Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

SuperFM pārtop

Heh, ehrsuperhits.lv noreģistrējis RadioTEV. Vrb būtu labāk es noreģistrējis:(
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 09:33
Piekrītu desai. Un lūdzu noņemiet to telpisko Echo amerikāņu dziesmu pieteicējbalsij. EHR tas der, bet šeit vajag, kā augstākminēts - nedaudz maigāk. Auditorija būs tomēr (vidējā) noteikti vecāka. Manas domas. Bet vispār būs stacija, kuru es klausīšos. Daudz vairāk kā EHR, jo man tie jaunie gabali. Kaut kā vairs ne.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 09:57
Nja nebiju klausījies ipaši EHR grupu (varbūt pa brīžiem pašu EHR).
Reklāmu daudzums gāž no kājām. Nabaga tie, kam šis radio skan visu dienu ...
Es biku padzenāju streamā, un slēdzu nost, nu i naxx
marss @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 09:58
marsam gan liekas nepatīk un nepatiks nekad un nekas. :D Šansons bija slikti, naftalīns bija slikti, tagad atkal deviņdesmitos vajag, EHR Superhits arī slikti. Nu i naxx.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 09:59
Yeaap tā nu viš i. Pa to laiku, kamēr klausījos, dzirdēju Taylor Switfu, 4-5 dziesmas, kaut kādus lēnučus, tiku skubināts pa visām varītēm (es pat teiktu uzbāzīgi) njemt ātro kredītu ... Klausos tagad streamaa radio. Tur skan Armin van Buren un domāju, vismaz Topradio paretam viņu, vai kaut ko līdzīgu uzliek ...
marss @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 10:19
Par EHR Skaņu piekrītu. Tas tiešām ir, kā Polis kādreiz teica, lai ieslēgtu uz 15 minūtēm dienā. Superhitiem vajag kaut ko "ilgi spēlējošu", tikai, ja skaņu taisīt vēl agresīvāku, nekā tagad, nezinu vai šis Orbans spēs to paveikt. Izklausās, ka tagad tas strādā iespēju robežā.

Par domēnu - lol! Nu katrs rīkojas sava intelekta robežās. :D Un vispār, es šaubos, ka SFM plānojuši reģistrēt jaunu domēnu .lv zonā.
Vovanich @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 10:30
EHR domāju visas stacijas liks zem jauna domēna (vai viena jumta - mājaslapas), ja jau preses relīzē un šeit tiek minēts par portālu un aplikāciju. :)
Bet Radio TEV protams dusmīgi - tā pa lielam pēc formāta, tiešie konkurenti. 2000+ hītus tā pa lielam tieši viņi spēlē. Raidītāju tīkls arī līdzīgs.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 10:38
Radio TEV ir tikai paši sev konkurenti. :D Kā bija kolhoznieki, tā arī palika, neskatoties uz to, ka tagad sēž blakus Skonto.
Vovanich @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 10:44
Man tomēr patīk TEVs. Foršas dziesmas. Viņam lielākā auditorija tomēr ir Ziemeļvidzeme. Piem. Rūjienā visos veikalos un vietās skan TEVs vai SuperFM nu jau EHR.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 11:07
Vai gadījumā nevarētu no rītiem ik pēc dziesmas paziņot pareizu laiku? Līdzīgi kā tas tiek darīts EHR?

Vienīgi, kas žēl no Super FM laika, ka vakaros vairs nebūs liriskie hīti. Bet tā, vismaz pagaidām labs sākums. Reklāmas gan padaudz, bet no tā laikam neizbēgt.
Aigars @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 11:11
Jā, laiks no rītiem EHR ir labs. Te arī vajag.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 11:17
Sekojam līdzi jūsu viedokļiem. Nupat aprunājāmies un atbildam:
- pulksteņi no rītiem būs, jo tā ir EHR raksturīga iezīme;
- frekvences reģionos būs;
- liriskie hiti būs, bet nedaudz vēlāk, jo arī tā ir EHR piegājiena "fiška".
- par to, ka konkurenti "aizsit" domeinus ar mūsu nosaukumiem.. bez komentāriem. Jā, Jankam taisnība, EHR stacijas būs zem viena, jauna domeina.
- apstrādes aspektus analizēsim /risināsim augusta otrajā pusē, jo ir virkne aktuālāku darbu, bet cilvēku resurss ir tāds kāds ir.
- "telpiskais Echo amerikāņu pieteicējbalsij" mums šobrīd šķiet ok. Iespējams, ar laiku, mēs arī sajutīsim, ka tur vajag ko mainīt - tad arī domāsim;
-par reklāmu daudzumu - kā mēs jūs saprotam! Bet pagaidām tas ir vienīgais veids , kā finansēt savu attīstību. No otras puses raugoties - reklāmas daudzums ir sava veida atzinība mūsu darbam.

