Pēc ilga laika(apmēram gadu) vietējo radio neklausīšanās ieslēdzot FM skalu un paklausoties kas tur notiek rodas priekštats par lielākajām stacijām.
EHR- visu dienu uz riņķi močī UK TOP40 un Bilboard hītus, nav neviena raidījuma, RJ studijā. Ideāls radio tiem, kas grib dzirdēt visu karstāko no mūzikas pāris stundu laikā.
Radio Skonto. Pārbaudītas vērtības no 80x, 90x gadu popmūzikas klasikas. Labs, pozitīvs un samērā saturīgs rīta šovs. Pārējā laikā RJ ir tikai lai pieteiktu dziesmu nosaukumus un pateiktu cik laiks. Tiesa, ilgstoši klausoties playlist sāk apnikt, trūkst daudzveidības mūzikā.
Star FM- savākts diezgan spēcīgs kolektīvs un dziesmu saraksts. Pārsvarā protams, pomūzika. Ārzemju, nedaudz latviešu. Reiters vakaros atrod ko mazāk skanējušu radio ēterā. Bet arī diezgan vienveidīgs playlist
Radio SWH- ļoti daudz vecās mūzikas, savienojumā ar dažiem labiem pophitiem skan nesakarīgi, turklāt katram Rj ir savs playlist. Tas nav īsti profesionāli.
Radio Tev- maza radiostacija, kas neizceļas ne ar ko īpašu, parasts adult contemporary, arī no Rj nav jēgas, tikai mūziku piesaka. Izņemot Puči sestdienās.
Pieci.lv- BBC1 Latvijas versija. Kopē EHR, samaisot ar latviešu mūziku un nedaudz indie.
CapitalFM- ļoti šaurs dziesmu saraksts aktīvajā rotācijā, bet daudz kā tāda, kas neskan citos radio, tas priecē. Arī Rj cenšas kautko darīt. Bet lai augtu, kautkā pietrūkst.
Topradio- kādreiz vienīgais dejumūzikas radio Latvijā, kuŗš nu ir kļuvis par visparastāko popmūzikas radio.
123abc @ pirmdien, 2015. gada 9. novembrī 07:45
Man personīgi:
EHR - dinamisks radio reti, kad gribas dzirdēt aktuālāko popmūzikā;
Skonto - Reti, varbūt uz ziemassvētkiem;
Star FM - Labs radio, izslēdzu kad M. Rozīte sāk runāt ar USA akcentu..
SWH+ nekad neesmu klausījies un neklausīšos;
TEV - Klausāms radio, tikai pietrūkst sakarīgāks rīts un dienas cēliens;
Capital - Labs radio, jā plejlisti vajag papildināt. Izslēdzu tad kad tur stum sviestu šļupstoša meitene - nepanesami! Nesaprotu kā radio vadība to nedzird.
TOP - Kādreiz tikai klausījos tieši šo radio, bet tagad vairs pat neesmu ieslēdzis - pilnīgi neklausāms!
Es @ pirmdien, 2015. gada 9. novembrī 12:27
Jā un PIECI - Neklausos, jo pārāk daudz muld. It īpaši no rītiem.
Es @ pirmdien, 2015. gada 9. novembrī 12:30
Radiostaciju klausīšanā daudz subjektīvu momentu. Man, piemēram, patīk ziņas korektā, literāri pareizā valodā, ar labu dikciju, te izceļas SWH, arī Radio Tev, droši vien Skonto (nav gadiem klausīti...). Rīta šovu muldoņas, ētera personības droši vien kaut kā palīdz tiem, kas vēl sēž korķos, bet ofisos jau krīt uz nerviem...:) Rozīte ar akcentu?...:) Kam Rozīte, kam Rutulis utt. "Pa lielam", kāda starpība, tāpat visi dragā aptuveni vienu un to pašu... Akcents vai pārlieku samtainā, pielaizīgā balss - tikai nianses...:) Par pleilistēm runājot, saprotu, laikam bezcerīgi šajos laikos radiostacijās gaidīt kaut ko oriģinālu, atšķirīgu, tāpēc visur viss skan vienādi... Var paspēlēties www.kasskanradio.lv un rodas interesanti secinājumi. Man, 40gadniekam, kuram pēc definīcijas, būtu jāfano par kaut kādu Līvu Meiteni zelteni, Bon Jovi utt., tā pārpratuma pēc sanācis, ka šobrīd vairāk patīk, ko citi zem nievājošās hipsteru birkas kar: ievadu piemēra pēc: Small Black, Washed Out, Cut Copy, Austra, Chairlift, vēl šo to tādā garā un rezultāti interesanti: pamatā atzīmējas Radio 7, ko, diemžēl, Rīgā var dzirdēt tikai internetā, un Radio Naba, ko specifiskā formāta dēļ esmu klausījies tikai epizodiski izņēmuma kārtā. Nosauktie izpildītāji nav nekas ārpus rāmjiem lecošs, nebaudāms, Rietumos pārbaudītas vērtības, festivālu un radiostaciju gaidīti viesi, normāls formāts, trendīgs muzons, bet šeit Latvijā, pasard dies', nav top-40 pleilistē, tātad, neder, tas skumji...
andy @ otrdien, 2015. gada 10. novembrī 16:13
Nezinu kā tur ar komercstacijām... Zinu tikai to, ka ir jāpārtrauc visiem kašķēties savā starpā, bet ir jāveido grandiozi projekti, lai būtu interesanti. Ja visu laiku tiks visiem likti spieķi riteņos, tēlaini izsakoties, tad radio nebūs iespēja pastāvēt. Ir jau sen jāizmirst tas, ka radio būs nākotne tikai dēļ mūzikas... Mūzika ir labs bonus visai radio industrijai, bet primārais ir personības, labs saturs. Mūziku var klausīties dažādās straumēs, dažādās ierīcēs, bet saturs palīdz mums attīstīties, jo tas attīsta mūsu inteliģenci. Zinu daudzus, kas tūlīt rakstīs tādas frāzes, cik var klausīties vārīšanos, taču raidījumi ir mūsu nākotne, no tiem cilvēks var izglītoties. Padomāsim par šo aspektu.
P. S. Ieteikums šim forumam, veidosim saturīgākas diskusijas, mums pašiem būs lielāks potenciāls. Esmu pārliecināts, ka mēs to spējam. Nekritizēsim viens otru, bet kopīgi veidosim saturīgu forumu ar labiem priekšlikumiem, iespējams ar laiku tas kādu no radio industrijas ietekmēs uz labu. Tas nevar notikt ātri, bet iespējams tas ir. Nedrīkst visu laiku tikai gānīties bezjēdzīgi. Tas patiesībā, kāds būs nākotnes radio, ir atkarīgs no mums pašiem, no sabiedrības kopumā. Ja mēs šeit gānamies, tad ko mēs vēlamies sagaidīt no radio cilvēkiem, bet ja mēs šeit rakstīsim saturīgas lietas, agri vai vēlu mūsos kāds arī ieklausīsies. Lai jauks vakars!.