada 8. augustā 16:36
Lapa: 1 2 3 4 5 6 7 8
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums