Facebook

Twitter

Draugiem

Sākums
Rīgas radio
Interneta radio
Vislatvijas radio
Reģionālais radio
Baltijas radio
Ukrainas radio
Radio reitingi
Online TV
Web kameras
Forums

::Diskusijas

Radio uztvērējs

Sveiki! Esmu diezgan jauns šeit, bet vēlos iegādāties lētu radiouztvērēju, vēlami ar iespēju pieslēgt datoru. Kādu varētu ieteikt? Un vai šādām vajadzībām derētu DVB usb puļķis?
Valdis @ piektdien, 2016. gada 15. janvārī 15:51
Jā, der! Lētākais laikam RTL2832U+R820T.

Ko tieši vēlaties klausīties vai uztvert?

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 15. janvārī 17:09
Viss par USB puļķi
http://www.rtl-sdr.com/
Te krievu forums. Tur gan drīz būs 400 lappuses un daudzliekas informācijas
http://www.radioscanner.ru/forum/topic45014-387.html
USB puļķis darbojas ļoti labi, bet kārtīgas antenas gan tam vajag. Ja elektronika mainās ļoti strauji, tad antenu lietās nekas būtiski nav mainījies un nekad arī nemainīsies. Lai šktu ko tālāku, uz FM, dzirdēt, kā minimums, uz jumta, vajag pusviļņa dipolu, bet ar piecelementu yagi antenu, praktiski katru dienu, varēsi dzirdēt Somijas un Zzzviedrijas radio.
Minivat @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 00:54
Pašvaka mums te tā foruma programa. Neko palabot nevar.
Minivat @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 00:56
Vispār jau no datora, kas pieslēgts netam, var klausīties visu pasauli ...
marss @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 03:25
starp citu, es arī gribēju uzjautāt, vai nopērkot kādu lēto ķīnas planšeti viņai nevar pieslēgt kādu ārējo skaļrunīti? bet cik skatos, tām planšetēm nav AUX, austiņu vai tamlīdzīga ligzda.

bija doma, lai nav jāslēdz iekšā dators, varētu pie planšetes pieslēgt kādu skaļrunīti un caur WiFi klausīties radio no visas pasaules.
ivo @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 03:45
Protams, radio var klausīties caur internetu, bet ar RTL2832U+R820T USB puļķi var uztvert radioamatierus, FM radio, digitālo televīziju, policijas, ugunsdzēsēju un ātrās palīdzības sakarus, dažādus satelītsignālus, veidot radioteleskopu, atrast noklausīšanaš ierīces u.t.t. Nu jā, ko nu es te stāstu, parastam interneta radio klausītājam to nekad nesaprast :)
Minivat @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 04:28
Didzi, neskumsti, nav jau tik traki. Vajag gan stāstīt, gan atkārtot, tikai tā mūsu "mazajā dīķītī" parādīsies pa kādai "lielākai zivij vai skaistākai vardei", kam būs interese par radiotehniku, elektroniku, tāluztveri u.c. Protams, ka to nesaprast ne tikai parastam interneta radio klausītājam, bet arī parastam virszemes radio klausītājam, kur nu vēl kabeļtelevīzijas vērotājam, jo klausīties un uztvert ir divas dažādas lietas.

Mani savukārt šobrīd interesē, vai un kad izdosies uztvert jauno SWH Plus raidītāju no Ventspils 87,9 MHz.

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 05:10
Roland:vakar sāka skanēt.ar auto radžu braucot uz Rīgas pusi skan lidz Ugālei
Didzis Žukovs @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 10:49
Paldies Didzim Žukovam, kā arī Ojāram, kurš šodien pārliecinājās, ka ar teleskopisko antenu raidītājs uztverams arī Skrundā.

73!
Rolands Strautmalis @ sestdien, 2016. gada 16. janvārī 11:41
Šodien beidzot arī es dabūju rokā SWH Plus no Ventspils. Lai gan apstākļi tāluztverei ir reti nepateicīgi, tomēr, pagriežot antenas uz rietumiem, minimalizējot joprojām mono režīmā uztveramo signālu no Madonas, tas izdevās 220 km gaisa līnijā no Ventspils jau ar pirmo piegājienu. Tā tie mazie sapnīši piepildās... Lai jums arī!

73!
Rolands Strautmalis @ piektdien, 2016. gada 29. janvārī 10:01
swh gold no Ventspils jau skan līdz Talsiem ar auto rādžiņu.audio vairs nav kvalitativs Talsu galā,bet dzirdet var.
Didzis Žukovs @ svētdien, 2016. gada 31. janvārī 09:29
Lapa: 1
Pievieno savu komentāru
Vārds:
E-pasts:
Komentārs:
Ievadi tekstu

Copyright © 2002-2025 eradio.lv | All rights reserved | eradio[at]eradio.lv | Palīdzība | Forums