Klau, ir kaut kur infa, kur būtu redzams, no kura torņa raida katrs radio?
Piemēram, no Zaķusalas laikam nāk visi LR, SWH, SWH+, SWH Gold,EHR, Skonto, Skonto+, LKR, Star FM.
Tagad piemin Āgenkalna torņi, no turienes raida MIXFM, MIXFM Dance, kas vēl?
Kādi vēl torņi Rīgā/pierīgā? Intresē, no kuries raida Tops (Rīgā), Capital FM, Jumor FM, Biznesa R.TEV R. Super FM, KHR?
Šīs stacijas jau aiz Ķekavas nav iespējams normāli uztvert.
Aigars @ sestdien, 2016. gada 12. martā 04:05
Star FM raida no LTV ēkas (cik zinu). Zemāk nosauktās
Top - Ulbroka
Capital FM - Ulbroka?
Jumor - Āģis
Biznesa radio - Ulbroka
Radio Tev - Zaķusala
Super FM - Āģis
KHR - Āģis
Janka @ sestdien, 2016. gada 12. martā 04:07
Paldies Janka par infu. Tātad sanāk, ka viss švakākie raidītāji atrodas Ulbrokas tornī, jo piemēram tevis nosauktie Tops, Capital, BR, SFM, KHR izbraucot no Rīgas (pa trasi A7) visātrāk sāk čarkstēt.
Aigars @ sestdien, 2016. gada 12. martā 05:15
Nu lielākajai daļai no Ulbrokas raidītājiem tur nemaz nebūtu jāatrodas (94,9/101 utt. nav nemaz oriģināli Rīgas frekvences) + raida no švakām antenām. Bet tur sīkāk jau citi šejienes speci paskaidros.
Janka @ sestdien, 2016. gada 12. martā 05:27
Panjemot vīna glāzi, mēģināšu atcerēties :)
88,6JumorFM-Āģītis;
89,2SWHRock-LTV ēka;
90.0SWHGold-LVRTC tornis, mazjaudas;
90.7LR1&91.5LR2-LVRTC(abi jaudīgākie LV)
91.9Topradio-Dimzukalns
93.1LR5-Ulbroka(augšējās antennas)
93.9Baltcom-Āģītis
94.5RetroFM-LVRTC tornis, mazjaudas
94.9CapitalFM-Ulbroka;virzienantena
95.8LR6-LVRTC tornis, mazjaudas
96.2Russkoeradio&96.8SuperFM-Aģītis
97.3Marija-Ulbroka,virzienantena
98.3Topradio-Ulbroka,virzienantena
99.0Jūrmala-JūrmalaTele2tornis?
99.5Euro...aa nē nu jau mixfmdance-Aģītis
100PikFM-Āģītis
100,5BBC-LTV ēka
101.01BR-Ulbroka, virzienantena
101.8LKR-LVRTC tornis
102.3Skonto+; LVRTC tornis, mazjaudas
102.7MixFM-Aģītis
103.2Autoradio-LTV ēka
103.7LR3-LVRTC tornis
104.3EHR-LVRTC tornis (lai gan par šo īsti vairāk nav pārliecības, jo čarkst ārpus Rīgas, mosh sakritība)
105,2SWH&105,7SWH+-LVRTC tornis
106,2StarFM-LTV ēka
106,8RadioTev-LVRTC tornis, mazjaudas
107,2Skonto&107,7 LVRTC tornis
kaut kā tā... Iespējams ka kaut kas ir mainījies, bet šie ir mani novērojumi :)
marss @ sestdien, 2016. gada 12. martā 11:25
Apmēram tā ir... Bet, itkā BBC skaitās pie Āgenskalna, bet, Jumor FM un BBC WS raida savādāk, nekā pārējās Āgenskalna stacijas... Āgenskalna rajonā nemaz tik stiprs signāls nav, braukājot vietām "iekrīt", uz Ķekavas pusi skan labi, bet Rīgas ZA knapi var Jumoru uztvert ar RDS uz telefona, bet īstās Āgenskalna stacijas pie torņa "okupē" frekvences :) un gan Ķekavā, gan Rīgas ZA skan vienlīdz labi bez problēmām. Varbūt es kļūdos, vai interesantas antenas viņiem, bet es domāju, ka gan Jumors, gan BBC nāk no LTV ēkas...?
marss, tas "sūds" uz 104,3 skan tikpat labi, kā vienmēr, kā pārējās 236m stacijas, kaut gan es būtu pārlaimīgs, ja neskanētu tas 40 dziesmu mūzikas automāts ar automātisko atbildētāju + kaut kādām krišnām piecos no rīta :)
Artis @ sestdien, 2016. gada 12. martā 12:10
Jā varētu būt ka 88.6 ir mainījis raidīšanas vietu ... Nav tā stacija par ko es satrauktos, ja nebūtu. Vispār MixFM grupas stacijas ir taaaadas gružkastes ... Un sabojāja pēdējo, nomainot E+ uz MixFMdance. To 104.3 40 dziesmu robotu neviens klausīties nespiež, un vai vajag? Rīgā taču ir vēl ntās stacijas, kas ir krietni labākas, kaut vai tas pats RadioTev, kuram gan liste jau ar sāk ieciklēties...
