Nu dzirdēju dzirdēju :) Nu cmuki ... A ko ta dagilpēcpusei nav alga? Gan jau ka velk ar visām grē & dairpēcpusēm virs 2k eiro. Eu a jūs neaizrīsities Pieci.lv ko? Nav taka mazliet kauns?
marss @ svētdien, 2015. gada 28. jūnijā 15:22
Marss ar tevi nav iespējams diskutēt.
Nevajag ticēt tam, ka poļu kaimiņiem rūp Latvijas Radio tēls vai tautas tikumība.
Tas viss teātris ir dēļ naudas.
130db @ svētdien, 2015. gada 28. jūnijā 16:42
Ja tu tik gudrs 133 db, tad paskaidro kur tur saistībā ar pieci.lv Polim spīd nauda? Tad tavuprāt problēma ir Polis nevis NEPLP un LR?
jautajums @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 03:06
@ jautajums
Jo Polis to grib nocelt no LR-5 un iegrūst savā robotā, simple as that.
Dzīvs radio dzīvos vienmēr. LR-5 turās.
Ko un kā komercradio var nocelt valsts radio? Visi tikai tipa gudri muld, bet kad prasu paskaidrot tad izrādās, ka neko nejēdz.
Jautajums @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 04:36
Es domāju ka pasūtījums komercstacijām (pat ja tāds būtu) izmaksātu krietni mazāk nekā patreiz LR5.
marss @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 04:52
@ Jautajums - ja nezināji, tad komercmediji var lūgt daļu naudiņas no sabiedriskā pasūtījuma novirzīt arī viņiem. Un nevajag tikai stulbi izlikties, ka "tas nav iemesls". Paskat, pat speciālu lapu uzblieza. Bet visticamāk tā nomirs pēc 2 nedēļām kā radioreklama.lv utt. labi piemēri.
Janka @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 04:54
Polim ir vēlme panākt sabiedriskā medija iziešanu no reklāmas tirgus, par ko jau labu laiku tiek diskutēts, un ar kaut ko jau ir jāsāk..
ABC @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 04:54
http://latvijasradio.info/wp/iesniegumi/
1:0 Poļa labā
Nav gan dzirdēts par kādu komercstaciju, kas būtu valsts naudu saņēmusi.
Starp citu Polis publiski saka Dienā, ka ir pret LR iziešanu.
Jautajums @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 05:33
Un? 1:0 arī paliks. Raidījums ir atcelts jau kādas 2 nedēļas. Tikai muļķim nav skaidrs, ka cīņa šeit nenotiek par "lamu vārdiem" ēterā. Gan jau arī SFM/EHR arhīvos varētu atrast gadījumus, kad ēterā spēlēti visi bit*h utt. necenzētās versijas. Tas viss ir tikai iegansts, kārtējais iedotais salmiņš Artussam (diemžēl, LR-5 pašu vainas dēļ). Mūsu Maksimas aizstāvis par Maksimu aizmirsis, bet LR-5 gan izskatās, ka iznīcinās.
Janka @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 06:28
Protams , ka naudas jautājums, ko varētu iegūt saviem projektiem.! Plus vēl cerība nogāzt NEPLP, kas pieņēmusi nepatīkamus lēmumus par Krieviski raidošām stacijām sākot no 2016. gada.
Manuprāt visa cepšanās, ne jau tikumība te kādu interesē. Vai pa piemēru pavisam nevainīgā Maroon 5 pa Mother Fuc... neskan pašlaik iekš EHR?
Bizness un tikai bizness
artis @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 07:47
LR5 arī pēc 10 gadiem pārmetīs, ka tas ir saņēmis valsts finansiālo atbalstu.
Nav svarīgi kurā TNS reitingu pozīcijā tas būtu. Nauda ir nauda. Naudas jautājumos draugu nav.
LR5 ir īpašs gadījums, jo precedentu nav.
Es personīgi domāju, ka finansējums netiktu piešķirts, ja sabiedrisko mediju apvienošana zem viena jumta nebūtu aizgājusi pa pieskari togad.
Jā, komercmedijs var tikt pie 15% (ja nemaldos) no sabiedriskā pasūtījuma naudas.
Jā, komercmedijam var sanākt mazākas izmaksas, ir taču tik viegli ietaupīt uz sociālo nodokli vai kā savādāk izbraukt pa lēto, kas nav iespējams valsts iestādē
Polis.
Polis ir ļoti jūtīgs attiecībā uz visu, kas saistīts ar radio industriju vai tas būtu reklāmas tirgus vai pats ēters.
Kamēr Latvijas Radio runā, spēlē šlāgeri vai klasiku, viņam tas netraucē dzīvot. Pie pārējiem ir pierasts vai, pareizāk sakot, nav konkurences (SWH stagnē, Skonto ir padzīvojušiem cilvēkiem, Star FM pārklājas nedaudz, bet netraucē). Ideāli apstākļi.
Bet LR5 ir kaklā iestrēgusi asaka.