Ja ir vēl kas jautājams , iesakāms - rakstiet. Centīsimies vismaz reizi dienā ienākt un atbildēt.
EHR SuperHits @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 18:57
Es pats pamanīju ejot aizsist to domēnu, jo jau pāris dienas redzēju ka nav reģistrēts. Tādas lietas vajag reģistrēt, jo piem. cilipica.lv nonāk Pica lulū lapā. Nerada labu iespaidu par brendu. TEVa Jurga tviterī teica ka ir atvērts piedāvājumiem:) Tam pieteikumam var būt amerikāņu balss, bet telpisko vajag novākt. Uz Abavas skan slikti, uz lielā maģa ir pārāk liels telpiskums. Un Rīgā par frekv. pieteikumiem arī vajag latviski ne naintī siks point eit, man personīgi deviņdesmit seši punkts astoņi liekas labāk. Arī pašam EHR. Un kādēļ abām stacijām uz apaļās stundas reklāmu tiek nocirsta dziesma pusratā? Tas ir traki kaitinoši. Un visur vajag kā EHR Cēsīs RDS RT frekvenci un stacijas nosaukumu. Lai aizstātu PI funkcijas.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 19:13
Labojums- Agrāk tas domēns redirektēja uz Picu lulū. Tagad var kāds piereģistrēt. Labs pirkums kādam būtu!
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 19:24
Nevaru neatcerēties, ka sākumā domēns neplp.lv vedis uz radiopirātu portālu freefm.lv :)
Vovanich @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 19:59
Capital fm ir krietni augstāk līmeņa ziņā, diemžēl nav vislatvijas apraides, bet tas ne pie šī temata.
ed @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 20:02
Capitals varbūt ir krutāks, bet apraide Rīgā... Viņu Ulbrokas antene raida tikai un TIKAI daļai Rīgas. Nekad neesmu klausījies šīs problēmas dēļ. Pat uz LTV ēkas vai Zaķenes kur TEVs dzirdētu vismaz ārpus Rīgas. Citādi viņu kilovats apraida Ulbroku, Purvciemu un Atsaiti. Pat Valmieras raideklis aizraida tālāk un labāk par Rīgu.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 20:21
Par dziesmu nociršanu.
Vai vari pateikt kā Tu risinātu šo jautājumu, ja veidotu programmu?
Kādi ir citu foruma dalībnieku viedokļi par šo tēmu?
EHR SuperHits @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 20:22
@EHR Superhits
Vai sistēmā nevar ielikt, ka tādā brīdī tiek ielikta īsāka dziesma, vai stunda tiek programmēta tā, lai pietiek vieta visām dziesmām + reklāmām? Reklāmu/dziesmu apjoms noteikti iepriekš ir zināms, jo reklāmas taču tajā pašā stundā liktas netiek. Noteikti jūsu sistēma/dators to māk.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 20:30
Pareiza reklāmas, dziesmu un džinglu laiku aprēķināšana. Džingliem ir dažādi garumi. Ne vienmēr tiek nocirstas dziesmas un parasti ja notiek tad tas ir netālu no beigām. Arī bieži starp pēdējo reklāmu un džinglu ir vairāku sekunžu atstarpe kas ir kaitinoši. Tā ir problēma ar automatizāciju. Dzīvajās stacijās to pieskata cilvēks, tur tas netiek pieļauts. Un vajag uzstādīt uz kompjiem kautvai Pira.CZ Silence detectoru, lai paši varētu novērst problēmas uz 90.3 vai citiem.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 20:31
Par krutumu.
Mēs jau esam pateikuši, kādas stacijas kopumā mums kalpo par "krutuma" atskaites punktu. Ja runājam par detaļām, tad arī tās esam nosaukuši: izturēts formāts, tam atbilstošs imaging ( džingli, laineri, bamperi, svīperi utt), mājas lapa un aplikācija.
Kas ir atskaites punkti, sakot, ka "Capitals varbūt ir krutāks"? Kāpēc tieši tādi?
EHR SuperHits @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 20:47
Šis ir ar mazajām stacijām Pieci, 101 un Capitalu. Hipsteru loģika, kas nav populārs ir kruts. Kas ir populārs ir slikts. Atskaites punktu nav. Ir šī loģika.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 20:57
Janka. Var. Bet tad:
- stundas beigās rotēs ierobežots skaits "īso dziesmu";
- attiecībā uz šo vietu ir jāatkāpjas no formāta algoritma nosacījumiem.