BBC kādreiz nāca no Āģīša, tagad jau labu laiku no TV ēkas.
marss @ sestdien, 2016. gada 12. martā 12:38
marss, tā jau ikdienā nespiež klausīties, bet dažās mācību stundās tas brīnums skan uz skaļruņiem + caur internetu, kur kompresija rullē, bet TOPu uz austiņām nevar likt, jo jāklausās arī, ko skolotāja saka. Vēl pie tam to, ko lielākā daļa skolēnu klausās - mūsdienu deju mūziku - man pie sirds neiet, tā kā... :(
Mix FM grupa ar kvalitāti lieliski izceļas, piem., "Radio 88,6" Humora galīgi nav, kad uzslēdzu, tikai šitais džingls un krievu estrādes automāts :)
Un priecātos, ja Āgenskalna tornis nogāztos. Priekš manis tā būtu arī prieka vēsts :)
Artis @ sestdien, 2016. gada 12. martā 14:06
Paldies marss par sarakstiņu. Vakar braucu cauri Bauskai. Lielāko daļu staciju var uztvert normāli.
Savukārt neķeras gandrīz neviena Ulbrokas (izņemot LR5) stacija. Savukārt no Āgenskalna stacijām noķēru labā kvalitātē tikai 93.1, 99.5, 100.0,102.7.
Nabu (LR6) arī var labi uztvert.
P.s. Marss, 104.3 tajā pusē skan ideāli.
Arti, BBC tā pat, taču Jumor FM-nevar (liela šņākona).
Visas Ulbrokas un pārējās stacijas sākt parādīties iebraucot Iecavā un virzoties uz Rīgu.
aigars @ svētdien, 2016. gada 13. martā 03:12
Nu Ulbrokas virzienantena ir pagriezta rietumu virzienā, taka nav brīnums par segumu. LR5 protams ka iet labāk un tālāk, ne velti augšējās antenas un 2kW.
Artis kad es mācījos, bij jāsēd stundā ar saliktām rokām uz galda, varbūt tāpēc arī izauga cilvēki ...
marss @ svētdien, 2016. gada 13. martā 03:30
Par Āgenskalna 93,9/99,5/102,7 antenu jau bija diskusija dažus gadus atpakaļ, kad šo brīnumu tikko uzcēla. Principā, izņemot to, ka šī antena tikai pasliktina arī bez tā sarežģītus elektromagnētiskos apstākļus pilsētā, neko labu nedara.
Vovanich @ svētdien, 2016. gada 13. martā 09:32
Varbūt nedaudz neticami, bet konkrētajos apstākļos neapgāžams fakts: Iļģuciemā horizontāls dipols uz piecstāvu nama jumta ar maksimālo pastiprinājumu virzienā Valmiera - Mažeiķi kā stabili vislabākos signālus nodrošina 93,9; 102,7; 91,5; 90,7; 99,5; 96,2; 105,2 un 107,2 (tieši šādā secībā; visi signāli, kam fiksēts 70 un vairāk dBf). Savukārt atsevišķos gadījumos absolūti spēcīgākos signālus esmu fiksējis 91,5 (82 dBf), 102,7 (80 dBf), kā arī 90,7 un 93,9 (pa 78 dBf).
Cienījamie kolēģi! Padalieties, ja kādam ir konkrēta informācija par BBC WS raidītāju. Kopš kura laika tas atrodas uz LTV ēkas? Varbūt ir zināms antenas augstums un jauda? Patlaban šajā sakarībā gaidu atbildi arī no retranslācijas licences īpašnieka, lai varētu ieviest objektivitāti http://www.fmlist.org/ul_login.php?sprache=en un http://www.fmscan.org/main.php datu bāzēs. Nedaudz apgūstot, šie avoti ir viegli lietojami un absolūti neatsverami!
73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 13. martā 11:52
Aigar, nu nezinu, man abas radiostacijas skan visur vienādi (nedaudz atšķiras signāls varbūt dēļ lielas frekvenču starpības), bet konkrēti pateikt, kā, kur raida BBC un Jumor FM, var tikai zinātāji.
marss, ej nu viņiem iemāci sēdēt un klausīties skolotājā, ja viņi ir pieraduši caurām dienām zem galda spaidīt to savu "kruto" skārienjūtīgo telefonu. Skolotāji neko jau nevar padarīt, ja atņems to telefonu, velns viņ' zin, kādas tiesības skolēnam, var sanākt, ka skolotāju norāj :(
No viņiem pat sētnieki nesanāks - būs pārāk vārgi, lai slaucītu, bet stundās lielās par knapo četrinieku konroldarbā. Un radiostacijas nezin - tik dzirdētus nosaukumus un vienu frekvenci pārsvarā :(
Roland, mūsdienās te tas viss ir tik slepeni - ESD nekādu konkrētu info vairs nesniedz, Dievs nedod, kāds uzzinās radiostacijas jaudu, polaritāti, kur nu vēl precīzāk. Es varu tikai pateikt, kāda tam BBC ir problēma - stereo pilottonis spektrā maina stiprumu - no - 15 dB līdz "bez signāla", ja nomināli jābūt - 20 dB.