Ir valsts finansējums, ir dzīvais ēters, nav reklāmu, smagi pārklājas ar EHR auditoriju. Šādā situācijā karotājs nevar palikt ierakumos.
Ja vēl paspēlē "Kā būtu, ja būtu", tad var pieņemt, ka apvienojot auditorijas (EHR+LR5) EHR atsevišķās TNS pozīcijās trāpītu pirmajā trijniekā, bet tie jau ir mana slimā suņa murgi.
Kaimiņš.
Šis cilvēks ne sūda nesaprot no radio un industrijas kopumā.
Brīžiem šķiet, ka viņš mēģina norakt LR5 ar domu, ka Zolitūdes traģēdijā cietušajiem no tā kļūs vieglāk.
130db @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 08:00
@130db - Polim problēmas ar visiem tirgus spēlētājiem ir bijušas. Pirms dažiem gadiem, kad reklāmas cenas meta nost ar SWH Šipīti asāka vārdu maiņa arī bija. Un vēl pirms gada, kad jau atkal Polis grieza reklāmas savās stacijās, jo nabaga krievvalodīgajiem atņems Hiti Rossii (pareizāk sakot Russkoje Radio retranslāciju). Pārāk agresīvi viss no viņa puses notiek. EHR patīk, jo formāts un skanējums (džingli etc.) noslīpēts līdz perfektumam, bet vot šitie izlecieni tracina. Un ja vēl reklāmās jāklausās viņa gaušanās, tad goodbye un slēdzam uz citu staciju. Slikti gan, ka lielākā masa jauniešu ir arī viegli ietekmējama publika - nu pabļaus dažas nedēļas tiem 200k EHR klausītāju, ka Pieci slikts, noretranslēs kādu Artusa paziņojumiņu, un viedoklis par LR-5 viņiem ir "uzbūvēts". Tas nekas, ka viņi iespējams viņu pat nav ieslēguši. Tāda līdzība ar Krievijas zombēšanu. Bet nu varbūt arī tie ir mana slima suņa murgi. Es vienmēr esmu bijis par dzīvu rādžiņu (nē, LR-5 nav perfekts, tur daudzus vajadzētu izravēt ārā, BEIDZOT sataisīt FM procesoriem skaņu, lai skan kā formātam pienākas, nevis LR-2 skaļuma līmenītī... un citas lietas). Bet tas nedod tiesības izčakarēt labu ideju. Tā vien liekas, ka valstī vienīgie izsaimniekotie (pēc Artusa domām) līdzekļi. Ja tā būtu, tad nu gan var teikt, ka lieliski dzīvojam.
Janka @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 08:40
130db @ Nepārspīlē LR5 nozīmi EHR dzīvē.
Pirmkārt LR5 nav reklāmas naudas.
EHR 205tk pret LR5 29tk.
EHR #1 Latvijā auditorijā 12-49.
TNS dati @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 08:42
Tas LR5 varētu mierīgi dzīvot, mani netraucējot. Grē ar Daigu varētu plēst savus jēlos jokus sev un saviem ~29k klausītāju. Smuki sildīt gaisu. Bet, ir viens bet. Ja tas viss nenotiktu pa arī manu un visu nodokļu naudu. Lielu naudu. Labi saprotot, kā pie mums notiek lietas, gan daudzi labi dzīvo.
Davai daram tā. Lielo naudu novirzam citām stacijām (LR1-2-3-4), lai LR5 dzīvo no mazumiņa, kas pāri paliek? Nevis 500K Eiro gadā bet, nu teiksim 30K? Uz katru klausītāju pa eiro?
marss @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 08:53
@ marss - viņš Tev traucē? :D 93,1 automātiski uzslēdzas uz Tava radioaparāta, un nepakam neļauj Tev pārslēgt uz 99,5, vai ko Tu tur klausies? :D
Vot Tu točna esi kadrs. Bļauj ik reizi diskusijās par to, ka visur spēlē vienu un to pašu, visur naftalīns, bet tad, kad kāds kaut ko jaunu un interesantu dara - arī nav labi. Nu nav radio ēters Tev vienam paredzēts. Ir cilvēki, kam patīk kaut kas cits.
Janka @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 09:05
@Janka
Jap, atcoros, kā SWH grieza zobus par Poļa reklāmas cenu dempingu
@TNS dati
Jautājums: Kāpēc #1 12-49 stacijai cepties par #25 staciju?
Tā ņemšanās ap rupjām dziesmām, kuras skanējušas 3 naktī, kuras ir izvēlējušies tie paši 15-30 ir prasta utošanās
130db @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 09:23
130db Vai tad cepiens ir par LR5? Manuprāt, par Dimantu. Dimants čakarē Polim biznesu uzbrūkot KHR. Un lobē Skonto. Dabiski, ka tagad Polis izmanto LR5 lažas, lai pačakarētu Dimantu. Tādā ziņā skaidrs, ka cepiens ir par naudu. Be ne jau par LR naudu.