Ja jāizvēlas starp :
nocirst salīdzinoši nelielu dziesmas daļu,
vai spēlēt neformāta dziesmu pilnībā,
mēs izvēlamies un vairums staciju izvēlas nocirst dziesmu. Jo ir pētījumi, kas pierāda, nocirsta dziesma, ja vien tā ir noskanējusi pietiekami ilgi rada mazāku diskomfortu nekā dziesma , kas neiedera pēc formāta.
Desa. Teorētiski viss ir iespējams. Bet, jo vairāk parametru, jo laika ietilpīgāks process, jo dārgāk tas izmaksā. Tici mums, arī krutajās dzīvajās stacijās ir gan norautas dziesmas, gan klusumi. Jautājums ir - līdz kādai pakāpei censties sasniegt plnību? Piemēram, mēs uzskatām ,ka dziesmu/ džinglu salaidumi mums ir labāk nostrādāti nekā "firmā". Tāpēc uz šī nostrādātā fona stundas beigu negludumi izceļas vairāk kā citās stacijās.
EHR SuperHits @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:02
Tagad saprotu un piekrītu. Par klusumu metru domāju tad, ja kautkas VISPĀR neskan. Te SFMā bija dažas dienas kad 8h vispār nekas neskanēja, un arī 99.2 EHR biju kkad dzirdējis ka nekas neskan, un RDSā tikai skrollējas EHR 99.2.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:06
Ā, neliels ieteikums, nekad nekad NEKAD NEKAD nespēlējiet Justin Bieber un Rebecca Black. Jūsu klausītāji teiks paldies.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:13
Tā kā esam 100% automatizēti, tad pieliekam īpašas pūles, lai ar datoru palīdzību izdarītu to, ko dzīvs cilvēks nespēj - maksimāli nostrādāt detaļas - pārejas, salaidumus, elementu līmeņus. Mēs nezinām nevienu piemēru, kur tas būtu labākā līmenī. Piemēram, dators raidījumus no dažādiem elementiem rada reālajā laikā. Tas nenotiek nevienā FM stacijā pasaulē. Tāpēc, ja mēs sakām, ka ar stundas beigām automātiskajā līmenī ir problēmas, tad tās tiešām ir. :)
EHR SuperHits @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:21
Mēs padomāsim par sadaļu : norādi dziesmu ko nespēlēt NEKAD NEKAD. : )
EHR SuperHits @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:23
Nūū, šos izpildītājus tiešām nevajag spēlēt. Un Lielvārdi 98.6 vajag sakārtot kā TEVam, lai Ogrē dzird. Rīgu es nedzirdu, Lielvārdi arī ne.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:31
@Desa - nepārvērtīsim šo sarunu arī par beztolkfestu. Ir okei runāt par formātu, visādiem sīkumiem (esam tomēr radio forums), bet ja jau aiziet, ka "šito nevajadzētu spēlēt un to nevajadzētu spēlēt", tas ir nedaudz lame. Tas, ja Tev nepatīk JB un RB nenozīmē, ka nepatīk citiem. Rebekai Black tāpat ir tikai viena dziesma (Friday) un Bībera jaunie gabali nav nemaz tik slikti. EHR Superhits arī redzu, ka no JB supervecajiem gabaliem varētu tikai spēlēt Baby, kas ir lielisks piedūriena gabals, kuru ļoti priecātos dzirdēt ēterā.
Janka @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:43
Iekļauties precīzi vienā stunda ir tiešām diezgan grūts uzdevums, bet cik zinu, nopietnas stacijas plāno ēteru tā lai iekļautos vienā stundā +/- 30 sekundes. Un vēl vairāk - ar tādu pašu precizitāti izlaist ēterā reklāmas blokus, bet tas vairāk domāts reģionu apraides organizēšanai un šajā gadījumā nav aktuāli. Tātad šāds būtu kompromisa variants - +/- 30 sekundes, gan dziesmas netiek norautas, gan neformāts netiek spēlēts, gan laika sajūta saglabājas, kas arī ir svarīgi, kā nekā sekundārais medijs :)
Vovanich @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:48
Nu labi, labi, sāku te dirsties, sorī. Ieteikumu sadaļa- Laika paziņojumi plus mīnus veselā stundā, un ik pēc 3 dziesmām. Pārlikt raidekli uz LTV ēkas, jo tur kautkā viss raida labāk kā no Āģīša, kur kautkā slikta aura un neraidās. Avtoradio ar līdzīgu jaudu kā EHR Super no LTV Ogrē uztver normāli. Un cena arī varētu nebūt pārāk liela. Bet ja pasākums aizies, atļaujieties tomēr Zaķusalas 191m kur RetroFM. Turieni Ogrē normāli dzird.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 21:57
Vovanich. Firmas stacijās princips ir tāds, ka, ja stundas sākuma džingls izskan pirmās minūtes ietvaros, tad ir ok. Taču 100% automatizētajā variantā arī +/- 30 sekunžu pielaide problēmu samazina, bet nerisina pilnībā, jo dziesmu vidējais garums ir 3:20, jeb 200 sekundes. Tad pielaidi vajag +/- 100 sekundes.
EHR SuperHits @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 22:06
+/- 100 ir daudz, un principā, dziesmu nogriešana nav liela problēma
Vovanich @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 22:15
Njā, tā nav problēma, ja netiek speciāli darīts. Var darīt, bet jācenšas nedarīt. Pāris reizes uz EHR ir bijis ka nogriež pirmajā minūtē, tad gan labāk piemest reklāmu vai garāku džinglu.
Desa @ ceturtdien, 2016. gada 21. jūlijā 22:22
Lai gan šajā forumā vairs nerakstu foruma administrācijas nespējas dēļ, uzrakstīšu dažus vārdus EHR Superhits pagaidām patīkamās reakcijas dēļ. Viena lieta - principi, cita - jēga (tas par mani).

Vispirms paskaidrojums par nespēju. Nespēja pildīt solījumus sakārtot forumu (gadiem), nespēja ieviest reģistrētu lietotāju dalību, nespēja aizsargāt citus no viltvāržu uzbrukumiem, nespēja rediģēt un nepieļaut rupjības un apvainojumus pret konkrētām personām un galu galā nespēja normāli reaģēt uz draudzīgiem ieteikumiem un arī padomiem.

Turpinājumā par tēmu. RDS PS ir jāizbeidz rakstīt garas "penteres". PS astoņas zīmes ir paredzētas TIKAI radiostacijas nosaukuma atspoguļojumam stacijas izvēlētajā veidā un nekam citam. Izpildītāju vārdiem un dziesmu nosaukumiem ir jāpārceļas uz RT. Pirms notiks tas, kas nu jums tur ieplānots, "...lai līdz nākamā gada beigām varam kļūt par Eiropas līmeņa popkultūras mediju...", cita starpā ir jāpaspēj arī beidzot sākt pareizi lietot RDS PS funkciju pilnīgi visās jūsu stacijās - tieši tāpat kā to dara jūsu elki Capital FM (tas, kas Londonā) un Radio 538. Tas nav apspriežams. Tas ir standarts. Ņemot vēra pāris pēdējo dienu atsaucību un ieinteresētību no EHR Superhits puses, esmu gandrīz pārliecināts, ka tas drīzumā tiks sakārtots.

Nezinu, ko Desa īsti gribēja teikt ar "Un visur vajag kā EHR Cēsīs RDS RT frekvenci un stacijas nosaukumu. Lai aizstātu PI funkcijas", bet frekvence un pilns stacijas nosaukums tiešām varētu tikt atspoguļots RT, piemēram starp dziesmām (kā līdz šim tas ir bijis PS). Savukārt PI funkcijas ir pilnīgi citas, ko RT nekādā veidā nevar aizstāt, lai arī kas tur būtu "sadzejots".

