Zināmi radio Merkurs DAB+ apraides parametri. Raidīšana notiks 13b kanalā 232Mhz frekvence, 4 programmas tiks raidītas vienlaicīgi. http://www.wohnort.org/dab/latvia.html
Kur atradīsies raidošā antena, gan nav informācijas.
Arnis @ svētdien, 2016. gada 5. jūnijā 11:06
Viņus kāds cits bez viņiem pašiem vispār klausās?
Ēriks @ svētdien, 2016. gada 5. jūnijā 16:37
OO dabisti atkal parādījušies ar savu hernju. Reizi pusgadā ir novērojama tāda parādība. Bet viņa kā ziemeļblāzma, ir un pazūd.
marss @ svētdien, 2016. gada 5. jūnijā 16:42
man druška teica ka šamējie laižot arī Power Hit radio.
Arnis @ svētdien, 2016. gada 5. jūnijā 17:34
Tak lai darbojās, marss, Tev traucē?
Janka @ svētdien, 2016. gada 5. jūnijā 19:36
Jā traucē. Un besī!
Ja nebūtu trauma no digitalizācijas, OK vēl pieciestu. Bet tā, ja man piedāvās kāds pāriet uz dabu un atņemt FMu, vilkšu ārā pistoli ... ūdens. Bez jokiem. Nu cik var čakarēt cilvēkus. Atkal mainīt visu tehniku???
Nu es esmu noskaņots pesimistiski ... un agresīvi. Diemžēl. Tāda dzīve ...
marss @ svētdien, 2016. gada 5. jūnijā 20:10
"Atkal"? :D
Cik tad daudz Latvijā tās radio ēterā lielās maiņas ir bijušas pēdējo gadu laikā? Viena no AM uz FM, un arī tā pati galvenajam valsts kanālam? :D
Janka @ svētdien, 2016. gada 5. jūnijā 22:12
Cik pačekoju gaisu, pagaidām viss tīrs un uz 230MHz no DAB signāla nav ne smakas.
Minivat @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 08:42
Nu ko jūs pretinieki čīkstat. Tiem kam interesē tikai ētera saturs un neinteresē tehniskais izpildījums var droši nepiedalīties diskusijā! Gaisā pagaidām nekā nav.
Es @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 11:05
Ja arī DAB+ parādīsies un Merkuram izdosies būt pirmajam, tad tas nekādīgi neietekmēs analogo FM apraidi. Pāriešana uz DAB+ mums, tuvākajā laikā, nedraud un domāju, ka vispār tas nenotiks. Gan DVB-T gan DAB+ nevar konkurēt ar internetu. Digitālā televīzija notekti ir daudz skatītāka par radio klausīšanos un vienalga tai atņēma 800Mhz diapazonu un tūlīt atņems 700MHz diapazonu, jo tauta pārmetās uz skatīšanos mobilajā internetā. Naivi cerēt, ka kāds tagad pirks DAB uztvērējus, lai dzirdētu četras nepopulāras programas, nevis klausīsies visus pasaules radio internetā un vēl labākā kvalitāte, kā parasti raida DAB+
Tīri tehniski mani protams interesē digitālais radio, bet klausīties Lapinska vecuma murgis gan nē.
Minivat @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 11:36
minivat vai Rīgā provēji uztvert???
druška man teica ka tur iet vairākas programmas
Schlager kanal, Power Hit radio , Radio Svoboda un BBC radio 1
Arnis @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 11:56
Kuras valsts PHR tur jāskan? EE/LT vai SE?
Janka @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 13:59
gribu autiņam iegādāties DAB+ lai pārliecinātos kas tur notiek.vai var ieteikt ko labāk pirkt????
klausīties autiņā radio caur internetu galīgi garām pilsētā gļuko uz trases galīgs sviests un mēneša beigās jāpapildina apjoms.varbūt 5G būs labāks.