FMLIST man bieži noder, nodarbojoties ar supertāluztveri, ja redzi tikai PI un ja nesaproti PS informāciju (piemēram, uztveru staciju ar PS: BBC_R2__, viss skaidrs, bet, ja kādai turku stacijai dinamiskais PS gadās - norakstu PI un ar FMLIST nosaku radiostaciju :) Ar FMSCAN varu noteikt tuvākās/uztveramās OIRT diapazona stacijas, kas labi noder.
Iļģuciemā ar H dipolu tā varētu mierīgi būt - nogriež Zaķusalas signālus un tāda uztveramība, ka stiprākas vājās stacijas. To pašu sistēmu izmantoju, lai ar RTL-SDR puļķi varētu uztvert tālās stacijas bez LR-2 traucēkļa :)
Artis @ svētdien, 2016. gada 13. martā 13:50
Arti, novēlu Tev spert nākamo soli FMLIST izmantošanā, palīdzot veidot novērojumu pārskatu - "Visual Logbook". Atliek ielogoties un ar "myFM" pogas palīdzību sarakstā iekļaut uztvertos signālus, kas tūdaļ automātiski parādās arī http://www.dxmaps.com/
Pagaidām no Latvijas FM dieksistiem savus novērojumus regulāri publicē tikai viens cilvēks, neregulāri vēl viens, kā arī Lietuvas kolēģis, kurš dažkārt savus novērojumus veic arī Latvijā.
73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 13. martā 14:12
Vai kads var paskaidrot? fmscan.org saite ir info par pmax, vai ta ir reala jauda? 90,7 un 91,5 35 kw, bet 103,2 0,25
Alex @ svētdien, 2016. gada 13. martā 14:50
Tā ir maksimālā efektīvā izstarotā jauda (ERP). 90,7 - 45,5 dBW jeb 35,481 kW. Savukārt 103,2 - 24 dBW jeb 0,251 kW. Tāda nu ir tā starpība. Alex, paldies par jautājumu!
Diezgan daudz darāmā vēl līdz pilnībai FMLISTā, bet nekā labāka nav un, ticiet man, nebūs!
Jebkuras konstruktīvas piebildes, labojumus attiecībā uz FMLIST un FMSCAN raidītājiem Baltijas valstīs droši rakstiet šeit vai, piemēram, šeit: http://freefm.lv/forum/viewthread.php?thread_id=220&pid=4258#post_4258
vai šeit:
http://www.radioscanner.ru/forum/topic16808-241.html
vai uz manu e-pastu.
73!
Rolands Strautmalis @ svētdien, 2016. gada 13. martā 15:09
100.5 ir reāli gļukojošs stereo, kā jau Artis teica, diezgan apkaunojoši šitā raidīt :p
Cilājot antenes šurpu turpu, būs kaut ko safisuši
pam-param @ pirmdien, 2016. gada 14. martā 03:02
A naxer tam BBC stereo? Tāpat tur vislaik tikai runā ...
marss @ pirmdien, 2016. gada 14. martā 03:29
Vai tad brīvdienās kaut kāds Top Of The Pops ar UK Top 20 arī negāja? Vismaz man liekas, ka esmu dzirdējis, tā kā mūzika šad tad tur arī parādās.
Janka @ pirmdien, 2016. gada 14. martā 03:30
Jā, brīvdienās Top of the Pops - populārākā/pirktākā mūzika UK, kaut gan bieži metāls dragā pa vidu :) - iet pa BBC, kam arī der tas stereo, kā arī fona mūzikai.
pam-param, pilottonis nav atkarīgs no antenas, bet gan no paša raidītāja...
Pie vāja signāla to superīgi var redzēt. Bet vēstniekiem gan jau pie kājas, vai tas stereo tur ir :)
Artis @ pirmdien, 2016. gada 14. martā 05:03
Noejot no tēmas, kā pirmo radiostaciju varu apsveikt Radio SWH ar to, ka (manuprāt) pirmo reizi RDS pastāvēšanas vēsturē PAREIZĀ nolūkā lieto gan PS, gan Radiotekstu, jo kopš vismaz otrdienas RT parādās dziesmas autors un nosaukums. Kaut gan SWH Rock un Gold grēko.
Artis @ trešdien, 2016. gada 16. martā 08:04
Pievienojos apsveikumam un ceru, ka drīzumā arī Rock un Gold izmantos pareizi šīs funkcijas.
Jāsaka gan, ka arī iepriekšējie SWH RT varianti nebija nepareizi, bet tomēr ja ir vēlme norādīt izpildītāju un skaņdarba nosaukumu, tad tas ir jādara tieši radiotekstā.
Vēl SWH vajadzētu ieviest reģionālo PI kodu Kurzemē un SWH Plus Latgalē.
73!
Rolands Strautmalis @ trešdien, 2016. gada 16. martā 10:19