Jā, un no EHR Gulbenes raidītāja ētera jau pirms daudziem gadiem bija laiks izņemt paziņojumus (latviski un krieviski) ar sen ciparu skaitam neatbilstošu tālruņa numuru, kas it kā attiektos uz reklāmu attiecĪgajā frekvencē. Jau jūtu, ka tieku saklausīts, lai gan ne jau pirmo reizi par šīm lietām tiek rakstīts!

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 00:49
Es ļoti šaubos ka tiks pārveidots PI uz RT, jo pieņemsim, mans mūzikas centrs rāda tikai PI, manā mašīnā rāda tikai PI, vienīgā ierīce kur man rāda RT ir mobīlais. Ļoti daudzas stacijas lieto scrolling PI, jo tā dziesmas nosaukumu var paziņot krietni lielākam klausītāju lokam. Šis varbūt nav standarts, bet klausītāja ērtība gan. EHR Cēsīs PI ir kā parasti ar dz.nos, bet vienīgajam ko zinu RT ir ierakstīts 99,2 European Hit Radio. Sadirst lietu kas strādā nav SFM intresēs. Klausītāji būs dusmīgi=mazāk.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 07:04
Nu Andri no radioTev - žetons TEV par veiklo domeina reģistrāciju :D Būtu vismaz no kāda fake nika noreģistrējis! Tas tikai parāda cik ļoti Tev tas nepatīk ko mēs te apspriežam, kā arī to kāds ir Tavs un tava (TEV) radio līmenis..

Izraksts no NIC:
Tips
: Fiziska persona
E-pasts
: andris@radiotev.lv
Tālrunis
: +371 29444208

# Jā un savulaik neplp.lv bija noreģistrējis freefm.lv, bet tas nebija "konkurences" apstākļu dēļ :D
Es @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:02
Re kā...izrādās Andris ir rīta cilvēks Andris Jurga.. :) Gan jau, ka viņš ir viens no radio "īpašniekiem" - tapēc tik ātri reaģē :D
Izraksts no radiotev.lv

Andris Jurga
Programma
andris@radiotev.lv
Mob: +371 27202720
Es @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:05
8 simboli nepalīdz arī EHR jaunajai stacijai.
Ja EHR gadījumā viss vienkārši, tad kā tādā statiski ielikt EHR Superhits?
SUPERHIT
EHRSHITS
EHRSUPER

Pievērsiet uzmanību otrajam. EHR S-Hits būtu okei saīsinājums ja vienīgi tas neizskatītos kā Shits (sūdi) uz ekrāna. Not gonna happen. Lai gan es priecātos par statisku nosaukumu un visu info par izpildītāju Radio Text.
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:07
Pat ja nelietotu, tik un tā Uģim vajadzēja noreģistrēt domēnu, lai novērstu šitādus gadījumus. TEVam ir līdzīgākā mūzikas izvēle kāda ir superhitam, un tīkls ar līdzīgs.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:08
@Desa - lai tak lūzeri dara, ko grib. :D
No aizkulisēm dzirdu, ka EHR taisa kko tiešām vērienīgu ar savu jauno saitu. Gaidam!
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:40
Es kā padomdevējs pirmdien tikšu redzēt.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 08:55
Desa, Jums ir īpaša mašīna un īpašs mūzikas centrs, kur tiek rādīts tikai PI! Es būtu bijis ļoti priecīgs, ja mana mašīna vai mūzikas centrs tā būtu uzvedušies pirms gadiem 15, kad ierīču ar iespēju redzēt PI kodu bija ekstrēmi maz! Bet ja pilnīgi nopietni, tad nejauciet PI ar PS, jo tādā veidā, Jūsu vārdiem runājot, tiek sadirsts tas, ko rakstāt - visas prātīgi pateiktās lietas pārvēršas par tukšu bļaustīšanos, pie tam "sadirsuma" pakāpe pieaug tieši proporcionāli muļķības atkārtojumu skaitam. Tas pats attiecas arī uz 99,2 radiotekstu, proti, nevis tikai šim, bet visiem vai gandrīz visiem (jo dažus, objektivitātes dēļ jāatzīst, neesmu redzējis) visu trīs šīs grupas radiostaciju raidītājiem radiotekstā ir frekvence un stacijas nosaukums. Nupat paskatījos - Rīgā visiem trim tieši šobrīd. Drīzāk ir jautājums - kur nav? Uzrakstiet, ja ir tādi piemēri, labāk ar video.

Standarts ir standarts. Pie tā ar laiku visi nonāks, it īpaši tie, kuri pretendēs kļūt par Eiropas līmeņa popkultūras mediju.

Daini, gan jau izdomās, kā iekļauties astoņās zīmēs. Iespēju tajās iekļauties atrod arī tādas radiostacijas, kuru nosaukumi ir n reižu garāki un sarežģītāki par apspriežamo.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 09:32
Bļa, PI sajaucu ar PS. Pieķerts. Neesmu gudrs šādās lietās. Liekas, ka PS varētu rakstīt EHR Super, cilvēki saprastu. 102,4 neredzu nekādu RT. Skatos uz telefona, un tur viss strādā, viņš RT redz. Un tikko Ellie Goulding dziesma tika turpat nocirsta ap pirmo minūti.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:00
@Roland - iedod dažus no tādiem nosaukumiem (pilnajiem) un RDS 8 simboliem, man personīgi interesē.
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:04
Būšu rīt pie uztvērēja, paskatīšos no sava Vidzemes skatu punkta. Sakarā ar apspriežamās stacijas nosaukuma un PI koda maiņu tuvākajās dienās pievērsīšu lielāku uzmanību tieši EHR Superhits raidītājiem. Šogad vēl kā Super FM esmu uztvēris 88,0; 88,2; 90,3; 90,9; 92,1; 92,3; 93,8; 94,3; 96,8 un 98,6 ar pilnu vai daļēju RDS un 88,9; 89,0; 93,6; 95,2 un 96,7 bez RDS, EHR 88,4; 92,9; 98,4; 99,2; 102,0 ar pilnīgu vai daļēju RDS un 93,6; 100,8 un 102,4 bez RDS, kā arī KHR 95,5 un 96,2 ar RDS un 87,7 bez RDS.