Arnis @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 14:11
Par interneta radio klausīšanās auto ... diezgan utopisks pasākums, it sevišķi aiz pilsētām ...
marss @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 14:34
Man stāv 13 elementu Yagi tipa antena pavērsta Rīgas virzienā. Antena gan vairāk domāta zviedru DAB ķeršanai, bet virzieni sakrīt un attālums līdz Rīgai tikai 45km. Vārdu sakot, ar tādu monstrozu antenu es pilnīgi neko neuztveru. Vismz pirms kādām piecām dienām, gaiss bija tukšs. Ja arī kautkas Rīgā tiek raidīts, tad tas nav nopietni. Parasts mirstīgais tad nu točna neko nevar uztvert, ja jau es ar speciālu daudzelementu antenu neķeru signālu. Zviedru DAB šad tad gan izdodas uztvert.
Minivat @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 15:41
minivat man čaļi stāstija ka ar dab uztvērēju nevar uztvert dab+ šamie Rīgā raida ar DAB+, varbūt vajag citu aparātu?
Arnis @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 16:02
Man dziļi pofig, kāds tur DAB es tak neklausos uz virtuves radio. Skatos uz spektra analizātora, ir vai nav kautkas gaisā. Klausos ar SDR USB uzvērēju un tam vienalga kāda modulācija un kāds tur + vai - Zviedrus ta izdodas dzirdēt.
Minivat @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 16:29
Man dziļi pofig, kāds tur DAB es tak neklausos uz virtuves radio. Skatos uz spektra analizātora, ir vai nav kautkas gaisā. Klausos ar SDR USB uzvērēju un tam vienalga kāda modulācija un kāds tur + vai - Zviedrus ta izdodas dzirdēt.
Nepaslinkoju un tiko paklausījos vēlreiz, pilnīgs klusums. īsti jau nezinu raidīšanas polarizāciju, bet arī vertikālajā tikai trokšņi. Aparatūras jūtība tāda, ka varu redzēt siltuma trokšņus ķieģeļu sienai un netālu stāvošajai eglei. Vārdu sakot, Lielvārdē neko iekš DAB nevar uztvert.
Minivat @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 17:27
minivat O kruta!
ne patēmu, nezini kāpēc pārdaugavā uz FM slikti uztverams Capital fm.
Autiņā šņāc citas stacijas uztveramas labi
Arnis @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 17:39
Agensklana tuvuma ? :)
Home @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 19:28
Hehe tas ir Ulbrokas efekts. Tā pati problēma ir centrā šur tur ;)
marss @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 19:59
jap tas ir jocigo virzien darbivu antenas kas mauc tieshi atsaites
Home @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 20:33
vai tad nevar raidītāju pārlikt uz Rīgas centru?
Arnis @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 20:44
Arnis :) nu pajauta ESD :)
Home @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 20:47
kad dranķīgi uztverās Capital pagriežu uz citu staciju.
Arnis @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 20:59
Nu malacis. Atbildēji pats uz savu jautājumu. Aplausi studijā.
marss @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 21:02
marss par ko aplausi, problēma paliek, man bieži gadās braukāt pārdaugavā un Capital uztveramība tur ir slikta.
Jāgaida kad viņi pārliks raidītāju Rīgā vai kad būs DAB+
Arnis @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 21:57
Nu paņem tādu lielāku maisu un sāc gaidīt.
marss @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 21:59
Maisu točna vajadzēs lielu. Neticu, ka komercradio lauzīsies uz DAB. Izmaksas apraidei lielākas, apraidāmā zona mazāka un klausītājiem nav uztvērēju. Nu pasakiet man vienu iemeslu, kapēc pāriet uz DAB? Radio merkus nekad nav bijis rētingu aukšgalā. Man liekas, ka ta svispār tur nefigurē.Tad nu Lapinskis raida savu radio kā grib. Kad varēja dabūt FM apraidi, tad, neņēma, tagad frekvenču nav un var ākstīties ar DAB. Viņam jau pofig cik klausītāju uz AM un cik būs uz DAB.