TNS dati @ pirmdien, 2015. gada 29. jūnijā 10:03
Vai mājaslapa var būt anonīma? Kāds zin cik tas likumīgi?
webpage @ otrdien, 2015. gada 30. jūnijā 08:57
Janka, nu jauki, ka viņi tādi jauni un interesanti, bet kāpēc tas jādara par tik lielu nodokļu naudu tik niecīgai auditorijai?
47 @ otrdien, 2015. gada 30. jūnijā 12:58
@marss
Nē, davai nedarām tā! Man, piemēram, ļoti nepatīk simfoniskā mūzika. Man tā konkrēti besī! Kaut gan LR3, neapšaubāmi, tiek uzturēts par MANU nodokļu naudu, tomēr es, atšķirībā no tevis, neizmantoju katru iespēju iepļūtīt jebkurā tēmā, cik šī man nevajadzīgā stacija ir riebīga, nelietderīga un slikta, tikai tāpēc, ka es to neklausos. Jo citi klausās un viņiem patīk! Es neapsaukājos uz tās dīdžejiem, raidījumu veidotājiem un nevērtēju viņu darbu kā labu vai sliktu, jo nemaz nevaru to izdarīt - es no šī formāta neko nesaprotu. Pat ja saprastu, es noteikti netērētu laiku klausoties to, kas man nepatīk.
Tava vēlme, marss, tik ļoti uzbāzties visiem ar savu viedokli, iespējams var liecināt par inteliģences līmeni, kas ir atšķirīgs no augsta un vidēja, vai arī par personīgu materiālu ieinteresētību :)
snikers @ otrdien, 2015. gada 30. jūnijā 19:11
@ sniker - marss vairs uz Tavu šo repliku neatbildēs. Bet nākamajā tofikā jau atkal rakstīs, cik viss ir slikti. :D
Janka @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 04:07
mans viedoklis ir šāds. es uzskatu ka tā ir nejēdzība uzturēt radio kurš kā parāda reitingi nevienam tā īsti nav vajadzīgs. grēviņš ticis pie rotaļlietas. lai pats dabū naudu un taisa kaut vai 10 radio. tas ka 5.lv neviens neklausās ir pierādījums ka projekts ir izgāzies. un es arī īpaši neatbalstu lv necenzētā repa atskaņošanu. tad tas ir jauniešiem vajadzīgs? lai irradio kurskan lamuvārdi un rupjības, vienalga trijos naktī vai dienā. arī mūzikas formāts ir idiotisks. priekškam mums vēlvienu ehr kaut ar dzīvo ēteru.
klausulis @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 06:28
@klausulis:
Neviens neklausās? Es klausos, mani draugi klausās un mums patīk! Pat pieņemot teorētiski, ka TNS reitingi atspoguļo kaut ko līdzīgu reālajai situācijai, tie attiecas tikai uz klausītājiem FM ēterā. Pieci skan arī internetā, pie tam viņiem ir vairāki kanāli ar dažādiem mūzikas stiliem, tāpēc reālais klausītāju skaits ir daudz lielāks.
Par vienu gan es tev piekrītu - nevajag mums 2 EHR stila radio. Pietiktu tikai ar PIECI, jo PIECI ir radio ar dzīviem DJ un bez reklāmām! EHR var mierīgi taisīt ciet :P
rupeklis @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 07:01
rupekli, tu un tavi draugi nav visa Latvija.... un ja jau 5.lv ir tik sausmigi populars interneta bet ne fm, tad prieks kam viniem frekvenci? lai skan tikai interneta un miers. EHR ir paslaik ideali noslipejusi skanejumu un ir kvalitativs radio. un ehr navdzivo dj tiesi tapec ka nevienam vini tur nav vajadzigi. radioir tiesi tads kadu vinu grib dzirdet klausitaji.
klausulis @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 10:37
Nope, tas ir tikai tavs viedoklis, un tu neesi visa Latvija. Kad man vajag automatizētu radio bez Dj, es ieslēdzu spotify vai youtube, bet Pieci ir tieši tāds, kādu viņu grib dzirdēt klausītāji :P
rupeklis @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 11:22
@klausulis Tieši tā lai dragā netā!
@snikers izlasi līdz galam manu pēdējo postu, un izdari to uzmanīgi.
Ir tads teiciens, ja pakustina kādu s*#^, tad sāk smirdēt. Un pēc vispārējās reakcijas jūtu ka IR sakustināts!
marss @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 12:07
tikaiklausitaji kas vinu grib dzirdet ir sausmigiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii maz!!!!!!!!!!!! rupeklis un draugi visa 5.lv auditorija. kam vajadziga to mazgadigo muldesana starp dziesmam un stulbie ipasi nesmiekligie grevina joki? tie pat nav joki, bet muldesana. un reitingi pierada ehr ir number one sava auditorija. tur pat nav ko apspriest
klausulis @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 12:42
Ehh, bērni.
Janka @ trešdien, 2015. gada 1. jūlijā 13:01
Neesmu klausījies EHR kopš mācījos videnē pirms 12 gadiem. Arī Latviešu radio iznīcināja. Nu tad saņemiet - tagad katrs rīts sākas ar Pieci.lv