Katrā ziņā 88,2 Valmierā, 92,3 Jurģukalnā un 90,3 Kārklos (pie Matīšiem), Jums, Desa arī vajadzētu redzēt. Super FM laikos tur bija tāds RT, kā es rakstīju. 102,4 no Valmieras Piena man Nītaurē vienmēr ir bijusi sarežģīta frekvence, lai gan daudz labāk kā Radio Imanta laikos. Tomēr arī to šad tad esmu uztvēris ar RDS, bet ne šogad.

Daini, kas Tevi vairāk interesē? Droši vien 92,1/ 98,4 Ošāni un 90,9/ 102,0 Lejas Buliņi. Tiklīdz atradīšu laiku, publicēšu video.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:42
Cerams, ka Desa ir sapratis, kas ir RDS PI (četru heksadecimālu ciparu kombinācija, kas ir īpaši izsniegta katrai radiostacijai, palīdz radiouztvērējam bez iebūvēta AF atrast šo pašu radiostaciju citā frekvencē, kā arī mūsdienās palīdz identificēt radiostaciju, kurai vāja signāla dēļ (vai pašas radiostacijas līkrocības dēļ) nav bijis iespējams uztvert pareizu RDS PS) un RDS PS (astoņu ASCII simbolu kombinācija, kurā norāda (!) radiostacijas nosaukumu).(Izlabojiet, ja kļūdos, slinkums vērt vaļā Vikipēdiju)

Piemēram, Nīderlandē šī lieta ar PS kaut cik ir sakārtota, bet Latvijā vairākas radiostacijas PS funkciju neizmanto pareizi (SFM grupai vispār PS un RT jūk vietām, kā arī SWH Gold un Rock, MIX FM grib frekvenci rādīt, Avtoradio "telefon efira" un frekv., MIX FM Dance arī nemāk uzlikt "MIXDANCE" kā PS, Capital FM arī nevar (Valmiera šeit izceļas)(var vienkārši "Capital ", pat Skonto PS reizēm ir "SATIKSME". Noteikti ir vēl daži piemēri, kurus no galvas neatceros). Vienīgā stacija, kuras "apsaimniekotāji" zin, kam ir domāta RT funkcija, ir Radio SWH. (vismaz Rīgā un Valmierā).

Un, ja "EHR Superhits" radiostacija (vai kaut pats EHR) grib līdzināties Capital FM Londonā vai 538, tad no sākuma jālikvidē esošā sistēma un jāievieš dzīvi dīdžeji (gandrīz 24/7 kā 538 nevarēs dēļ ierobežotā iedzīvotāju skaita, bet uz TOPradio sistēmu var skatīties) un jāsakārto RDS. Ja grib vēl vairāk, tad gan jāpieķeras pie starptautiskas radio grupas, kura varēs šos centienus apmierināt, bet tā jau ir utopija.
Beigās arī varētu noņemt ļoti īpatnējos reklāmas aizliegumus, kuri neeksistē ne 538, ne Capital (ja tie vēl ir).

Bet tas tikai mans viedoklis, esmu tikai pamatskolu beidzis un eksperts neesmu reitingos (kā mūsu 95% muļķu tauta klausās to, ko klausās).

P.S. Varbūt kāds varētu nosaukt tos reklāmas aizliegumus,kādi ir (vai bija) SFM grupai?
Artis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 10:48
Ieteikums:
Lai "neaprautu" dziesmas, iesaku "apraut" reklāmas.
Vai reklāmu kopējais skanējuma laiks ir neierobežots? Vajag atvēlēt vienas reklāmas pauzei ne vairāk kā 18 sekundes vienā stundā.
Normunds @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:02
Es saprotu kas ir PS un PI, man vnk juka S un I burti. Un kādēļ piektdienās 11os Lembergs klārē savas domas? Tādas garās reklāmas arī vajag novākt, it īpaši politiskās.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:05
@Arti - piekrītu nedaudz par dzīvo radio, bet ja godīgi, ļoti bieži uz SWH Gold, vai piemēram (nu jau RIP) Super FM aizklīdu tieši tāpēc, ka zināju, ka tur būs 100% mūzikas non-stop un nevis dīdžeju bubināšana par sastrēgumiem Rīgā, vai kāds cits beztolkšovs. Ja dīdžejam ir pievienotā vērtība (Dvarionas SWH piemēram), tad tas ir savādāk, bet ja šeit ir Radio TEV gadījums, tad tādi dīdžeji nav vajadzīgi.
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:06
Par garām reklāmām maksā. Labi maksā. Var palasīt radioreklama.net. Uģa Poļa krišnaītu ticības dēļ 5 no rīta ir tie klārējumi, un aizliegtas gaļas un kontracepcijas līdzekļu reklāmas. Tai ticībā nevar ēst gaļu un sekss tikai lai vairotos.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:09
Kad tā padomā - cik daudz gaļas un kontracepcijas reklāmas jūs esiet dzirdējuši citās radiostacijās? Tas procents (pat ja ir) ir tik mazs, ka noteikti ļoti rekl. ieņēmumus neiespaido. EHR (jauniešu) stacijā gan kontracepcijas reklāmām liekas, ka būtu vieta. LR-2 tādu jau neliks. :D
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:15
Kā "Janka" saka, tiešām - nevis prastus dīdžejus (vai, kā SWH, bet īpaši senajā Spin FM - slavenības), bet tiešām tādus, kuriem ir pašiem interese kuri spēj ieinteresēt cilvēkus un darboties ar pulti,. Arī 538 daļa dīdžeju nav slavenības, arī ir viens jauniņais, kuru izvēlējās pēc pieteikumiem, un sākumā viņš strādāja nakts vidū, bet tomēr arī kļuva par RJ dienā.