Minivat @ pirmdien, 2016. gada 6. jūnijā 22:38
netā atradu par pieņemamu cenu ciparu auto radio DAB+ kopā ar FM un AM maksā 63GBP
ir vēl DAB+ adapteri kuru var pieslēgt esošam radio caur brīvo FM kanālu vai blootooth. Kurš būtu labāks?
Arnis @ otrdien, 2016. gada 7. jūnijā 09:34
Bet neviens neko neraida te, par ko cepties? Kādi fakti ja didzis neatšķir DAB no DAB+ , ar SDR puļķi mēmais spec, tukšs vecais dirsējs. Kas atiecas uz digitālu radio,tad LV noteikti tāds nebūs, visas frekvences ar laiku savāks internets 5G ,6G utt, nākotnes aperātiem būs GSM/5G modēms “dirsā” un klausies radio, skaties tv. Atiecībā uz AM apraidi ,tad LV savu palaidis garām ,tādus raidītājus vajadzēja atstāt kādu 1-2 ar lieliem KW ,lai tajā gadījumā kad ir extremāla situācija varētu ieslēgt un apziņot iedzīvotājus. Jo pat normatīvajos aktos ir punkts kas jādara ja ir pipec, un nezini kas notiek- ieslēdz radio. Bet šobrīd varu 100% dot kad ja tāda situācija būtu neskanētu neviens no komerc radio, vienam nebūtu elektrība tornī ,citam studijā, internets arī apstājies… utt.
WS3A @ otrdien, 2016. gada 7. jūnijā 11:04
Man arī bija doma sākumā autiņā klausīties radio cur internetu bet kad pabraukāju sapratu, viens čakars un spēj tik maksāt par interneta apjoma papildinājumu.Tauta jau tagad ir aplauzusies ka Bite tarifi iet uz augšu.
Arnis @ otrdien, 2016. gada 7. jūnijā 14:00
Nekas nav labāks par CD/mp3 :)
WS3A, nu njez njez. Kuram mūsdienās ir radio uztvērējs ar AM skalu un bachām?
Un pat ja būtu (kā piem. man), sameklēt īsto frekvenci būtu njemšanās pa eiro.
Ja būs pisec, ta nekāds radio neglābs ;)
marss @ otrdien, 2016. gada 7. jūnijā 16:00
Pie mums nav, bet LV jau nevar ņemt par etalonu. Paskaties citur pasaulē UK, Vācija, Dānija...utt http://freefm.lv/photogallery.php?photo_id=803
WS3A @ otrdien, 2016. gada 7. jūnijā 16:49
SORIT kaut kada apmeram 95.6 fm frekvencee vareeja uztvert Radio Italia
edis @ trešdien, 2016. gada 8. jūnijā 12:00
jauki offtopici tiešām nevar sakartot pa kategorijam šo forumu ?
Home @ trešdien, 2016. gada 8. jūnijā 13:56
WS3A, vispār jau DAB no angļu mēles latviski tyulkojot ir digitālā audio apraide un ar saīsinājumu DAB apzīmē visu, kas tiek raidzīts 174-230MHz diapazonā. Ir tur galā plusiņš vai nav, pofig. DAB un DAB+ ir kas līdzīgs, kā televīzijā MPEG2 ar MPEG4. Vienkārši, lai uztrvertu DAB+ vajag jaunāku uztvērēju, kurš tāpat var uztvert DAB bez plusiņa.Nav dzirdēts,ka 174-230MHz diapzons būtu paredzēts mobilajam internetam, Baigi garu antenu tad jāliek mobilajai iekārtai.
Minivat @ ceturtdien, 2016. gada 9. jūnijā 08:37
Arī Radio Jelgava beidzot varēs translēt ar savu 64 kbps sapiesto mp3 formātu translēt tajā kanālā. Jo uz viena raidîtāja var saspiesties vairākas radio stacijas.
Ainārs no Mārasciema @ ceturtdien, 2016. gada 16. jūnijā 22:36