Piekrītu "Desa", nafig tās ZZS politiskās reklāmas?! Bijušos Kompartijas biedrus vajag avīzēs vecmāmiņām rādīt, nevis raidīt EHR Superhitos!
Artis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:20
Un vēl (šķiet ka pats Polis) nosauca viņu par populārāko politiķi Latvijā.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:24
"Viss kārtībā!" Arī es "sa---sos". Īsti neizlasīju "Janka", Tavu jautājumu. Vēlāk, kad būs vairāk laika, atbildēšu par garu nosaukumu iespiešanu 8 zīmēs.

Arti, interesanti! Es nekad nevienā brīdī neesmu neviena Radio Skonto raidītāja PS redzējis neko citu kā "_SKONTO_". SWH, cik esmu redzējis, visur, izņemot Jēkabpili, RT ir pēc jaunās "šnites"' toties Jēkabpilī pēc raidītāja pārcelšanas uz Zīlāniem RT ir vietējā identifikācija.

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 11:53
Es nezinu, vai Skonto vēl liek "SATIKSME" un, ja liek, cik bieži, jo Skonto es reti klausos, joka pēc reizēm uzlieku. Pirms dažiem mēnešiem kādā darbadienā pēc 20:00 es uzslēdzu Skonto telefonā, runāja tur tad tieši par satiksmi un arī RDS PS bija "SATIKSME". Kad viņi beidza runāt un skanēja džingls, to atlika atpakaļ uz "_SKONTO_".
Artis @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 12:27
Runājot par to dziesmu apraušanu. Tas nav tikai, kā te saka, SFM problēma. Piemēram Topradio praktiski katru dziesmu aprauj (ne tikai stundas beigās), nu jā, viņi to dara, lai kāds neieraksta viņu atskaņotās dziesmas un pēc tam klausās kasetēs..ups MP3:)
ivo @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 12:43
Atnāks tūlīt TOPRuslans un pateiks, ka vi ņičego ņipoņimajte, vsjo buģet, hiti zem 3 minutov.
Janka @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:25
Kautkur lasīju kādā forumā par Scrolling PS ka iesaka stacijām satiksmes paziņojumu laikā likt PSu uz TRAFFIC. Bet pats neesmu redzējis Skonto citu PSu.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:27
Janka, bet tā tak ir, topam it kā formātam nav ne vainas, bet lielākajai daļai dziesmu beigas aprauj (zinu, tās 3 minūtes, bet tāpat kaitina+Ruslans domā, ka visi mēģina, kā 90-tajos rakstīt dziesmas no radio.
==============
Runājot par reklāmām. Aha, visām SFM grupas stacijām tās ir uzkrītoši daudz, bet drorši vien savādāk nevar. tai pat laikā piemēram Skonto+ reklāmas ir minimāli. Droši vien izvelk parastais Skonto (sen neesmu viņu klausijies, nezinu, cik bieži tur reklāmas paužu.
ivo @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:32
SFM nav DJ, kas aizņem reklāmas laiku. Skonto+ gan jau nepērk:D
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 13:54
Ja pierodi pie maz vai nemaz reklāmām, tad paklausoties EHRS liekas, ka nu vakars uz ezera ...
marss @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 15:31
Tēmas, kuras šī foruma ietvaros esam gatavi apspriest ir sekojošas:
- radiobiznesa aspekti, kuru risinājumi ir objektīvi izmērāmi, jo sakņojas fizikas likumos. Piemēram: no kura punkta labāk raidīt.
- radiobiznesa aspekti, kuru risinājumi pamatojas uz laika gaitā veiktu pētījumu secinājumiem. Piemēram: kādi elementi nosaka CHR formāta panākumus.
- radiobiznesa aspekti, kas ir / būs saistīti ar valsts / EU likumiem. Piemēram, rupjības ēterā, RDS izmantošana.

Turklāt šos aspektus mēs apspriežam no programmas satura un klausītāju interešu skatu punkta. Mēs nerunājam par aspektiem, kas attiecas uz reklāmu, biznesu, politiku vai pasaules uzskatiem.
Mēs ļoti uzmanīgi ieklausāmies viedokļos, kas balstās uz zināšanām un pieredzi, kas mums trūkst, nevis "es dzirdēju" vai "man tā škiet" līmeņa argumentiem.

Mūsuprāt @ Rolands Strautmalis ir lieliska diskusiju partnera piemērs, jo viņs ir ļoti zinošs savā jomā un necenšas "spīdēt" ar viedokļiem par jautājumiem, kuros nav iedziļinājies.

Tāpēc sāksim ar atbildi par RDS.
No mūsu skatu punkta te ir divi principiāli aspekti:
- mūsu redzējums apr RDS lomu klausītāju dzīvē;
- kā mēs šo redzējumu īstenojam.
Atzīstam, ka mums nav skaidri definēta redzējuma šim brīdim. Tā kā tā nav prioritāte, tad pieķersimies tam augusta otrajā pusē.
Atzīstam, ka stacijas, kas pretendē būt Eiropas līmenī, nedrīkst pieļaut, ka risinājumi dažādās vietās ir dažādi vai norāda uz acīmredzamu nolaidību. Tiklīdz būs skaidra RDS politika tā to sakārtosim visās vietās. Augusta beigas izskatās reāls termiņš.

Par DJ ēterā.
Tas, ka visās vadošajās hitu stacijās ir DJ vēl nenozīmē, ka tā ir profesionālas radiostacijas iezīme. Ir tāds jēdziens kā "Radio panākumu piramīda". Tajā ietilpst 5 pamatelementi, kas sakārtoti pēc alfabēta ir: ētera personības; darbošanās sabiedrības labā; mārketings; mūzika; konkursi. Šie 5 elementi kopā veido 100% radiostacijas panākumu. Kāds ir jūsu viedoklis par to cik % šajā piramīdā aizņem katrs no elementiem?

Šķiet, ka vairāk neatbildētu jautājumu par aspektiem uz kuriem norādījām nav.
EHR SuperHits @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 17:16
Personības-20%, bet tas mainās atšķirībā vai viņas tikai piesaka dziesmas vai tiešām dod kautko klausītājam.
Darbošanās sabiedrības labā-30%, vai stacija ir vajadzīga, vai tas ir 1. biznesa radio kas aizņem nepieciešamas frekvences un apraidi laiž dirsā.
Mārketings-5%, labs produkts pats mārketēsies.
Mūzika- 40%, te nav ko komentēt.
Konkursi- 5%, tie labi pievelk klausītājus, bet tas ir viens mārketinga paveids.
Par raidīšanas vietām ieteiktu padomāt par 98.6 Ogres noklāšanu. Ar Ogres LTC tornī uzbāztu virzienantenu uz Lielvārdi tiks noklāta visa Ogre, un arī Lielvārde. Es privātmājas otrajā stāvā dzirdu 96.8 un 98.6 vienādi čerkstošus. Kautvai pārveidot antenas tā lai vairāk uz Ogres pusi, jo TEVu ar līdzīgu jaudu Lielvārdi 92.3 dzird labi. Ogre ir jums lielākā nenoklātā pilsēta.
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 17:42
Šeit Rolandam par RDS RT. Tests no telefona AKA parasta klausītāja standarta uztvērēja. https://failiem.lv/u/4g33fxua
Desa @ piektdien, 2016. gada 22. jūlijā 17:58
Neredzu atšķirību starp superfm un šo, kas ir....... vienkārsi nosaukuma maiņa :D
EHR @ sestdien, 2016. gada 23. jūlijā 15:31
Klausies uzmanīgāk.
Desa @ sestdien, 2016. gada 23. jūlijā 16:18
Я тут тоже сейчас вставлю свои 5 центов !
Знаете чем отличается дорогая флешка от более дешёвой ? Тем что дешёвая сдохнет быстрее при частых перезаписях. Впрочем флешка останется флешкой и не важно сколько она стоит. SUPER FM ? Вы слишком увлекаетесь сборами денег. Ваша энергетика начинает падать очень быстро и стремительно. Люди это ощущают ! Я позволю себе по философствовать , так как знаю сейчас что пишу. Нужно привести мысли ваши в порядок в первую очередь , а не менять шило на мыло. Я не хочу учить никого ,но как сделать успех на самом простом , знаю хорошо.
Слушая EHR Супер Хит , не чувствую что должен остаться на волне. 104,3 - Вот тут всё на своём месте !!! Вы меня извините конечно , но вам нужен человек фанат своего дела , а не куча людей работающих на зарплату. Так что можно переименовывать радио сколько влезет. Нет там чего то ... Подумаете :)
TOPruslan @ sestdien, 2016. gada 23. jūlijā 19:13
Neliels par PS saīsināšanu tepat Latvijā, Kurzemes radio raksta tikai Kurzemes.
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 00:06
Tas TOP radio būtu dikti labs radio, ja tur neskanētu dziesmas krieviski.
Normunds @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 09:55
Ruslan, dorogoi, sveiks! Vai tad mēs nevienojāmies viens par otra biznesiem šeit neizteikties? Turklāt, ja Tu vēl būtu uzrakstījis kaut ko konkrētu, pēc būtības - lūk tas nav pareizi tapēc un tāpēc, lai to izlabotu jādara tas un tas. Bet nē - vi uvlekajitesj dengami; ja znaju što pišu; vaša energetika padajet; ja znaju kak sdelatj uspeh!
Bratiška, nu i v chom Tvoi uspeh?
Pieaudzēt share no 3%-5% divu gadu laikā kamēr EHR grupas resursi pilnībā bija novirzīti likumdošanas karā?
Malači, sporu ņet! Taču klausītāju skaits palicis tas pats! Un kā ar ienākumiem, kas ir izmērāms panākumu rādītājs? Tie ir vismaz 5 reizes mazāki, kaut gan TOP share ir tikai 2 , bet reach 3 reizes mazāki nekā EHR grupai. Iespējams, ka naudas trūkums arī izskaidro kāpēc es Tevi nekad neredzu Radiodays semināros, klausoties, kas reāli notiek Eiropas radio biznesā. Taču, iespējams, ka Tu uzskati "pustj onji luche prijezhajut pouchitsa nashemu pionerskomu entuziazmu".
Tāpēc arī Top Radio mēs nekad neesam uzskatījuši par savu konkurentu. Jūsu entuziasms mums patīk, taču, ja vēlaties mūs pārsteigt un kļūt mūsu acīs par konkurentiem, tad, iesākumam, paņēģiniet vismaz noturēt savu 5% tirgus daļu nākamo 17 mēnešu laikā.
Viss. Par Top tagad publiski izteikšos tikai pēc 2017.gada reitingiem decembrī.
Uģis Polis @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 10:58
Stulbs jautājums, bet tagad SFM grupa tiek pārsaukta par EHR popkultūras mediju grupu?
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 11:56
Kaut kās būtu jādara ar pastarīti KHR (to pašu, kas neieguva jaunu licensi Valkā).
Tā kā tagad ir EHR un EHR Superhits, tad varbūt vajadzētu Krievijas Hitu Radio saukt par KHR (ar attiecīgajiem džingliem) un vairs nelikt to Ruskaja radio pa virsu.
aigars @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 12:07
Krievijas hīti ar 4 raidītājiem dabū gandrīz EHR klausītājus. Tas būtu stulbi kaut ko tur mainīt.
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 12:43
Kad strīdās 2 radio grandi, tad paliek tikai paņemt čipsu paku un atvērt alu, un baudīt šovu.
Nu labi, iespraukšos mazliet pa vidu.
Lai kā man nepatiktu krievu mūzika, šad un tad uzslēdzu tieši Topu (kaut vai dēļ eurodance).
EHR grupai jau labu laiku ir 1 lielisks produkts (EHR) un divi, latviski sakot, s*di (Krievu radio un Supers). Pēc restarta arī man gribējas ietestēt jauno EHRS... Nu sorri Uģi, es centos, BET reklāmu daudzums un dziesmu izvēle (pārsvarā lēnuči) nogalināja jebkādu velmi vēl uzslēgt 96.8... Es neko nesaku, lēnučus var, pēc 21-22... Atceros pa EHRu (toreiz vēl SuperFM) gāja raidījums vakarā (aizmirsās nosaukums) kur skanēja tikai lēna mūzika. Ideja bij laba, patika. Bet pa dienu klausīties, bij tāds projekts EasyFM... Nu ātri aizgāja pa burbuli.
Kaut kā tā ...
marss @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 16:36
Superā tas bija Gultā ar SuperFM. Nedaudz jautrs nosaukums, bet man patika. Bija forši lēnie hiti. Arī Tauta dejo bija labs. Superhitā tad ir daudz ātro hitu, un tad daudz lēno. Vajag konsistenci.
Desa @ svētdien, 2016. gada 24. jūlijā 23:10
Šis kanals patik ļoti . Malači vienkarši SUPER ! Es tadag klausos tikai šo staciju . Žel ka joprojam tas nav dzirdams interneta . Tikai tiešam Man pietrukst raidijuma Tauta dejo . Varbut nakotne deretu par to padomat un palaist kaut ko lidzigu , piemeram raidijumu Deju klubu himnas kas agrak skaneja EHR . Tas tiešam butu lieliski .
zuzik @ pirmdien, 2016. gada 25. jūlijā 14:27
Угис всё не так понял ... Ничего личного !
П.с. Я ничего секретного и не написал. Все всё знают и без того !
С Уважением.
TOPruslan @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 13:01
Desa. Jā, tagad būs: EHR - popkultūras mediju grupa;
Aigar, KHR nav pastarītis, taču, piekrītam, ka arī KHR ir jāmainās. Izmaiņas notiks tajos pat virzienos , kuros mainās EHR, KHR kopumā koncentrējoties uz krieviem līdz 40 gadiem - auditoriju, kurā TopRadio pagaidām pelnīti ir līderis. Paredzam, ka darbu pie šīm izmaiņām sāksim augusta otrajā pusē un tad jau oktobrī varēsim runāt par KHR jauno skanējumu un tēlu. Ja ir kādi ieteikumi, kas KHR būtu jādara, lai bez dzīvā ētera un tikai ar krievu hitiem radītu konkurenci Topam auditorijā krievi vecumā līdz 40 gadiem - šis ir īstais brīdis. Arī Ruslans ir aicināts piedalīties :).
Marss. Vairāki no mums nedēļas nogalē vairākas stundas pēc kārtas klausījās EHR SuperHits. Nevienam neradās sajūta, ka stacijas temps būtu par lēnu. Te gan jāsaka, ka ātrs, lēns - tie ir tādi relatīvi jēdzieni. Ja zini kāds BPM vidējais temps stundā ir raksturīgs Hot AC stacijām, tad tā arī saki - jābūt xxx, bet jums ir zzz. Risinājums: palieliniet dziesmu ar lielāku BPM proporciju. Savādāk izklausās pēc centieniem par katru cenu kaut kur piekasīties. Runājot par reklāmu daudzumu, paklausies krutākās ASV hitu stacijas, kur vispār nav reklāmu ierobežojumu un 20 min rīta programmās ir norma. Kaut kā tā ...
Zuzik. Vispirms mēs sakārtosim kopējo skanējumu un tad domāsim par raidījumiem. Sākot no septembra.

Desa minēja, ka SuperHits Ogrē īsti neskan. Vai ir vēl kādi komentāri par to, jo, ja tiešām tā ir problēma, tad mums jādomā par risinājumu.
EHR SuperHits @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 17:28
Vienīgais veids kā dzirdēt 96.8 bez čerkšiem un ar RDS ir izmantojot āra antenu, ko te neizmanto neviens.
Desa @ otrdien, 2016. gada 26. jūlijā 19:29
Lapa: 1 2 3 4 5 6 7 8
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums